دروغ‌پردازی تروریست‌ها: تلاشی برای حفظ آخرین سنگر

Ekhtiarii

حمله شیمیایی شنبه شب در منطقه دوما (غوطه شرقی) در نزدیکی دمشق منجر به کشته شدن حدود 150 نفر شده است. مخالفان داخلی و خارجی، دولت بشار اسد را عامل این حمله شیمیایی اعلام کردند. در همین زمینه، هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به خبر حمله ارتش سوریه با گاز سمی گفت: اگر این خبر تأئید شود، خبر وحشتناکی است و لازم است که جامعه جهانی سریعا به آن پاسخ دهد. وی همچنین گفت: پشتیبانی روسیه از رژیم اسد و شکست دولت مسکو در منع این رژیم از استفاده از سلاح‌های شیمیایی، پایبندی این کشور به حل بحران را به کلی زیر سؤال برده است. دولت سوریه نیز این اتهامات را رد کرده است. در همین زمینه، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، حمله شیمیایی را دروغ پردازی تروریست ها و جعلی توصیف کرد.

سوالی که مطرح می شود آن است که آیا دولت اسد نیازی به بکارگیری تسلیحات شیمیایی در شرایط فعلی دارد در حالی که دست بالا را در صحنه عملیاتی داراست؟ دلیل اصرار مخالفان اسد و حامیان غربی آن ها بر استفاده اسد از سلاح شیمیایی چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کنند.

واقعیت آن است که دوما آخرین سنگر گروه‌های شبه نظامی مخالف دولت بشار اسد در نزدیکی پایتخت سوریه است. این شهر در شمال منطقه غوطه شرقی قرار دارد. نیروهای بشار اسد با حملاتی که از روز یکشنبه آغاز کردند، تاکنون ۹۵ درصد از غوطه شرقی را از کنترل شورشیان خارج کرده‌اند. با توجه به این شرایط به‌نظر می‌رسد که استفاده از سلاح شیمیایی بهترین راهکار تروریست‌ها برای تاخیر در شکست کامل باشد. در واقع استفاده از سلاح شیمیایی آخرین حربه تروریست های تکفیری برای نجات خود می باشد.

در همین ارتباط، باید این نکته را متذکر شد که دولت اسد تمامی تسلیحات شیمیایی خود را تحت نظارت بین المللی و با فشار آمریکا و غرب پیشترمعدوم کرده یا از کشور خارج ساخته بود. ازسوی دیگر، در حال حاضر نیروهای اسد در اکثر مناطق عملیاتی موقعیت برتر را نسبت به مخالفین و تروریست ها دارند. لذا کاربرد تسلیحات اقدامی منطقی و عقلانی بنظر نمی رسد. چرا که دولت اسد بخوبی از این موضوع آگاه است که آمریکا و متحدان اروپایی و منطقه ای آن کشور بطور جدی بدنبال بهانه ای هستند تا سوریه را تحت فشارهای بیشتر بین المللی قرار دهند یا این که حتی جنگ جدیدی را با مجوز سازمان ملل بر دمشق تحمیل کنند.

با توجه به این واقعیات، می‌توان اینگونه استدلال کرد که متهم کردن اسد به دست داشتن در حملات شیمیایی یک فرافکنی و دروغی بیش نیست. با وخیم شدن اوضاع تروریست ها در سوریه و شکست نهایی آنها، مخالفین دولت اسد تلاش دارند با تبلیغات رسانه ای و تحریک جامعه بین المللی مانع از موفقیت های بیشتر نیروهای سوری در میدان نبرد با تروریست ها شوند یا حداقل دستیابی به این پیروزی را برای دمشق هزینه زا کنند. البته باید بیان داشت که اهداف آمریکا و متحدانش چند وجهی می باشد. به این معنا که از یکسو بدنبال تضعیف بشار اسد و سرنگونی وی هستند و از سوی دیگر تلاش دارند بر جمهوری اسلامی ایران و همچنین روسیه به عنوان متحدین اسد  فشارها و خساراتی را تحمیل کنند.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29