به یاد شهدای ترور ارتش جمهوری اسلامی ایران

Arteshrooz

همواره یکی از مولفه‌های نشان دهنده قدرت و اقتدار هر کشور، ارتش آن است.

ارتش جمهوری اسلامی ایران که تا حد زیادی پالایش شده ارتش دوران پهلوی بود در کنار سپاه پاسداران و نیروهای بسیج مردمی در اوایل انقلاب و مقابله با ضدانقلاب در کردستان و همچنین در جنگ با رژیم بعثی عراق نقش ایفا کرد.

جانفشانی‌های ارتش علی‌الخصوص در عملیات‌های هوایی که توسط خلبانان ارتش صورت می‌پذیرفت را نمی‌توان نادیده گرفت.

نیروهای نفوذی جامانده از پالایش انقلاب، در هشت سال جنگ تحمیلی غربال شدند تا بتوانیم امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را ارتشی غیور، قدرتمند، منظم و با اخلاص بدانیم.

نمی‌شود اسم ارتش را آورد و از نام‌آورانی چون شهیدان قرنی و صیاد‌شیرازی و... یاد نکرد.

 آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از زندگی شهدای ترور ارتش جمهوری اسلامی ایران است:

HARAANII

شهيد سپهبد ولي‌الله قرني

شهید قرنی سال 1292 در اصفهان به دنیا آمد. پدرش، میرزا آقاخان از مدیران مخابرات تهران بود. وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان گل‌بهار اصفهان و تحصیلات متوسطه‌اش را در دبیرستان دارالفنون در تهران آغاز کرد و در دبیرستان نظام ارتش به پایان رساند. در سال 1309 وارد دانشکده افسری شد و در سال 1313 با درجه ستوان دومی، در رسته توپخانه فارغ‌التحصیل شد.

از ابتداي ورود به ارتش، فعاليت عليه رژيم طاغوت را آغاز كرد و در سال 1337 در پي افشاي كودتا ضد رژيم به همراه دوستانش دستگير شد. به دنبال پيروزي انقلاب اسلامي، شهيد قرني نيز به سمت اولين رئيس ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران منصوب شد. حضور ارزشمند وي مي‏توانست منشأ تحولات فراواني در ارتش آن زمان قرار گيرد؛ ولي پس از گذشت 72 روز از پيروزي انقلاب اسلامي، سپهبد قرني توسط  عناصر گروهك تروریستی فرقان به شهادت رسيد.

SAYYADD

شهید علی صیادشیرازی

علی صیادشیرازی در سال ۱۳۲۳ در شهرستان درگز از توابع استان خراسان رضوی متولد شد. از آنجا که پدرش در ژاندارمری کار می‌کرد علی طعم زندگی در شهرهای مختلف را چشید. شهرهای مشهد، گرگان، شاهرود، آمل، گنبد و سرانجام گرگان محلّ پرورش وی شدند.

علی صیادشیرازی، در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به تهران رفت و سال ششم متوسطه را در تهران گذراند و در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ دیپلم شد.

در سال ۱۳۴۳ در کنکور دانشکده افسری شرکت کرد و پذیرفته شد. وی پس از طی دوره آموزشی در شیراز و اصفهان به لشکر تبریز و سپس لشکر زرهی کرمانشاه منتقل شد.

او در سال ۱۳۵۰ برای گذراندن دوره آموزش زبان انگلیسی به تهران منتقل شد و پس از پایان کلاس به موجب تسلط بالایی که به دست آورده بود، از استادان زبان انگلیسی ارتش شد.

وی در سال ۱۳۵۲ برای تکمیل تخصص‌های توپخانه از طرف ارتش به آمریکا اعزام شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند.

وی پس از پیروزی انقلاب ایران، در بحبوحه غائله ضدانقلاب در سال ۱۳۵۸ در کردستان، به فرماندهی عملیات شمال غرب کشور برگزیده شد و در نبردهای کردستان به همراه دکتر مصطفی چمران نقش مهمی ایفا نمود.

سرهنگ علی صیادشیرازی در مرداد سال ۱۳۶۵ از فرماندهی نیروی زمینی استعفا داد و با پیشنهاد سید علی خامنه‌ای و تصویب سید روح‌الله خمینی به سمت «نمایندگی رهبری در شورای عالی دفاع» منصوب شد.

 او در تیر ماه ۱۳۶۵ با پیشنهاد سید علی خامنه‌ای به فرمان فرمانده کل قوا به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد و در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ به درجه سرتیپی ارتقاء یافت.

 سرتیپ صیاد شیرازی در سال ۱۳۶۷ در عملیات مرصاد که در خلال آن مرزهای غربی ایران مورد هجوم منافقین قرار گرفته بود، با طراحی عملیاتی تحت عنوان عملیات مرصاد نیروهای متجاوز را شکست داد و در شهریور ۱۳۷۲ به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای‌مسلح منصوب شد

وی سرانجام در 21فروردین1378 توسط عناصر تروریستی گروهک منافقین مقابل در منزلش به شهادت رسید.

 ORGAANIII

شهید حسین گرگانی‌نژاد

شهید حسین گرگانی‌نژاد در 2خرداد1332 در شهرستان بردسیر استان کرمان متولد شد. وی در خانواده‌اي مذهبي و متدين پرورش یافت. تحصیلاتش را در زادگاهش سپری کرد و در کنار درس خواندن، کار می‌کرد و به پدر و مادرش کمک می‌کرد.

اوایل دهه پنجاه، سرآغاز فصل جدیدی از زندگی او بود؛ چرا که قبولی در رشته پزشکی دانشگاه شیراز، حضور او در محافل فعال انقلابی و جمع مبارزین را به دنبال داشت و او رفته رفته به عنوان یکی از عناصر فعال مبارزه علیه رژیم شاهنشاهی در استان فارس و حتی استان‌های اطراف شناخته شد. در طول سال‌های مبارزه، حسین هم‌پای سایر جوانان مسلمان ایرانی، از پای ننشست و خود را وقف خدمت به اسلام و انقلاب کرد.

از شهید دکتر حسین گرگانی‌نژاد به عنوان اولین پزشک شهید جمهوری اسلامی ایران یاد می‌شود که بعنوان پزشک ارتش خدمت می‌کرد. وی سرانجام در ۲۱شهریور1358 در کردستان توسط گروهک تروریستی کومله و دمکرات به شهادت رسید.

AAMOOSHAHII

شهید محمد‌مهدی عموشاهی

شهید محمد‌مهدی عموشاهی در 3فروردین1340 در روستای اصغرآباد، از توابع شهرستان خمینی شهر اصفهان، به دنیا آمد. پدرش کشاورز بود و مادرش خانه‌دار. او مقطع ابتدایی را با موفقیت به اتمام رساند و در سال 1359 مدرک دیپلمش را در رشته ریاضی اخذ کرد.

محمد‌مهدی در آن ایام به مسائل علمی و اجتماعی علاقه زیادی داشت برای همین اغلب اوقات کنار درس به کتاب‌های مرتبط با این دو موضوع رجوع می‌کرد. او در دوران دبیرستان عضو انجمن اسلامی بود. با شروع نهضت امام خمینی(ره)، وی که مجذوب بیانات امام شده بود و مسیر حق را در صحبت‌های ایشان دیده بود در کنار سایر انقلابیون به توزیع اعلامیه‌های امام مشغول شد.

سال 1359 بخاطر علاقه‌اش به مجموعه سپاه وارد این ارگان شد و مسئولیت تحقیق و بررسی وضعیت داوطلبان خدمت در سپاه را به عهده گرفت. مدتی نگذشته بود که چند نفر از آشنایان پیشنهاد حضور در ارتش را به او دادند. محمد‌مهدی هم در آزمون ورودی دانشگاه افسری ارتش شرکت کرد و با کسب نمره عالی وارد این دانشگاه شد. وی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه با درجه ستوان دومی برای طی دوره آموزش توپخانه برگزیده شد.

اوایل انقلاب که هنوز امور سر‌و‌سامان نگرفته بود همراهی با روحانیت و افراد شاخصی چون شهید بهشتی بسیار راهگشا بود. مخصوصا در دوران بنی‌صدر که افکار انحرافی او باعث بهم ریخته شدن اوضاع شده بود و توسط چند تن از خائنین به مجموعه ارتش راه پیدا کرده بود. در این ایام شهید عموشاهی که فردی دل‎سوز برای انقلاب بود، اطلاعاتش را بالا برد و با مراجعه به حزب جمهوری و طی صحبت‌های مختلف با شهید بهشتی توانست حرکت‌های انحرافی را در دانشگاه شناسایی کرده و از بروز حوادث مختلف جلوگیری کند، از جمله این حوادث طرح توطئه اعتصاب در دانشکده افسری به رهبری گروه انجمن حجتیه بود که به اطلاع دفتر امام رساند و این حادثه اتفاق نیفتاد.

شهید محمدمهدی عموشاهی زمان عملیات مرصاد ریاست حفاظت اطلاعات لشکر 88 زاهدان را برعهده داشت. در این عملیات تعدادی از نیروهای خودی زمان شناسایی مفقود شده بودند و عموشاهی با توجه به مسئولیتی که داشت تصمیم گرفت برای پیدا کردن آن ها اقدام کند؛ اما زمانی که مشغول جست‌و‌جوی یارانش بود در خاکریزی منافقین به او و چند تن از همراهانش حمله کرده و آن ها را در 28خرداد1367 به شهادت رساندند.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31