ايران نقش موثري در آرام كردن اوضاع عراق ايفا مي كند

همزمان با دور تازه حملات مقام هاي آمريكايي به ايران مقام هاي بلند پايه عراقي به دفاع از روابط صميمانه خود با ايران پرداخته اند.

Talebany1


رئيس جمهور عراق برخلاف ادعاهاي سران كاخ سفيد مبني بر دخالت ايران در عراق تاكيد كرد: ايران نقش موثري در موفقيت دولت عراق و آرام كردن اوضاع اين كشور ايفا مي كند. به گزارش منابع خبري، جلال طالباني در گفت وگو با روزنامه الخليج امارات گفت: ايران طرف مهمي است و نقش موثري در كمك به عراق و آرام كردن اوضاع اين كشور و جلوگيري از بروز جنگ داخلي دارد.
رئيس جمهوري عراق در ادامه بر اين مسئله تاكيد كرد كه ايران مي خواهد به عراق كمك كند و بارها هم تاكيد كرده است كه خواستار سرنگونگي دولت نوري المالكي نيست، بلكه پيروزي اين دولت را مي خواهد و در اين راستا تلاش هاي فراواني براي قانع كردن شبه نظاميان به توقف فعاليت هاي مسلحانه شان انجام داد و حتي من بر اين باورم كه ايران در توقف شش ماه فعاليت هاي جيش المهدي، نقش مهمي ايفا كرد.
وي درباره حمله ايران به بعضي از مناطق در شمال كردستان عراق گفت: اين حمله بعد از آن صورت گرفت كه گروهي موسوم به «پژاك» عليه جمهوري اسلامي ايران اقداماتي انجام دادند و براي اين كشور مشكلاتي ايجاد كردند و بمباران مناطق كردستان در واقع پاسخي به اين اقدامات بود. حقيقت اين است كه مانيز فعاليت گروه «پژاك» را قبول نداريم و حتي نيروهاي پليس عراق بارها از آنان خسارت ديدند.
از سوي ديگر نوري المالكي نخست وزير عراق نيز همچون رئيس جمهور اين كشور از روابط صميمانه با جمهوري اسلامي ايران دفاع كرد.
مالكي در گفت وگو با شبكه آمريكايي «سي ان ان» بر همكاري صادقانه جمهوري اسلامي ايران با عراق تاكيد كرد و گفت: از خشم و انتقاد مقام هاي آمريكايي از روابط دوستانه و صميمانه بغداد با تهران تعجب كردم.


Almaleki


نخست وزير عراق با اشاره به انتقاد مقامهاي آمريكايي از وي به دليل برخورد گرمش با «محمود احمدي نژاد»، رئيس جمهور ايران در سفرش به تهران در اوايل ماه گذشته گفت: من از اين (انتقادها) شگفت زده شدم. هيچ چيز نامعمولي اتفاق نيفتاد. اين امري عادي بين دو كشور است. حتي هنگامي كه آنها در جنگ باشند با يكديگر ملاقات و مذاكره مي كنند.
مالكي گفت كه طي سفرش به تهران ادعاهاي آمريكا را مبني بر قاچاق سلاح از ايران به عراق با مقامهاي ايران مطرح كرده و آنها همانند سوري ها گفتند اين روند خارج از كنترل و ميل آنها انجام مي شود.
وي تاكيد كرد: من اعتقاد دارم ايراني ها در كنترل مرزهايشان و متوقف كردن عبور مواد منفجره اي كه سربازان عراقي و آمريكايي را مي كشند، با ما صادق هستند.
نخست وزير عراق در بخش ديگري از اظهاراتش به رغم اينكه گزارش كروكر و پترائوس را مثبت قلمداد كرد ولي گفت: با تمام محتواي گزارش سفير آمريكا در عراق موافق نيستم. كروكر سفير آمريكا در عراق در گزارش اخير خود به كنگره آمريكا مدعي دخالت ايران در عراق و ناكارآمدي دولت مالكي شده بود.
فرافكني هاي بوش
همچنين در راستاي همين اتهامات ضد ايراني جرج بوش رئيس جمهور جنگ طلب آمريكا نيز روز پنجشنبه بار ديگر كوشيد تا با فرافكني، اشتباهات سياست خارجي واشنگتن را در عراق به گردن تهران و دمشق بيندازد و لذا مدعي شد ايران و سوريه در جهت تضعيف دولت عراق كار مي كنند.
وي ادعا كرد يك سال قبل افراطيون و شبه نظاميان تحت حمايت ايران در حال قدرت گرفتن و هدف قرار دادن سني ها بودند اما امروز، اين گروه ها در حال متلاشي شدن هستند و بسياري از رهبران آنها دستگير يا كشته مي شوند.
بوش در بخش ديگري از ادعاهاي خود با جاه طلب خواندن ايران گفت: موفقيت عراقي آزاد براي امنيت آمريكا حياتي است. يك عراق آزاد القاعده را از پناهگاهي امن محروم خواهد كرد. يك عراق آزاد با جاه طلبي هاي مخرب ايران مقابله خواهد كرد.
رئيس جمهور آمريكا كه چندماهي تا پايان رياست جمهوري اش باقي نمانده است باز هم ايران را متهم به دستيابي به تسليحات هسته اي كرد بدون آن كه هيچ سند و مدركي ارائه دهد.
بوش همچنين تهران و دمشق را به تضعيف دولت مالكي متهم كرد ولي براي اين ادعاي خود هم هيچ شاهدي ارائه نكرد.
وي كه چند سال پيش با شعار امنيت و پيشرفت براي ملت عراق دست به اشغال اين كشور زد در اين سخنراني اعتراف كرد كه هم اكنون در سراسر عراق، تلفات غيرنظاميان به خاطر حملات تروريستي و جوخه هاي مرگ بسيار بالاست و براي اكثر عراقي ها، كيفيت زندگي خيلي پايين تر از آن چيزي است كه بايد باشد. بوش همچنين براي اولين بار به عقب نشيني 30 هزار نظامي آمريكايي از عراق تا ماههاي آتي اشاره كرد و گفت: هر چه موفق تر باشيم. نيروهاي آمريكايي بيشتري مي توانند به خانه بازگردند!
گفتني است آمريكا هم اكنون 168 هزار سرباز در عراق دارد.
در همين حال اظهارات فرافكنانه بوش با انتقادات مقامات آمريكايي از جمله دموكرات ها مواجه شد و آنها گفتند طرح جرج بوش تكرار اشتباهات قبلي است.
سناتور جك ريد كه واكنش رسمي حزب مخالف را فورا پس از سخنراني بوش قرائت كرد گفت:«رئيس جمهور يك بار ديگر از ارائه طرحي براي پايان موفقيت آميز جنگ يا ارائه منطقي قانع كننده براي ادامه جنگ بازمانده است.»
گمانه زني ها عليه ايران ياوه گويي است
از سوي ديگر و به رغم ژست هاي تهديد آميز بوش عليه ايران، يك مقام وزارت خارجه آمريكا گمانه زني ها درباره اقدام نظامي آمريكا عليه ايران را ياوه گويي دانست.
به گزارش رويترز ساترفيلد هماهنگ كننده امور عراق در وزارت خارجه آمريكا گفت: به نظر من اين گزارشات درباره شاخ و شانه كشيدن ها و بر طبل كوبيدن ها ياوه گويي است. كساني كه مي گويند ما تعمداً در حال تشديد درگيري با ايران هستيم اشتباه مي كنند. وي در عين حال اظهار داشت: دولت بوش در حال بررسي يكسري فعاليت هاي يك جانبه عليه ايران است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31