ارزش‌های دهه 60؛ ساده‌زیستی شهید سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد

Hasheminejadsade

یکی از خصوصیات اخلاقی شهید هاشمی‌نژاد دوری از تجمل بود. زی طلبگی‌ که آن را در زندگی‌اش کاملاً رعایت می‌کرد، مهم‌ترین خصوصیت وی بود. او دارای زندگی ساده و دور از تشریفاتی بود. در این رابطه یکی از دوستان و همکاران او می‌گوید: «شبی از جلسه‌ای برمی‌گشتیم. دیر وقت بود. بعضی از دوستان همراه او آمده بودند، تا این‌که به منزل رسیدند. ایشان به آن‌ها اصرار کردند که داخل خانه بیایید و هرچه باشد، با هم شام می‌خوریم. چون خیلی دیر وقت بود، همسر ارجمندشان هم استراحت کرده بودند و ایشان حاضر نشد او را بیدار کند و خودشان به آشپزخانه رفتند. شام آن شب کوکوی سبزی بود. ظرفی را که غذا در آن بود، با پارچه‌ای برداشتند و آوردند جلوی دوستان گذاشتند و بعد مقداری نان و یک پارچ آب. خیلی بی‌آلایش و ساده نشستیم با دوستان خوردیم... زندگی او با توده‌ها مردم چندان تفاوتی نداشت.»

به گزارش پایگاه خبری‌تحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور) و به‌نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ بازخوانی رفتار بسیاری از مسئولین در نخستین دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نشانگر توجه ویژه آنان به خدمت و دوری از تجمل و تشریفات است. شهید سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان قانون اساسی از جمله این افراد بود که تواضع، فروتنی، خدمت به مردم و ساده‌زیستی را مبنای زندگی خود قرار می‌داد.

در کتاب "زندگی‌نامه سیاسی شهید هاشمی‌نژاد" که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده درباره تواضع و فروتنی او آمده است: موقعیت بالای اجتماعی شهید هاشمی‌نژاد هیچ‌گاه عامل غرور و تکبر و روحیه خودخواهی در او نمی‌شد، بلکه بالعکس بسیار متواضع و فروتن بود و خود را از دیگران جدا نمی‌دانست.

 

اهتمام به خدمت

از دیگر خصوصیات وی، اهتمام به خدمت به مردم بود. هیچ شرایطی نتوانست رابطه بین شهید هاشمی‌نژاد و توده‌ مردم را از بین ببرد. با محرومین بسیار صمیمی و همراه بود و نسبت به این قشر شدیداً احساس مسئولیت می‌کرد و تمامی تلاش خود را در جهت رفع مشکلات آنان به کار می‌برد و خود را نسبت به این کار متعهد می‌دانست.

درباره رفتار او با محرومین و مردم، نقل است پیرزنی که شهید هاشمی‌نژاد ماهیانه مبلغی به او کمک می‌کرد، پله‌های زیادی را طی می‌کرد تا به دفتر کار او در ساختمان حزب جمهوری بیاید و ماهیانه‌اش را بگیرد. مرحوم هاشمی‌نژاد هر چه به او می‌گفت: "از این پله بالا نیا، اذیت می‌شوی"، آن پیرزن جواب می‌داد: "نه، من باید بیایم و شما را از نزدیک زیارت کنم." زمانی که وارد اتاق مرحوم هاشمی‌نژاد می‌شد، عبایش را می‌بوسید و ماهیانه‌اش را می‌گرفت و می‌رفت.

شهید هاشمی‌نژاد عاشق مردم بود. در لطافت و رأفت روح کم نظیر بود و از مشاهده مشکلات و گرفتاری مردم، به‌ویژه محرومین، بسیار متأثر می‌شد.

 

اجتناب از تشریفات و تجمل

یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی وی دوری از تجمل بود. زی طلبگی‌ که آن را در زندگی‌اش کاملاً رعایت می‌کرد، مهم‌ترین خصوصیت وی بود. او دارای زندگی ساده و دور از تشریفاتی بود. در این رابطه یکی از دوستان و همکاران او می‌گوید: «شبی از جلسه‌ای برمی‌گشتیم. دیر وقت بود. بعضی از دوستان همراه او آمده بودند، تا این‌که به منزل رسیدند. ایشان به آن‌ها اصرار کردند که داخل خانه بیایید و هرچه باشد، با هم شام می‌خوریم. چون خیلی دیر وقت بود، همسر ارجمندشان هم استراحت کرده بودند و ایشان حاضر نشد او را بیدار کند و خودشان به آشپزخانه رفتند. شام آن شب کوکوی سبزی بود. ظرفی را که غذا در آن بود، با پارچه‌ای برداشتند و آوردند جلوی دوستان گذاشتند و بعد مقداری نان و یک پارچ آب. خیلی بی‌آلایش و ساده نشستیم با دوستان خوردیم... زندگی او با توده‌ها مردم چندان تفاوتی نداشت.»

زندگی شهید هاشمی‌نژاد، بسیار ساده و بی‌آلایش بود. او همان شهریه‌ای را که همه طلاب و مدرسین حوزه‌ها می‌گرفتند، دریافت می‌کرد و از وجوه شرعی، در زندگی شخصی خود و خانواده‌اش استفاده نمی‌کرد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31