مقابله با تروریسم در پرتو دستور کار دولت دوازدهم

Tayebi

در روزهای اخیر شاهد تنفیذ حکم رئیس‌جمهور محترم آقای دکتر حسن روحانی از سوی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) و انجام تحلیف ایشان در مجلس شورای اسلامی بوده‌ایم. در این راستا رئیس‌جمهمور محترم در راس دولت دوازدهم کار خود را با برنامه‌های مدون آغاز نموده‌اند و در روزهای آتی نیز در انتظار تعیین و رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی خواهیم بود. در این میان در چارچوب برنامه‌های مدون دولت دوازدهم، قطعا برنامه‌های مشخصی نیز برای امنیت و سیاست پیش رو وجود دارد. هر چند رئیس جمهور محترم در ابتدای ارائه برنامه مدون خود بیان داشته‌اند که: «می‌دانم که از کمبود آرامش خسته شده‌اید. مردم ایران شما می‌خواهید زندگی برایتان آرام، بی‌تنش و جامعه در آرامش باشد، سیاست خارجی آرامش داشته باشد و آرام و بی‌دغدغه به آینده بنگرید و در کنار فرزندان، نوه‌ها و نسل‌های بعدی زندگی کم‌دغدغه‌ای را تجربه کنید. من برای آنکه در کنار یکدیگر برای ساختن چنین آینده‌ای تلاش کنیم پا به میدان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گذاشته‌ام.»

در بیان رئیس‌جمهور آمده است که در پرتو سیاست خارجی و داخلی، به دنبال وجود آرامش برای این سرزمین است. این مساله بسیار مهمی است چراکه کشورما در عین حالی که از یک امنیت بسیار خوب در منطقه پرتنش خاورمیانه برخوردار است اما همواره در معرض خطرات بیرونی و دشمنی‌های مکرر است. در این راستا کشور ما همواره با تروریسم دست و پنجه نرم کرده و همیشه پرچمدار مبارزه با تروریسم نیز بوده است. بی شک کشورما در مقابله با تروریسم با برنامه بوده و همواره کشورها را به همکاری مبارزه با تروریسم دعوت کرده  است. در این راستا به نظر می رسد دولت دوازدهم بایستی در راستای حفظ نظام و ارزش‌های بنیادین جمهوری اسلامی ایران و حفظ وضعیت موجود و حرکت به سمت مطلوب و حفظ و صیانت از موقعیت و وضعیت موجود امنیت، سیاست‌های دقیق و راهبردی در جهت مقابله جدی با تروریسم را در دستور کار داشته باشد. در این راستا اشاره به نکاتی ضروری می نماید:

  • به نظر می رسد سیاست پیش روی فعلی کشور ما در مبارزه با تروریسم در خارج از مرزهای این سرزمین یک راهبردی دقیق و اساسی است و این مبارزه همه جانبه بایستی تا نتیجه مطلوب ادامه یابد.
  • سیاست پیش روی فعلی کشور ما در مبارزه باتروریسم در مرزهای شرقی و غربی و شمال غرب بایستی تقویت گردد و مبارزه ای جدی علیه تروریسم متفرق انجام گردد. در این راستا به نظر می رسد رویه ی موجود نیازمند تقویت بیشتر و بهره مندی از ظرفیت‌های منطقه ای است.
  • سیاست پیش روی فعلی کشور ما در مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه یک سیاست پیشگیرانه است و این سیاست بایستی بصورت یکپارچه ادامه یابد تا تروریسم در نهاد خود ساقط گردد.
  • سیاست پیش رو اقتضاء می کند تا در زمینه مبارزه بر علیه تروریسم همکاری‌های منطقه ای و بین المللی گسترش یابد و کشور ما نقش بسیار مهمی در این میان دارد. در این راستا الزام به همکاری کشورهای همسایه از مهم ترین مسائلی است که با یستی در دستور کار سیاست خارجی ما باشد.
  • به نظر می رسد دولت دوازدهم بایستی حوزه دیپلماسی خود را در خصوص همکاری ها بر علیه تروریسم تقویت نماید تا جلب همکاری‌های بین المللی و منطقه ای به نحو احسن انجام پذیرد. در این راستا ظرفیت بالای سیاست خارجی ما اقتضاء می کند تحولات موجود بیشتر از پیش رصد گردد و بر اساس رهیافت‌های موجود، راهبردهای جدی در دستور کار قرار گیزد و از پس این، راهکاری اساسی اتخاذ و ارائه گردد.
  • به نظر می رسد کشور ما ظرفیت بسیار بالایی برای ارائه تحقیقات در زمینه مبارزه با تروریسم دارد و بایستی نگاهی نواندیشانه در این خصوص داشته باشیم، تا بتوان حاصل تجربیات را بعنوان راهنما در اختیار دیگر کشورها قرار داد و در این صورت اصل آگاهی محقق می گردد.
  • به هر ترتیب دولت دوازدهم در زمینه مبارزه با تروریسم وضعیت خاصی دارد و دولت ما بایستی با برخی همسایگان شرقی خود اتمام حجت کند و آنان را بصورت جدی به سمت مبارزه علنی با تروریسم ترغیب نموده و در این زمینه دیپلماسی بسیار فعالی را داشته باشد.

با این توصیف کشورما همواره صلح و دوستی را در دستور کار داشته و دولت دوازدهم برای حفظ آین آرمان بایستی بکوشد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31