آرمان واهی (29)

بررسی عملکرد سازمان مجاهدین خلق (منافقین)

Dozd

8) پایگاه های منافقین در تسلط آمریکاییان

با توافق نظامیان آمریکایی و سران منافقین پایگاه نظامی اشرف ، مهمترین مقر استقرار منافقین در خاک عراق ، در محاصره کامل تانک ها و نظامیان آمریکایی قرار گرفت . در این دوره حتی تردد منافقین نیز با اسکورت آمریکایی ها انجام می شد و دلیل آن همان طور که گفته شد ترس منافقین از مردم عراق به دلیل شرکت در کشتار آنها توسط صدام بود .

منافقین اکنون به قدری پست شده بودند که حتی بدون اجازه یک افسر آمریکایی حق تردد نیز نداشتند و باید بدین منظور دست به دامن آنان می شدند .

قرارگاه های دیگر منافقین نیز اندکی پس از این یا به دستور آمریکایی ها تخلیه شد و یا به دست مردم محلی و کردان معارض تصرف شد . از جمله قرارگاه بدیع زادگان که تا پیش از جنگ مرکز فرماندهی منافقین در عراق محسوب می شد ، ولی بعد از جنگ تخلیه شده و به صورت مخروبه ای در آمد ، قرارگاه علوی نیز به طور کامل تخریب و غارت شد و پایگاه نظامی جلولا نیز در اختیار کردها قرار گرفت .

در همین زمان خبری منتشر شد که واکنش خوبی را در داخل کشور به دنبال داشت و باعث خوشحالی بسیاری از مردم کشور شد ، کماندوهای آمریکایی در بعقوبه عراق ، مسعود رجوی مسئول سازمان مجاهدین خلق (منافقین) ، محمود عطایی مسئول تحقیقات استراتژیک و رابط ارتش عراق و مهدی ابریشمچی رابط سازمان با استخبارات عراق را بازداشت کرده و به مدت دوازده ساعت متوالی از آنها بازجویی کردند .

بازجویی ها به وسیله مأموران ویژه سازمان سیا در مرکز فرماندهی آمریکا در بعقوبه استان دیالی صورت گرفت ، گزارشگران و ناظران مسائل سیاسی این اقدام آمریکا در بازداشت و بازجویی از سران منافقین را در واقع پاسخی به اعتراضات محافل خارجی و دولت ایران درباره شیوه برخورد آمریکا با این سازمان تروریستی ارزیابی کردند . (1)

البته این دستگیری زیاد طول نکشید و مدتی بعد از این ، افراد تحت نظارت و کنترل آمریکا آزاد شدند ، بدون این که به جرم های آنان پرداخته شده و یا دادگاهی برای رسیدگی به جنایات آنان تشکیل شود ، در واقع مسعود رجوی با فدا کردن نیروهای خود در وا داشتن آنها برای پیوستن به ارتش آمریکا ، خود را نجات داد و تمام اعضاء و تشکیلات را وجه المصالحه آزادی خود نمود .

آمریکا نیز ضمن استخدام اعضای منافقین آنها را به برخی شهرهای شمال و شرق عراق در بخش هایی از مرزهای ایران گسیل داشت . منافقین در اولین خوش خدمتی به نیروهای اشغالگر ، برخی از عراقی هایی را که در حال بازگشت به کشور خود بودند را دستگیر کرده و تحویل آمریکایی ها دادند .

یک سخنگوی سازمان منافقین نیز اعلام کرد : " با توافق آمریکایی ها سلاح خود را برای مبارزه با ایران حفظ خواهیم کرد ." در همین زمان خبرگزاری فرانسه نیز ضمن ارائه گزارش همکاری های آمریکا با منافقین پرده از این توطئه های آمریکا برداشته و عنوان نمود : " ارتش آمریکا قصد دارد مجاهدین (منافقین) را به عنوان سلاحی علیه دولت جمهوری اسلامی ایران برای خود حفظ کند . (2)

البته اقدامات بعدی آمریکا به ویژه نشان داد که آن کشور نه تنها با سازمان مجاهدین خلق (منافقین) مشکلی ندارد ، بلکه به نظر مشکل آمریکا با ملت قهرمان و انقلابی ایران است و به همین دلیل حفظ منافقین را برای خود لازم می داند .

بنابراین به تدریج منافقین تحت نظارت آمریکاییان در عراق به بازسازی غیر نظامی بعضی پایگاه ها و تدارکات خود پرداختند و هم زمان با ترتیب دادن دیدارها و مذاکرات با رهبران عراقی و سران عشایر و قابل عرب سعی در جلب نظر آنها برای ادامه اقامت در عراق داشتند که در اکثر قریب به اتفاق این موارد با پاسخ صریح منفی مواجه می شدند .

شرایط پس از جنگ و عدم رضایت عمومی نسبت به حضور منافقین در این کشور برای سازمان ضربات مهلک دیگری بود که سازمان را تا مرحله فرو پاشی پیش برد . اما این بار نیز با حمایت و کمک مستقیم آمریکا توانستند حداقل ظاهر خود را حفظ کرده و از نابودی کامل خود جلوگیری کنند .

« بخش ششم »

منافقین پس از جنگ

1) طرح اخراج منافقین از عراق

پس از شکست ارتش صدام و تسلط آمریکا و انگلیس بر این کشور ، منافقین نیز همان طور که بیان شد تسلیم یگان های ارتش آمریکا شده و در بعضی موارد به همکاری با آنان پرداختند. نیروهای آمریکایی بر اساس یکی از مفاد توافقنامه با منافقین اقدام به صدور کارتهای شناسایی برای آنها نموده و بدین ترتیب به طور غیر رسمی مورد شناسایی آمریکا قرار گرفتند .

در این زمان بسیاری از عناصر رده بالای سازمان از عراق گریخته و به اروپا پناه بردند ، مسعود رجوی سرکرده منافقین نیز بنا به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه الزمان با همکاری دولت آمریکا و پس از انجام مذاکرات طولانی با مسئولان آمریکایی به همراه همسر جدیدش و تعدادی از معاونان و همفکرانش عراق را ترک کرده و رهسپار اردن شد . بنابر قرائن موجود وی از رژیم صهیونیستی تقاضای پناهندگی کرده و برای همین به اردن رفته تا از آنجا به اسرائیل برود . (3)

منافقین ِ باقی مانده و تحت حمایت آمریکا در عراق ، چون احتمال می دادند با تشکیل شورای حکومتی عراق از اولین اقدامات آن اخراج منافقین از عراق باشد ، شروع به تحرکاتی برای مقابله با این شرایط برآمدند . منافقین که در این شرایط خود را در مقابله با مردم عراق و مخالفت شدید آنان برای ادامه حضور سازمان در عراق می دیدند ، با بسیج امکانات خود هم زمان در چند جنبه دست به فعالیت زدند تا بلکه به طریقی برای ادامه حضور خود در عراق دلیل و توجیهی بیابند .

موارد زیر اهم فعالیت های منافقین جهت جلوگیری از اخراج خود از عراق می باشد :

1) گروهک منافقین که سابقه همکاری با صدام در سرکوبی قیام های مردمی عراق را داشت ، ضمن انکار این همکاری در رسانه های عمومی برای خنثی کردن تبعات این عمل خود دست به دامن قبائلی از اعراب حوالی پایگاه های سازمان شده و با دعوت و دادن هدایا سعی در جلب نظر آنها داشت .

به همین موازات تلاش های گسترده ای را برای ایجاد ارتباط تنگاتنگ با عشایر ، مردم و دولت عراق در دستور کار خود قرار داده که البته تنها چند قبیله کوچک عراقی که از زمان صدام روابط نزدیکی با حاکمان عراق و منافقین داشتند ، دوباره از آنها اعلام حمایت کردند و البته این در حالی بود که عموم مردم عراق با دیده شک و حتی نفرت به این سازمان می نگریستند .

2) منافقین پس از تسلیم به آمریکا دریافتند که این کشور در عرصه سیاست عراق بلامنازع خواهد بود و حتی حکومت تشکیل شده در عراق نیز کماکان وابسته به آمریکا و نیروهای نظامی این کشور باقی خواهد ماند . لذا یکی از بهترین استراتژی های ادامه حضور در عراق را نزدیکی به حاکمان آمریکایی عراق ارزیابی کرده و به مزدوری ارتش آمریکا در آمدند .

3) تلاش برای متهم کردن ایران به دخالت در امور عراق نیز راهبرد دیگری برای منافقین به منظور دشمن جلوه داده جمهوری اسلامی با عراق و توجیه حضور خود به عنوان یک گروه مخالف ایران بود ، آنها با تبلیغات فراوان بین گروه های سیاسی و بعضی سیاستمداران عراق ، ایران را به صدور تروریسم و ورود مواد مخدر و همچنین دخالت مستقیم در امور عراق متهم می کردند! به همین منظور منافقین در بعضی شهرهای اروپایی کنفرانس خبری و راهپیمایی ترتیب داده و به انتشار خبرنامه به زبان عربی در کشورهای منطقه اقدام کردند .

4) تغییر شکل سازمان از یک گروه مسلح به یک گروه اپوزیسیون غیر نظامی نیز می توانست منافقین را در این شرایط بحرانی تا حدودی حفظ کند . به ویژه پس از محکومیت سازمان به انجام اعمال تروریستی منافقین برای این که کماکمان مورد حمایت آمریکا قرار داشته باشند ، لازم بود که طبق برنامه آنها ، خود را از حالت نظامی خارج کرده و به صورت یک گروه مخالف سیاسی در بیایند تا بدین صورت از کمک های مالی مصوب کنگره آمریکا به مخالفان جمهوری اسلامی ایران بهره جویند و همچنین امکان حضور خود را در عراق بدین وسیله افزایش دهند .

5) اقدامات حقوقی و التجاء بردن به سازمان های بین المللی نیز در این زمان به دنبال جستجوی راههایی برای ادامه حضور منافقین در عراق ، در دستور کار سازمان قرار داشت . به همین منظور سازمان اقدام به استخدام تعدادی از وکلای عراقی برای حفظ منافع خود در عراق نمود .

تا بدین طریق هم اقدامات خود را قانونی نشان داده و هم با استفاده از وکلای عراقی ، حضور خود را در مجامع عراقی با توجه به حساسیت خاصی که علیه منافقین در آن کشور وجود داشت را به حداقل برساند .

منافقین با اعتراض به سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل ، سازمان حقوق بشر ، صلیب سرخ و غیره به همراه شرح فعالیت خود با مظلوم نمایی و عنوان کردن این موضوع که در صورت اخراج از عراق و بازگشت به ایران کشته خواهند شد ، توانستند در بعضی کشورها حمایت های محدودی به دست آورند .

با این حال اینگونه اقدامات برای منافقین سودی نداشت ، مجلس موقت عراق در مهر ماه سال 82 رسیدگی به وضع منافقین در عراق و دشمنی آنان با مردم را در دستور کار خود قرار داد و پس از تحقیقات و بررسی های همه جنابه موضوع هم سویی آنان با رژیم بعث عراق و صدام ، مورد تأیید اکثریت نمایندگان قرار گرفت .

به دنبال این مسئله،شورای حکومتی عراق در آذر ماه همان سال اخراج تمامی اعضای گروهک منافقین از عراق را تا پایان سال میلادی 2003 پیش بینی نمود . شورای حکومتی عراق این گروهک را به عنوان تروریست نامید و تصمیم به بستن دفاتر منافقین و جلوگیری از انجام هرگونه فعالیت اعضای آن تا زمان اخراج گرفت .

بر اساس این بیانیه همچنین سلاح ها و پول های منافقین باید ضبط و به صندوق خسارت قربانیان رژیم صدام ریخته می شد ، این شورا همچنین در بیانیه ای از مردم عراق خواست تا هرگونه شکایت خود از سازمان را تنظیم و برای دریافت غرامت ارائه دهند .

پیش از آن نیز سخنگوی کنگره ملی عراق که احمد چلبی هدایت آن را بر عهده داشت تصریح کرد که مجاهدین خلق (منافقین) یکی از گروه های شبه نظامی بودند که صدام سال ها از آن برای سرکوب مردم عراق استفاده کرد و اعضای این سازمان باید از خاک عراق اخراج شوند . (4)

پی نوشت:

1. روزنامه ایران ، 7/3/1383

2. روزنامه کیهان ، 6/2/1382

3. روزنامه کیهان 27/1/1382

4. روزنامه همشهری 5/2/1382


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان