جندالشیطان با ادعای حمایت از حقوق اهل‌سنت، در پی تفرقه بین شیعه و سنی بود

27

 

موسس اين گروه عبدالمجيد(عبدالمالک) ريگی شفا فرزند آزاد متولد1361 در زاهدان است که به ‌لحاظ اعتقادي سني حنفي با گرايش ديوبندی است. او مدت کوتاهی در حوزه‌های دينی داخل استان سيستان‌وبلوچستان از جمله مدرسه علميه «عين‌العلوم گُشتِ سراوان» تحصيل کرد و سپس به پاکستان رفت و مدت اندکي هم در مدرسه «فاروقيه» ادامه تحصيل داد.

ريگی قبل از تشکيل گروهک جندالشيطان در سال 1374 در گروهک سپاه محمدرسول‌الله به سرکردگي مولابخش درخشان معروف به «مولوک» به ‌مدت يک سال عضويت داشت و مدتی در قندهار افغانستان همراه گروهک طالبان بود. وی در آذر1381‌ برای شرکت در جماعت تبليغی به کردستان رفت؛ ولي در شهر مريوان دستگير شد و بمدت 1 ‌ماه در همدان توسط دادسرای ويژه روحانيت بازداشت شد.

وی در دی1381 به همراه چند نفر از دوستان طلبه خود که در افغانستان باهم بودند، تصميم گرفتند برای آنچه که «احقاق حقوق اهل‌سنت» و مبارزه با جمهوری اسلامی ايران می‌نامیدند، هم‌پيمان شوند؛ لذا گروهي به‌‌نامِ جندالله را تشکيل داده و عبدالمالک را به‌عنوان امير خود انتخاب کردند.

سنگ‌بنای اوليه گروهک تروريستی جندالشيطان در سال 1382 گذاشته شد. اولین فعالیت این گروهک تروریستی انهدام خودروی الگانس نیروی انتظامی بود و از آن موقع گروهک جندالشیطان فعاليت تروريستی خود را آغاز کرد. اين گروهک که فعاليت‌های خود را به‌صورت مخفيانه و زيرزمينی ادامه مي‌داد، با انجام اقدامات تروريستی ديگری در همان سال از جمله: حمله به پايگاه مقداد در خاش؛ گروگان‌گيری اتباع هندی، هلندی و آلماني خواسته‌هايش را مطرح و موجوديت خود را اعلام کرد.

سپس از عنوان «جنبش مقاومت مردمي ايران» برای معرفی خود استفاده ‌کرد تا اهداف و برنامه‌های تروريستی خود را در پشت اين نام عوام‌فريب پنهان کند .

اين گروهک تروريستی در پوشش فعاليت‌های حقوق‌بشری و با عنوان دهان‌پرکن حمايت از حقوق اهل‌سنت و قوم بلوچ، اهداف و برنامه‌های خود را دنبال کرد. از جمله اهداف اصلی اين گروهک می‌توان به ايجاد تفرقه بين اقشار جامعه اسلامی با برجسته‌‌کردن اختلافات بين شيعه و سنی، تشديد اختلافات قومی و تأکيد بر مهاجرت اجباری شهروندان غيربلوچ از منطقه بلوچستان، تجزيه و جداسازی بلوچستان ايران و تشکيل بلوچستان آزاد و... اشاره کرد.

اين گروه اقدامات تروريستی متعددی، از جمله ترور، بمب‌گذاری، عمليات انتحاری، آدم‌ربايی به قصد اخاذی، سرقت مسلحانه، تيراندازی به نيروهاي گشتی و پليس و عواملي ازاين‌دست را مرتكب شد و با اين اقدامات سعی در تحميل اهداف و برنامه‌ها و خواسته‌های بعضاً سياسی خود به دولت مركزی را داشت .

اين گروهک از ابزارهای رسانه‌ای مختلفي همچون سايت‌ها و وبلاگ‌های اينترنتی، مصاحبه با شبکه‌های تلويزيونی فارسی و عربی همانند شبکه‌های العربيه، پارس و...  استفاده و اهداف و برنامه‌های خود را از اين طريق منتشر می‌کرد. محل استقرار اين گروهک تروريستی در ايالت بلوچستان پاکستان بود .

بر اساس اعترافات عبدالمالک ريگی پس از دستگيری، رهبری اين گروهک را در عرصه بين‌المللی، سرويس‌های اطلاعاتی کشورهای بيگانه، از جمله آمريکا، پاکستان، عربستان، امارات، بحرين، انگليس و اسرائيل به‌عهده داشتند که با مقاصد خصمانه خود اين گروهک را هدايت و پشتيبانی مي‌کردند و از مهم‌ترين اهداف آنان برهم‌زدن امنيت در سطح منطقه و ضربه‌زدن به نظام جمهوری اسلامي بود.

سرکرده اين گروهک، عبدالمالک(عبدالمجيد) ريگی شفا در اواخر سال 1388 در يک عمليات پيچيده اطلاعاتی دستگير و در سال 1389 اعدام شد و اکنون سرکرده اين گروه فردی به‌نامِ محمد ظاهر تنيده نارويی است.

پس‌از اعدام سرکرده گروهک تروريستی جندالشيطان، اين گروهک با مشکلات فراواني مواجه شده است و لذا براي فرار از فشارهای بين‌المللی، سياسی و افکار عمومی جامعه اهل‌‌سنت، گروه‌هايی به‌موازات گروهک تروريستی جندالشيطان تشکيل داده است که عبارتند از: گروهک جيش‌العدل؛ گروه‌هاي جيش‌الفاتح ؛ جيش‌الحسين؛ حرکت انصار ايران؛ سپاه صحابه ايران.

از اقداماتی که گروهک جندالشیطان در 12 بهمن1385انجام داد حمله به خودروی نیروی انتظامی بود که در ادامه به شرح حادثه می‌پردازیم:

اين حادثه در ساعت 20 روز پنج‌شنبه 12 بهمن 1385 رخ داد و به شهادت 4 تن از ماموران نيروی انتظامی منجر شد.

به گفته شاهدان حادثه، افراد مسلح به وسيله 2 دستگاه خودرو سواري پس از احاطه كردن خودرو نيروی انتظامی پشت چراغ قرمز با به رگبار بستن آن‌ها اقدام به ترور ماموران كردند.

طبق بررسي‌های صورت گرفته، يكي از خودروهای مورد استفاده افراد ضارب در روز حادثه سرقتی بوده، به طوری كه راننده خودرو پس از به قتل رسيدن توسط افراد شرور، جسدش به صندوق عقب ماشين منتقل شده بود.

مهمترين هدف ارتكاب چنين جنايتی، تلخ كردن شيرينی ايام الله دهه فجر به كام مردم استان سیستان‌وبلوچستان بود.

در اين حادثه، سرهنگ شيبك، يكي از مسؤولان ستاد منطقه انتظامی استان، ستوان خواجه،راننده خودرو، به همراه 2 تن از سربازان وظيفه به شهادت رسيدند.

 

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31