« سیاست بنی صدر ، فتح سنگر به سنگر »

Banisadr

از آنجایی که بنی صدر می دانست بر اساس اصل 87 قانون اساسی ( قبل از بازنگری ) هیئت وزیران پس از معرفی و پیش از هر اقدام دیگر باید از مجلس رأی اعتماد بگیرد ، در صدد بود که با انحاء مختلف مجلس را در اختیار بگیرد .

از این رو در همان روزهای اول پس از پیروزی در انتخابات طی یادداشتی در کیهان تحت عنوان " امید در تاریکی " نوشت :

" چه باید کرد و چه امید به نجات از وضعیت فلج عمومی وجود دارد ؟ در برابر این همه مشکلات دست تنها چه می توان کرد ؟ به خصوص که تصمیم گیری هم با وجود ناهماهنگی ها مشکل است ؟ "

وی سپس برای حل انبوه مشکلات راهکاری ارائه می دهد که بسیار جالب است ، بنی صدر می گوید :

" گمان می رود با توضیحاتی که در نوبت های دیگر و این نوبت داده ایم جای تردید نمانده باشد که مجلس هماهنگ با مشکلات بالا تنها یک برنامه جامع امکان موفقیت دارد و مجلس و دولت باید خواهان اجرای آن باشند .

بنابراین ملت ایران با انتخاب ساده ای روبرو نیست ، موضوع این نیست که باید بین این یا آن گرایش انتخاب کند ، بلکه موضوع این است که برای بیرون رفتن از محاصره مشکلات عظیم باید انتخاب کند .

اگر انتخابات به جای از بین بردن مراکز گوناگون تصمیم گیری آنها را تثبیت کند ، اگر مجلس سر ستیز داشته باشد و محل تسویه حساب ها بشود ، اگر مجلس ، مجلس دست نشانده باشد ، نه آئینه و بیانگر رشد جامعه و اگر ... امید به یأس بدل شده است و باید از پیش دانست مشکلات را نه تنها می توان حل کرد ، بلکه مجلس و رابطه آن با رئیس جمهور خود مشکل و مشکل بزرگ تر شده است ."

روزنامه کیهان ، 21 بهمن 57

در همین راستا روزنامه ها برای استفاده از شخصیت های روحانی که در میان مردم از اعتبار ویژه ای برخوردار بودند ، نامه آقای لاهوتی را تیتر اول نشریات خود کردند ، آقای لاهوتی که از طرفداران سرسخت بنی صدر بود و در حمایت بی چون و چرا از وی لحظه ای تردید به خود راه نمی داد ، طی نامه ای به بنی صدر پیروزی اش را تبریک گفت و از او خواست تا همه همتش را در جهت تشکیل مجلس هماهنگ با دولت به کار گیرد .

این فضا سازی به دنبال آن بود که آیت الله بهشتی و دوستانش را به عنوان کسانی که حتی یک روز سابقه زندان و مبارزه نداشته اند و مردم برای رهایی از این گروه و حزب جمهوری اسلامی به بنی صدر پناه آورده اند ، نشان دهند و زمینه انتخابات مجلس آینده را فراهم سازند ! جالب است بدانید که بنی صدر حتی یک روز سابقه زندان رژیم شاه را نداشته است .

بنی صدر برای انجام این امر مهم یعنی تشکیل مجلس هماهنگ با رئیس جمهور سخت به تکاپو افتاد و دائماً در سخنرانی ها و مکتوباتش به ویژه در روزنامه انقلاب اسلامی مردم را به رأس دادن به همفکران خویش دعوت می کرد .

وی برای تحقق این خواسته مهم در صدد تشکیل یک حزب برآمده ، مجموعه ای که در ظاهر نام حزب نداشت ولی عملاً نقش یک حزب مهم را ایفا می کرد ، " دفاتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور " که دقیقاً همان دفاتر ستاد انتخاباتی بنی صدر بود با بودجه کلان ریاست جمهوری شروع به فعالیت کرد و از مدت ها پیش زمینه لازم را برای پیروزی همفکران خود در انتخابات مجلس فراهم نمود .

وزارت کشور تاریخ برگزاری انتخابات مجلس را 24 اسفند سال 58 اعلام کرد و کاندیداهای احزاب و گروه ها در سراسر کشور برای رقابت در این امر مهم ثبت نام کردند .

بنی صدر در یک مصاحبه تلویزیونی شرکت کرد و راجع به انتخابات مجلس گفت :

" ترکیب مجلس را مردم تعیین می کنند و امکان شرکت برای همه وجود دارد ، خود مردم هستند که باید تشخیص دهند که می خواهند ترکیب مجلس چگونه باشد ....

مجلس باید با رئیس جمهور هماهنگی داشته باشد و معنایش این است که روی همان خطوطی انتخاب بشود که مردم به دلیل همان خطوط رأی دادند ."

روزنامه کیهان ، 21 بهمن 58

بنی صدر سعی می کرد که از هر فرصتی برای تبلیغ کاندیداهای مورد نظر خود استفاده کند تا دفاتر هماهنگی با رئیس جمهور بتوانند به راحتی انجام وظیفه کنند ، وی در کنگره انقلاب اسلامی که در استادیوم 12 هزار نفری آزادی تشکیل شده بود و از سراسر کشور به آن دعوت شده بودن اظهار داشت :

" مجلسی که شما انتخاب می کنید باید همین توانایی را داشته باشد و استوار باشد ، برای استوار بودن ، یک نماینده باشد نماینده همه ملت ما باشد ، این انتخابات باید فرصتی باشد مثل همان آرایی که به ریاست جمهوری داده شد ، رأی متجلی وحدت همه باشد و من یقین دارم که شما در هر شهری که هستید خواهید کوشید که با وحدت عمل بکنید و کسانی را به نمایندگی برگزینید که در مجلس مؤید وحدت شما باشند .

اگر این نماینده ای که شما انتخاب می کنید هماهنگ با دولت باشد ، مطئمن باشید که مشکلی با آنها نخواهیم داشت .... بنابراین شما با فرصت هایی که در این کنگره در پیش روی دارید بحث خود را روی این پیشنهاد ببرید که چه باید بکنیم تا این نتایج حاصل بشود و مجلس آینده یک مجلس یاور ، همکار ، پرکار ، کم تشتت و مایه اطمینان خاطر باشد ."

این سخنان در شرایطی بود که 1900 کاندیدا مبارزه انتخاباتی خود را آغاز کرده و دفاتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور در سراسر کشور نیز بر خلاف قانون ، کاندیدا معرفی کرده بودند .

بنی صدر همواره شعار قانون گرایی می داد ولی با سوء استفاده از امکانات دولتی و فرصت هایی که در اختیارش قرار می گرفت از مردم می خواست به نمایندگی رأی دهند که با دولت او هماهنگی کامل داشته باشند وگرنه مشکلات لاینحل باقی خواهد ماند .

کیهان نیز در پشتیبانی از دفتر هماهنگی بنی صدر نوشت : " تا روز دوشنبه 30 تن از کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از سوی دفتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور معرفی خواهند شد .

اسامی پنج نفر از نامزدهای پیشنهادی دفتر مذکور از این قرار است : آقایان دکتر تقی زاده ، محمد اسلامی ، محمدی جعفری ، احمد غضنفری و سلامتیان ، که تمامی این افراد از طرفداران سر سخت بنی صدر بودند .

روزنامه کیهان ، 11 اسفند 58

در روز یازدهم اسفند تبلیغات انتخاباتی نامزدها رسماً آغاز شد ، بنی صدر که سعی می کرد به طور مستقیم و غیر مستقیم به نفع کاندیداهایش تبلیغ کند ، در تاریخ 12 اسفند 58 در یک مناظره مستقیم تلویزیونی با چریک های فدایی خلق شرکت کرد و از این مناظره پیروز و سربلند بیرون آمد .

نویسنده هرگز فراموش نمی کند که بنی صدر در اواخر مناظره اعلان کرد در کجای دنیا یک رئیس جمهور با یک گروه اقلیت مخالف ، 5/4 ساعت به بحث می نشیند ؟ و سپس آستین ها را بلا زد و گفت : من هنوز نماز نخوانده ام و برای نماز رفت و سپس به مناظره بازگشت !

شاید آن روز کمتر کسی به این نکته توجه کرده بود که این مناظره در آغازین روزهای تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی با هدف پیروزی نامزدهای دفتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور صورت می گیرد ، ولی واقعیت ماجرا همین بود .

روزنامه کیهان در پشتیبانی از یاران بنی صدر اسامی کاندیداهای دفتر ریاست جمهوری را اعلام کرد ، در این لیست که اکثر شهرستان های کشور را در بر گرفته بود اسامی برخی از افراد سرشناس که امروز نیز در صحنه سیاست کشور فعالند ، وجود داشت .

مثلاً آقای سید عطاءالله مهاجرانی از کاندیداهای دفتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور از شیراز بود و محمد مجتهد شبستری از شبستر ، دکتر نجف علی حبیبی ، محمد جواد حجتی کرمانی ، عزت الله سحابی و خانم اعظم طالقانی از چهره های سرشناس و معروف در میان کاندیداهای دفتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور از تهران بودند . روزنامه کیهان ، 14 اسفند 58

چهره های سرشناس حزب جمهوری اسلامی در تهران مقام معظم رهبری و آقایان اکبر هاشمی رفسنجانی ، دکتر آیت ، دکتر محمد جواد باهنر ، علی اکبر ناطق نوری ، موسوی خوئینی ها ، عسکر اولادی و فخرالدین حجازی بودند .

روزنامه کیهان ، 20 اسفند 58

بنی صدر در آستانه انتخابات مجلس در راستای ایجاد یک جنگ روانی با اتهام به نیروهای انقلاب از احتمال وقوع تقلب در انتخابات خبر داد و گفت : " مراقب باشید جز آنچه رأی داده اید از صندوق ها بیرون نیاید ." روزنامه کیهان ، 23 اسفند 58

انتخابات در روز جمعه 24 اسفند 58 با کمال سلامت و با شکوه هر چه تمام تر برگزار شد ، آنچه همه اصول گرایان را نگران کرده بود ، تأثیر شگردهای بنی صدر در طول این مدت برای تسخیر قوه مقننه بود .

پس از برگزاری انتخابات در حالی که هنوز از پیروزی هیچ یک جناح ها و گروه ها خبری به دست نیامده بود ، بنی صدر گفت : " این که هیچ تقلبی صورت نگرفته است ، الان نمی توان گفت ." روزنامه کیهان ، 25 اسفند 58

چنین اظهار نظر مبهمی حاکی از آن بود که او می خواست از نتایج انتخابات باخبر شود تا اگر کاندیداهای دفاتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور به مجلس راه یافتند از صحت انتخابات سخن بگوید و اگر شکست خوردند انتخابات را به تقلب متهم سازد .

زمانی که نتایج انتخابات در 120 شهر اعلان شد ، در حالی که هنوز از نتایج انتخابات تهران خبری به دست نیامده بود ، بنی صدر متوجه شد که دفتر رئیس جمهور در انتخابات شکست خورده و کاندیداهای حزب جمهوری اسلامی و دیگر گروه ها یا در مرحله اول به مجلس راه یافته و یا به مرحله دوم رسیده اند که در مرحله دوم نیز قطعاً آنها برنده خواهند شد .

با این حساب بنی صدر که مجلس و قوه مقننه را از دست رفته می دید در اولین واکنش از تقلب گسترده در انتخابات خبر داد ! روزنامه انقلاب اسلامی به مدیریت ابوالحسن بنی صدر در تیتر بزرگی نوشت : " مشاهدات رئیس جمهور و مردم از تقلبات و تخلفات انتخاباتی "

این یادداشت حزب جمهوری اسلامی را به 32 مورد تخلف و اعضای کمیته را به 73 مورد تخلف متهم ساخت ، سپس رهبر جبهه ملی و شیخ علی تهرانی اعتراض خود را نسبت به برگزاری انتخابات تسلیم رئیس جمهور کردند .

روزنامه کیهان ، 26 و 27 اسفند 58

بنی صدر روز بعد در اقدامی دیگر گفت : " نسبت به عدم سلامت انتخابات با قاطعیت عمل می کنیم ." روزنامه کیهان ، 28 اسفند 58

وی از آنجایی که از ارائه سند و مدرک معتبر عاجز مانده بود در آخرین موضع گیری های خود راجع به انتخابات گفت : " اصل انتخابات را نباید لغو کرد ، ولی هر کجا تقلب شده باشد با قاطعیت رسیدگی خواهد شد ." وی افزود : " ما هیچ بنا نداریم که در وکلای مجلس اسلامی خدای نکرده ظن تقلب برود. روزنامه کیهان ، 6 فروردین 59

سرانجام با اعلان رسمی نتایج انتخابات و راه یافتن گروهی از کاندیداها به مجلس برگزاری مرحله دوم انتخابات به زمانی دیگر موکول شد و شایعه تقلب در انتخابات نیز تیری بود که به سنگ خورد .

صدا و سیما نیز برای از بین بردن هرگونه شائبه ای مسئولان برگزاری انتخابات و احزاب را به مناظره تلویزیونی دعوت کرد که از طرف احزاب استقبال نشد .

روزنامه کیهان ، 7 فروردین 59

سرانجام بنی صدر که از تشکل مجلس هماهنگ و همراه و به تعبیر بهتر تسخیر قوه مقننه ناامید شده بود پس از ملاقات با حضرت امام خمینی از قول ایشان نقل کرد که : " امام گفتند که مجلس باید با رئیس جمهور هماهنگی داشته باشد ."

روزنامه کیهان ، 10 فروردین 59

با برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس در تاریخ جمعه 19 اردیبهشت 59 باقیمانده نمایندگان نیز به مجلس راه یافتند و مجلس در آستانه تشکیل رسمی قرار گرفت .

شایان ذکر است که به رغم تلاش همه جانبه بنی صدر به عنوان رئیس جمهور و ائتلاف گسترده گروه های ملی گرا و نهضت آزادی با دفاتر هماهنگی مردم با رئیس جمهور اکثریت مجلس را نیروهای وفادار به حضرت امام که آن روز در حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز تجلی یافته بود تشکیل دادند و نمایندگان طرفدار رئیس جمهور در اقلیت قرار گرفتند .

به یقین در آن برهه از زمان که قوه مجریه و فرماندهی کل قوا در دست بنی صدر بود ، اگر وی موفق به تسخیر مجلس شورای اسلامی و فتح این سنگر بزرگ می شد می توانست مشکلات زیادی برای مردم انقلابی ایران به وجود آورد که جبران آن سال ها زمان می طلبید .

ولی خوشبختانه هوشیاری مردم و تیزبینی و مدیریت خوب نیروهای اصول گرایی چون شهید بهشتی و دوستانش از تحقق چنین حادثه خطرناکی جلوگیری کرد .


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان