مقابله با «جنگ ترکیبی و تروریسم» باید با روش‌های پیچیده باشد

134701 123

کارشناس مسائل منطقه گفت: باید کاملاً تخصصی و با روش هایی پیچیده به مقابله با جنگ ترکیبی دشمن و البته تروریسم و گروه های افراط گرایی برویم که از جدیدترین امکانات روز دنیا و حمایت غرب برخوردارند.

به گزارش هابیلیان، سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با آنا، در خصوص مهمترین راهکار‌های مبارزه با تروریسم در منطقه باتوجه به ابعاد مختلف و پیچیدگی‌های مقابله با آن،گفت: رویکرد جدید کشور‌های غربی و حامیان اصلی تروریسم که آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هستند، حمایت از تروریسم به صورت ترکیبی است؛ بنابراین کسانی که تصمیم به مبارزه با تروریسم، چه در قالب محور مقاومت، چه در قالب کشور‌های آمریکای لاتین و چه در میان کشور‌های آفریقایی، می‌گیرند نیز باید به صورت جنگ هوشمند وارد مبارزه با تروریسم شوند.

وی افزود: متاسفانه هرقدر هم وسایل ارتباط جمعی، تکنیک‌ها و فناوری ارتباطات بین انسان‌ها توسعه پیدا می‌کند، سازمان‌های تروریستی حداکثر بهره‌برداری را از این امکانات و فناوری جدید ارتباطاتی و حتی امنیتی و تسلیحاتی برای مقاصد شوم خودشان می‌کنند.

کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: بنابراین وقتی یک کشوری می‌خواهد وارد «مبارزه با تروریسم» شود، باید با این پیشرفت‌ها، شگرد‌ها و تشکیلات جدید، سازمان‌های تروریستی و ابزار‌های آنها، مخصوصاً ارتباطات اینترنتی‌شان که به صورت کُد استفاده می‌کنند، آشنا باشد. 

سیدافقهی گفت: هم در زمان داعش و هم در اغتشاشات اخیر برای خیلی از تروریست‌ها حتی برای ابر جاسوسی که به نام اکبری دستگیر شد، دوره‌های آموزشی عالی گذاشته بودند. در واقع جنگ فقط ترور فیزیکی نیست، ترور ذهن‌ها و اندیشه‌ها و ترور قلب‌ها هم است.

وی با بیان اینکه به این دلیل رهبری تاکید بر مسئله جهاد تبیین فرمودند، افزود: ترور فکری، اعتقادی و اندیشه‌ای به مراتب خطرناک‌تر از ترور جسمی است. در ترور جسمی، خود جسم انسان آسیب می‌بیند، اما ترور فکری در قالب تهاجم فرهنگی، جنگ نرم و جنگ ادراکی که این اصطلاحات جدیدی است که متناسب با هدف گذاری‌های گروه‌های تروریستی تعریف شده است؛ بنابراین ما باید اشراف داشته باشیم که بعضی تروریست‌ها در میدان جنگ، حمل سلاح می‌کنند، مثل داعش و القاعده و گروه‌هایی که هر روز همانند قارچ با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی و آل سعود سر در می‌آورند.

کارشناس مسائل منطقه افزود: این ترور فیزیکی، جنگ میدانی، جنگ تسلیحاتی و جنگ سخت است و به هر جهت جمهوری اسلامی ایران با برخی از کشور‌ها و سازمان‌های مقاومت، در قالب محور مقاومت با فرماندهی عالی که سردار سلیمانی در مقابله با داعش و سازمان‌های تروریستی در سوریه و عراق طراحی کردند، نتیجه داد، اما امروز هنوز بقایای آنها هستند و اینطور نیست که آن‌ها کاملاً محو و نابود شدند.

وی تاکید کرد: امروز تروریسم فکری و ذهنی خود یک جنگ به حساب می‌آید. جنگ ادراکی، جنگ روانی، جنگ شناختی، جنگ تبلیغاتی، جنگ روایت‌ها همه این‌ها در یک سبد تعریف می‌شوند و ما باید مجهز شویم. ما می‌بینیم که به قدری این جنگ‌ها، شگرد‌ها و شیوه‌ها در روحیه جوانان ما موثر بوده که آن‌ها پا روی تمام خطوط قرمز گذاشتند و ما می‌بینیم که چقدر تحت تاثیر القائات غربی، ماشین‌های تبلیغاتی، جنگ روانی با جسارت به شکستن تمام مقدسات و آداب و رسوم جامعه روی آوردند. 

کارشناس مسائل منطقه افزود: وقتی آن‌ها در اغتشاشات دستگیر می‌شوند، خودشان اعتراف می‌کنندکه ما جو گیر شدیم. تاثیراتی که فضا‌های مجازی، تکنیک‌ها و مطالبی که دروغ است، ذهن و احساسات پاک جوانان ما را به شدت تحریک می‌کند و نتیجه‌اش می‌شود همین اغتشاشات و مقابله با آن‌ها هم به همان پیچیدگی باید باشد.

سیدافقهی درباره نحوه مقابله با «جنگ ترکیبی و تروریسم»، اظهار کرد: با توجه به اتاق‌های فکری که آمریکا و کشور‌های اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، انگلیس در آن هستند، باید برنامه ریزی دقیق و یک راهبرد داشته باشیم، برخورد‌های انفعالی جواب نمی‌دهد؛ یعنی آن‌ها در بازی مسلط می‌شوند و ما را در مربع‌های خودشان می‌کشند و در آن مربع‌ها با قواعد خودشان می‌خواهند با ما بجنگند، ما باید این قواعد بازی را عوض کنیم و ابتکار عمل را ما در دست داشته باشیم.

وی افزود: نهادها، ارگان‌ها و موسسات بسیار زیادی با بودجه‌های کلان، ولی متاسفانه با عملکرد ضعیف در سطح مملکت وجود دارد که باید در تمام عملکرد و برنامه ریزی آن‌ها تجدید نظر شود و به صورت روزآمد آخرین تحولات، شگرد‌ها و شیوه‌ها را با بررسی محتوا، آن هم با حضور متخصصین امر مورد ارزیابی قرار دهند نه اینکه هر کسی در برنامه‌های رادیو و تلویزیون به خودش اجازه دهد راجع به جنگ شناختی، جنگ ادراکی و روانی، آن هم با کلی گویی اظهار نظر کند، این مسائل پیچیدگی دارد.

کارشناس مسائل منطقه در این مورد تاکید کرد: باید کاملاً تخصصی به مقابله با دشمنی برویم که در یک جنگ ترکیبی و دیپلماسی از ابعاد اقتصادی، عاطفی، نقش زن، نقش جوان‌ها و شیوه‌های مختلف شستشوی مغزی فروگذاری نکرده، برویم. ما نهادی به اسم شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم، واقعا دستاورد این شورا در طول این چهل سال چه بوده؟ دستاورد صدا و سیما چه بوده است؟ صدا و سیما هزاران کارمند، کارگردان و تهیه کننده دارد چقدر توانسته در این بحران نقش آفرینی کند؟ نمی‌گویم کاری انجام نداده اند، اما ما صحبت از «پیچیدگی و حجم هولناک هجمه‌ی دشمن» می‌کنیم. 

سیدافقهی بیان کرد: رهبری گله کردند از این نهاد‌ها و ارگان‌ها و تاکید کردند که حوزه، دانشگاه‌ها، نهادها، سازمان‌های زیر نظر فرهنگ و ارشاد و مخصوصا صدا و سیما باید نقش خودشان را فعال کنند تا اعتماد مردم به صدا و سیما برگردد و آن‌ها اعتماد کنند به آنچه که از صدا و سیما پخش می‌شود. 

وی افزود: خیلی از مردم ما به صدا و سیما اعتماد می‌کنند، اما بحث جنگ روایت‌ها است، وقتی دشمن سبقت می‌گیرد و می‌خواهد یک مسئله را مدیریت کند، قطعا یار گیری خودش را کرده است؛ بنابراین در جنگ با تروریسم چه میدانی، تسلیحاتی و چه تروریسم ذهنی، قلبی و دلی باید با برنامه، ساز و کار مناسب و به صورت روز آمد به «مقابله تروریسم» برویم.

کارشناس مسائل منطقه در مورد کوتاهی کشور‌های اروپایی در مبارزه با تروریسم هم، اظهارکرد: خانم کلینتون کتابی دارد به عنوان «گزینه‌های سخت» که اعتراف کرده این سازمان‌های تروریستی را ما به وجود آوردیم و چگونگی ایجاد داعش را شرح می‌دهد.

سیدافقهی گفت: او در کتابش می‌گوید که وقتی داعش در انجام ماموریتش به صورت کامل شکست خورد، داعشی‌هایی که از اروپا آمدند راهی جز بازگشت به کشورشان ندارند و امروز باید منتظر بازخورد کاری که با خودمان انجام دادیم، باشیم یعنی ترکش‌های جنگی که علیه منطقه غرب آسیا و علیه مسلمانان برای تحقق آرمانهایمان راه اندازی شده، امروز به خودمان برمی‌گردد.

وی بیان کرد: بنابراین اروپایی‌ها محاسبه غلط می‌کنند و فکر می‌کنند که گروه‌های تروریستی را به وجود می‌آورند و محدوده عملکرد داعش، القاعده و دیگر سازمان‌های تروریستی که زیاد هم هستند در همان قلمرویی که برای آن‌ها تعریف می‌شود، محدود می‌شود و وقتی آن‌ها احساس می‌کنند که پشتشان خالی شده و فریب خوردند و تقابل منافعی بین سازمان‌ها و کشوری که آن‌ها را به وجود آورده، به کار گرفته و بهره کشی کرده، ایجاد شده، حالا می‌خواهند آن‌ها را نابود کنند.

کارشناس مسائل منطقه افزود: لذا می‌بینیم که «بن لادن» رهبر القاعده و «ابوبکر بغدادی» رهبر داعش توسط خود آمریکایی‌ها کشته می‌شود. این به معنی این است که تاریخ مصرف آن‌ها تمام شده و این موضوع را رهبران سازمان‌های تروریستی هم می‌فهمند که کشور‌های اروپایی و آمریکا که آن‌ها را بوجود آورده می‌خواهد از شر آن‌ها راحت شود.

 سیدافقهی بیان کرد: از این رو خود آن‌هایی که این گروه‌های تروریستی را بوجود آوردند نیز وارد جنگ و مقابله با آن‌ها می‌شوند.

وی گفت: ما شاهد انفجار‌هایی در لندن، پاریس و پایتخت‌های اروپا بودیم و این همان ترکش‌هایی است که در واقع وقتی شرارت‌هایی را علیه جهان عرب و اسلام برپا می‌کنند، به خودشان برمی‌گردد.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

دادگاه گروهک تروریستی منافقین مستند و مستدل است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان