ترور شخصیت

Hoseinzadeh

ترور فیزیکی یکی از ساده‌ترین روش‌های گروه‌های تروریستی است. بمب‌گذاری، شلیک گلوله، انتحاری، بیوتروریسم و دیگر روش‌های حذف فیزیکی که گروه‌های تروریستی انجام می‌دهند، منجر به حذف فیزیکی هدف خواهد شد، در حالی که فکر او، عقاید او و آرمان‌هایش می‌ماند.

از اول انقلاب یکی از متداول‌ترین روش‌های ضدانقلاب و منافقین همین ترور فیزیکی است. در بسیاری از مواقع ترور فیزیکی نتیجه عکس می‌هد و توجه مردم بیشتر به شهید ترور و راه و آرمانش جلب می‌شود.  زمانی که احساس می‌کردند وجود یک فرد به انقلاب و پیشرفتش کمک می‌کند، او را به لیست ترورشان اضافه می‌کردند. هر چقدر نقش و اثرگذاریش بیشتر؛ اولویت ترورش بالاتر.

البته ترور‌ها فقط هدف حذف فیزیکی یک عنصر کارآمد را نداشتند؛ بلکه بعضی از ترورها با هدف ایجاد ترس رعب و وحشت در بین مردم طراحی می‌شدند تا مردم از مسیر و آرمانشان؛ یعنی حکومت اسلامی و انقلاب اسلامی دست بکشند؛ اما در همین مورد هم نتیجه عکس می‌گرفتند، همبستگی ملی مردم علیه تروریسم و تروریست‌ها افزایش پیدا می‌کرد.

ترور فیزیکی از زاویه نگاه عملیات روانی امر پیچیده‌ای نیست؛ مگر آنکه لایه‌های پنهان فکری و فلسفی داشته باشد؛ چرا که مردم نسبت به تروریست همیشه موضعی منفی و اعتراضی داشته‌اند.

برای همین می‌توان گفت پیشرفته‌ترین و خطرناک ترین مدل ترور، ترور شخصیت از طریق عملیات روانی با بازوی رسانه‌ای و نرم است. در ترور فیزیکی که مدیر موفق در جمهوری اسلامی، کشته می‌شود و حذف می‌شود؛ عملا بصورت اتوماتیک از چرخه تصمیم‌گیری کنار می‌رود. ولی راهش و نظراتش مورد توجه مردم خواهد بود.

ولی در ترور شخصیت ماجرا به کلی متفاوت است. دشمن با بازوی رسانه‌ای آنچنان چهره‌ی زشتی از هدف ترورش  نشان داد که در عین حیاتش مورد رجوع مردم قرار نگیرد و از فکرش و آرمانش نیز دوری انتخاب شود.

این شکل ترور بسیار پیچیده و سختی‌های خاص خودش را دارد و مقابله با آن نیز ساده نخواهد بود. یک مدیر موفق با کارایی بالا با یک ترور شخصیت، دیگر کارایی سابق را نخواهد داشت و اگر تا دیروز مورد احترام مردم بوده است، حالا دیگر جایگاه اجتماعی اش را از دست داده و چه بسا مورد لعن و نفرین ایشان نیز قرار بگیرد.

نکته‌ی کلیدی این یادداشت در همین جا نهفته است. جمهوری اسلامی برای حفاظت از مدیرانش و مردمش توان امنیتی خود را بالا برده است و آمادگی‌های بسیاری را به دست آورده است ولی در حوزه ترور شخصیت ایشان هنوز دچار مشکل است.

توان آینده‌پژوهی در روش و مصادیق می‌تواند فرصت پدافند مناسب را برای رسانه‌ها و عملیات روانی ایشان فراهم آورد. باید از انفعال خارج شد و فعالانه با عملیات روانی دشمن مواجه گشت.

متاسفانه باید گفت نه تنها شخصیت‌های نظام بلکه جمهوری اسلامی نیز هدف ترور قرار گرفته است و با شایعه پراکنی و زدن اتهام‌های بی ‌اساس و دروغ پراکنی سعی می‌کنند مردم را در مرحله اول از نظام دور کنند و بعد از آن مقابلش قرار دادند.

بدترین اتفاق ممکن این  است که رسانه‌های داخلی در بازی و طراحی رسانه‌های خارجی قرار گیرند و پازل آنها را کامل کند.

البته نباید فراموش کرد که آفتاب همیشه پشت یک ابر نمی‌ماند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31