نشست بررسي اوضاع سياسي عراق

به دعوت كميته سياسي كانون هابيليان گروهي از اساتيد و كارشناسان عراقي، روزهاي 27 و 28 تيرماه ،ضمن سفر به مشهد مقدس با حضور در محل كانون در نشستي مشترك با اعضاي كميته سياسي و دبيركل كانون هابيليان به بررسي اوضاع سياسي عراق پرداختند.
خلاصه اي از نشست يادشده،جهت اطلاع خوانندگان گرامي در پي مي آيد:
جلسه با تلاوت قرآن و گزارش مسئول كميته سياسي كانون هابيليان از روند فعاليت هاي كانون آغاز گرديد و سپس شركت كنندگان به طرح ديدگاههاي خود پرداختند.


Iraq Pol2


آقاي دكتر خالد خاقاني، سرپرست گروه:
اين جمع شامل وکلا، مهندسين، پزشکان، اساتيد دانشگاه و روزنامه نگاران است. ابتدا از پذيرايي و حسن توجه دوستان تشکر مي کنم ...
مسأله عراق دارای پيچيدگيهايي است بويژه بحث مقاومت و تروريسم . بسياری از کشورهای عربي برای بحران سازی در روابط داخلي عراق فعاليت مي کنند و اعتقاد دارند اين کار مقاومت عليه اشغالگران است .ليکن به طور مضاعف اين رفتار به ضرر عراق است .
بعضي از اين كشورها،هنگامي اين اعمال تروريستي در کشورشان رخ مي دهد آن را بسيار خطرناک اعلام مي کنند ولي اين عمل را در عراق مقاومت اعلام مي کنند!
در رابطه با سازمان مجاهدين در عراق همه مردم اعتقاد دارند که آنها به صدام کمک مي کردند و مردم كردستان را در انتفاضه 1991 سركوب كردند و امروز هم اين نقش سرکوب گرانه را مخصوصاً در دياله دارند. آنها بعضي از مسوولين عشاير را خريده اند تا از آنها حمايت کنند ولي مي توانم بگويم اراده و خواست ملي برای اخراج آنها وجود دارد .
از استاد هاشمي نژاد مي خواهم نظرات خودشان را در باره با مسائل عراق و تروريسم بين دارند:
آقاي سيد جواد هاشمی نژاد:
به شما که از نخبگان عراق هستید خوش آمد می گویم . ما فرزندان شهدای ترور هستیم . از فرصت پیش آمده بسیار خوشحال هستیم تا از نظرات شما که منبعث از تحولات عراق است استفاده کنیم. طبیعتاً بخشی از این مبحث به تروریسم برمی گردد که فصل مشترکی بین ما و شما است.
30سال پیش وقتی شوروی افغانستان را اشغال کرد چه در زمان حضور خود و چه در زمان خروجش مصیبت های زیادی برای مردم افغانستان به وجود آورد.
امریکا پس از خروج شوروی به فکر جای گزینی خودش در منطقه شد و فرصتی پیش آمد تا گروههای دست سازي را مانند طالبان و القاعده به وجود آورد.
طالبان زمینه حضور آمریکا را در افغانستان فراهم آورد تا قبل از آن آمریکا در افغانستان فقط پایگاه داشت ولی نیاز داشت علاوه بر جنوب ،شمال افغانستان را نیز بگیرد. گروه طالبان ترتیب این کار را داد و امریکایی ها وارد منطقه شدند.
...هیچ کشوری از اشغال کشورش خشنود نمی شود، به همين سبب مردم عراق با حضور خود در صحنه انتخابات و انتخاب دولت مردمي ،شرایطی را به وجود آوردند که مطابق میل آمریکا نبود. از اين رو آمریکا به شدت دنبال تفرقه و به هم ریختن اوضاع عراق است تا بتواند مدت طولانی در عراق بماند. با وجود کشتار و خون ریزی که در عراق وجود دارد، مردم عامل این تفرقه نیستند و خوشبختانه ملت عراق پای خود را از این تفرقه بیرون کشیده است. ولی آمریکایی ها و برخی از امراي عرب در حال برنامه ریزی برای بر هم زدن ثبات عراق اند. در گزارش های بین المللی آمده است که عملیات تروریستی توسط عربستان، یمن و برخی از كشورها و شخصیت هاي عرب حمایت می شود و آمریکا اعلام می کند که ایران این کار را انجام می دهد و به دنبال آن گروههاي تروريستي و به طور مشخص سازمان مجاهدین این فکر را ترویج میکنند، شما ديديد كه اخيراً رهبران القاعده به ايران به خاطر آنچه دخالت در عراق مي نامند، هشدار دادند، چرا که اساساً تروریست در بحران رشد می کند و حيات آنها به بحران بستگی دارد.
واقعاً آن طور كه دوست گرامي مان آقاي خاقاني گفت آنچه امروز در عراق مي گذرد مقاومت نيست . کدام مقاومت بمب را در بازار مي گذارد و بچه ها را مي کشد . مقاومت اشغالگر را هدف قرار مي دهد . در حالي که امروز از نيروهاي آمريكايي 3000 نفر کشته شده اند ،ليكن متأسفانه از عراقي ها حدود 700 هزار نفر کشته شده اند . القاعده آنقدر به اوضاع عراق مسلط نبود که اين کار را بکند . ريشه اين تروريست در دست بعثي ها و سازمان مجاهدين است . چون اين نوع کارها را با مردم ايران هم کرده اند . آنها 40 سال سابقه تروريستي دارند .
من با مسئولین عراقی و نماینده های ملت عراق صحبت کردم. آنها بسیار از این سازمان نفرت داشتند ولی امریکا اصرار دارد آنها در عراق بمانند و به تجربه 20 ساله آنها در عراق نیاز دارد این تجربه در جهت تفرقه و اختلاف در عراق به کار گرفته شده است و وحدت و یکپارچگی ملت عراق را هدف قرار داده است.
در ايران اين عامل وحدت بود که در طول 30 سال بعد از انقلاب ما را از تندباد حوادث نگه داشت. ما در سالهای اول انقلاب با بحران های بسیار روبرو شدیم.گروههای تروریستی به نام جدايي خواهي اسلحه کشیدند. سازمان مجاهدین شروع به کشتار مردم و مسئولین کرد و هم زمان عراق با 12 لشکر به ایران حمله کرد. مابه ظاهر آمادگی نداشتیم. ارتش ما نظامش از هم پاشیده شده بود.نیروهای مردمی تحمل حمله های نظامی دشمن را نداشتند. کل سوخت هواپیما به اندازه 8 روز بود، و به ظاهر پیش بینی صدام که به 3 روز ایران را می گیریم درست بود. لیکن اتحاد مردم نگذاشت این اتفاق بیفتد ، و ایران را امروز قدرت بدون شک و مسلم منطقه کرده است .
دوستان عراقي من
مسئولیتی که بر عهده ماست، بسیار سنگین است. نسل های آینده از ما توقعات زیادی دارند. نباید بگذاریم دوستان را دشمن و دشمن را دوست بینگارند. با توجه به اینکه کشورهای خاصی از تروریسم حمایت می کنند ایران است که همیشه محکوم می شود. این فریب ها را باید بشناسیم . ما باید عزممان را جزم کنیم که ریشه تروریسم را بخشکانيم. طبیعتاً و کلا یک وظیفه دارند و روزنامه نگاران و عشایر نقش متفاوتی دارند.این توهین است که علی رغم درخواست دو ملت مبنی بر اخراج آنها ، باز مجاهدین در اين كشور می باشند. می خواهم بپرسم آیا این سازمان سابقه خدمت به عراق را دارد؟ آیا به جز کشتار کاری کرده است ؟ پس آمریکا آنها را برای چه می خواهد . ما می توانیم با هم همکاری داشته باشیم . ما با روزنامه نگاران ارتباط داریم. نظراتمان را می نویسیم و مایلیم در دیگر زمینه ها با عراقی ها تعامل داشته باشیم .


Iraq Pol1


شركتها و مؤسسات اقتصادي ايران بايد وارد عراق شوند
آقاي دکتر عماد جليل،استاد دانشگاه مستنفريه بغداد،اعلام كرد كه هر چه زودتر عراق بايد در مسير بازسازي گام بردارد و به شرايط عادي برگردد و گفت:
ما حقيقتا از روابط ايران و عراق بعد از سقوط صدام در شگفتيم . ما از شما که استقرار امنيت را در عراق مي خواهيد حمايت مي کنيم . در يک مساله شک نکنيد و آن اين است که ما سازمان مجاهدين را اخراج مي کنيم . ملت عراق از اين همه وعده و وعيد آمريكايي ها خسته شده اند . ملت عراق طبيعتاً دوست دارد با ايران هم همکاری کند. ما مايل هستيم شرکتها و موسسات اقتصادی ايران وارد عراق شوند و به کار اقتصادی بپردازند.
هاشمي نژاد : تمايل ايران به ثبات در عراق روشن است . چرا كه ايران بعد از 30 سال شاهد به قدرت رسيدن دوستانش و شکست دشمنان در عراق است .ثبات عراق به نفع ايران مي باشد . مطمئن باشيد اگر آمريکا بگذارد ايران در شوون اقتصادی با شما همکاری خواهد کرد . خود آمريکايي ها گفتند که هيچ دو کشوری مانند ايران و عراق به هم نزديک نيستند . آنها د رجهت تفرقه گام گذاشتند و جنگ را به وجود آوردند . سازمان مجاهدين را برای تفرقه نگه داشتند . ترديد نداشته باشيد اگر آمريکا بگذارد ايران در مسائل اقتصادی و فرهنگي حضوري قوي خواهد داشت.
مسئله عراق بايد مسئله علماي اسلام باشد
کاظم عقیل شمری، پژوهشگر عراقي گفت :
از علمای دین و نقش آنها می خواهیم صحبت کنیم . شما می دانید ایران و عراق رابطه ای بسیار دوستانه دارد . در تمام این مناطق این دوستی مشخص است.امروز عراق مبتلا به یک هجوم وحشیانه از طرف تروریست ها شده است و همانطور که می دانید دو همسایه عراق ، ایران و عربستان از وزنه هاي اسلام هستند. عربستان متولی یک کنفرانس در مکه مکرمه در سال گذشته بود و هدف این کنفرانس جلوگیری از خون ریزی مردم بود . از چهره های سنی و شیعه دعوت کرد. و این کنفرانس نتایج مثبتی داشت . اردن هم این کار را کرد از جمهوری اسلامی هم كه تأثیر سترگی بر عراق دارد می خواهیم این کار را بکند و می تواند علما را به عراق نزدیک کند .
هاشمی نژاد:جمهوری اسلامی ايران برای اثبات حسن نیت خود در همه ی کنفرانس ها که درباره عراق برگزار شده شرکت کرده است و نظرات خود را داده است . امریکا به شدت در بین ما منفور است .ايران با امریکا در هیچ موضوعی مذاکره نکرده ولی مي بينيم به خاطر عراق و تامین امنیت آن بعد از 30سال مذاکره کرد. در تمام این جلسات حضور ايران مثبت بود. امریکا اذعان کرده که با کمک ایران کارها پیش رفته است .
مردم دياله مجاهدين را تروريست مي دانند
فهانی عادل کاخکی از اساتيد دانشگاه و از استان دیاله وکیل گفت :
من فرزند استان دیاله هستم . مردم دیاله دیدگاه شان نسبت به این سازمان مانند دیدگاه شماست و می دانند که آنها تروریست هستند آنها در دیاله توانستند که برخی از عشایر را فریب دهند. در برخی از نشریات و ماهواره ها استفاده مطبوعاتی بکنند و این سوء استفاده این است که بگوید این سازمان تروریستی نیست . ما از ایران می خواهیم همایشی را ترتیب دهد تا همه ی گروه های عراقی را در بربگیرد.
مجاهدين يك گروه تروريستي است
آقاي سلام الرشید ؛کارشناس سیاسی :
ما اتفاق نظر داریم که سازمان مجاهدین تروریست است و از تمامی سازمان های دولتی و غیر دولتی می خواهیم به آنها فشار بیاورد.
بايد ريشه تروريسم را بخشكانيم
حکیم عبدالزهرا؛روزنامه نگار
نخستین بار است که از ایران دیدن می کنم ملت ایران با ملت عراق رابطه قومی قوی دارند. در واقع ملیت ها و مرزها تمایز و فاصله ای بین مردم به وجود نمی آورد. ما به عنوان ملت عراق رنج های زیادی را متحمل شدیم. ما باید ریشه تروریسم را بخشکانیم و باید با همکاری هم تروریسم را اخراج کنیم .حقيقتاً شما بايد این شهدای ملت عراق را مانند شهدای خود ببینید، زيرا آنها نيز قرباني تروريسم هستند.
ملت عراق خون گريه مي كند
حسین علیوی؛ استاد دانشگاه
از جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنم چون اولین کشوري بود که به عراق تبریک گفت. و تشکر می کنم از ملت ایران که راهپیمایی ها زیادی در جهت حمایت از عراق انجام داده است . چشم عراقی خون گریه می کند. چهره های مردم عراق گشاده نیست امریکایی می خواهند تفرقه ایجاد کنند . بین شیعه و سنی و با تمام ابزار این کار را می کنند .
در پايان اين نشست، طوماري مبني بر حمايت ازتصميم دولت عراق براي اخراج منافقين و درخواست از آمريكا جهت عدم مانع تراشي در اين امر توسط مهمانان عراقي امضاء شد.


Iraq Pol3

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31