گروهک تروریستی پژاک دادستان خوی را مقابل منزلش ترور کرد

GHOLIZADEH

پس از انقلاب اسلامی، کشورهای غربی و به‌ویژه آمریکا در تلاش بوده‌اند تا از طریق فرقه‌ها و گروهک‌های معاند و ضد انقلاب به بحث اقوام در ایران نفوذ کرده و کشور را با بحران مواجه سازند. در همین راستا نظام سلطه با بکارگیری گروه‌های مسلح و تجزیه طلب، اهدافی همچون ایجاد شکاف قومیتی، واگرایی اقوام از مرکز، ایجاد شائبه نقض حقوق اقوام، ناامن کردنِ مناطق مرزی و در دست داشتن ابزاری برای پیشبرد برنامه‌های خود علیه نظام جمهوری اسلامی را دنبال کرده است. پژاک یکی از این گروهک‌های ضد انقلاب است. فعالیت‌های این گروهک تروریستی در سال‌های انتهایی دهه 80 و اوایل 90 بسیار گسترش یافت و دامنه ناامنی به شهرهای مرزی غرب کشور نیز کشیده شد. انفجارها، ترورهای بی‌هدف و اقدامات کور مسلحانه که تنها هدف آنها ایجاد حس ناامنی در بین مردم برای بهره‌برداری تبلیغاتی از آن بود. در یکی از این اقدامات گروهک پژاک دادستان عمومی و انقلاب اسلامی خوی را ترور کردند.

ولی حاجی‌قلیزاده که چند روز قبل از شهادت از سوی گروهک ضدانقلاب پژاک تهدید به ترور شده بود. روز سه شنبه ۲۸دی۱۳۸۸ساعت هشت شب هنگامی که از محل کار خود باز می‌گشت، حین پیاده شدن از خودرو در مقابل درب منزل، مورد اصابت دو گلوله توسط گروهک پژاک قرارگرفت و پس از انتقال به بیمارستان، به شهادت رسید.

شهید ولی حاجی‌قلیزاده در تیرماه ۱۳۴۴ در خانواده‌ای مذهبی در شهر دارالمومنین خوی به دنیا آمد. او دوره ابتدایی را در دبستان شهید هاشمی نژاد، راهنمایی را در مدرسه شهید مفتح و دوره متوسطه را در  دبیرستان امیرکبیر سپری کرد. همزمان با تحصیل در کارهای مذهبی و برپا داشتن نماز و شعائر دینی تلاش می‌کرد. او در سال ۱۳۶۲ پس از اخذ دیپلم وارد مرکز تربیت معلم شهید مطهری خوی شد و پس از اخذ مدرک کاردانی وارد آموزش و پرورش شد و به عنوان مربی پرورشی به خدمت مشغول شد. در این دوران عشق به جهاد و شهادت او را راهی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل نمود.

او ضمن گذارندن خدمت صادقانه در آموزش و پرورش دوبار اقدام به تحصیل در دانشگاه کرد. در دوران تدریس در مدارس شهرستان شاهین‌دژ علی‌رغم اولین تجربه تدریس به عنوان معلم نمونه انتخاب شد. بعد از مدتی به خوی منتقل و به عنوان مسئول امور تربیتی اداره آموزش و پرورش انتخاب و به خدمت مشغول شد. در حین خدمت در این مسئولیت در آزمون ورودی دانشکده علوم قضایی پذیرفته شد. چهار سال تحصیل و یک سال دوره کار آموزی را با موفقیت به پایان رساند و سرانجام در 19بهمن۱۳۷۳ با ابلاغ قضایی به عنوان قاضی تحقیق در دادگستری شهرستان خوی به خدمت مشغول شد. شش ماه بعد، از قاضی تحقیق شعبه اول دادگاه به عنوان دادرس علی‌البدل همان شعبه و سپس به سمت دادرس محاکم عمومی و رئیس دادگاه شعبه ۱۱ عمومی ارتقاء یافت. دو سال بعد به عنوان معاون قضایی دادگستری همزمان با ریاست شعبه ۱۱ منصوب شد و در سال ۸۳ به دلیل تخصص و درایت به عنوان دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان خوی منصوب گردید. او در زمینه رسیدگی به پرونده‌های گروهک‌های ضد انقلاب، زمین‌خواری و مفاسد اخلاقی عملکرد درخشانی داشت.

شهید حاجی‌قلیزاده در سال 1375 ازدواج کرد که حاصل آن یک پسر و یک دختر است.

او باز هم تحصیلات خود را در رشته حقوق با گرایش جزا و جرم‌شناسی در مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد و از محضر اساتید بزرگواری همچون آیت‌الله قبله‌ای‌خویی بهره‌ها برد و طولی نکشید که به عنوان مرد حق و عدالت زبان‌زد عام وخاص شد.

او علاوه بر امور دادستانی تدریس ۲۰ واحد از رشته دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی و ماکو و دانشگاه پیام‌نور خوی را بر عهده گرفت. تلاش و کوشش ستودنی این شهید بزرگوار تحسین همه را برانگیخته بود. طولی نکشید که آوازه خدمات دادستان عادل و رزمنده شجاع از مرزهای استانی نیز فراتر رفت و چندین بار به عنوان دادستان و قاضی نمونه انتخاب گردید. در طول سال‌های خدمت، شهید بارها برای خانواده زندانیان نیازمند و سایر افراد زمینه کار، وام و حتی کمک نقدی فراهم می‌کرد بطوری که دفتر شهید حاجی‌قلیزاده مامن و پناهگاهی برای افرادی که مشکلی داشتند بود. شهید هیچ‌کس را از دفترش ترد  نمی‌کرد. در حد توان و اکثر اوقات بطور کامل مشکلات مراجعین را برطرف می‌کرد. شهید در زمان حیاتش به یکی از دوستان گفته بود که بعضی اوقات روزانه بیش از سیصد نفر به دفترم مراجعه می‌کنند.

شهید حاجی‌قلیزاده با تلاش و پشتکار فراوان مرکز ترک اعتیاد عین‌الحیات را راه‌اندازی کرد. این مرکز بزرگترین مرکز بازپروری معتادان در غرب کشور است که بالاترین استانداردهای بهداشتی را داراست. این مرکز به عنوان نمونه کشوری و بین‌المللی شناخته شد و به عنوان نمونه توسط سازمان ملل به سایر کشورها معرفی گردید.

ساختمان انجمن حمایت از زندانیان از دیگر یادگارهای شهید است. شهید حاجی‌قلیزاده با فراهم کردن زمینه کار و حرفه‌آموزی برای زندانیان بی‌خطر ضمن تامین بخشی از هزینه زندگی خانواده آن‌ها زمینه کسب مهارت را برای آن‌ها فراهم کرد.

او در مسئولیت‌هایی همچون عضویت در شورای فرهنگ عمومی خوی، ریاست مجمع خیرین دانشگاه‌ساز پیام‌‌نور خوی، ریاست انجمن حمایت از زندانیان و... حضور داشت و این مجموعه‌ها با تجربیات و  هدایت‌های  آن شهید اداره می‌شد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31