حمزة الحاج: خروج منافقین از عراق در گرو خروج اشغالگران آمریکایی است

Hamza Alhaj2

پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان گفتگوی تلفنی مبسوطی با حمزه الحاج نویسنده و روزنامه نگار عراقی مقیم تهران پیرامون گروهک منافقین انجام داده است.

حمزه الحاج مدیر دیده بان بین المللی رسانه و مطبوعات اسلامی، مسؤول نشریه الکترونیکی الشرق الاوسط سیتی و عضو رسانه ای تیم انتخاباتی یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری مصر است.

متن کامل این گفتگوی تلفنی بدین شرح است :

 

* آقای حمزه الحاج! دیدگاه شما درباره درخواست هیئت آمریکایی برای بازدید از پادگان منافقین که اخیرا از عراق دیدار داشت چیست به ویژه آنکه هیئت مزبور از لابی های مدافع منافقین در ایالات متحده به شمار می رود؟

 

- این دیدار را می توان با دو هدف مورد بررسی قرار داد. نخست اینکه آنها به دنبال این بودند تا به افکار عمومی نشان دهند کنگره و دولتمردان آمریکایی ارتباط مستقیمی با این گروهک در عراق دارند و دوم اینکه در تلاش بودند تا با فشار بر دولت عراق موضوع پرداخت خسارت این کشور به آمریکا را مطرح کنند و به این طریق سازمان منافقین را در عراق نگاه دارند. شما به خوبی می دانید که طرح نخست وزیر آقای نوری المالکی برای انتقال این گروهک به نقرة السلمان با فشارهای بسیار زیادی مواجه گردید و به این سبب تاکنون محقق نشده است. بحمدلله دولت عراق کاملا آگاه است و این گروه را زیر کنترل دارد و از مزدوری آن به سود آمریکا خبر دارد.

 

* آیا به اعتقاد شما این فشارها تغییری در موضع دولت عراق مبنی بر اخراج آنها تا پایان سال جاری خواهد داشت؟

 

- گمان نمی کنم دولت اعتنایی به این فشارها بکند. به هر حال مردم حضور دارند، گروهها و جریانات سیاسی هستند و مردم آمادگی حضور در خیابان ها و راهپیمایی، در صورت ادامه این فشارهای دولت آمریکا را دارند. از سوی دیگر دولت آمریکا خود در یک تنگنا و محدودیت قرار دارد و باید به همراه نیروهای نظامی و اسلحه هایشان از عراق خارج شوند بنابراین گمان نمی کنم که آنها فشاری را در روزهای باقیمانده اخیر وارد کنند.

 

* آیا انتقال عناصر گروهک به نقطه دیگری از عراق ممکن است يا خير؟ به ویژه آنکه شایعاتی مبنی بر انتقال این گروهک به نینوی (موصل) مطرح شده بود که با واکنش خشمگینانه شیوخ عشایر و برخی مسؤولین محلی مواجه گردید؟


- شما می دانید که گروهک خلق توسط برخی از جریانات سیاسی و تعدادی از عناصر موجود در دولت عراق پشتیبانی می شود و افکار عمومی این جریانات را به خوبی می شناسند. آنها آدم های خاصی هستند و می توان گفت که از طرفداران رژیم سعودی هستند و همین ها تقاضای انتقال منافقین به موصل را داده اند اما معتقدم که حل مسأله، انتقال آنها به نقرة السلمان يا نينوی نيست، تنها راه حل اخراج نهایی آنها از عراق، رفتن به سمت کسانی است که از آنها حمايت می کنند!

 

* به نظر شما هدف های این اشخاص که در داخل پارلمان یا دولت عراق پناه گرفته اند چیست؟ آيا آنها چیزی از جنایات آنها در حق ملت عراق نمی دانند؟

 

- شخصیت های شناخته شده ای وجود دارند که با پوشش ها و اسم های حقوق بشری از سازمان دفاع می کنند اما در واقع اهداف مخفیانه ای در سر دارند. این اشخاص رغبتی به وجود آنها در عراق ندارند اما آنها را برای فشارهای سیاسی علیه دولت مالکی و ایران نیاز دارند. البته هیچ توجیهی برای آنها در حمایت از منافقین نیست. دوره آنها بعد از سقوط حامی مالی آنان -صدام- تمام شده است.

 

* آیا لابی پشتیبان منافقین در عراق واقعی است یا اینکه آنها تعدادی افراد پراکنده و متشتت هستند و آيا توان تأثیر گذاری بر استمرار حضور سازمان در عراق را دارند؟


- اين اشخاص هیچ تأثیری بر حضور سازمان در عراق ندارند چرا که از سویی با منافقین مرتبطند و از سویی دیگر با آمریکایی ها. اکنون نیز از منتقدین دولت هستند برای آنها هم اهمیتی ندارد که مجاهدین خلق چه کسانی هستند. از این طریق فقط به دنبال این هستند که برای خود جایگاهی سیاسی کسب کنند.

 

* شورای عالی قضایی عراق چندی پیش حکم بازداشت چند تن از اعضای این گروهک تروریستی را صادر کرد، چرا این احکام تاکنون اجرا نشده است و علت اصرار دولت بر اخراج آنها پیش از محاکمه چیست؟

 

- دولت عراق تمامی مسائل مربوط به دادگاه و نتیجه را به شورای قضایی مرتبط می داند چرا که آنها کاملاً مستقل هستند. منافقین اشخاصی غیر عراقی هستند و پرونده آنها برای همه شناخته شده است و این که چه کسی آنها را به عراق آورد و لازم بود که بعد از پایان صدام از عراق خارج شوند. هیچ مشروعیتی برای حضور آنها در عراق نمی توان متصور شد.از سوی دیگر آنها با عناوینی همچون دفاع از حقوق ملت ایران در عراق حضور پیدا کرده اند. ملت ایران آنها را کاملاً می شناسد و به جنایت های آنها واقف است و هیچ تمایلی به حضور آنها در ایران و در هیچ کجای دیگر ندارد. ملت ایران ملت آگاه و روشنی است نظام خود را به خوبی می شناسد، رهبران خود را کاملا می شناسد و هیچ اعتقادی مبنی بر این که منافقین می تواند این ملت را یاری کند ندارند. ملت ایران نیازی به امثال این گروهک ها ندارد و آنها هم به هیچ وجه نماینده ملت ایران نیستند. این گروهک اکنون تحت کنترل سازمان ملل و برخی سازمان های بین المللی دیگر مثل دیده بان حقوق بشر و صلیب سرخ است.

 

* آيا نیروهای امنیتی عراقی منتظر صدور احکام بازداشت از کشورهای خارجی هستند آن هم زمانی که منافقین در خاک این کشور حضور دارند؟!

 

- دولت عراق به دنبال این نیست که خود را درگیر مسائل بین المللی کند و ممکن است فقط به اخراج آنها اکتفا کند. می دانید که دولت از برخی مشکلات داخلی رنج می برد و گمان نمی کنم که آنها به دنبال یک مواجهه سیاسی خارجی باشند. از این جهت دولت به اخراج آنها اکتفا خواهد کرد و پس از آن می تواند که تقاضای محاکمه آنها را داشته باشد.

 

* آیا اعتقاد دارید که اخراج این گروهک می تواند تأثیری بر کم شدن حجم عملیات های تروریستی در عراق داشته باشد؟

 

- شما خوب می دانید که محل جغرافیایی که منافقین در آنجا ساکن هستند، شمال شرقی بغداد است که یک منطقه استراتژیک در استان دیالی است و تحت نفوذ تفکر متوحش وهابی و القاعده، بنابراین آنها با رهبران گروههای مخالف با روند سیاسی جاری در عراق و ضد شیعی ارتباطات خوبی دارند به ویژه آنکه تاکنون تعداد زیادی از آنان نیز بازداشت شده اند و منافقین نقش طراح، برنامه ریز و پشتیبان مالی آنها را بر عهده داشتند. چندی پیش نیز دو تن از عناصر گروهک منافقین که یک ماشین حاوی مواد منفجره داشتند توسط نیروهای امنیتی استان بازداشت شدند. این گروه مستقیما در فعالیت های تروریستی جاری در عراق دست داشته و دارد.

همان طور که می دانیم منافقین از سال 1982 در عراق حضور دارند و در منطقه کراده در قلب بغداد دارای ساختمان های بسیار عظیمی بودند و فعالیت های خود را با آزادی تمام در آنجا انجام می دادند و هرگونه که می خواستند رفتار می کردند آنها از سوی رژیم گذشته حمایت می شدند و حتی پلاک ماشین های آنان نیز پلاک بغداد و دیگر شهرهای عراق بود. بنابراین آنها آزادی کامل در رفت و آمد و انتخاب مکان داشتند و برخی منابع عراقی و غیر عراقی نیز برای آنها کار می کردند.

آیا شما باور خواهید کرد گروهی که بیش از بیست سال در عراق حضور دارد منابعی در خارج از دیوارهای اشرف نداشته باشد به ویژه آنکه بعد از خلع سلاح روی به کارهای تبلیغاتی و فعالیت های اطلاعاتی به ویژه در بغداد کردند. بنابراین آنها از این سازمان به خاطر نزدیک بودنشان به بغداد استفاده کردند و معتقد هستم همچنان کسانی هستند که برای آنها کار می کنند.

 

* به نظر شما راه حل خروج این گروهک از عراق و محاکمه آنها چیست و مردم عراق و سازمان های فعال حقوق مدنی چه اقداماتی را می توانند انجام دهند؟


- ملت عراق تاکنون چندین تظاهرات علیه منافقین برگزار کرده است تا با وارد آوردن فشار ، آنها را اخراج کند چرا که هیچ توجیهی برای حضور آنها در کشور عراق نیست و مردم نیز رغبتی به بودن آنها ندارند. سازمانهای فعال حقوق مدنی و بین المللی نیز بارها خواهان محاکمه و خروج آنها شده اند. دولت عراق نیز درباره اخراج آنها عزم جدی دارد. شما بارها صحبتهای نخست وزیر درباره ضرورت اخراج آنها از عراق را شنیده اید . اکنون مشکل ما ،آمریکایی ها و فشار آنها بر دولت است. به هر حال تقریباً برخی از تصمیم گیری ها در عراق هنوز برعهده آمریکایی هاست و آنها با فشار خود بر دولت سعی در تمدید زمان حضور منافقین در عراق دارند تا بتوانند کشوری را بیابند که حاضر به پذیرش آنها باشد و البته گمان نمی کنم کشوری حاضر باشد گروه منفوری مثل منافقین را بپذیرد.

 

* آیا همانگونه که دولت عراق اعلام کرده، منافقین تا پایان سال جاری از عراق خارج خواهند شد؟

 

- من معتقد هستم که مسأله خروج آنها تا زمان حل شدن موضوع ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق به تعویق خواهد افتاد. مشکل اینجاست کسانی هستند که خواهان ادامه حضور آمریکایی ها هستند و در مقابل نیز کسانی خواهان خروج آمریکایی ها براساس جدول زمانی اعلام شده اند و من موضوع مجاهدین خلق را مرتبط با این موضوع می دانم. در صورت خروج نیروهای آمریکایی از عراق، انگیزه برای اخراج سریع سازمان مضاعف خواهد شد به هر حال فعلاً تنها حامی سازمان در عراق آمریکاست. شما به خوبی مشاهده کردید که در اسناد ویکیلیکس هیچ اشاره ای به توحش و جنایات این سازمان نشده است. تمامی اسناد علیه عراق و ایران و منافع مشترک دو کشور است. این سازمان از سال 1982 تاکنون در عملیاتهای تروریستی علیه ملت عراق دست داشته اما ویکیلیکس هیچ اشاره ای به آنها نکرده است و این خود نشانه حمایت رسانه ای و مالی سازمان اطلاعاتی آمریکا از این گروه است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31