گناهان كبیره در رقابت‌های انتخاباتی

Entekhabatt

در الگوی مردم سالاری دینی، انتخابات برگرفته از مبانی نظام اسلامی است. برخلاف تصور عده‌ای كه انتخابات را تجربه‌ای غربی می‌ا‌نگارند و بنا دارند آن قالب را بر نظام اسلامی تحمیل و بدان الصاق نمایند و هر كجا با تعارضی مواجه شدند اسلامیت نظام را سایش بدهند، تفكر التقاطی آنان بی‌شباهت به باور غلط گروهی نیست كه می‌پنداشتند اسلام عامل ایجاد انگیزه مبارزه و ماركسیسم علم مبارزه ‌است و می‌كوشیدند میان اسلام و ماركسیسم تلفیق ایجاد كنند. بر اساس نگاه توحیدی به «انتخابات و جمهوریت» و خاستگاه اسلامی آنهاست كه شركت در انتخابات همانند نماز و روزه جنبه تكلیف شرعی می‌یابد و رای مردم «حق‌الناس» شمرده می‌شود و همچنان كه برای ادای یك واجب شرعی نظیر نماز نمی‌توان گناهی مقدماتی مرتكب شد و مثلا زمین یا لباسی را غصب نمود، برای انجام تكلیف انتخابات نیز نامزدها و طرفدارانشان باید از ارتكاب هر گونه گناهی پرهیز كنند و از دروغ و تهمت و تحقیر و استهزای رقبا اجتناب نمایند. البته همچنان كه مشاهده می‌شود برگزاری انتخابات در كشور ما، هر دوره با بهره‌گیری از روش‌های جدید، به الگوی اسلامی و رعایت موازین اخلاقی نزدیك‌تر می‌شود و بخصوص رسانه ملی، نقش تأثیرگذاری در این طریق ایفا می‌كند، اما انتظار می‌رود سایر دستگاه‌های مسئول نیز با ترسیم سیاست‌های مورد انتظار و اعمال قاطع ‌آنها زمینه دستیابی به الگوی مطلوب نظام اسلامی در انتخابات را فراهم سازند.

درعرصه مبارزات انتخاباتی، اگرچه هرگونه تخطی از الگوی مطلوب نظام اسلامی گناه و خلاف محسوب می‌شود و قابل پیگرد قانونی است اما برخی تخلفات «گناه كبیره» و جرم نابخشودنی می‌باشد كه مردم انتظار دارند دستگاه‌های مسئول بلافاصله و قاطعانه با خاطی یا خاطیان برخورد نمایند. «گناه كبیره» در انتخابات  عبور از خط قرمزهای نظام اسلامی است، یعنی همان چیزی كه دشمنان ملت ایران 38 سال است در آرزوی شكستن این خطوط قرمز روزشماری می‌كنند و می‌كوشند با هزار و یك مكر و فریب به وحدت و اقتدار ملت ایران خدشه وارد سازند. بر همین اساس است كه مقام معظم رهبری فرموده‌اند: «در انتخابات باید امنیت به صورت كامل محفوظ بماند و هر كسی كه از این راه تخطی كند قطعا بداند سیلی خواهد خورد.»

بر این پایه اگر نامزدی بخواهد با تحریك پیروان ادیان و مذاهب و قومیت‌ها علیه یكدیگر، به امنیت ملی ضربه وارد آورد، «گناه كبیره سیاسی» مرتكب شده است. اگر نامزدی اقدامات قاطع نظام اسلامی علیه منافقین تروریست را كه برای تامین امنیت كشور انجام شده است زیر سوال ببرد، «گناه كبیره سیاسی» مرتكب شده است. اگر نامزدی برای خوشامد دشمن، نهادهای انقلابی حافظ  امنیت كشور نظیر سپاه پاسداران را تضعیف نماید «گناه كبیره سیاسی» مرتكب شده است. اگر نامزدی دستاوردهای دفاعی و صنایع موشكی كشور را كه تامین كننده قدرت بازدارندگی ایران اسلامی و مانع طمع‌ورزی دشمن شده است، زیر سوال ببرد، «گناه كبیره سیاسی» مرتكب شده است. اگر نامزدی مواضع قاطع ملت ایران در دفاع از حقوق خود و ایستادگی سال‌های گذشته در برابر زیاده خواهی‌های نظام سلطه جهانی را، جنگ طلبی با جهانیان قلمداد نماید و به خیال جلب آرای بیشتر، مردم ایران را از آمریكا بترساند و دشمن را به خود امیدوار كند، «گناه كبیره سیاسی» مرتكب شده است.

در هر حال ملت ایران، طی این قریب چهار دهه، انتخابات متعددی را برگزار كرده و از پدیده انتخابات، شناخت كاملی به دست آورده است و از توطئه‌ها و تحریكات استكبار جهانی و نامزدهای ضعیف‌النفسی كه چه بسا تحت القائات دشمن قرار بگیرند، تجربه فرا گرفته و آ‌موخته است كه چگونه این توطئه‌ها را خنثی سازد و گرفتار شدگان احتمالی در دام دشمن را چگونه مدیریت نماید و سر جای خود بنشاند و بر خلاف تصور كسانی كه در هیجانات انتخاباتی، از خود بیخود می‌شوند و در منطقه ممنوعه «گناهان كبیره» پای می‌نهند، پایان یافتن شور و نشاط و هیجانات انتخابات، پایان دنیا نیست بلكه ادامه آن، چه در دنیا و بخصوص چه درآخرت، فرصتی برای حساب و كتاب‌ها و رسیدگی به «گناهان كبیره سیاسی» فراهم خواهد آمد.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29