دانشمندی که به‌خاطر فتح قله علم هسته‌ای ترور شد

57600006

«مهمترين تسلايي كه انسان در اين ‌جور حوادث به خودش مي‌دهد اين است كه مي‌داند خداي متعال براي اين جانفشاني‌ها و اين شهادت‌ها و اين خون‌هاي به ناحق ريخته شده ثواب‌هايي را معين و مدون كرده كه به ذهن ما هم خطور نمي‌كند! به قدري اين مقامات و درجات الهي، عالي و غير قابل توصيف است كه ما اصلاً نمي‌توانيم درك كنيم و مطمئن باشيد ايشان الان در بهترين حالات است كه هر مومني و هر انسان صالحي، اگر چنانچه اندكي از آن مراتب را بتواند با دیده بصيرت خودش ببيند، آرزو مي‌كند كه اي كاش ما هم به همين سرنوشت دچار بشويم. الحمدالله رب العالمين ايشان (شهيد شهرياري) وضعشان اينطور است و بزرگترين تسلي اين است. لكن تسلاي دومي هم وجود دارد و آن قدرداني مردم است. ديديد كه مردم ما چه قدرداني و چه ارزش‌گذاري كردند از اين شهيد بزرگوار.»

(بخشی از سخنان رهبر انقلاب اسلامي در دیدار با خانواده شهيد)

شهيد شهرياري پس از رفتن از دانشگاه اميركبير به خاطر نبود بستر مناسب براي همكاري، در ۱۳۸۰ به گروه مهندسي هسته‌اي دانشگاه شهيد بهشتي پيوست. وي از مشاوران ايران در طرح سزامي بود. برگزاري دوره‌هايي؛ چون كارگاه آموزشي آشنايي با كدهاي محاسباتي راكتورهاي هسته اي از كارهاي دكتر شهرياري بوده ‌است. يكي از طرح‌هاي مهم دكتر شهرياري، طراحي‌هاي نظري مربوط به ساخت نسل نويني از راكتورهاي هسته‌اي است كه بازتاب خوبي نيز در محافل علمي جهان داشت. او كارشناس ارشد مبارزه با ويروس رايانه‌اي استاكس‌نت بود كه حكومت استكباري آمريكا و موساد اسراييل براي از كار انداختن دستگاه‌هاي هسته‌اي ايران طراحي كرده بود و فكر مي‌كردند مي‌توانند اين دستگاه‌ها را آلوده كنند.

 

ترور استاد شهرياري در بزرگراه ارتش تهران هنگامي توجه جوخه‌هاي مرگ موساد وابسته به اسراييل را به خود جلب كرد كه وبگاه طرح سزامي نام برخي از دانشمندان هسته‌اي ايران را آشكار ساخته بود. پيش از آن، موساد، سازمان جاسوسي و ترور اسراييل، ده‌ها دانشمند اتمي عراق و مصر را ترور كرده بود كه آخرين آن‌ها دانشمندي هسته‌اي از كشور مصر بوده است. در همين زمان، موساد چهار تن از فيزيكدانان ايران كه برخي از آن‌ها با برنامه صلح‌آميز هسته‌اي اين كشور در ارتباط بوده‌اند را ترور كرد. از جمله آنها شهید مجید شهریاری دانشمند فرزانه و استاد فيزيك هسته اي دانشگاه شهيد بهشتي بود که درتاريخ ۸ آذر ۱۳۸۹ توسط رژيم صهيونيستي و باهمكاري اطلاعاتي منافقين دريك عمليات تروريستي به درجه رفيع شهادت نایل شد.

 

شهيد در ديدگاه بزرگان و آشنايان:

آبروی جامعه علمی کشور

آيت‌الله سيدعلي خامنه‌اي، رهبر فرزانه انقلاب اسلامي، در ديدار با خانواده آن شهيد فرموده‌اند: «شهادت دكتر شهرياري، آبرويي داد به جامعه علمي كشور. شهادت چنين شخصيت برجسته و مورد قبولي، به دشمن نشان داد كه در محيط علمي جمهوري اسلامي، اين‌جور شخصيت‌ها و انگيزه‌هايي وجود دارد.» رهبر انقلاب اسلامي در اين ديدار قرآني را به همسر و مادر و دو فرزند آن شهيد هديه مي‌كنند و به رسم يادگاري در صفحه آغازين مي‌نويسند: «بسم الله الرحمن الرحيم. اهدايي به خانواده دانشمند شهيد عزيز آقاي دكتر مجيد شهرياري.

 سيد علي خامنه‌اي، 30/10/89

پدر از نگاه پسر

محسن شهرياري پسر شهید شهریاری: «از كودكي ارادت خاصي نسبت به آيت‌الله جوادي آملي داشت. از همان ابتدا كه تفسير قرآن آيت الله جوادي آملي شروع شد، پدرم بر پيگيري آن تاكيد داشته است. پدرم به كلاس‌هاي اخلاق استاد طيب نيز مي‌رفت كه در مورد محبت اهل بيت و اخلاق اسلامي بود. از آن زمان كه خاطر دارم، نماز شب پدرم ترك نمي‌شد. هر شب قرآن مي‌خواند و خيلي به مستحبات تاكيد داشت. مادر بزرگم مي‌گفت: پدر از پنج سالگي نمازهايش را كامل مي‌خواند و روزه مي‌گرفت. گاهي اوقات شعري از ملاهاشم زنجاني را[با اين سر بيت] مي‌خواند: ادب خوب است، ادب خوب است، ادب خوب/ هر آنكس بي ادب شد، مي‌خورد چوب. وي اين شعر را زياد به من مي‌گفت.»

 

نامه‌ای به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

متن نامه همسر شهيد مجيد شهرياري خطاب به مديركل ژاپني آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به شرح زير است: «كاربرد سلاح‌هاي هسته‌اي در وطن شما هيروشيما و ناكازاكي و قرباني كردن هزاران ژاپني بي‌گناه، پديده زشتي است كه در قرن بيستم رقم خورد و هرگز مردم جهان نبايد آن را فراموش كنند. پديده زشت ديگري كه در قرن حاضر شاهد آن هستيم، ترور دانشمنداني است كه ميراث علم و دانش بشريت هستند. با توجه به رسالت سنگين آژانس در گسترش استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي و جلوگيري از سلاح هسته‌اي كه كشورم همواره به طور جدي و با صداقت حمايت كرده است، از جنابعالي انتظار مي‌رود ضمن محكوميت اين جنايت هولناك، از هيچ‌گونه تلاشي براي جلوگيري از تكرار آن در سراسر جهان دريغ نورزيد.»

 

فاتح قله علم هسته‌ای

« برای ساخت صفحات سوخت، ما نیاز به تکنولوژی جدیدی داشتیم. اصلا ما چرا تقاضای سوخت کرده بودیم؟ برای اینکه بلد نبودیم بسازیم! و خب در محاسبات هسته‌ای کسی را نداشتیم و همچین محاسباتی نیز پیش از این انجام نشده بود. اما شهید شهریاری با اعتماد به نفسی که داشت، و ما هم با اعتقادی که به ایشان داشتیم، این کار را به ایشان واگذار کردیم و ایشان هم به خوبی آن را انجام دادند. یعنی اگر در آن زمان شهید شهریاری می‌گفت که من مثلا 10 میلیارد تومان دستمزد می‌گیرم تا این کار را انجام دهم، ما مجبور بودیم که بدهیم؛ هر چه می‌گفت مجبور بودیم که بدهیم برای اینکه کس دیگری نبود که این کار را انجام دهد. تنها کسی که در مملکت می‌توانست این کار را انجام دهد، شخص شهید شهریاری بود ولاغیر. با این حال، ایشان حتی یک ریال هم دستمزد نگرفت. حتی وقتی من خواستم دستمزد ایشان را پرداخت کنم، ناراحت شدند و گفتند که من این کار را برای کشورم انجام دادم. اگر شهید شهریاری را در زمینه علم هسته‌ای نمره 100بدانیم، به بهترین نفر بعدی در کشورمان در این زمینه شاید بتوان نمره 50 داد. یعنی واقعا ایشان روی قله ایستاده بود.»

دكتر علي‌اكبر صالحي

شهید شاهد

راز موفقیّت شهیدِ شاهد (دکتر مجید شهریاری)، دکتر شهریاری و اَقران وی، پی‌ بردن به حقیقتِ علم (اولاً) و هجرت از آن به معلوم (ثانیاً) و ترغیب به چنین هجرت (ثالثاً) است. چنین افرادی آن‌ قدر مقتدرند که در مصاف مرگ پیروز می‌شوند و مرگ را می‌میرانند و خود برای ابد زنده می‌‌مانند.

 آیت الله جوادی آملی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31