اعتقادات سلفي‌ها مثل مواد مخدر است كه وارد مي‌شوند و تخريب مي‌كنند

Borhanali

شهيد ماموستا برهان عالي در مصاحبه‌اي در قبل از شهادتش با سايت كردستان امروز گفته بود؛ مثل رهبر معظم انقلاب كسي را نديدم اينقدر جامع و پرمحتوا سخن بگويد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) به نقل از فارس از سنندج، شهيد ماموستا برهان عالي در اين مصاحبه كه در سايت كردستان امروز منتشر شده است، اظهار داشته است: خوشبختانه در 30 سال گذشته تقريب مذاهب و كنفرانس وحدت اسلامي در كشور فعال بوده و در سطح بين‌الملل برگزار مي‌شود و گاهي اوقات گفت‌وگويي هم صورت مي‌گيرد ولي ميكروب و ويروسي ـ به قول آقا ـ وارد برنامه مي‌شود و همه را خراب مي‌كند. وي افزود: در چند سال اخير در سطح منطقه خودمان برنامه‌هايي در اروميه برگزار شد كه كليد و منشأ خوبي بود و اين نوع برنامه‌ها خوب جواب داد اما گاهي مي‌بينيم دست‌هايي در كار است كه اينها را خراب مي‌كند. شهيد ماموستا عالي فواصل بين شيعه و سني را نه غرض بلكه مربوط به عدم شناخت يكديگر دانسته و گفته است، من معتقدم در يك فضايي صميمي و دوستانه اين مباحث عالمانه در حد طلبگي رد و بدل شود و انگيزه‌هايي كه اينها را با يكديگر نزديك كند، ايجاد شود. وي با اشاره به اينكه اكثر ائمه جماعت استان روش مردم‌داري، فن خطابه و سخنوري ندارند و علوم عقلي و مباحث فلسفي در ميان ما نبوده و بي‌رونق است، تصريح كرده است؛ چون بيشتر طلبه‌ها ذهنشان منحصر به علوم نقلي است بايد كلاس‌هاي آموزشي براي آنان گذاشته شود.

در مصاحبه امام جمعه شهيد مسجد قبا بهاران سنندج آمده است؛ در سنندج 170 نفر ائمه جماعت داريم كه نياز به آموزش دارند، ببينيد آقا (آيت‌الله خامنه‌اي) چطوري مردم‌دار است خدا شاهده من مثل مقام معظم رهبري را نديدم اينقدر جامع و كامل و پرمحتوا صحبت كند و همه جنبه‌هاي خطابه و سخنوري را رعايت كند، خيلي جذاب و جالب سخن مي‌گويند. شهيد ماموستا عالي در اين مصاحبه بر برگزاري جلسات مباحثه علماي اهل تشيع و تسنن تأكيد داشته‌ و گفته است؛ با تحقق اين مهم عوامل تفرقه شناسايي و كنار گذاشته مي‌شود و انگيزه وحدت را نيز تقويت مي‌كنيم. وي تصريح كرد: آقا فرمودند دشمن ديگر از تير و مسلسل استفاده نمي‌كند بلكه از مسائل فرهنگي عليه ما استفاده مي‌كند، همه كانال‌ها، سايت‌ها و ماهواره‌ها عليه ما هستند و هجمه فرهنگي‌شان خيلي بالاست، آقا فرمودند روش‌ها عوض شده است ولي هدف همان هدف است، حال چرا طلبه‌ها و علماي شيعه و سني با هم صحبت نمي‌كنند بايد با هم صحبت كنيم و به نتيجه برسيم.

اين ماموستاي شهيد اهل سنت گفته بود: برخي روحانيون و چهره‌هاي مذهبي شيعه، اهل سنت را مسئول و مسبب تفرقه و توهين عنوان مي‌كنند، ما نمي‌گوييم در ميان اهل سنت مشكل نيست، هست عربستاني‌ها يا فلان كشور ممكن است توهين بكنند، ما قبول داريم ولي اينها در انقلاب نيستند، ما با يهودي‌ها مشكل داريم، يهودي‌هايي كه پيشينه اسرائيلي دارند و خطرناك هستند در حال حاضر يهوديان اروپايي عليه صهيونيست قيام كرده‌اند، رهبر انقلاب فرمودند كه ما بايد دشمنان مشترك را بشناسيم و احكام مشترك را بدانيم، اگر مشكل هست در احكام فرعي و جزئي از تاريخ اسلام است. به گفته شهيد ماموستا عالي، شيعه و سني بايد نقاط اختلاف را بشناسيم و نبايد به جزئيات فكر كنيم بلكه كليات را در نظر بگيريم، ما در خداي واحد، رسول واحد، قبله واحد، معاد واحد و قرآن واحد مشتركيم.

وي بيان داشته است: من قبلاً در مريوان هم گفته‌ام كه ما بين مذاهب شافعي و حنفي اختلافاتمان به مراتب بيشتر از شيعه و سني است كه در بخش احكام، عقايد، عبادات، معاملات و ... اختلاف ما در گوشه‌اي از تاريخ اسلام، فروعات و احكام است، اينها مسئله‌اي نيست، من الان دو فرزند دارم يكي طرفدار تيم پيروزي و ديگري استقلالي است.

امام جمعه موقت شهيد سنندج در اين مصاحبه افزوده است: اختلاف در زندگي طبيعي است و اختلاف در رفتار بايد باشد، اما تفرق و پراكندگي نبايد باشد ما به اهل تشيع خيلي نزديكيم، فقط در يك چهارم اختلاف داريم، البته آن اخلاصي كه برادران شافعي به ائمه و اهل بيت دارند برادران شيعه ندارند ما حتي در اشعار و بيانات خود از القاب حضرت كرار استفاده مي‌كنيم.

شهيد ماموستا عالي تصريح كرد: آقا هم فرمودند كه شافعي‌ها نسبت به اهل بيت خيلي مقيد هستند خدا شاهد است پنج ششم اشعار ما نسبت به اهل بيت است، همين طريقه قادريه و نقشبنديه كه محب هستند خود نمونه و شاهدي است اما فقط دشمنان از اهانت به مقدسات استفاده مي‌كنند. وي اظهار داشته است: بحث تأييد طرق نقشبنديه و قادريه كه به وسيله افرادي تكفير مي‌شد و مردم ما خيلي رنج مي‌بردند كه (حضور اين طرق) به عنوان جنبه الهي ـ عرفاني زندگي اينها بود و مردم سال‌ها و قرن‌ها از آن پيروي مي‌كنند و بحث اذان هم دغدغه علماي منطقه در ظرف 30 سال گذشته بوده است و حتي ما مورد فشار مردم قرار مي‌گرفتيم و مردم پخش اذان را از ما مطالبه مي‌كردند تا اينكه در سفر آقا به كردستان تجلي يافت و ‌علما هم تشكر كردند.

شهيد ماموستا عالي در جواب اين سؤال كه نظر جنابعالي در مورد هشدارها نسبت به افزايش تحركات سلفي‌ها يا به اصطلاح وهابيون در غرب كشور فزوني يافته است، چيست، گفته است: جمعيت وهابيت در اقليت است و بيشتر طلاب و فضلا گرايش به مذهب شافعي دارند و در خط عرفان قادريه و نقشبنديه هستند كه هميشه در كردستان باقي است و باقي خواهد ماند ولي متأسفانه جواناني هستند كه آگاه نيستند و به علت كم سني در دام اينها قرار مي‌گيرند و ممكن است كه فريب‌هايي خورده باشند و بالاخره جرقه‌اي پيدا شده و مردم احساس خطر مي‌كنند، در واقع اصل قضيه از پاكستان و افغانستان است ما در اينجا به آن صورت نداريم و بخشي از طلاب كه علاقه‌اي به اين طرق دارند در استان هستند و يا در خارج استان، آنها به منطقه ما آمدند و ما در منطقه وهابي نداشتيم چون بافت منطقه كردستان فرهنگي است و ما 12 قرن است كه پيرو مذهب شافعي هستيم و غير شافعي نداريم و معتقد به اشعري و بخشي هم از عقايد نقشبنديه و قادريه، اينها ريشه‌اي است و به اينها اعتقاد داريم. اين اعتقادات سلفي‌ها مثل مواد مخدر است كه وارد مي‌شوند و تخريب مي‌كنند در برخورد هم ما در بعضي محافل به دفع شبهات آنها مي‌پردازيم كه باعث ضربه زدن به آنهاست.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31