مفهوم تروريسم در كلام رساي رهبري(2)

Agha Namaz Jome

حجم اين ترورها چنان بي سابقه بود كه يكي از نشريات خارجي بعد از واقعه هفتم تير نوشت : " در تاريخ چنين واقعه اي بسيار مشكل به نظر مي رسد كه در آن بسياري از رهبران سياسي در يك زمان به قتل برسند ." (1)

اما امروز امريكا به يك بهانه جزئي كه در آن رد پاي اسرائيل به خوبي مشهود مي باشد ، درصدد به آتش كشيدن جهان به بهانه مبارزه با تروريسم است .

حمايت از طرح هاي تروريستي صدام

حمايت امريكا از صدام و طرح هاي تروريستي وي براي قتل عام ملت ايران از ديگر اقدامات تروريستي استكبار جهاني عليه جمهوري اسلامي ايران است . امريكا به خوبي مي دانست كه صدام تكريتي يك تروريست است ، جورج شولتز وزير امور خارجه وقت امريكا در تاريخ 21 ارديبهشت 1362 در پاريس به طارق عزيز وزير امور خارجه وقت عراق ،‌ يادآور شده بود كه ايالات متحده امريكا به خوبي از حمايت عراق از گروه تروريستي ابونضال نيز اطلاع دارد .

در ارديبهشت 1361 يك مرد مسلح " شولوموآرگوف " سفير اسرائيل در بريتانيا را در پله هاي هتل دورچستر لندن به گلوله بست . پليس لندن در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيد كه تفنگ ضارب را يك افسر اطلاعاتي سفارت عراق در لندن به او داده است .

عوامل عراقي پول عمليات را پرداختند و آن را طرح ريزي كردند . فرد تروريست از سازمان ابونضال كه مركزش در بغداد بود اجير شده بود ، اين نقشه صدام كه مي خواست بدين وسيله پيروزي ايرانيان در عمليات بيت المقدس را تحت الشعاع قرار دهد ،‌ موجب تلف شدن جان هزاران انسان در لبنان گرديد . (2)

اين حركت حساسيت چنداني در امريكا نيافريد ، يك ماه قبل از آن امريكا نام عراق را از فهرست كشورهاي مظنون به حمايت از تروريسم بين المللي حذف كرده بود . چنانچه اشاره شد يك سال بعد نيز جرج شولتز به واقعيت هاي پشت پرده اذعان كرد .

براي سال ها عراق سازمان منافقين را در كشور خود اسكان داده بود و از آنان حمايت مي كرد ، عمليات هاي آفتاب ، چلچراغ و فروغ جاويدان توسط منافقين و با حمايت عراق شكل پذيرفت و امريكا حامي چنين حركاتي براي تضعيف و يا شكست جمهوري اسلامي ايران بود .

در آستانه عمليات فروغ جاويدان ، صدام حسين طي سخناني كه در مراسم تشويق خلبانان عراقي ايراد مي كرد و متن كامل آن از راديو بغداد و سپس ترجمه قسمت هايي از آن از راديو منافقين پخش شد ،‌گفته بود : " اگر ايراني ها به شرارت ادامه دهند ، هيچ كس را در كنار خود نخواهند ديد و مدتي ديگر مي بينند كه مجاهدين خلق به عمق بيشتري در داخل ايران نفوذ مي كنند و در تهران طاغوت هاي جنگ افروز ايران را سرنگون خواهند كرد !‌ "‌(3)

چند هفته قبل از آن يعني روز دوشنبه ششم تير ماه 67 ، " مروين دايملي " نماينده كنگره از ايالت اوهايو ، در تظاهرات منافقين در واشنگتن شركت كرده بود و طي سخناني كه بخش هايي از آن از كانال هاي تلويزيوني امريكا پخش شد ، با اطمينان خطاب به آنان گفته بود : " نبايد دست از تلاش كشيد ، مطمئن باشيد كه با كمي صبر و تلاش به زودي از مهران به تهران رژه خواهيد رفت‌ !‌ "

اظهارات دايملي در حالي ايراد مي شد كه چند روز قبل از آن (30 خرداد 67) يكصد و سي و هشت نفر از نمايندگان كنگره و چهارده تن از سناتورهاي امريكايي ، طي نامه اي خطاب به جورج شولتر وزير خارجه وقت امريكا ،‌ از وي خواسته بودند " به رشد جنبش هاي مقاومت داخلي در ايران توجه كند " و در اين راستا اعلام كرده بودند : " استفاده از سازمان مجاهدين كه مقر آن در عراق است اكيداً توصيه مي شود ."

علت اين اقدام را بايد در سه نكته جستجو كرد :‌ 1)‌ روحيه استكباري امريكا ، 2)‌ غلط معنا كردن مفهوم تروريسم ، 3)‌ تقسيم كردن تروريست ها به دو گروه : تروريست خوب و تروريست بد .

حال بايد از امريكا پرسيد چه كسي تروريست است ؟ ايران يا امريكا ؟

همه اين واقعيت ها نشانگر اين است كه امروز امريكا با استفاده از بحران هاي پيش آمده در واشنگتن و نيويورك ، به دنبال پياده كردن طرح هاي شيطاني خود در منطقه است و الا جرج دبليو بوش ، رئيس جمهور (قبلی)امريكا به خوبي مي داند كه شعار هر كشوري با امريكا نباشد ، تروريست است دروغي بيش نيست و همه اين فريادها بهانه اي براي حضور جدي تر استكبار جهاني در آسياي ميانه و شبه قاره است .

چنانچه مقام معظم رهبري فرمودند : "‌ قرائن نشان مي دهد كه دولت امريكا درصدد است همان كاري را كه در خليج فارس كرد ، در اين منطقه هم بكند . يعني بيايد در آسياي ميانه و شبه قاره مستقر بشود و دست و پاي خود را دراز بكند و به بهانه اين كه در اينجا امنيت نيست ، حضور داشته باشد ." (4)

عوامل رفتاري و گفتاري امريكا

اكنون به سراغ علت هاي اينگونه گفتار مي رويم تا به طور شفاف علاوه بر درك درست چهره استكبار جهاني ،‌ عوامل رفتاري و گفتاري امريكاييان را مرور كنيم :

1) روح استكباري امريكا

مقام معظم رهبري فرمودند : "‌ نكته اول اين است كه رفتار و اظهارات دولت امريكا و مسئولان امريكايي در اين قضيه ، بسيار متكبرانه و برخاسته از روح استكبار بوده و هست ." (5)

مسئولان كشور امريكا " ‌خدا " را از ياد برده ند و در نتيجه " پروردگار " هم خود واقعي شان را از يادشان برده است . از اين رهگذر خود واقعي آنان در چشم و دلشان زيبا و تنها غايت جلوه گر گشته و خودشان را همه چيز مي پندارند و بر كرسي خدا پنداري خود تكيه زده اند و عالم و آدم را مسخر خود مي خواهند .

و براي تحقق اين خواسته خود پندارانه به تكاپو افتاده اند و با همان عقل منقطع و بيگانه از وحي الهي ، ريشه تفكر مدرن يعني "‌ اومانيسم " را در روح كلي دنياي مدرن خويش كاشته و با آب تفكر مدرن آن را آبياري كرده اند و سال ها بر اين رويه اصرار ورزيده اند تا اين كه مولودي ناميمون به نام " امپرياليسم " زاده شده است .

امپرياليسم يك نظام اقتصادي _ سياسي است كه روح استيلاجويانه دنياي مدرن را در خود محقق ساخته و امروز به دنبال رياست بر كل جهان هستي است . حضرت آيت الله خامنه اي در خطبه هاي نماز جمعه ، 26 دي 1376 فرمودند : " حالا شوروي از بين رفته است ، امريكا مدعي است و به شدت در پي اين است كه نظام يك قطبي در دنيا به وجود بيايد ، يك ابرقدرت در رأس امپراطوري بزرگي است كه اسمش دنياست ! " (6)

اين روحيه استكباري ، امريكا را وادار مي نمايد تا در مقابل هر انديشه غير خود ، قد علم كند و تنها حرف خود را بر كرسي بنشاند . چنانچه مقام معظم رهبري فرمودند : " امريكايي ها مستكبرند ، آدم مستكبر و دولت مستكبر دنبال سبز كردن حرف خودش است ." (7)

مطالعه پيشينه تاريخي امريكاييان اين حقيقت را روشن تر مي كند و ثابت مي نمايد كه لشكر كشي امريكا در سال 1327 به برلين ، دخالت نظامي امريكا در سال 1330 در جنگ كره ، لشكركشي در سال 1336 به اردن و در سال 1337 به لبنان و سپس به دومينيكن ، مداخلات نظامي در ويتنام ، حمله نظامي به كامبوج ، دخالت نظامي در آنگولا ، تهاجم نظامي در سال 1360 به گرانادا ، اعزام نيروي نظامي در سال 1361 به لبنان و تهاجم به پاناما ، عمليات نظامي در سومالي ،‌ حمله موشكي به هائيتي و سپس حمله نظامي به سودان ، افغانستان ، يوگسلاوي و كوزوو ، همه در راستاي تحقق اهداف متكبرانه و مغرورانه امريكاست كه تمامي آن از روح استكباري ابرقدرت غرب نشأت گرفته است .

امروز نيز بهانه قرار دادن حملات به پنتاگون و ساختمان مركزي تجارت جهاني در آمريكا و سپس طرح مبارزه با تروريسم و " اسامه بن لادن " (8) را مقصر شمردن و سپس حمله به افغانستان را بهانه قرار دادن ، بايد برخاسته از همان نگرشي دانست كه شكل پذيرفته از بينش خاص امريكايي هاست .

در تاريخ رفتاري آمريكا نمونه هاي اين اقدامات بسيار است . در پي وقوع انفجار در سفارتخانه هاي امريكا در كنيا و تانزانيا در تاريخ 15 مرداد 77 ، مقام هاي امريكايي اعلام كردند كه از هيچ تلاشي براي شناسايي و مجازات عاملان بمب گذاري در اين سفارتخانه ها فروگذار نخواهند كرد .

در انفجار كنيا حدود 75 نفر كشته شدند و بيش از هزار نفر زخمي گرديدند و نيز در انفجار تانزانيا ،‌ 7 نفر كشته و حدود 70 نفر مجروح شدند . در مجموع دو انفجار هشت امريكايي كشته و هفت نفر نيز مفقود الاثر گرديدند .

چندي بعد مقام هاي امنيتي امريكا اعلام كردند كه گروه " اسامه بن لادن " مسئول بمب گذاري در سفارتخانه هاي امريكا در كنيا و تانزانيا بوده است و متعاقب آن با موشك هاي دوربرد " كروز "‌ و "‌ تام هاگ " چند منطقه در افغانستان و سودان را مورد تهاجم نظامي قرار دادند كه بر اثر آن ، صدها نفر غير نظامي كشته و مجروح گرديدند . (9)

امريكا در حمله به سودان يك كارخانه داروسازي را به كلي منهدم كرد و اعلام نمود كه اين كارخانه متعلق به بن لادن بوده و به توليد سلاح هاي شيميايي اشتغال داشته است . امريكا همچنين اعلام كرد كه موشك هاي شليك شده به افغانستان ، پايگاه هاي تربيت تروريست ها را هدف قرار داده اند ، زيرا اين پايگاه ها به وسيله گروه اسامه بن لادن اداره مي شده اند .

اسامه بن لادن هرگونه دخالت در انفجارهاي كنيا و تانزانيا را به شدت تكذيب نمود و سودان نيز ارتباط كارخانه داروسازي را با بن لادن تكذيب كرد . امروز نيز بن لادن تهاجم و دخالت خود را در انفجارهاي واشنگتن و نيويورك بي اساس خوانده است . (10)

اما روح استيلا جويانه دنياي مدرن در تفكر امريكايي ها عامل اصلي نيرنگ هاي جديد و بازيهاي نويي است كه امريكا در صدد است با استفاده از آن قدرت خود را در آسياي ميانه و شبه قاره تقويت نمايد و با كساني كه در قضيه فلسطين از اين مردم مظلوم دفاع كردند ،‌ تسويه حساب كند .

چنانچه مقام معظم رهبري فرمودند : " امريكاييان قصدشان اين است با كساني كه در قضيه فلسطين از اين مردم مظلوم دفاع كردند ، تسويه حساب كند ، بقيه مسائل صورت ظاهر قضاياست ." (11)

2) درك نادرست مفهوم تروريسم

مطلب بعدي اين است كه در ذهن مسئولان امريكا ، مفهوم تروريسم مفهوم غلطي است . (12) واژه ترور يك كلمه لاتين است و آنچنان كه در كتاب هاي مرجع آمده ، ترس زياد معني شده است . همچنين تروريسم به مفهوم به كارگيري خشونت و تهديد با انگيزه سياسي آمده است .

هر چند تروريسم موضوع تازه اي نيست و از گذشته هاي دور مطرح بوده ، ولي در دهه هاي اخير و مؤكداً در سال هاي اخير از اهميت زيادي برخوردار شده است . در اين ميان نكته قابل ملاحظه اين است كه هر كس و يا بهتر است گفته شود هر دستگاه حاكمه اي به مقوله تروريسم از ديد و منظر خاص خود مي نگرد .

پی نوشت:

1. نشريه فاينشنل تايمز ،‌9/4/60

2. سوداگري مرگ ، ص 235

3. گذر از بحران 67 ،‌ ص 140

4. كيهان ، 5/7/80

5. همان

6. رسالت 27/10/76

7. همان

8. جمهوري اسلامي ، 25/6/80

9. ايران و امريكا ، ص 41

10. ايران ، 24/6/80

11. كيهان ، 5/7/80

12. همان

مفهوم تروريسم در كلام رساي رهبري(1)


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29