عروج خونین(27)

322529ترور شهدای محراب توسط منافقین

ترور شخصیت های بزرگ انقلاب و یاران امام از قبیل شهید مطهری ، مفتح ، قاضی ، طباطبایی توسط گروه منحرف فرقان و انفجار دفتر حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یاران امام و انفجار نخست وزیری و شهادت شهید رجایی و باهنر ، یک حرکت حساب شده و دقیقی بود که دشمنان انقلاب به زعم خود تصور می کردند چنانچه این سرمایه های نظام ترور شوند ، نظام و رهبری آن فرو می پاشد و به آمال خود دست می یابند .

و لذا پس از این دو انفجار بزرگ و شهادت این شخصیت های سیاسی و مذهبی در صدد انفجار نماز جمعه های بزرگ و شهید کردن یاران باوفای امام شدند و لذا یاران بزرگ حضرت امام و شخصیت هایی که در بسیج نیروهای مردم و وحدت ملت نقش مهمی داشتند را در مکان نماز جمعه شهید نمودند .

و به طوری که منافقین در عراق در پناه صدام و حزب بعث زندگی می کردند و آرامش پیدا کرده بودند به صدام وعده انفجار نماز جمعه های مهم و ترور یاران انقلاب و امام را داده بودند و چهار نفر از یاران انقلاب را به نام چهار حرف صدام توسط عمال داخلی خود با ترور انتحاری شهید کردند .

حرف ص (شهید صدوقی) ، حرف د ( شهید دستغیب) ، الف (شهید اشرفی اصفهانی) ، حرف م (شهید مدنی) . نقل از مجلات محرمانه حزب بعث که پس از شهادت شهدای محراب به دست آمد .

آنچه قابل ذکر است شهدای محراب از ترور شهید محراب مدنی اولین شهید در نماز جمعه تبریز مطرح گردید . به همین دلیل این چهار نفر شهدای محراب چون در روز جمعه (در نماز جمعه) به دست منافقین ترور شدند ، شهید محراب نام گرفتند و لذا شهدای محراب فقط چهار نفر هستند و چون شهید مدنی اولین شهید محراب و شهید دستغیب دومین شهید محراب و صدوقی سومین شهید محراب نام گرفت .

شهید اشرفی می فرمود : امیدوارم چهارمین شهید محراب باشم . و حضرت امام خمینی در دیدار علما و روحانیون تبریز در قبل از ایام محرم سال 1361 فرمودند : شهدای محراب از مدنی گرفته تا این پیرمرد 80 ساله ... (یک هفته پس از شهادت شهید اشرفی امام صحبت فرمودند در حسینیه جماران)

لذا شهید بزرگوار آیت الله قاضی طباطبایی اولین امام جمعه شهید بودند که پس از اقامه نماز جماعت در یکی از روزهای هفته به دست گروه فرقان درب منزل شان شهید شدند و شهید محراب نماز جمعه نبودند .

اگر چه شهدای محراب و شهید قاضی طباطبایی اولین امام جمعه شهید و شهدای بزرگوار چون شهید آیت الله مطهری و آیت الله بهشتی و دیگران همگی از یاران انقلاب و پیشتازان نهضت مقدس بودند که با خون مقدس شان اسلام و انقلاب را یاری نمودند و جای این بزرگان در جامعه ما خالی است .

قابل توجه :

1. پس از مراسم تشییع و تدفین جنازه مطهر شهید محراب اشرفی اصفهانی در قبرستان تخت فولاد و تکیه شهدای اصفهان ، چند روز بعد از آن لباس های شهید بزرگوار توسط جناب حجت الاسلام آقای امجد تحویل بیت شهید داده شد . پس از بازبینی لباس های غرق به خون و سوخته شهید محراب ، قطعه کوچکی از بدن شهید در لباس های ایشان پیدا شد ، در این رابطه از حضرت امام استفتاء شد در مورد الحاق آن به بدن یا دفن در کرمانشاه .

حضرت امام پاسخ آن را ارجاع دادند به یکی از بزرگان علما ، در نهایت آن قطعه از بدن در گلستان شهدا (باغ فردوس کرمانشاه) به خاک سپرده شد و در آن مکان یاد بودی به نام شهید محراب بنا گذارده شد که اکنون این مکان مقدس مورد احترام و تکریم عمومی اهالی شهر کرمانشاه و همچنین خواص از شخصیت های کشوری قرار گرفته و همواره با قرائت فاتحه یاد آن شهید بزرگوار را گرامی می دارند .

در آستانه بیستمین سالگرد شهادت این شهید بزرگوار این یاد بود توسط بنیاد شهید بازسازی و در چهار سمت یادبود فرازهایی از پیام حضرت امام خمینی با سنگ زیبایی بنا شده است .

2. اثر دیگری از شهید محراب اشرفی

مکان شهادت آن شهید است در مسجد جامع کرمانشاه ، قبل از تجدید بناء مسجد جامع ، مکان مزبور حدود محراب مسجد سابق بود ، که شهید محراب توسط منافق از خدا بی خبر به فیض شهادت رسید . مکان مزبور نیز همواره مورد تقدیس و احترام است و نمازگزاران نماز جمعه و مشتاقان همیشه یاد آن عالم پارسا و شهید بزرگوار را گرامی می دارند .

3. در آستانه کنگره بیستمین سالگرد شهادت آن عالم بزرگوار ، منزل محقر و کوچک ایشان که مأمن و پناه عموم مردم بوده و تمامی شخصیت های بزرگ مذهبی ، سیاسی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا زمان شهادت ایشان جهت دیدار آن عالم و مجاهد بزرگوار می آمدند ، به عنوان موزه شهید اشرفی نامگذاری شد که در سالروز شهادت ایشان، 23 مهر ماه 81 هم زمان با برگزاری کنگره شهید اشرفی منزل محقر مسکونی ایشان افتتاح و بهره برداری گردد .

در رابطه با تهیه منزل مسکونی شهید محراب در سال های 41 – 40 توسط بعضی از افراد خیر و وجوهات شرعیه توسط حضرت امام خمینی و آیت الله گلپایگانی به مبلغ 53 هزار تومان انجام شده بود که مکان نامناسب از جهت اختلاف سطح با کوچه و خیابان و ایاب و ذهاب بسیار مشکل بود که به هیچ وجه شایسته مکان مسکونی برای چنین شخصیتی نبود .

و لذا در اواخر حیات آن شهید بزرگوار و ملاقات با حضرت امام (ره) ایشان فرمودند : " آن طوری که به من اطلاع دادند منزل مسکونی شما در کرمانشاه بسیار محقر و در مکان نامناسبی است ، به سپاه دستور داده ام هر چه زودتر منزل شما را عوض کنند و منزل بزرگ و امنی برای شما تهیه کنند و اگر کسی حرفی زد بر عهده من بگذارید و بگویید خمینی گفته است . "

لکن شهید محراب به مسئولین سپاه فرمودند : آفتاب عمر من لب بام است و من باید منزل مسکونیم در کنار مردم و در دسترس آنها باشد و لذا موافقت نکردند و تا آخرین لحظه حیات در همان منزل محقر زندگی می کردند .

وصیتنامه چهارمین شهید محراب ، حضرت آیت الله اشرفی اصفهانی

وصیتنامه احقر عبادالله و احوجهم الی رحمت الله عطاءالله اشرفی اصفهانی

بسم الله الرحمن الرحیم ، الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد خاتم النبیین و علی الائمه المعصومین و علی جمیع الانبیاء و المرسلین و الملائکة المقربین و الشهداء و الصالحین مادامت السماء و الارض و لعنة الله علی اعداء محمد و آل محمد من الان الی یوم الدین .

و بعد فقد قال الله سبحانه و تعالی : « یا ایها الذین امنوا کتب علیکم اذا حضر احدکم الموت ان ترک خیر الوصیة للوالدین و الاقربین بالمعروف حقا علی المتقین »

بر حسب وظیفه شرعیه که به عهده هر فرد مسلم و مؤمن و مسلمه و مؤمنه است که باید قبل از مرگ وصیت کند ، این چند جمله را این بنده عاصی و محتاج به رحمت خالق عالم من باب وصیت در این ورقه ذکر می کنم . در حالت صحت و سلامتی بدن و عقل ولا حول ولا قوة الا بالله العلی العظیم و هو حسبی و نعم الوکیل و انا اشهدالله و اشهد جمیع انبیائه و رسله و ملائکته و جمیع خلقه بانه عز اسمه و جل جلاله و عظم شأنه لا الا الا هو الحی القیوم السمیع و البصیر ؛

و ان محمداً صلی الله علیه و آله عبده و رسوله و انه خاتم النبیین و ان علیاً امیرالمؤمنین و سیدالوصیین و انه وصی رسول الله و وزیره و خلیفته من بعد و ان فاطمة الزهراء سیدة نساء العالمین و ان الائمة من ولدهما الحسن و الحسین و علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الحجة بن الحسن المهدی الامام المنتظر علیهم سلام الله و برکاته و رحمته و رضوانه مادمت حیا و مادامت السموات و الارض هم ائمتی و سادتی ؛

و اشهد ان الموت حق و الجنة حق و النار و ان الساعة آتیة لا ریب فیها و ان الله یبعث من فی القبور و آمنت بجمیع انبیائته و رسله و کتبه و ملائکته اللهم صل علی محمد و آل محمد یا من یقبل الیسیر و یعفو عن الکثیر اقبل من الیسیر واعف عنی الکثیر انک انت الغفور الرحیم و اسئلک یا رب بمحمد و آله صلواتک علیه و علیهم و بدم الحسین ان تعفو عنی و تغفرلی و ترحمنی و تستر عیوبی فی الدنیا و الاخرة یا کریم یا رحیم و یا رئوفاً بعباده المؤمنین .

و بعد به سه نفر بنده زاده ها حاج آقا حسین و حاج آقا محمد و آقا احمد دو نفر صبیه ها عزت آغا و عصمت آغا وصیت می کنم به تقوی و پرهیز از گناه و عفت و پاکدامنی و مودت و دستی با هم و حفظ کردن ناموس های آنها .

امر حجاب را و اقامه نماز در اوقات خود و سایر واجبات شرعیه و این که حقیر را در هر حالی از دعای خیر و طلب مغفرت و رحمت فراموش نکنند و آنها را به خدا می سپارم .

و دختر و عروس و نوه و همشیره های حقیر اگر رعایت حجاب اسلام را نکنند مورد نفرین واقع می شوند ، در حال حیات و ممات و خداوند بصیر و خبیر است به اعمال ماها و مدفن اینجانب را در تخت فولاد اصفهان قرار دهید، انشاءالله تعالی .

الاحقر عطاءالله اشرفی اصفهانی

مهر و امضا

توضیح :

در رابطه با وصیتنامه چهارمین شهید محراب و محف دفن او لازم است چند مطلب عنوان  شود :

1. وصیتنامه اصلی شهید محراب مربوط به هفت سال قبل از شهادت ایشان است و در این مدت هفت سال تجدید نظر نفرمودند . فقط یک صفحه اضافه کردند و آن مربوط به بعضی از موضوعاتی بود که مربوط به شخص خودشان و امام بود که حدود یک هفته پس از شهادت سومین شهید محراب حضرت آیت الله صدوقی اضافه نمودند .

چون برای ایشان کاملاً روشن بود که پس از آیت الله صدوقی ، منافقین به سراغ ایشان خواهند آمد ، اینجانب و برادر بزرگوارم پس از چند روز از شهادت ایشان به محضر امام مشرف شدیم و عین وصیتنامه اضافه شده را به محضر ایشان ارائه دادم و نیز حضورشان قرائت نمودم و امام نظر مبارک شان را فرمودند .

2. در مورد محل دفن او بارها به طور شفاهی وقتی صحبت از مرگ می شد ، می فرمودند مرا در تخت فولاد دفن کنید (قبرستان شهر اصفهان به نام تخت فولاد معروف است و تکیه شهدا که قبر ایشان در آن قرار دارد بخش کوچکی از قبرستان تخت فولاد است) گاهی از قم نیز صحبت می فرمود ، ولی بیشتر علاقه و تمایل او به اصفهان بود ، چون ایمان و علاقه عجیبی به این قبرستان داشتند ، زیرا علمای بزرگی در آنجا مدفون اند و هر گاه به اصفهان می رفتند حتماً به آن قبرستان رفته قبور علمای بزرگ را زیارت می فرمودند .

از سوی دیگر شهید بزرگوار ما بی نهایت علاقه به رزمندگان اسلام داشتند و فوق العاده از شهدا تجلیل می نمودند . اگر شهیدی را برای تشییع می آوردند خودشان شخصاً شرکت  می کردند ، بر جنازه شهدا نماز می خواندند و اگر چند جنازه را با هم قرار بود تشییع کنند ، تعطیلی بازار را نیز اعلام می کردند .

و در ایامی هم که به اصفهان می رفتند هم بر جنازه های شهدای اصفهان نماز می خواندند و تشییع می فرمودند و هم بر جنازه شهدای خمینی شهر و لذا در ایام عملیات فتح المبین که در اصفهان بودند ، هر روز چنینی کرده بر جنازه های شهدای اصفهان و خمینی شهر نماز می خواندند و تشییع می فرمودند . یادش گرامی باد .

عروج خونین(۲۶)


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31