ایران تجربه موفقی در مبارزه با تروریسم دارد

Hashemi Rafsanjaniآیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به مشاوره‌های جمهوری اسلامی ایران به عراق برای مبارزه با تروریسم، اقدامات ایران در اوایل انقلاب در برخورد با گروهک‌های تروریستی را تجربه‌ای ارزشمند دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دايسوكه كاندا، رئيس دفتر روزنامه ژاپنی «آساهي» در تهران با آيت الله‌ هاشمي رفسنجاني 16 تیر ماه مصاحبه‌اي داشت. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ابتدای این گفتگو با اشاره به خطر فراگیر تروریسم در غرب آسیا به بررسی تحولات منطقه پرداخت. در ادامه به بخش‌هایی از این گفتگو اشاره شده است:

o درباره داعش، آيا شما فكر مي‌كنيد كه ايران بايد نيروي نظامي براي مقابله با آنان به كشور عراق بفرستد؟

• سياست ما اين است كه در مسئله عراق دخالت نظامي نكنيم.

o پس چگونه از كشور عراق پشتيباني مي كنيد؟

• كمك ما در حد مشاوره براي بهتر كردن اداره كشور و گاهي كمك جهت پيشبرد كارهايشان است. تجربه خودمان را در اختيار عراق مي‌گذاريم.

o چه تجربياتي داريد؟

• حدود 35 سال است كه انقلاب اسلامي پيروز شده و در سال‌هاي اوّل با گروه‌هاي تروريستی خطرناكي مواجه بوديم كه كارهاي شديد تروريستي می‌كردند. برنامه‌هاي موفقي را براي مقابله با تروريست‌ها تجربه كرديم كه می‌توانيم در اختيار عراق قرار دهيم.

o دقيقاً چه تجربياتي؟

• قبل از شروع جنگ حزب بعث عليه ايران، ما دو سال در كشور با گروه‌هاي تروريستی و تجزيه طلب‌ها مواجه بوديم كه خيلي با خشونت برخورد می‌كردند و ما هم خيلي خوب توانستيم همه آن گروهك‌ها را به جاي خود بنشانيم.

o آيا ايران و آمريكا می‌توانند در موضوع عراق با هم همكاري كنند؟

• كشورهاي بزرگ در مسايل جهاني منافع مشترك دارند و ايران و آمريكا هم در عراق مسايل مشترك دارند و مانعي هم براي همكاري نداريم. اگر دو كشور لازم بدانند كه نياز به همكاري است، ممكن است برنامه ريزي كنند. عراق درگير مقابله با تروريسم است و ايران هم در خارج با اين موضوع درگير است. آمريكايي‌ها هم مشكلات زيادي با تروريسم دارند. به نفع همه كشورهاي دنيا است كه شرّ تروريسم را از سر مردم كوتاه كنيم.

o همكاري ايران و آمريكا براي مقابله با تروريسم چگونه خواهد بود؟

• چون عملي نشده، فعلاً پيشنهاد خاصي نداريم. اگر بنا شد همكاري شود، مسؤولان دو طرف زمينه‌ها و شرايط همكاري را تعريف كنند. الان آمريكا می‌خواهد كاري براي عراق بكند. ما هم می‌خواهيم كاري بكنيم. هر وقت لازم شد كه اين كارها در حالت همكاري باشد، طبعاً مذاكره می‌شود.

o يعني از طرف آمريكا يا عراق بايد پيشنهاد شود؟

• اين موضوع بستگي به شرايط دارد. مسئله خيلي پيچيده نيست. گاهي لازم می‌شود كه از اطلاعات همديگر استفاده كنند و گاهي لازم می‌شود كه در مواردي خاص، كمك‌هاي مالي مشترك كنند. گاهي لازم می‌شود كه كمك‌هاي فني كنند. از اين موارد در همكاري كشورها معمولي است.

o با توجه به اينكه آمريكا 300 سرباز به عراق فرستاد كه كاري را شروع كند، نظر شما چيست؟

• اين سربازان براي حفظ مراكز و مأموران آمريكايي در عراق مثل سفارت خانه و كنسولگري‌ها و چيزهايي از اين قبيل است.

o انگار ايران ديگر با آمريكا دشمني ندارد. الان روابط ايران و عربستان چگونه است؟ ايا دو كشور از در دوستي با هم تفاهم خواهند كرد؟

• عربستان هم در معرض خطر تروريست‌هاست. اگر لازم باشد، با آن كشور هم می‌توانيم همكاري كنيم. اصلاً تروريسم در هر جاي دنيا كه ريشه بگيرد و رشد كند، آن منطقه را آلوده می‌كند و منطقه خاورميانه، مربوط به كشورهاي اين منطقه است. متأسفانه اين روزها پديده تروريسم جهاني شده و آلودگي اين ويروس در اكثر كشورهاي دنيا مشاهده  می‌شود. اشتباهي كه در مسئله تروريسم شده، اين بود كه غربي‌ها در مقطعي به خاطر مبارزه با حضور شوروي در افغانستان از تروريست‌ها حمايت كردند و آن حمايت‌ها اثرات خود را در تقويت پايه‌هاي كاري اين گروه‌هاي تروريستی گذاشته است. مسئله ديگر اينكه تروريست‌هايي بودند كه در سال‌هاي اوّل پس از پيروزي انقلاب و در دوران جنگ، جنايت‌هاي زيادي عليه ملت ايران كردند. متأسفانه غربي‌ها به اين گروهك پناه دادند و با بردن آنها به پارلمان‌ها و مراكز دولتي خود سعي كردند به اينها رسميت ببخشند، در حالي كه همه اين گروهك به ترورها و جنايت خويش اعتراف می‌كنند.

o در رابطه با آمريكا هم انگار در سوريه از داعش حمايت می‌كرد.

• بله، عمدتاً غربي‌ها از همه مخالفان سوريه، از جمله داعش حمايت می‌كردند. اصولاً ذات تروريست‌ها اين گونه است كه اوّل با حمايت‌هاي بيگانگان در كشوري رشد می‌كنند و وقتي كمي تقويت شدند، عليه منافع همان كشورهاي حمايت كننده مبارزه می‌كنند. مثل طالبان در افغانستان كه سرانجام آمريكا براي مقابله با آنها مجبور به اشغال آن كشور شد و بعدها ناتو هم وارد شد كه اخبارش را می‌دانيد.

o يعني شما در سوريه نمی‌توانيد با آمريكا همكاري كنيد، ولي در عراق اين امكان وجود دارد؟

• سياست آمريكا درباره سوريه نقطه مقابل سياست ايران است.

o درباره عربستان چه تصوري داريد؟ آيا حمايت مالي و نظامي آنها از مخالفين بشار اسد اشتباه است؟

• فكر می‌كنم هركس در هر كجا از تروريسم حمايت كند، نهايتاً متوجه می‌شود كه اشتباه كرده است. چون تروريسم در مسايل سياسي راه حل مشكلات نيست، بلكه مشكل آفرين است.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

دادگاه گروهک تروریستی منافقین مستند و مستدل است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان