شکست داعش در سوریه و فرصت‌طلبی رژیم صهیونیستی

Ekhtiarii

در حال حاضر بیش از هفت سال از آغاز بحران داخلی سوریه می‌‎گذرد. بحرانی که نخست با اعتراضات داخلی آغاز گردید اما به دلائل مختلف از جمله دخالت و حمایت دولت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مخالف با دولت سوریه به یک جنگ تمام عیار با معارضین و تروریسم داعشی مبدل شد. مخالفین داخلی و بیرونی سوریه از تمامی ظرفیت‌های سیاسی، نظامی و مالی خود برای سرنگونی دولت اسد استفاده کردند. حتی از تروریست‌های داعشی نیز جهت تحقق اهداف خود بهره برداری ابزاری کردند. با این حال موفق به دستیابی به خواسته‌های نامشروع خود نشدند.

حال با  آغاز روند شکست نهایی تروریست‌های داعشی در سوریه، رژیم صهیونیستی به‌دنبال فرصت طلبی و بهره برداری از شرایط جدید است. گام نخست افزایش حملات هوایی نیروهای اشغالگر به سوریه با هدف تضعیف حداکثری دولت بشار اسد می‌‎باشد. در واقع آنها تلاش می‌‎کنند از فضای ناآرام و آشفته در سوریه استفاده کرده و تا حد امکان تجهیزات و امکانات نظامی و زیر ساخت‌های صنعتی دولت سوریه را منهدم سازند، تا بدین ترتیب یکی از دشمنان خود را در موقعیت ضعف شدید قرار دهند. تشدید حملات گوناگون رژیم اشغالگر قدس در هفته‌های اخیر در همین راستا ارزیابی می‌‎شود.

دوم، رژیم صهیونیستی درصدد بوده تا با رای‌زنی‌های متعدد با سران کشورهای غربی و حتی روسیه مانع از حضور دائمی ایران در سوریه شود. موفقیت‌های ایران در سوریه در شکست تروریست‌های داعشی از یکسو رهبران صهیونیستی را متقاعد ساخته است که جمهوری اسلامی از توان نظامی بسیار خوبی در حمایت از متحدان منطقه‌ای خود برخوردار است. از سوی دیگر آنها از این بیم دارند که پس از شکست نهایی داعش ایران با آنها هم مرز شود، که این موضوع در تقابل جدی با دکترین‌های دفاعی و امنیتی این رژیم قرار دارد. بنابراین، در روزهای اخیر یکی از مهمترین محورهای اصلی فعالیت دستگاه دیپلماسی تل آویو خارج کردن ایران از خاک سوریه می‌‎باشد. سیاستی که از سوی برخی از کشورهای عربی منطقه نظیر عربستان سعودی نیز حمایت می‌‎شود. در همین زمینه، رژیم صهیونیستی سعی نموده تا مساله سوریه را با مساله هسته‌ای ایران پیوند زده و آمریکا و غرب را قانع کند که می‌‎بایست برجام را ملغی کنند تا بدین ترتیب مانع از نفوذ منطقه‌ای ایران شوند؛ البته بعید به نظر می‌‎رسد که به این هدف نائل آید.

سوم، حضور تروریست ها در سوریه و نهایتا شکست آنها شرایطی فراهم ساخته تا رژیم صهیونیستی از این شرایط در جهت افزایش امنیت سرزمینی خود استفاده نماید. به عبارتی، حال که مرگ نهایی تروریست‌های تکفیری در سوریه نزدیک است، رهبران تل آویو برآنند تا با ایجاد یک بخش حائل در مرزهای جنوبی سوریه، امنیت خود را ارتقاء بخشند. در واقع آنها بدنبال خنثی کردن دائمی تهدیدات از سوی مرزهای جنوبی سوریه هستند. در همین ارتباط هم در روزهای اخیر شاهد دیدارهای گوناگون مقامات صهیونیستی با سران کشورهای دیگر از جمله روسیه بوده ایم.

بطور کلی بنظر می‌‎رسد شکست پروژه داعش سرآغاز پروژهای جدیدی باشد که در روزها و هفته‌های آینده  با آن مواجه خواهیم شد. آنچه که مسلم است این موضوع است که رژیم اسرائیل تلاش خواهد کرد تا حد امکان به بهانه حضور ایران در منطقه و افزایش نفوذ این کشور، فشارهای بین المللی را بر تهران افزایش دهد و موفقیت‌های آن را کمرنگ جلوه نماید. در چنین شرایطی، نیاز است تا مسوولان شرایط را بدرستی رصد کرده و در اتخاذ تصمیمات هوشیاری لازم را بخرج دهند.

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29