جزئیات صدور اعلان قرمز اینترپل برای سران گروه‌های تروریستی کردی

372dfaf5cbda487a8f90

وکیل پرونده تعدادی از قربانیان اقدامات گروه‌های تروریستی کُردی با اشاره به صدور احکام قضایی، اعلان قرمز اینترپل و درخواست استرداد برای شماری از سران و اعضای گروه‌های پژاک، دمکرات و کومله گفت: این درخواست‌ها به عراق و برخی کشورهای اروپایی ارسال شده و دولت‌های میزبان باید به تعهدات بین‌المللی خود در مبارزه با تروریسم عمل کنند.
به گزارش هابیلیان به نقل از فارس، در پی پیگیری‌های مستمر قضایی و ثبت شکایات متعدد از سوی قربانیان اقدامات گروه‌های تروریستی، برای شماری از سران و اعضای گروهک‌های تروریستی پژاک، دمکرات، کومله و پاک احکام قضایی، اعلان قرمز اینترپل و درخواست استرداد صادر شده است.
بر اساس اسناد موجود، این اقدامات در چارچوب پرونده‌های قضایی مرتبط با اتهامات تروریستی و با هدف تعقیب کیفری بین‌المللی متهمان صورت گرفته و درخواست‌های استرداد آنان نیز به دولت عراق و برخی کشورهای اروپایی ارسال شده است.
در همین زمینه و برای بررسی آخرین وضعیت این پرونده‌ها، ابعاد حقوقی صدور اعلان قرمز اینترپل، مسئولیت دولت‌های میزبان و مطالبات شاکیان خصوصی، در گفت‌وگویی با دکتر تنهایی، وکیل پرونده تعدادی از قربانیان اقدامات این گروهک‌های تروریستی، انجام دادیم که مشروح آن در ادامه می‌آید.
درخواست جلب و استرداد متهمان به دولت عراق و کشورهای اروپایی
سوال: آقای دکتر، به عنوان شروع بحث لطفا از آخرین وضعیت شکایت هایی که علیه گروه های تروریستی کردی طرح شده بود بفرمایید؟
تنهایی: بله، پس از بیش از دو سال پیگیری مستمر قضایی و طرح شکایات متعدد از سوی قربانیان اقدامات تروریستی این گروه‌ها، دادگاه‌های صالحه پس از بررسی مستندات، ادله، استماع اظهارات شاکیان، وکلای آنان و شهادت شهود، احکام قضایی لازم را علیه شماری از سران و اعضای گروه‌های تروریستی کُردی صادر کرده‌اند. متعاقب این احکام، درخواست جلب، اعلان قرمز اینترپل، استرداد و معاضدت قضایی نیز صادر و برای دولت عراق و برخی کشورهای اروپایی ارسال شده است.
تعداد شاکیان پرونده‌ها
سوال: تعداد شاکیان این پرونده‌ها چقدر است؟
تنهایی: تعداد شاکیان صرفاً محدود به ۶۰ نفر نیست. در حال حاضر بیش از این تعداد شاکی خصوصی در این پرونده‌ها حضور دارند و علاوه بر آن، پرونده‌های مفتوح متعدد دیگری نیز در محاکم قضایی در حال رسیدگی است. این نشان می‌دهد ابعاد جنایات و دامنه قربانیان بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که تاکنون رسانه‌ای شده است.
اسامی سران گروه‌های تروریستی مشمول احکام قضایی و اعلان قرمز
سوال: چه افرادی مشمول این احکام و اعلان‌های بین‌المللی شده‌اند؟
تنهایی: در میان افراد تحت تعقیب، سران اصلی گروه‌های تروریستی پژاک، دمکرات، کومله و پاک قرار دارند؛ از جمله حسین یزدان‌پناه، سیامند معینی، امیر کریمی، عبدالله مهتدی و مصطفی هجری. همچنین افراد دیگری از جمله عبدالغفور شریفی (ریباز شریفی)، خلیل نادری، امیر صحرایی (سیوان)، کیوان قادری (هیوا آرگش)، سوران عبدی (آزاد اوراز)، اقبال ادوای (هه‌وال آرگش)، محمد سعید عبدی (قاضی آواره)، علی نوروزی (ریبوار آبدانان)، سوران رسول‌پور (فؤاد بریتان)، حسین عظیمی گردک (هیوا جوانرود)، خداداد مرتضایی (اهون چیاکو)، صیاد خموزاده (باران بریتان)، مادح راست‌خدیو (مروان سقزی)، مصطفی نقشی، عثمان تارم (آمد شاهو)، افراسیاب جلیلیان (مظلوم هفتن)، خیال طالع جنکانلو (پیمان ویان)، فاروق بابامیری، عبدالله آذربار (عبه سور)، سیامک مدرسی (ابوبکر)، صالح شریفی، مصطفی مولودی، حسن شرفی (زانیار)، خالد عزیزی، کمال قبادی، آرش صالح، تیمور الیاسی، مولود سواره، سید عبدالقاسم حسینی (شاهو حسینی)، احمد مرادی، ژیلا مستأجر و طاهر محمودی نیز در زمره افرادی هستند که احکام قضایی، اعلان قرمز اینترپل و درخواست استرداد برای آنان صادر شده است.
عمده قربانیان گروه‌های تروریستی کردی
سوال: قربانیان این پرونده‌ها عمدتاً چه کسانی هستند؟
تنهایی: در باره این سوال باید بگویم که نکته مهم و دردناک این است که اکثریت قریب به اتفاق آسیب‌دیدگان و شاکیان، از اقشار کم‌برخوردار جامعه هستند؛ مردمانی عادی، عمدتاً از مناطق کردنشین و غالباً از هموطنان کُرد و اهل سنت که سال‌ها قربانی اقدامات خشونت‌بار این گروه‌ها شده‌اند.
سوال: اتهامات این افراد در پرونده‌ها شامل چه مواردی است؟
تنهایی: اتهامات متنوع است؛ از جمله قتل و ترور شهروندان عادی، زنان و کودکان از طریق تیراندازی و بمب‌گذاری، ربایش و فریب کودکان، شکنجه، تجاوز، گروگان‌گیری، اخاذی، تخریب اموال عمومی و خصوصی و حمله به مراکز خدمت‌رسان. در برخی موارد، جنایات به اشکالی بسیار فجیع مانند سوزاندن و مثله‌کردن قربانیان انجام شده است.
ناکامی حکومت اقلیم کردستان عراق در مهار فعالیت گروه‌های تروریستی
سوال: گفته می‌شود این فعالیت‌ها از مبداء اقلیم کردستان عراق انجام شده است و این گروه ها نیز در اقلیم کردستان عراق مستقر هستند. نقش حکومت اقلیم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
تنهایی: واقعیت این است که سال‌ها این اقدامات تروریستی در شرایطی رخ داده که سران و اعضای شاخص این گروه‌ها در اقلیم کردستان عراق با سهولت کامل به فعالیت، جذب نیرو و سازماندهی عملیات مشغول بوده‌اند. متأسفانه حکومت اقلیم کردستان عراق در مهار این فعالیت‌ها اقدام مؤثری انجام نداده است. حتی برخی شهود حاضر در دادگاه شهادت داده‌اند که بخش‌هایی از ساختار حکومتی اقلیم، کمک‌ها و حمایت‌هایی نیز به این گروه‌ها ارائه کرده‌اند.
صدور اعلان قرمز اینترپل چه اهمیتی دارد؟
سوال: اشاره کردید برخی از این افراد در اروپا نیز حضور دارند؟
تنهایی: بله، و این مسئله بسیار قابل تأمل است. برخی از این گروه‌ها و اعضای آنها، با وجود آنکه در فهرست‌های تروریستی برخی کشورها و نهادهای بین‌المللی قرار دارند، همچنان در برخی کشورهای اروپایی آزادانه تردد و فعالیت می‌کنند. این یک تناقض آشکار در ادعاهای مبارزه با تروریسم است.
سوال: صدور اعلان قرمز اینترپل چه اهمیتی دارد؟
تنهایی: پلیس بین‌الملل اینترپل در صدور اعلان قرمز بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کند و صرف ادعا یا شکایت برای این امر کافی نیست. صدور اعلان قرمز برای این افراد نشان می‌دهد که مستندات ارائه‌شده از منظر حقوقی و کیفری، از استحکام بالایی برخوردار بوده است.حالا دولت‌هایی که این افراد در قلمرو آن‌ها حضور دارند، مسئولیت دارند نسبت به این احکام و اعلان‌ها مسئولانه رفتار کنند و به تعهدات خود در مبارزه با تروریسم پایبند باشند.
سوال: مطالبه نهایی شاکیان چیست؟
تنهایی: مطالبه شاکیان روشن است؛ استرداد، محاکمه و مجازات این افراد بر اساس اصل مسلم «یا استرداد کن یا محاکمه کن». علاوه بر این، قربانیان خواهان جبران خسارات و دریافت غرامت از عاملان و مسببان این جنایات هستند. انتظار ما این است که دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی که اکنون نسبت به ابعاد این پرونده‌ها آگاهی یافته‌اند، مسئولانه و بدون استاندارد دوگانه عمل کنند.

مطالب پربازدید سایت

فرماندار میرجاوه خبر داد

امام جمعه اهل سنت میرجاوه ترور شد

پس از سال‌ها صبر در فراق فرزندانش

مادر شهیدان والامقام مظفر به فرزندان شهیدش پیوست

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اقدامات آمریکا یادآور رفتار گروه‌های تروریستی است

جدیدترین مطالب

سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

اروپا از حقوق بشر می‌گوید، اما جنایات علیه ایران را محکوم نمی‌کند

روابط عمومی ارتش پاکستان (ISPR) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:

۲۷ کشته در حمله مرگبار تروریستی به مقر امنیتی در پاکستان

امام جمعه یاسوج در خطبه‌های نماز جمعه این هفته

عملیات مرصاد فرمول ابدی شکست استکبار است

گفت‌وگو با وکیل پرونده تعدادی از قربانیان اقدامات این گروهک‌های تروریستی

جزئیات صدور اعلان قرمز اینترپل برای سران گروه‌های تروریستی کردی

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

آیین بزرگداشت شهدای مدرسه «شجره طیبه» میناب در تجمعات سراسر کشور برگزار می‌شود

مطالب پربازدید بخش گفتگو

در گفت‌وگوی هابیلیان با پدر شهیدان آبیز

یک لحظه صحنه کربلا را با چشمان خودم دیدم

گفت‌وگو با رضا مطهری؛ کارشناس و تحلیلگر خبرگزاری فارس

چرا اسرائیل در ترور موفق است و اخبار برخی ترورها را زودتر منتشر می‌کند؟

گفتگو با استاد دانشگاه استان مرکزی

سیاست شکست خورده ترور در ایران

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان