شهادت آیت الله قدوسی

Ghodoosi03

اقدامات آیت الله قدوسی به عنوان دادستان کل انقلاب مخالفین فراوانی برای وی ایجاد کرد؛ ضرباتی که ایشان به سازمان منافقین وارد کرد باعث شد تا ساختار تشکیلاتی سازمان در داخل کشور از هم بپاشد. پس از آغاز مبارزه ی مسلحانه سازمان منافقین علیه نظام جمهوری اسلامی، یکی از اهداف رهبران سازمان منافقین ضربه زدن به ساختار رهبری نظام جمهوری اسلامی بود از این رو ترور مسوولان رده اول کشور هدف اصلی سازمان تعیین شد. اقدام سازمان در بمب گذاری مقر حزب جمهوری اسلامی در 7 تیرماه1360 که به شهادت دکتر بهشتی و 73 تن از نیروهای اصیل انقلابی منجر شد ضربه ی بزرگی به نظام جمهوری اسلامی بود. پس از این واقعه، موج ترورهای سازمان منافقین ادامه یافت و در هشتم شهریور ماه همان سال با بمب گذاری در دفتر نخست وزیری، محمد علی رجایی، رییس جمهور و دکتر باهنر ،نخست وزیر، و جمعی از نیروهای نخست وزیری به شهادت رسیدند. موج بمب گذاری ها باعث شد تدابیر امنیتی برای محافظت از جان مقامات عالی رتبه کشور تشدید شود. آیت الله قدوسی که تا به این زمان با تعیین محافظ برای حفظ امنیت شان مخالفت می کردند به توصیه ی امام خمینی(ره) موافقتشان را برای تعیین افرادی جهت محافظت از جان شان اعلام کردند. پیش از این مرحوم قدوسی در استدلالشان برای مخالفت با تعیین محافظ اظهار می داشت که منافقین بدین وسیله می خواهند بین مسوولان و مردم فاصله ایجاد کنند.

شهادت دکتر بهشتی که روابط بسیار نزدیکی با آیت الله قدوسی داشت و مشاور و راهنمای مطمئنی در تمامی زمینه ها برای ایشان بود ضربه ی روحی شدیدی به وی وارد کرد این در شرایطی بود که چند ماه پیش از آن نیز پسرشان ،محمد حسن قدوسی، در جریان عملیات در منطقه ی هویزه به شهادت رسیده بود. داغ از دست دادن عزیزان باعث شده بود تا مرحوم قدوسی از این که افتخار شهادت نصیب وی نشده متاثر باشد و این حالت ایشان را بسیاری از دوستان و هم کاران وی ابراز کرده اند.

حجة الاسلام حسینیان که در آن دوره در دادستانی انقلاب همکاری نزدیکی با آیت الله قدوسی داشت در رابطه با جریان شهادت ایشان می گوید:

«ما نسبت به وابستگی محمود فخارزاده به سازمان منافقین شک داشتیم و چندین بار از آقای قدوسی تقاضا کردیم که این فرد را از دادستانی اخراج کند اما ایشان مدارکی را از ما برای اثبات این مطلب تقاضا می کرد و اظهار می داشت که با حدس و گمان نمی توان فردی را اخراج کرد، که در نهایت همین شخص که اتاقش در طبقه ی پایین اتاق آیت الله قدوسی بود بمب گذاری را انجام داد.

سرانجام در جریان انفجار بمبی در صبح روز 14شهریور ماه 1360در اتاق زیرین دفتر آیت الله قدوسی در ساختمان دادستانی کل انقلاب ایشان به شدت از ناحیه پا و سینه مجروح شد و برای مداوا به بیمارستان 501 ارتش انتقال یافت اما در نهایت بر اثر شدت جراحات در بعد از ظهر همان روز به شهادت رسید.

پیکر ایشان همراه با پیکر وحید دستجردی رییس کل شهربانی جمهوری اسلامی که در جریان بمب گذاری در دفتر نخست وزیری شدیداً مجروح شده بود و در همان روز 14 شهریور ماه به شهادت رسیده بود فردای آن روز در مراسم با شکوهی با حضور انبوه جمعیت عزادار و علاقه مندان ایشان از مقابل مدرسه ی عالی شهید مطهری تهران تشییع شد.

پس از شهادت آیت الله قدوسی امام خمینی پیامی را به شرح زیر صادر کردند:

 

بسم الله الرحمن الرحیم- انا لله و انا اليه راجعون ـ با كمال تأسف و تأثر حجت الاسلام شهيد قدوسي به دوستان شهيد خود پيوست. شهيدي عزيز كه ساليان دراز در خدمت اسلام بود و اخيراً مجاهدت او در راه انقلاب بر همگان روشن است. اينجانب ساليان طولاني از نزديك با او سابقه داشتم و آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف مي‌شناختم. شهادت بر او مبارك و وفود الي الله و خروج از ظلمات به سوي نور بر او ارزاني باد. راهي است كه بايد پيمود و سفريست كه بايد رفت. چه بهتر كه در حال خدمت به اسلام و ملت شريف اسلامي شربت شهادت نوشيدن و با سرافرازي به لقاء الله رسيدن و اين همان است كه اولياي معظم حق تعالي آرزوي آن را مي‌كردند و از خداي بزرگ در مناجات خود طلب مي‌كردند. گوارا باد شربت شهادت بر شهداي انقلاب اسلامي و خصوص شهداي اخير ما كه با دست جنايتكار، منفورترين عناصر پليد به جوار رحمت حق شتافتند و افتخار براي اسلام و ننگ و نفرت براي دشمنان دژخيم ملت شريف آفريدند.

اينجانب شهادت دادستان كل انقلاب و سرهنگ وحيد دستگردي كه در رأس شهرباني و قواي انتظامي در حال انجام وظيفه بودند و بدين تحفه الهي نائل شدند را به ملت ايران و به حوزه علميه قم و به قواي مسلح تبريك و تسليت عرض مي‌كنم و از خداي تعالي رحمت براي آنان و صبر و شكيبايي براي خانواده محترمشان خواستارم.

ننگ و خسران بر كساني كه گمان مي‌كنند با اين شرارت‌ها ملت شريف ايران را كه براي اقامه عدل اسلامي قيام نمودند، از صحنه مبارزه با كفار خارج مي‌نمايد و تن به عار و ذلت ابرقدرت‌هاي جنايتكار مي‌دهند. اين كوردلان شكست خورده نمي‌بينند كه مادران و پدران و فرزندان و همسران اين شهدا چون قهرمانان صدر اسلام به شهادت اينان افتخار مي‌نمايند و چون كوهي در مقابل حوادث ايستاده‌اند. گويي اينان از شدت يأس به جنون كشيده شده‌اند و چون خود را مطرود ملت مسلمان مي‌بينند از ملت ايران انتقام مي‌كشند.

از خداوند تعالی هدایت برای جوانان گول خورده و خذلان برای سران از خدا بی خبر آن ها خواستارم. سلام و درود بر شهیدان راه حق، رحمت بر شهدای اخیر اسلام. والسلام علی من اتبع الهدی -روح الله الموسوی الخمینی.

 

شهادت آیت الله قدوسی ضایعه ی بزرگی برای دستگاه قضایی کشور بود مظلومیت ایشان طی دوره ای که تصدی سمت دادستانی کل کشور را بر عهده داشت و موج انتقادهای گسترده ای که علیه ایشان صورت می گرفت به گونه ای بود که امام خمینی پس از شهادت آیت الله قدوسی ضمن تاکید بر مظلومیت ایشان فرمودند:

»...آقای قدوسی - خدا رحمتش کند- خوب می شناختم چه آدمی است و چه قدر به این آدم اتهام وارد کردند که مردم را دارد چه می کند، می کشد، چی می کند فلان...، و من می دانستم چه آدمی است و محتاط. در احتیاط حتی در این مالیات آن قدر از او شکایت می کردند که این آقا احتیاط می کند نمی گذارد یک چیزی که باید خرج کرد خرج کند لکن وقتی که به شهادت رسید یک دفعه یک دسته بیدار شدند که این ها یک همچو افرادی را دارند شهید می کنند این ها هر نفری از ماها و شما را شهید می کنند به نفع اسلام است و ما از این خوفی نداریم...«

در این رابطه بخوانید:

شهید قدوسی و برخورد با گروهک منافقین


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31