غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(83)

  • Bani  Sadrپیام دادستان کل در هفدهم فروردین 60:

بعد از تعطیلات کارها فشرده و سخت شروع شد ، تحقیقات داشت به سرانجام می رسید ، البته تا سیزده فروردین آنچنان فشار نداشت ، روز هفده فروردین آقای موسوی اردبیلی گزارش بعد از عید خود را تقدیم داشتند که عیناً در اینجا نقل می گردد:

بسم الله الرحمن الرحیم

" چند روز بود که قرار بود من طبق قولی که قبلاً داده بودم در جریان پرونده حادثه دانشگاه امام و امت را در جریان قرار دهم و همه کلیات و جزئیات و تصمیم گیری ها و پیامدها و نحوه رسیدگی را گزارش کنم .

این دفعه فاصله شد و اشخاص مختلف نسبتاً زیاد به وسیله تلفن یا دوستان و امثال اینها از من خواستند که بالاخره مسئله را صحبت کنم ، قرار بود دو سه روز پیش از این صحبت بشود ، پیشامدهایی شد و ماند تا امروز .

من فعلاً قبل از آن که مسئله را شروع کنم ، لازم می دانم مطالبی را عرض کنم و پنهان نمی کنم به این که از این مسئله هم خیلی خوشحالم و آن این که حاکمیت قانون حکومت قانو ن اساسی قسط و عدل اسلامی و طبق مقررات و ضوابط شرع و قانون این خواسته همه است .

اما اخیراً خصوصاً بعد از اطلاعیه امام دیده می شود بیشتر اظهار علاقه می شود . در روزنامه ها و رسانه های گروهی و صحبت ها از طرف شخصیت ها به این که حکومت قانون حتماً باید به معنای واقعی و صحیح مستقر شود و ما هم از خداوند می خواهیم توفیق خودشان را اعطا بفرمایند . در این باره آن مقداری که می توانیم تحرک و فعالیت و شرکت داشته باشیم ، ما هم انشاءالله در این مشروع سهیم باشیم .

درباره حادثه دانشگاه و پیامدهای مختلف آن کم کم سؤالاتی مطرح می شد به این که این رسیدگی به این مسائل واقعاً جدی است و به طور قاطع ما می خواهیم رسیدگی کنیم ؟ از طرف مقامات قضایی رسیدگی و بررسی خواهد شد و می شود یا نه ؟ و گاهی هم بعضی ها شتاب زده یا بگوییم مثلاً پیش داوری شاید می کنند که نه این هم به نظر ما ادامه پیدا نمی کند و از بین می رود مثل فلان مسئله و فلان مسئله و امثال اینها .

و گاهی هم از خود ما می پرسند ، من بدون این که بخواهم وعده بی اساس را به ملت محترم و مبارز ایران بدهم یا خدای نکرده امید کاذبی را ایجاد کنم، صادقانه عرض می کنم از نظر ما اهمیت مسئله به همان اندازه روزهای اول ، بلکه با دسترسی به پاره ای مدارک بیش از سابق است .

و علاقمندیم دستگاه قضایی از اینجا یعنی نقطه عطف باشد ، از اینجا شروع کند انشاءالله پیش برود تا این که امنیت قضایی را به کمک ارگان های دیگر ، برادرهای دیگر ، اشخاص دیگر در مملکت مستقر سازد . به طوری که همه احساس امنیت و احساس آرامش کنند .

فعلاً مسئله رسدگی به پرونده دانشگاه در این مرحله است ، بنا به اظهارات آقایان بازپرس ها آنهایی که شاکی هستند شکایت شان را کردند ، آنهایی که مدارکی داشتند مدارک شان را آوردند ، آنهایی که مطلع بودند شهادت خودشان را دادند ، آنهایی هم که گاهی مثلاً می خواستند فشاری بیاورند و به عقیده خودشان روزهای اول و دوم یک کارهایی بکنند ، آنها هم کارهایشان را کردند ، بالاخره مسئله تمام شد .

پرونده ها از این لحاظ تکمیل شده ، جمع بندی شده ، خلاصه گیری شده ، الان باید به یک جمع بندی برسند ، شاید از فردا مشغول جمع بندی شوند تا مقدمات کیفر خواست درست شود ، عرض کردم من در پیام سابق بنا به اظهارات آقایان بازپرس ها مسائلی که تا کنون مطرح شده ، بعضی از این مسائل به مقدار نسبتاً کافی که _ در نظر آقایان بازپرس ها کافی است _ مدارکی به دست آورده اند و می توانند اظهار نظر کنند و کیفر خواست صادر کنند . بعضی از این شاید یک نقص پرونده ای داشته باشند ، باید بروند انشاءالله دنبال این تکمیل نقص پرونده ها و کامل کنند .

اولین مسئله ای که در این حادثه مطرح است ، مسئله اخلال در اجتماعات است . در اجتماعات ، گروهی بیایند اخلال کنند ، گروهی دیگر با آنها درگیر بشوند و به آن صورت که در دانشگاه دیده شد به آن صورت تأسف بار در بیاید به یک صورت دیگر شبیه به آن ، مسئله از اینجا شروع می شود  .

مسائلی در اینجا مطرح می شوند ، مسائل این است که این گروه ها که آمدند در آنجا اخلال کردند ، این گروه ها از کجا آمدند ؟ آیا یک گروه بود آمد و در آنجا اخلال کرد یا چند گروه بودند ؟ قبلاً آماده درگیری بودند ؟ آنها سازمان داده بودند ؟ و اگر اینها قبلاً سازمان داده بودند در کجا ؟ به دست کی و به دستور کی ؟

و اگر سازمان داده نبودند ، این پرچم ها ، این پوسترها ، این کارت ها از کجا آمده ؟ بالاخره برای این یک جوابی به مردم باید داده بشود و اگر شد آن قدر پیش بروند این افراد را همه شان را مقداری از اینها را پیدا کنند و ریشه گیری کنند و ریشه این کار انشاءالله از بین برود .

در رابطه با این مسئله مطرح شد 48 نفر را آنجا گرفتند ، تحویل کلانتری دادند . دادگستری اینها را آزاد کرد ، باید این مسئله جواب داده بشود . این 48 نفر که بودند ؟ چگونه اینها را گرفتند و به چه دلیل دادگستری اینها را آزاد کرد ؟ آیا اینها قانوناً می بایست آزاد بشوند یا قانوناً لازم بود اینها را نگه دارند و بر خلاف ضوابط قانونی اینها را آزاد کردند ؟ و اینها که بودند و حرف شان چه بود .

گفته شد یک نفر را گرفتند و او ادعا کرده که ما 4000 نفر هستیم و قرار ما این است در همه جا اخلال کنیم ! این چه حرفی است ، اصلاً از طرف کی است ؟ این شخص که بوده و چرا این حرف را زده ؟ اصلاً زده یا نزده ؟ حقیقت بوده یا غیر حقیقت بوده ؟ این مسئله ایست که در جامعه مطرح است .

می گویند در آنجا گروهی بودند به نام گارد ریاست جمهوری و اینها مردم را می زدند ، گروهی می گویند چنین چیزی نبوده ، اینها این مضروبین را از مردم تحویل می گرفتند و بعد به دستگاه های انتظامی تحویل می دادند . بعد گفته شده اصلاً ریاست جمهوری گاردی ندارد ، اینها افراد یگان حفاظت هستند و افرادشان هم خیلی کم هستند .

خوشبختانه این مسائل جزء مسائلی است که مدارک کافی گردآوری شده ، جمع آوی شده و البته مسائل دیگر هم مقدار زیادش همین طور و مسائل دیگر . خلاصه مسائلی که آیا سیم درآن روز قطع شده ، قطع نشده ، آنهایی که آتش زدند آن چادر جلوی در دانشگاه را ، آنها چه کسانی بودند ؟ چرا آتش زدند ؟ اصلاً آن چادر را که آورده بود آنجا و امثال اینها .

اینها همه اش مسائلی است که در جامعه مطرح شده، آقایان بازپرس ها تلاش می کنند این مسائلی را که به نحوی از انحاء مطرح شده ، اینها را طبق ضوابط شرعی و قانونی پیگیری کنند و مردم را روشن سازند ، گزارشش را به مردم بگویند و اینها را به مردم معرفی کنند ، بعد هم مرتکبین به مجازات های قانونی برسند .

البته مسائل دیگری هم هست ، یکی از مسائل که به نظر من مهم است مسئله توئطه است که آیا این حادثه دانشگاه یک حادثه ای بوده همان طور به وجود آمده ، تصادفی یا توطئه ای بوده ، مقدماتی داشته ، آن را به وجود آورده اند ، کی ها به وجود آورده اند ، به چه منظور اینها به وجود آمده ؟

ضمناً از افرادی هم شکایت شده از آقای رئیس جمهور شکایت شده ، از آقای بهزاد نبوی شکایت شده ، مثل این که در گزارشات اخیر من دیدم از آقای نخست وزیر شکایت شده ، از دیگران ، از گروه ها شکایت شده ، از مجاهدین خلق ، از فدایی های خلق نام بردند شکایت شده ، از حزب جمهوری شکایت شده ، البته اینهایی که من می گویم همه اش در سطح واحد نیستند ، یکی مثلاً یک نفر شاکی دارد ، یکی 5 نفر شاکی دارد ، یکی صد تا شاکی دارد و یکی بیشتر .

از اینهایی که شکایت کرده اند بعضی ها مدارک و مستنداتی داشتند ، بعضی ها شکایتی کرده اند بدون ارائه هرگونه شواهد ، فعلاً آقایان بازپرس ها طبق صبحتی که کرده اند الان دیگر در این مرحله هستند که جمع بندی کنند ، فکر نمی کنم این هم طولی بکشد ، جمع بندی کنند آن مسائل را از نظر ادله .

البته طبیعی است چنانچه در پیام سابق نیز گفتیم ممکن است پرونده یکی دو تا از این مسائل هنوز تکمیل نشده باشد، باید آنها را به جریان بیندازند و طبق مقررات وظیفه شان را انجم دهند ، بعد ارجاع دهند به محاکم . در محاکم از نظر قانونی محاکمه مسائل سیاسی و جرائم مطبوعاتی احتیاج به هیئت منصفه دارد و این هیئت منصفه تشکیل نشده بود ، در رابطه با همین مسائل و در رابطه با مسائل جرائم مطبوعاتی ما احساس کردیم هیئت منصفه باید تشکیل بشود .

با وزارت ارشاد تماس گرفتیم و وزارت ارشاد مقدماتش را فراهم کرده ، مجدداً امروز هم تماس گرفتیم ، مثل این که انشاءالله روی قولی که به من داده اند تا روز چهارشنبه هیئت منصفه هم تشکیل می شود ، از نظر محکمه هم مشکل انشاءالله حل می شود .

مطلبی را که من با اظهار خوشحالی عرض می کنم این است که ما وقتی که شب های اول در پیام های سابق مسئله را مطرح کردیم و گاهی ممکن بود در این مسائل پای شخصیت ها به میان کشده شود ، در جامعه ما شاید آن آمادگی ذهنی نبود ، یا به آن صورت نبود .

ولی بعد که من حتی راجع به خود امام عرض کردم ، امام هم با دیگران در مقابل قانون مساوی هستند و خود امام هم در بیانیه خودشان فرمودند که حتی پیغمبر با دیگران در مقابل قانون مساوی هستند ، این مسئله کم کم دیگر در جامعه جا افتاد که خود این مقام ها باید بیایند و مسائل شان را در دستگاه قضایی بر اساس عدل و قانون مطرح کنند و کمک کنند با این مسئله در برقراری قانون ، تا حکومت قانون در مملکت برقرار شود .

قرار بود مطبوعات و روزنامه ها توجه کنند پس از اطلاعیه امام ، همانگونه که همه آقایان و خانم ها اطلاع دارند با آرامش و جو با یک آرامش خاطر مردم آن روزهای تعطیل را گذراندند . پاره ای کارهای جزئی هم پیش آمد ، دیدار رده های بالا از مقامات با همدیگر و وعده هایی که ای بسا داده شد ، یک وضع بسیار خوبی داشت پیش می آمد ، ناگهان احساس شد در پاره ای از روزنامه ها باز مسائل دارد شروع می شود .

ما ناچار این دفعه خیلی زود به برادران عزیز تذکر دادیم ، صحبت هایی کردیم ، تقاضا کردیم ، خواهش کردیم در کارشان تجدید نظر بکنند . اظهار عقیده ، نقد به عنوان سازنده بحث های اجتماعی، بحث های سیاسی اما سالم هیچ اشکالی ندارد. آن که می توانیم بگوییم مخالف امنیت و آسایش است ، مخالف حکومت قانون است ، بحران سیاسی  می آفریند ، افتراء ، تهمت ، دروغ ، تحریک مردم به اغتشاش و مخالفت و دامن زدن به هیجان های عمومی و اختلافات گروهی از شرعی ، غیر شرعی ، قانونی ، غیر قانونی مخالف صریح با امام و امثال اینهاست .

تذکراتی را ما دادیم ، اما دستگاه قضایی با آمادگی که قبلاً پیدا کرده بود قرار شد با قاطعیت طبق موازین و قوانین مطبوعاتی که فعلاً در دست داریم ، از قبل داشتیم ، یا در شورای انقلاب تصویب شده ، کار خودشان را شروع کنند و جلوی مجدد این اخلال ها و این کارها را بر طبق ضوابط بگیرند .

هم امام خواسته اش همین است و هم اکثریت امت . خدا نکند در میان ما افرادی یا  گروه هایی باشند ، این جور فکر کنند که ما جز راه انداختن اختلافات داخلی و جنگ داخلی راه دیگری در جامعه نداریم . راه ما راه وحدت ، راه صلح و صفا ، بودن نیروها در کنار هم و با هم تحت رهبری امام و کمک کردن به مستقر شدن حکومت قانون و حاکمیت قانون است . امیدوارم انشاءاللته همه با هم در این راه کمک همدیگر باشیم تا این مشروع به طور احسن ادامه پیدا کند .

این کلمه را عرض کنم ، عده ای می خواهند بدانند محاکمات و کیفر خواست دقیقاً چه روزی انجام می شود ، آقایانی که با مسائل قضایی سر و کار دارند می دانند اینگونه مسائل را دقیقاً با ساعت و روز نمی توان تعیین کرد . مسائل قضایی است ، مانده به نظر بازپرس که هر وقت ادله را کافی دید ، طبعاً بدون هر گونه تأخیر و تعلل ، کیفر خواست را صادر می کند .

اگر احتیاج به توضیح دارد طرف را می خواهند که توضیحاتی از او بخواهد ، تحقیقاتی از او بکند ، اگر احساس کرد پرونده نقص دارد باید برود دنبال تکمیل پرونده و نواقص را هم تکمیل کند . بنابراین دقیقاً من بخواهم ساعت و وقت را تعیین کنم این مشکل است .

اما در اول که ما شروع کردیم آقایان بازپرس ها به طور حتم به من گفتند تا آخر فروردین کار دادسرا امیدواریم انشاءالله تمام بشود بعد از آن هم نیامده اند به من یک حرف مخالف این حرف بگویند ، فکر می کنم کار دادسرا در همین حدود حالا یا نسبت به همه پرونده یا نسبت به مقداری از پرونده ها تا آخر فروردین فکر می کنم تمام شود .

باز یک نکته ای یادم آمد ، این هم عرض کنم این را ، اگر برادرها و خواهرها در نظر داشته باشند من یکی وقتی در اوایل کار که ما رفتیم زیر بارش عرض کردم دستگاه قضایی چاقویی نیست که هر کس بر علیه دشمنش تیز کند ، متأسفانه احساس می شود              _ همه را نمی گویم  _  مقداری از مردم با پیش داوری به سراغ مسائل می روند .

در ذهن خودشان حاکم را می دانند کیست ، محکوم را می دانند کیست ، احیاناً مجازاتش را هم تعیین کرده اند . حالا اگر دستگاه قضایی بر طبق این پیش داوری برادر عزیز یا خواهر عزیز حاکم را و محکوم را و جزا را و محاکمه را همان طریق که با پیش داوری خودشان درست کرده اند ، طبعاً فکر می کنند بر اساس عدل و قسط و انصاف بوده و اگر اینجوری نباشد ؛

خصوصاً اگر بیاید حاکم و محکوم جایش را عوض کند، یعنی کسی را که این فکر می کرده حاکم است ، محکوم از آب در بیاید ، یا کسی را که فکر می کرده محکوم است ، حاکم از آب در بیاید ، آنجاست که گاهی ناراحت می شوند و گاهی ممکن است دستگاه قضایی را متهم کنند به بی عدالتی ، بی انصافی و این که اینها در معنی بی طرف را مراعات نکرده اند ، جانب یک طرف را گرفته اند و امثال اینها .

این مقداری که من می توانم بگویم عرض کردم من نه قاضی تحقیقم ، نه قاضی رأی ، من فقط حق نظارتی دارم در این مسائل . اما در شناختی که از برادران و تعهدی که در آنها سراغ دارم من می توانم ادعا کنم که اینها از راه قسط و عدل و قانون قدم به کنار نخواهند گذارد و با بی طرفی کامل مسائل را بررسی خواهند کرد .

آنهایی که در خارج نگاه می کنند یک مقدار هم تجدید نظر در پیش داوری خودشان بکنند و یک وقتی خدای نکرده اینگونه قضاوت ها را درباره دستگاه قضایی بدون سند و بدون مدرک نداشته باشند . "

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(82)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان