«كامياب» چطور كامياب شد؟

گفتگو با فرزند شهيد سيد رضا كامياب به مناسبت سالگرد شهادتش

 

Hosei Kamyab

همه صحبت‏هاي گفته شده درباره شهيد كامياب، زندگي‌نامه شهيد، تحصيلات ايشان در حوزه علميه، و اساتيدشان در گناباد و در ادامه تحصيلات وي در شهر مقدس مشهد، چگونگي روند مبارزاتي كه شهيد در آن به فعاليت مي‏پرداخته است و همچنين هدايت و راهبري اين مبارزه و افرادي كه در شكل‏گيري فكري و جهت‏دهي آن موثر بوده‏اند و آشنايي با مقام معظم رهبري و حضور در درس و سير مطالعاتي شهيد است، را در برمي‏گيرد.

اما آنچه كه شايد به عنوان يك سرفصل كمتر بدان پرداخته و توجه شده است، چرايي همه اين‏هاست. پاسخ به اين سئوال كه چه عواملي اعم از محيطي تربيتي، ديني، سياسي كه باعث شد شهيد كامياب، شهيد كامياب شود و بهشتي بهشتي و مطهري مطهري و به طور اخص و ويژه چه عاملي درون‏ اين فكر متعالي را مي‏تواند به ما بنمايد، بهانه‏اي شد تا به سراغ سيدحسين كامياب فرزند حجت‏الاسلام سيدرضا كامياب، نماينده مردم مشهد كه در 7/مرداد/1360 به دست منافقان كوردل به شهادت رسيد، برويم.

وي مي‏گويد: در مورد اهداف سياسي بايد بگويم دشمن الحق و الانصاف خوب شناخت و وقتي از ديدگاه آن‏ها نگاه مي‏كنيم، مي‏بينيم كساني را اين‏ها گلچين كردند، كه شاخص بودند.

مثل شهيد صياد شيرازي، بعد كه ايشان شهيد شد تازه فهميديم كه چه سوابقي داشتند.

هر شخصيتي براي خودش ابعاد مختلفي دارد. من، شما يا هر كس ديگر را بخواهيم تجزيه و تحليل كنيم براي خودش دنيايي است، ولي بعضي افراد در هر جمعي كه وارد مي‏شوند همه را تحت تاثير قرار مي‏دهند. اين مربوطه به امروز نيست و ممكن است در مورد خيلي‏ها مصداق پيدا كند.

سيد حسين كامياب اضافه مي‏كند: مرحوم ابوي شايد هشتاد، نود درصد وقت‏شان را با جوان‏ها و تيپ دانشگاهي و تربيت‏معلم مي‏گذراندند.

خيلي از دوستان و بچه محله‏ها بودند و رفتند و شهيد شدند، زندگي‏شان هم مشخص است كه كي به دنيا آمدند و چه درسي خواندند و چه زماني رفتند و به شهادت رسيدند، ولي بحث روي شهداي ترور خيلي حساس مي‏شود.

شهداي ترور از اين نظر كه ماهيت سياسي داشتند، با شهداي خط مقدم خيلي فرق مي‏كنند. وقتي بحث سياسي مي‏گوييم خيلي مسائل در آن هست، خيلي قضاوت‏هاي عادلانه و غيرعادلانه در مورد اشخاصي كه اين صحبت‏ها را مطرح مي‏كنند، هست و هم در مورد افرادي كه اين صحبت‏ها در موردشان مطرح مي‏شود.

فرزند شهيدكامياب ادامه مي‏دهد: منافقين با مجموعه تبليغات خودشان مي‏خواهند كاري ‏كنند كه جاي ظالم و مظلوم را عوض كنند. به نظر من در خارج از مرزها روي تك‏تك اين مسائل دارند كار مي‏كنند، واقعا دشمن دارد براي اين كارها، هزينه مي‏كند، تا به نتيجه‏اي برسد و به عمل تروريستي خود مشروعيت بدهد.

وي تصريح مي‏كند: متوجه اين موضوع بايد باشيم، چون اين موضوع خيلي اهميت دارد و ما راهي نداريم جز اينكه برگرديم به ريشه‏هاي‏مان، برگرديم به شخصيت شناسي‏مان، برگرديم به اينكه بفهميم كه شهيد كامياب چه كسي بود،‏ هاشمي‏نژاد چه كسي بود، آيا شهيد كامياب فردي غيرمنطقي بود؟!

Kamyab02

تمام اين آقاياني كه شهيد شدند بلااستثنا از رجايي، بهشتي،‏هاشمي‏نژاد و كامياب بگيريد تا تك‏تك آن پاسدارهايي كه به وسيله ترور شهيد شدند، در يك وجه مشترك بودند، آن وجه هم اين بود كه مي‏گفتند مثلا اين عنصر فريب خورده است و ما بايد كمكش كنيم و از ورطه بيرون بكشيمش.

سيدحسين كامياب مي‏گويد: قيام سيدالشهدا(ع) در صدر اسلام را مي‏توان هر ساله يك حادثه غمبار و اسفناك تاريخي بيان كرد.

اما بايد ديد هدف حضرت سيدالشهدا(ع) در آن حركت عظيم ديني كه قسمت اعظمي از تاريخ شيعه را در تمام اعصار و دوران تحت‏الشعاع خود قرار داده، چه بوده است.

آيا همه ابعاد آن در بيان يك زندگي‌نامه و حادثه ديني و تاريخي روشن خواهد شد؟ به طور حتم پاسخ شما مثبت نخواهد بود. خوشبختانه به بركت انقلاب شكوهمند اسلامي و زمينه‏سازي هرچه بيشتر براي شناساندن معارف اهل بيت(ع) فعاليت‏هاي بسياري صورت گرفته است.

وي مي‏افزايد: حال با نگاهي به خيل عظيم شهداي اين مرز و بوم، آن‏هايي كه سررشته حركت‏ها و پرچمداري ساير رهپويان را به عهده داشته‏اند، اين سئوال در ذهن هر دلسوز و عاشق و علاقه‏مندي به وطن اسلامي ايران نقش مي‏بندد كه آيا عدم پرداختن به چنين مقوله‏اي- آن‏گونه كه بايد و شايد- از سوي متوليان امر فاقد اهميت تشخيص داده شده است يا در درجه اهميت پايين‏تري قرار دارد؟

در هر حال در برخي موارد، جهت‏گيري و دغدغه اين امر را شاهديم كه اهل قلم و به نوعي عده‏اي از مسئولان فرهنگي سعي در پرداختن هرچه بيشتر به اين مقوله را دارند و اميدواريم در آينده‏اي نه چندان دور شاهد دستاوردهايي باشيم كه داراي غناي كافي در اين حوزه باشد.

فرزند شهيد كامياب درباره پدرش نيز اظهار مي‏دارد: عشق و محبت اهل بيت(ع) شناخت انديشه‏هاي آن‏ها با مطالعات وسيع و عميق، بحث و تبادل نظر با اهل فن و اساتيد اين رشته و در نهايت برداشت و كسب راه و روشي خاص، در نهايت وي را به فردي تبديل كرد كه از هر آنچه كه انسان را براي يك عمر به خود مشغول مي‏دارد، دور كرد و پدرم خود را وقف ترويج و تبيين انديشه‏هاي والاي دين مبين اسلام و تشيع كرد. اين شناخت او را به قافله عظيم انقلاب به سكانداري امام خميني كبير(ره) متصل نمود و او به عنصري تاثيرگذار در ترويج افكار و انديشه‏هاي حضرت امام خميني(ره) در خراسان و ساير استان‏ها تبديل شد.

سيدرضا كامياب ادامه مي‏دهد: پيگيري وقايع ايران و جهان و تحليل مدام آن‏ها و انطباق آن با فرمايشات و موضع‏گيرهاي حضرت امام(ره) به جهت عدم ايجاد انحراف احتمالي از هدف اصلي از جمله مسائلي بود كه پدر پيگيري مي‏كرد.

ياري و خدمتگزاري به دور از هرگونه ريا و خودنمايي براي افراد ضعيف و كم بضاعت و دستگيري از آن‏ها از صفات ديگر شهيد بود.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31