گروه رجوي و پيوند با حزب بعث عراق(9)

سندي از روابط نظامي سازمان با عراق

در جلسه اي در فروردين 67 كه عمليات نظامي سازمان در منطقه فكه مورد بررسي قرار گفت ، مهدي ابريشمچي با اشاره به جزئيات عمليات سازمان ، از افسر اطلاعاتي ارتش عراق درخواست مي كند يك گروه از سازمان اطلاعات بيايند و غنائم موجود در دست سازمان را ببينند ، او مي گويد :

" همان طور كه مي دانيد دشمن اعلام نموده نيروهاي عراقي حملاتي كرده اند و اين عمليات را به عراقي ها نسبت داده است . آنان در منطقه فكه تيپ كماندويي لشكر 4 و تيپ يك مكانيزه را آورده اند كه دو گردان آنها را حمايت مي كردند .

افسر سرويس اطلاعاتي عراق : قبل از اين كه به جلسه بيايم با وزير تبليغات ملاقات داشتم كه به توافقاتي رسيديم . ايشان سلام رساندند ، وزير تبليغات دستور دادند كه تكذيبيه صادر شود و در راديو بغداد ، بخش فارسي منعكس و انتشار يابد و به تمامي خبرگزاري هاي خارجي و مطبوعات و روزنامه هاي خارجي داده خواهد شد . مضمون اين تكذيبيه اين است كه اين عمليات را ارتش آزاديبخش ايران و در داخل خاك ايران انجام داده و رژيم بر آن سرپوش مي گذارد .

مهدي ابريشمچي : از اين مساعدت هاي سياسي شما و ديگر مساعدت هاي شما متشكرم كه روش و دستورات برادر مسعود تشكر از اين مساعدت ها شما است . مساعدت هاي غير سياسي شما خيلي زياد است ، ولي ببينيد مساعدت سياسي شما چقدر مؤثر است .

افسر عراقي : من خلاصه بيانيه را نوشتم اگر مطلب جديد بود ملاقات فوري و اضطراري تشكيل مي دهيم . عمليات تشريح شود ، اگر نواقصي باشد تكميل كني تا در آينده بتوانيم از نقاط منفي كم كنيم .

مهدي ابريشمچي : همان طور كه در جمع بندي عمليات برادر مسعود رجوي در مقابل رئيس جمهور (صدام حسين) بيان كرد و از نتايج اين عمليات گفت ، ما هنگامي موفق شديم كه توانستيم نسبت به عمليات گذشته نيروهاي خود را به هفت برابر افزايش دهيم ، يعني 3500 جنگجو و رزمنده . بديهي است كه بدون توجيهات (رهنمودهاي) سيد الرئيس (صدام) اجراي چنين عملياتي امكان پذير نبود .

در جمع بندي كامل اين عمليات و درس هاي اخذشده مي توان به اين موارد اشاره كرد :

• هماهنگي قبلي با نيروهاي مسلح عراق

• پيش بيني هاي مربوط به آتش باري و توپخانه

• حل نمودن مشكل ارتباطات

• تعيين كردن پيشاپيش موقعيت فرماندهي براي عمليات هاي آينده .

مخصوصاً به اين نتيجه رسيديم كه از اين پس ما بايستي مورد به مورد نيازمندي هاي خود را از قبل مشخص كنيم . ما براي 3 ماه آينده در بهار نيازمندي هاي خود را ارائه خواهيم داد . در اين زمينه نياز به آموزش از جانب ارتش عراق داريم :

تانك ، تكرار دوره هاي مشابه قبلي براي نفربرهاي زرهي ، آموزش ماشين هاي فرماندهي ، آموزش تفنگ 106 ، آموزش كاتيوشا و ميني كاتيوشا ، آموزش توپ 122 و آموزش شناسايي .

ما هنوز هدف عمليات آينده را انتخاب نكرده ايم ، چون احتياج به بررسي داريم و هنوز نمي دانيم در كدام سپاه (عراق) مستقر خواهيم شد . لذا سؤال داريم كه اگر عمليات در منطقه بصره بخواهد انجام شود ، جواب شما چيست ؟

افسر عراقي : شما منطقه را مشخص كرده ايد ؟

مهدي ابريشمچي : اين منطقه يكي از مناطق پيشنهادي است ، ما مي خواهيم ببينيم آيا باز هم دست ما باز است ؟

افسر عراقي : امكان انتخاب براي شما فراهم است ، در منطقه جنوبي نياز به بررسي و شناسايي است . در خصوص مشكلاتي كه اشاره كرديد ، هر عملياتي براي خود روش هايي اعم از مثبت و منفي دارد ولي هر اندازه كه روي مشكلات واقعي انگشت بگذاريم در عمليات هاي بعدي موفق خواهيم بود .

خوشحال خواهيم شد اگر مشكلات چه كوچك و چه بزرگ مشخص شود و ما به عنوان شكايت تلقي نخواهيم كرد ، بلكه به نفع طرفين خواهد بود و روش دموكراتيك همين است . برخي از امور كوچك است ولي در چارچوب عمليات نظامي مسئله بزرگي است ، مثل ايجاد ارتباطات .

در خصوص دوره آموزش مورد نظر ما نيز بود و من خود پيگيري كرده ام و شما اين موارد را آماده كنيد ، شما تعداد شركت كنندگان در هر آموزش را مشخص كنيد . در رابطه با سلاح و مهمات ماه هاي آينده هم مشكلي نخواهيم داشت . در خصوص زمين مانور هم ظرف اين هفته به شما جواب مي دهيم ." (1)

دستور ويژه صدام در تأمين نيازهاي سازمان

در جلسه ديگري از مذاكرات با سازمان اطلاعاتي عراق در سال 67 ، مهدي ابريشمچي تأكيد مي كند ، امكانات ويژه اي كه عراق بنا به دستور صدام در اختيار سازمان قرار مي دهد باعث شده تا با ضربه زدن سازمان ، جمهوري اسلامي ايران در جنگ عليه عراق موفق نباشد ، وي تصريح مي كند :

" اينها توجهات ناشي از دستورات سيد الرئيس (صدام) است ، تمام امكانات شما در حالت جنگ كه مورد نياز خودتان هست را در اختيار ما گذشته ايد ، اين نشانه آن است كه شما با احساس مسئوليت اين اهتمام را داريد ، در برابر اين خدمت شما نيرو به داخل ايران مي فرستيم و ضربه مي زنيم تا در جنگ عليه شما موفق نباشند ." (2)

در كتاب منتشره از سوي مركز مطالعات و تحقيقات جنگ ، با استناد به اسناد نظامي چنين آمده است :

" در بهار همين سال (67) بعد از نشست محرمانه رجوي و صدام ، تجهيزات سنگين شامل تانك تي 55 و نفربرهاي پي ام پي در اختيار منافقين قرار گرفت و افسران عراقي آموزش فشرده اي را براي آنها برگزار كردند . " (3)

در جلسه ديگري براي بررسي نقاط ضعف عمليات و انسجام بيشتر بين سازمان و ارتش عراق كه در تير ماه 66 برگزار شده ، ابريشمچي مي گويد :

" من در تأييد ضرورت نشست ها نكته اي را بگويم ، برادر مسعود هميشه به فرماندهان نظامي مي گويد كه : " درست است كه مسئولين عراقي تسهيلات زيادي مانند راه ، پادگان و سلاح در اختيار شما مي گذارند كه به جاي خودش خيلي مهم است ، ولي از همه اينها مهمتر عبارت است از اشكالاتي كه مسئولين عراقي از كار نظامي شما مي گيرند به خصوص در موارد منفي كارهايتان ، درست است كه شما عجله زيادي براي كشتن پاسداران داريد و بيشتر به طرف شهرهاي ايراني و پيوسته مي خواهيد با خون جاده را باز كنيد و مي خواهيد زمان و تاريخ را با خون كوتاه كنيد ، ولي هيچ كس بدون تجربه و دانش پيروز نمي شود ، بنابراين بهترين هديه اي كه فرماندهان عراقي به شما مي دهند شناخت نقاط منفي كار است ."

بنابراين من مطمئن هستم كه حتي در عمليات موفقي مانند عمليات دهلران (4) به تجربيات فرماندهان شما نيازمنديم ... ولي به هر حال ما با آموزش هاي مسعود و تجربيات شما مي توانيم موفق باشيم و من عين اين نكات گفته شده توسط فرماندهان عراقي را به فرماندهان ارتش آزاديبخش خواهم گفت و شما به آقاي دكتر (5) بگوييد مهدي اين كار را خواهد كرد . " (6)

پی نوشت ها:

1. متن پياده شده نوارهاي مذاكرات نمايندگان سازمان و مسئولان اطلاعات نظامي ارتش عراق

2. همان

3. آغاز تا پايان ... ص 202

4. منظور عمليات حمله به پايگاه ژاندارمري در منطقه مرزي دهلران بوده است كه در اول تير ماه 1366 صورت گرفت و طي آن 5 تن از سربازان ايران به شهادت رسيدند و 7 تن مجروح شدند ، ولي سازمان آمار داد كه 138 تن از نيروهاي ايران را كشته و زخمي كرده است . نشريه اتحاديه انجمن هاي ... ش 100 ، ص31

5. منظور دكتر فاضل براك است كه در آن زمان رئيس سازمان كل اطلاعات عراق (مخابرات) بود .

6. متن پياده شده نوار مذاكرات


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31