گزارش سفر هیأت روزنامه نگاران عراقی به مشهد

پس از نشست سال گذشته که به همت کانون هابیلیان و با حضور عشایر و سران استان دیاله ی عراق در دی ماه 1384 برگزار شد، در جهت تنویر بیشتر افکار عمومی ملت عراق، رسانه های گروهی و ارباب جراید این کشور، در دومین دعوت رسمی این کانون تنی چند از روزنامه نگاران عراقی با قبول این دعوت در 28 فروردین ماه سال جاری وارد مشهد شدند. این هیأت که مرکب از آقایان عبدالله مطلک کیلان ، راضی مطلک کیلان(مطرفی)، جبار جلوب ربع ،جاسم عوده جبار و علاوی صدام حسن بود در ابتدای ورود با استقبال گرم محمد جواد هاشمی نژاد – دبیرکل کانون هابیلیان – مواجه شدند و با مشایعت اعضای کانون در اولین ساعات ورود جهت زیارت بارگاه منور رضوی (ع) عازم حرم شدند.

این هیأت غروب روز اول پس از برپایی نماز مغرب و عشاء در نشستی صمیمانه با اعضاء و هیأت مدیره کانون هابیلیان شرکت کردند. در این نشست که در تالار مجتمع کوهسنگی مشهد برگزار شد، دبیرکل کانون هابیلیان پس از خوشامد گویی به میهمانان عراقی در ابتدای سخن از سابقه مشترک فرهنگی، اجتماعی و پیوندهای مذهبی میان دو کشور سخن گفت و بلای تروریسم را بهمراه سابقۀ حکومتهای دیکتاتوری درد مشترک دو ملت در امروز و دیروز دانست و شاخص بحث تروریسم را حضور گروهک تروریستی مجاهدین خلق در عراق دانست که منشأ مصائب و بلاهای بسیاری برای دو ملت شده اند. وی وجود 12 هزار پرونده ترور در ایران را بزرگترین سند جهت اثبات تروریستی بودن ماهیت این گروه دانست و ادامه داد قصد داریم پرونده این شهدا را به قوه قضائیه عراق ارجاع دهیم تا جهت رسیدگی و محاکمۀ این گروه تروریستی اقدام شود. در این دیدار سردبیر روزنامۀ الولاء نیز در سخنانی گفت: با توجه به جنایاتی که این گروه انجام داده و بسیاری از هم وطنان ما را نیز به خاک و خون کشیده است ملت عراق نیز خواستار محاکمه و اخراج این افراد از عراق می باشند زیرا یکی از عوامل بی ثباتی در عراق را حضور این افراد می دانند و در این خصوص حتی علمای دینی عراق نیز حکم به لازم الاخراج بودن این افراد داده اند.

پس از این دیدار که بیش از 2 ساعت بطول انجامید روزنامه نگاران عراقی در ضیافت شام اعضای کانون شرکت کردند.

صبح دومین روز حضور هیأت عراقی همراه بود با حضور در جلسۀ خانه مطبوعات استان خراسان رضوی. در این دیدار سید جلال فیاضی – معاون فرهنگی شهرداری مشهد – با ارائۀ آماری در خصوص تعداد خبرنگاران، روزنامه نگاران و نشریات موجود در استان خراسان ابراز امیدواری کرد ساختار مطبوعات در عراق نیز به سمت و سوی مردم سالاری حقیقی به پیش رود و حرکت نوپایی که در ایجاد فضای آزاد مطبوعاتی پس از سقوط دیکتاتوری صدام ایجاد شده است، هر روز بیش از پیش بر بیداری و روشنگری اجتماعی و سیاسی ملت عراق بیفزاید. در این جلسه ابومحمد گیلان المطرفی – از اعضاء انجمن حمایت از روزنامه نگاران عراقی – نز با بیان این که به فاصلۀ 2 ماه پس از سقوط صدام در عراق، بیش از 187 نشریه آغاز به کار کرده است، افزود: برای ایجاد آزادی بیان در عراق راه درازی پیش رو داریم، ضمن این که ما هنوز در ابتدای راه دموکراسی هستیم و وجود اشغالگران نیز باعث می شود نتوانیم آنگونه که باید فعالیت کنیم. پس از این دیدار اعضاء هیأت عراقی در بازدید کوتاهی از روزنامۀ قدس با سردبیر این روزنامه گفتگو و از بخشهای مختلف این روزنامه دیدن کردند.

صبح روز چهارشنبه تعدادی از توابین و بریدگان از گروهک رجوی ضمن تشریح سختی های مدت حضور خود در اردوگاه اشرف از نحوۀ فریبکاری، آزار و اذیت و شکنجۀ دژخیمان رجوی برای روزنامه نگاران عراقی سخن گفتند. تنی چند از این بریدگان با اعتراف به این نکته که با خیال مبارزه و ایجاد جامعه ای آرمانی به گروه رجوی پیوسته اند در تشریح مسائل و مشکلات خود در زمان حضور در گروهک رجوی خود را بازگشتگان به آغوش وطن خواندند و از اوضاع اسف بار بازماندگان سخن بمیان آوردند و خواستار انعکاس گفته هایشان در نشریات و جراید عراق شدند تا بدین وسیله سازمانهای بین المللی زمینه را برای بازگشت بسیاری از کسانی که سالها در اسارت شکنجه و حیله گری رجوی قرار گرفته اند فراهم سازند.

 

L1385

در آخرین روز هفته یعنی پنجشنبه نیز میهمانان عراقی با مشایعت اعضاء کانون هابیلیان از موزه های مختلف حرم دیدن کردند و عصر همان روز نیز در همایش بررسی تحولات عراق با حضور اساتید و دانشجویان علوم سیاسی شرکت کردند. در این همایش که با هدف تعامل مشترک و بررسی مستقیم پدیده ها و تحولات عراق از زمان حضور نیروهای اشغالگر تا زمان حاضر انجام شد، دانشجویان علوم سیاسی سؤالات مختلفی را در موضوعات ماهیت حضور نیروهای اشغالگر، انتظارات و توقعات مردم عراق از سازمانهای بین المللی، چگونگی رفتار و عمل نیروهای آمریکا، کابینۀ جدید عراق، زمان شروع مذاکرات ایران و آمریکا و عکس العمل مردم عراق در خصوص این مذاکرات، نفت و آیندۀ آن در عراق و... با میهمانان عراقی در میان گذاشتند و دکتر خاجی کارشناس روابط بین الملل نیز در پایان این همایش به تشریح روند اشغال و اثبات نقض قوانین بین المللی اشغال عراق توسط آمریکا اشاره کرد و طی سخنانی اشغال عراق را در ابتدا با اهداف اقتصادی و بعد از آن اهداف سیاسی خواند.

در آخرین روز از این سفر در صبح جمعه هیأت مشهد را به مقصد عراق ترک کردند تا با انعکاس آنچه خود آن را مظلومیت مشترک ملت ایران و عراق خواندند افکار عمومی مردم عراق و نمایندگان سازمان ملل را به تفکر بیشتر و درک عمیق واقعیات جلب کنند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31