همايش سازمان دوستي وهمبستگي ملتهاي جهان

سازمان دوستي و همبستگي ملتهاي جهان خواستار اخراج سازمان مجاهدين خلق و پ ك ك از سوي دولت عراق شد.

1

سازمان دوستي و همبستگي ملتهاي جهان كه يك گروه غيردولتي مي باشد از دولت عراق خواست تا در اخراج منافقين از عراق به جرم همكاري در سركوب قيام انتفاضه شعبانيه جنوب عراق ، هر چه سريعتر اقدام كنند.

سازمان همچنين نقش كثيفي را بعد از سقوط صدام با در برگرفتن و هواداري از برخي نيروهاي سياسي و ايجاد تفرقه ميان مردم عراق ايفاء كرد.

سازمان دوستي و همبستگي همايش بزرگي را داير كرد كه در آن نماينده شيروان وائلي وزير امنيت ملي عراق حضور داشت و در خلال اين همايش كه اجراي قانون اساسي در مبارزه با تروريسم نام داشت، حاضرين خواستار اجرايي شدن دستور دولت مبني بر تعقيب تمامي كساني شدند كه با منافقين ارتباط برقرار مي كنند ، آنان همچنين خواستار اطلاق عنوان تروريست براين افراد شدند.

دكتر فاضل شويلي يكي از حاضرين در اين همايش گفت:

دولت عراق در اخراج منافقين مصمم است . وي تأكيد كرد كه تصميم دولت مبني بر مجازات تمامي گروهها و احزابي كه با اين سازمان ارتباط برقرار مي كنند را بسيار شجاعانه دانست و خواستار ايفاي نقش گسترده تر سازمانهاي جامعه مدني براي ارتباط بيشتر دو ملت دوست ايران و عراق شد.

خانم دكتر سهام سميسم مشاور سازمان هاي جامعه مدني و حقوق بشري نيز خواستار تسريع در اراج اين سازمان تروريستي شد.

همچنين دكتر عزير جبرشيال استاد علوم سياسي و فعال حقوق بشري ، اين سازمان را يك مجموعه ي تروريستي دانست كه از امكان حضور خود سوء استفاده كرده و در راستاي ضرر زدن به كشور همسايه در عراق پناه گرفته است و اين مسئله مخالف قانون اساسي عراق است كه وجود سازمانهاي تروريستي را در خاك كشور ممنوع مي داند.

نماينده كانون وكلاء استاد محمد الجوهر و سيد طالب المحني هم خواستار تطبيق ماده هفت قانون اساسي در اخراج سريع منافقين و پ ك ك از عراق شدند.

حاضرين بيانيه پارلمان اروپا را مبني بر حق پناهندگي سياسي منافقين محكوم كردند و مارتب شگفتي خود را از اين بيانيه كه دخالت در امور دولت عراق و دوگانگي پارلمان اروپا در حمايت از دولت عراق از سويي و حمايت از يك گروه تروريستي از سوي ديگر مي باشد، اعلام كردند.

در پايان همايش بيانيه اي صادر شد كه نسخه اي از آن بر روي شبكه اينترنت قرار گرفت و نسخه هايي نيز به سفارتخانه هاي عربي و غير عربي ارائه شد:

- تصميم پارلمان اروپا مبني بر اطلاق حق پناهندگي سياسي به اين سازمان از سوي دولت و ملت عراق كاملاً محكوم و رد مي شود .

يكي از خانواده شهداي عراقي نيز از دستگاه عراقي هواست تا منافقين را به دادگاه بكشاند.

حاضران در همایش حضور، پ ک ک را در تهدیدی بر روابط دو کشور ایران و عراق دانستند و از دولت عراق خواستند تا از طریق گفتگو و کانالهای دیپلماتیک راه حل سریعی برای مسئله بیابد.

آنان همچنین سفر آقای مالکی به ترکیه و ایران را موفق ارزیابی کردند.

آقای شهاب تمیمی رئیس انجمن روزنامه نگاران عراقی به روابط دو کشور اشاره کرد و تصمیم دولت مبنی بر اخراج منافقین را یک امر کاملا ً دیپلماتیک و سازگار با وضعیت عراق جدید دانست.

در این همایش نمایندگانی از سوی وزیر کشور عراق، فعالان بیست سازمان جامعه مدنی، برخی از مشاورین نخست وزیر و وزارت حقوق بشر و برخی از رسانه های خبری حضور داشتند.

در پایان این همایش بیانیه ای در چهار بند صادر شد:

1-تعهد به اجرای قانون اساسی عراق که ارتباط با تروریسم را به هر شکلی جرم می داند.

2-اجرای قانون امنیت ملی علیه مخالفین و همکاری کنندگان با سازمان مجاهدین خلق ایران و حزب کارگران کردستان و اجرایی کردن قانون مبارزه با تروریسم.

3-همکاری دولت عراق با نیروهای ائتلاف بین المللی برای حضور خانواده های اعضای منافقین و تسهیل حق بازگشت داوطلبانه به ایران یا هر کشور دیگر.

4-اعتراض دولت به تصمیم پارلمان اروپا و محکومیت آن از طریق کانالهای دیپلماتیک و سازمان های جامعه مدنی و توضیح حقایق مرتبط با منافقین و تهدید و خطر بزرگ آنان بر امنیت عراق و خاورمیانه و نقش آنها در ایجاد تفرقه در عراق از طریق برگزاری همایش و دعوت از رهبران بعثی و مانع تراشی در جهت تحقق آشتی ملی و مخالفت با روند سیاسی موجود در عراق.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31