اسناد اتحادیه کمونیست های ایران در واقعه آمل(13)

" مواضع اتحادیه در مورد برخی از مسائل سیاسی جامعه " (1)

Amol

• جنگ کردستان

" ما جنگ کردستان را دارای دو جنبه می دانستیم ؛ یکی جنبه ای که حزب دموکرات کردستان پشت آن قرار داشت ، طرح شعار خود مختاری و در واقع امتیاز گرفتن برای جریانی وابسته در گوشه ای از این کشور ، این جنبه را ضد انقلابی می دانستیم و مرتب نیز در مطبوعات مان به افشای حزب دموکرات و خواست هایش می پرداختیم . جنبه دیگر ، جنبش دهقانی در کردستان بود که آن را انقلابی و دقیقاً در تکامل مسیر انقلاب بهمن ارزیابی می کردیم .

جمعیت های دهقانی و شرکت های تعاونی روستایی و دیگر نهادهایی را که خود به خود توسط دهقانان کردستان به وجود آمدند و به خلع سلاح فئودال ها ، مسلح کردن دهقانان و تقسیم اراضی در کردستان می پرداختند ، بهترین نمونه های پایه گیری انقلاب در روستاهای ایران ارزیابی می کردیم و معتقد بودیم که باید از آن پشتیبانی کرد و با تقویت این جنبه به تضعیف جنبه دیگر و حزب دموکرات پرداخت .

به همین دلیل ما هم در کردستان بودیم و هم به شدت علیه حزب دموکرات مبارزه می کردیم و زمانی هم که دانستیم دیگر طرف قضیه در کردستان ، یا طرف اصلی قضیه ، حزب دموکرات است ، کردستان را ترک کردیم .

البته این هم زمان شد با جنگ تجاوزکارانه عراق علیه ایران ، به هر صورت ما معتقد بودیم به تقویت جریان دهقانی در کردستان که به مقابله با حزب دموکرات بپردازد که چنین هم شد و همه به یک چوب رانده شدند . "

 

• دولت موقت :

" دولت موقت را دولتی متشکل از نمایندگان نیروهای مختلف می دانستیم . خود بازرگان را فردی لیبرال و متمایل به غرب و عناصری از کارگزاران این دولت نظیر مدنی را عامل بیگانه و باقی مانده رژیم قبلی ارزیابی می کردیم ، ولی بر روی هم ، دولت را دولتی ملی و دارای عملکردهای متفاوت و متضاد می دانستیم .

نسبت به آینده کشور و مناسبات با امپریالیست ها، در صورت ماندن دولت موقت نگران بودیم . در عین حال ، زمان حیات دولت موقت زمانی بود که هنوز حال و هوای انقلاب بر کشور حاکم بود و مردم چهار چشمی مواظب اوضاع بودند . "

 

• سفارت امریکا :

" زمانی که سفارت امریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام تصرف شد و کارمندانش به گروگان گرفته شدند ، ما اولین سازمانی بودیم که اعلامیه پشتیبانی از این جریان را دادیم و در تمام دوران تصرف سفارت نیز با تمام نیرو به پشتیبانی از آن پرداختیم . از همین جا بود که نیروهای چپ رو ما را کمونیست های پیرو خط امام خواندند .

ما معتقد بودیم که این عمل ، یعنی تصرف جاسوس خانه و گروگانگیری جاسوس ها ، یک درگیری مشخص با امپریالیسم امریکاست ، که هم در جامعه خودمان و هم در دیگر جوامع منطقه تأثیر خواهد گذاشت و جریانات متمایل به غرب را نیز در حاکمیت تصفیه خواهد کرد . به همین دلیل بود که به پشتیبانی از این امر پرداختیم و تا زمان آزادی گروگان ها نیز مدام آن را تبلیغ می کردیم . "

 

• مجلس خبرگان :

" سازمان ما با انتخابات مجلس خبرگان مخالف بود و در آن نیز مشارکت نکرد . دلیل مخالفتش این بود که از ابتدای انقلاب و پیش از پیروزی انقلاب ، برای تدوین قانون اساسی به مردم قول تشکیل مجلس مؤسسان داده شده بود و حال به جای مجلس مؤسسان ، مجلس خبرگان تشکیل می شد که تعداد نمایندگانش بسیار کمتر از مجلس مؤسسان بود . به این دلیل ما این عمل را یک خلف وعده و نادرست می دانستیم و با آن مخالف بودیم ."

 

• ریاست جمهوری بنی صدر :

" بر سر شرکت یا عدم شرکت سازمان در انتخابات ریاست جمهوری بنی صدر ، سازمان تصمیمی نگرفت و سیاست مشخصی نداشت . این بود که بچه ها هر کس طبق فکر و نظر خود شرکت کردند یا نکردند .

سازمان از یک سو ریاست جمهوری را حق بنی صدر نمی دانست ، از سوی دیگر او را به مراتب بر مدنی که فرد دوم بود ، ترجیح می داد و خطر مدنی را احساس می کرد ، بر سر این دو راهی ، بدون سیاست ماند ، اما بیشتر گرایش به شرکت در انتخابات و رأی دادن به بنی صدر بود . "

 

• انقلاب فرهنگی :

" ما خود نیرویی در دانشگاه نداشتیم ، دانشگاه ها در آن زمان بیشتر تحت تأثیر مجاهدین و فداییان بودند، لیکن ما با تعطیل دانشگاه مخالف بودیم، چون دانشگاه را مرکز مبارزه سیاسی و فعالیت انقلابی در تمام دوران خفقان محمدرضا شاهی می دانستیم .

در انقلاب بهمن ، دانشگاه نقش فعال و پیشرویی را بازی کرده بود . این مرکز علمی طی سال های ترور شاهی ، دهها و صدها شهید در راه انقلاب داده بود و حالا به عنوان مرکز فعالیت ضد انقلاب تعطیل می شد . این را ما ناحق و مخالفت با دموکراسی در جامعه می دانستیم . "

 

• جنگ ایران و عراق :

" از زمانی که تجاوز عراق علیه ایران آغاز شد ، تا زمانی که آزادی هایی وجود داشت و سازمان های سیاسی می توانستند نشریه پخش کنند ، تقریباً نیمی از فعالیت تبلیغی و تمامی مبارزه سیاسی ما با دیگر گروه ها در گرو مسئله جنگ بود . رفقای ما اکثراً در جنگ شرکت کردند و حدود 10 نفر شهید در جبهه دادیم . خودم جزوه ای بر سر جنگ در افشای نظرات انحرافی چریک های اکثریت و دفاع از انقلاب نوشتم .

خلاصه کنم ، ما از اولین روز تجاوز عراق علیه ایران تا زمانی که توانستیم در جبهه ها بمانیم ، با تمام نیرو ماندیم و به دفاع پرداختیم و بر سر همین جنگ نیز بود که در بین گروه های چپ کاملاً منفرد شدیم و به القابی نظیر " نوکر بورژوازی ، خادم ارتجاع و شووینیست و ... " مفتخر گردیدیم ."

 

• کودتا :

" به گواهی نشریات سازمان ، ما از اولین جریاناتی بودیم که در مورد کودتا هشدار دادیم و خود نیز کوشیدیم در صورت وقوعش برای مقابله با آن آماده باشیم . در تمام دورانی که خطر کودتا وجود داشت ، نشریه ما به هشدار دادن در برابر آن و دعوت به آمادگی برای مقابله با آن پرداخت . "

 

• شورای انقلاب :

" شورای انقلاب نیز نظیر دولت موقت ، در زمانی که ما حاکمیت را دارای ماهیت چندگانه می دانستیم ، مشغول به کار بود و بنابراین مشمول همان حکم می شود و آن را بخشی از حاکمیت و دارای همان ماهیت می دانستیم ؛ با این تفاوت که معتقد بودیم همان طور که در دولت موقت جریانی متمایل به غرب نفوذ دارد ، در شورای انقلاب نیز معتقد بودیم جریانی انحصارطلبانه نفوذ دارد . "

 

• 30 خرداد و حرکت مسلحانه منافقین :

همانطور که قبلاً نیز گفتم 30 خرداد را سرآغاز سرکوب آزادی ها می دانستیم و از این نظر که هرگونه فعالیت سیاسی را برای تمام گروه های سیاسی ممنوع کرد ، آن را حرکتی ضد آزادی و برای آینده انقلاب خطرناک می دانستیم . بر سر حرکت مسلحانه همانطور که قبلاً نیز نوشته ام ، با شیوه جنگ چریکی شهری مخالف بودیم و این مشی ترور را زیانمند به حال انقلاب می دانستیم که قبلاً توضیح کافی داده ام . "

 

• امام و روحانیت :

امام را در دوران انقلاب رهبر بلامنازع انقلاب می دانستیم و مرتب پشتیبانی می کردیم . پس از آن نیز امام و جریانی به نام خط امام را پیشروترین و ضد امپریالیست ترین جریان در کل حاکمیت می دانستیم ؛ اما به هیچ وجه انتظار موافقت امام با جریانات 30 خرداد را نداشتیم .

روحانیت را هرگز یکپارچه نمی دانستیم . معتقد بودیم در جریان روحانیت از عناصر رادیکال انقلابی و آزادیخواه وجود دارد تا مرتجع عامل بیگانه ، بر سر همین مسئله نیز با جریاناتی نظیر راه کارگر و زحمت که به کاست روحانیت معتقد بودند ، اختلاف داشتیم .

ما افرادی نظیر آیت الله طالقانی را با عمری مبارزه علیه رژیم منحوس پهلوی و آن همه زندان کشیدن در جامعه روحانیت می دیدیم . شریعتمداری را نیز در جامعه روحانیت می دیدیم و نمی توانستیم این همه اختلاف را زیر سرپوش کاست نادیده بگیریم . معتقد بودیم روحانیت ، وضعیت جامعه را در خودش منعکس می کند و همه طبقات در درونش نماینده دارند ."

 

• وضعیت فعلی چپ در جهان :

" دولت روسیه را یک دولت امپریالیستی می دانیم که بر سر غارت جهان و سرکوب خلق ها مدام با ابرقدرت دیگر ، امریکا در حال نزاع ، ساخت و پاخت و رقابت است . همه دولت های اروپای شرقی را وابسته به روسیه می دانیم . دولت چین پس از مرگ مائوتسه دون به انحراف کامل افتاد . دولت چین برای رقابت با روسیه مجبور شد به امریکا نزدیک شود و تحت تأثیر همین سیاست ، تمام جنبش های آزادی بخش جهان را به فراموشی سپرد . دولت چین هنوز یک دولت امپریالیستی نیست ، ولی دولتی ارتجاعی و ضد ملی است .

از احزاب کمونیست اطلاعی ندارم . همین قدر می دانم که گروهی طرفدار روسیه اند ، گروهی طرفدار چین و گروهی نیز مستقل . در یک کلام باید بگویم جنبش کمونیستی امروز با یک بحران عمیق روبرو است . از جنبش های چپی و ملی و وضعیت آنها اطلاعاتی ندارم . تنها اطلاعاتم از جنبش انقلابی فلسطین است که این جنبش نیز متأسفانه در حال ذبح شدن است ، بدون اینکه صدای هیچکس علیه چنین جنایت هولناکی بلند شود . "

 

پی نوشت:

1. این مواضع کاملاً بر اساس اظهارات حسین تاجمیر ریاحی ، رئیس تشکیلات در سال 61 است . آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی ، پرونده ش 24176

 

اسناد اتحادیه کمونیست های ایران در واقعه آمل(۱۲)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان