گفتگو با خانواده شهید پشوتن

شهید محسن پشوتن درسال 1338در خانواده مذهبي در تهران به دنیا آمد . به دلیل اوج گیری انقلاب و تعطیلی مدارس ،تحصیلاتش را تا مقطع سوم راهنمايي ادامه داد.

 

Madar Pashotan

مادر شهید می گوید : فرزندم (محسن) از 7سالگي نمازش ترك نشد و نگذاشت كه نماز خواهر و برادرانش هم ترك بشود . یكبار در دوران نوزادي سخت مریض شد وقتي كه او را به بیمارستان بردیم، تحت مراقب هاي ویژه قرار گرفت، ولي دكتر به من گفت: نگران نباش بچه تو بزرگ مي شود و مي جنگد!

بعد از انقلاب هم وارد سپاه شد و پس از شرکت در جبهه های دفاع از میهن و بازگشت به مشهد ازدواج کرد ، بیش از چهل روز با همسرش زندگی نکرده بود که در 22 مرداد ماه 1360 توسط گروهك منافقین ترور شد .

از برادر شهید(عباس علي پشوتن )سئوال می کنیم: فعالیتهاي سیاسي شهید قبل و بعد از انقلاب را توضیح دهید ؟

و ایشان در جواب می گوید : قبل از انقلاب با گروه هاي محلي در مراسم هاي مذهبي شركت مي كردیم . در اين جلسات مباحث علمي و انقلابي مطرح مي شد . شبها اعلامیه پخش مي كردیم . بعضي شبها به خاطر حكومت نظامي بیرون مي رفتیم و شعار مي دادیم "حكومت نظامي دیگر اثر ندارد " . در این هماهنگي براي تظاهرات و تشكیل گشت شبانه انجام مي گرفت .

بعد از انقلاب به توصیه امام خمیني (ره) كه فرموده بودند ،تشكیل سپاه بدهید شهید به عضویت سپاه درآمدند . با عضویت در سپاه وشروع جنگ به عنوان فرمانده دسته به سقز اعزام شدند مدت 8 ماه در سقز بودند وقتي برگشتند سال 60 بود یعني اوج درگیري هاي منافقین بود که همه نیروهای نظامی و انتظامی با این که در جبهه ها درگیر دفع تجاوز عراق بودند می کوشیدند در شهرها نیز نظم برقرار شود و توطئه های تروریستی خنثی شود.

سئوال : نظر علما و روحانیون از جمله آیت الله مطهري ، آیت الله طالقاني در مورد مجاهدین چه بود ؟

اين ها رابطه نزدیكي با آیت الله طالقاني و آیت الله مطهري داشتند به طوري كه مدتها با بعضي از اعضاي این گروه در یك سلول بودند . ولي بعد از انقلاب شروع کردن علیه روحانیت جبهه گیری کردند. آیت الله مطهري در مورد این گروهك فرموند : " اینان زماني از ما درس مي گرفتند . حالا مي خواهند علیه خود ما عمل بكنند . حرفهایی كه اینان مي زدند به هیچ عنوان با مكتب ما سنخیت ندارد ."

در مراسمي در دانشگاه تهران رجوي آیت الله طالقاني را به عنوان كاندیداي خودشان معرفي كردند كه این قضیه بدون هماهنگي قبلي با ایشان بود بعد از آن هم كه خواستند با ایشان ملاقات بكنند و موضوع را مطرح كنند آیت الله طالقاني از ملاقات با این گروه خوداري كردند . آن زمان هم خیلي از این كارها مرسوم بوده ولي وقتي ازشون مدرك مي خواستیم ، مي دیم كه مدركي ندارند . منافقین با این كارها مي خواستند كه خودشان را مطرح بكنند .

 

 

Madar Pashotan1

 

سئوال : رابطه این گروه با انقلاب چگونه بود؟

بعد ازاعلام جمهوري اسلامي وقتي دیدند كه دیگر در این انقلاب جایگاهي ندارد از همان جا شروع كردند به ناسازگاري با انقلاب اسلامي و به قانون اساسي راي ندادند. وقتي فضاي داخلي ایران برعلیه منافقین شد و دیدند كه در بین مردم هم جایگاه و موقعیتي ندارند تصمیم گرفتند از ایران بروند. عراق را انتخاب كردند . صدام به آنها جا داد در عوض از نیروي آنها علیه ایران استفاده كرد .

سئوال : وضعیت حال وآینده سازمان مجاهدین خلق را چگونه ارزیابي مي كنید ؟

الان كه دولت عراق دارد تلاش مي كند كه این سازمان را از كشورش اخراج كند . چون علاوه بر شرارت هاي قبلي سازمان ، خیلی از مردم عراق را هم اینها به شهادت رسانده اند. سركردهاي سازمان هم دارند با سران كشورهاي غربي مذاكره مي كنند كه در این كشور ها پناهنده بشوند ولي عده زیادي از این كشورها این سازمان را در لیست گروه هاي تروریستي قرار دادند از جمله مسئولین امریكایي ولي هنوز امریكا از آنها حمایت مي كند و یك سیاست دو گانه اي را دنبال مي كند، بنا بر این من فکر می کنم که هیچ آینده ای جز زوال و نابودی ندارند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31