خدمتگزاری که همیشه غسل شهادت می کرد

Ansari Nooraniمهندس شهید علی انصاری، خرداد ماه سال 1323 در شهرستان رودسر متولد شد. پس از گذراندن مقاطع تحصیلی تا سوم دبیرستان در شهرستان رودسر، جهت ادامه تحصیلاتش به تهران رفت و در دبیرستان نظام به تحصیلش ادامه داد و در سال 40 موفق به اخذ دیپلم ریاضی از دبیرستان نظام گردید و سپس وارد دانشگده افسری شد. خرداد سال 42 بدلیل وجاهت مذهبی اش از این دانشکده اخراج شد. پس از گذراندن دوره تربیت معلم به استخدام آموزش و پرورش در آمد و شغل شریف معلمی را در پیش گرفت و به روشنگری اذهان عمومی و موشکافی مسائل مذهبی و اجتماعی همت گماشت.

شهید انصاری پس از مدتی جهت ادامه تحصیل و با اسم مستعار از ایران خارج شد و به آمریکا رفت. در آمریکا در دو رشته صنایع و دکترای ریاضی بطور همزمان تحصیل نمود و همان زمان در دو دانشگاه نیز تدریس می کرد. پس از دو ترم به جرم تبلیغ اسلام، از تدریس در تمامی دانشگاههای آمریکا منع گردید.

وی مسئولیت برگزاری تظاهرات دانشجویان مسلمان در آمریکا را بر عهده داشت و علاوه بر آن دبیر انتشارات انجمن اسلامی بود و در طول اقامت در آمریکا برای سخنرانی به اکثر نقاط آمریکا وکانادا مسافرت کرد. به علت دوستی نزدیکی که با شهید چمران و امام موسی صدر داشت، چندین بار نیز به جهت فعالیتهای مبارزاتی به لبنان سفر کرد. زمانی که خروش انقلاب اسلامی ایران پایه های ظلم را به لرزه افکند، شهید انصاری همانند دیگر عاشقان اسلام به محل اقامت حضرت امام (ره) در نوفل لوشاتوی فرانسه خدمت ایشان رسید.
سال 57 در حالی که اندکی با اخذ مدرک دکترای خود فاصله داشت به ایران بازگشت و با انقلاب مردم همراه شد. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ابتدا به معاونت استانداری خراسان و سپس سمت استانداری گیلان منسوب گردید. در کنار آن عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و ریاست دانشگده فنی این دانشگاه را هم بر عهده گرفت.

بعد از واقعه 7 تیر طی سخنرانی در میدان شهرداری رشت خطاب به منافقین و سرسپردگان آمریکایی گفت: «ما خدمتگزاران ملت هر روز غسل شهادت می کنیم و باکی از شهید شدن نداریم زیرا که شهادت برای رضای خدا ترس ندارد؛ بلکه آرزوی ماست و ما به آن افتخار می کنیم.»
شب قبل از ترور را در منزل شهید نورانی (معاونت عمرانی و فنی استانداری گیلان) سپری کرد و تا پاسی از شب در مورد مسائل عمرانی استان به بحث و گفتگو پرداختند. صبح روز بعد در تاریخ 15 /4/60 و در ساعت 7 همزمان با چهارمین روز ماه مبارک رمضان، زمانی که با زبان روزه برای عزیمت به محل کارشان از منزل خارج شدند، در خیابان آیت الله لاکانی رشت مورد هجوم ناجوانمردانه منافقان قرار گرفته و به مقام عالی شهادت نائل آمدند.

مهندس شهید علیرضا نورانی نیز که در این حادثه به همراه شهید انصاری به شهادت رسید، پس از پیروزی انقلاب در سمت معاونت مجتمع تکنولوژی انقلاب مشغول به کار شده بود. یک سال بعد از آن نیز بنا به درخواست دوستان و شهید انصاری استاندار وقت گیلان به این استان آمد و به معاونت عمرانی و فنی استان منسوب شد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31