گروه فرقان (26)

گروهک فرقان همچون ديگر گروه هاي سياسي معارض و معاند ، تحليل ها و ارزيابي هاي خود از نظام اسلامي را بر اساس ناكامي هاي خود مي سنجيد ، لذا اين ارزيابي ها صرفاً به خاطر خشم و ناراحتي آنان فاقد هرگونه وجاهت علمي بود .

Forqan

 

گروهك وابسته فرقان در دوران عمر كوتاهش در نظام جمهوري اسلامي ، پديده جنگ را مانند ديگر پديده ها تحليل مي كرد . بدون توجه به آغازگر جنگ و توطئه قدرت هاي جهاني در ضربه زدن به نظام اسلامي ،‌ همه گناه ها را متوجه جمهوري اسلامي مي كرد ، بعد از گذشت مدت كوتاهي از جنگ مي نويسد :

" بيش از چهار ماه است كه از جنگ ضد مردمي بين رژيم هاي حاكم بر ايران و عراق مي گذرد و در اين مدت ديكتاتوري آخونديسم نه تنها ارزش هاي انقلابي خلق مسلمان كشورمان را به باد داده است ،‌ بلكه بيشتر از هر زمان ديگري استقلال ، ارزش هاي انقلابي و اخلاقي و اجتماعي خودش را چه در داخل كشور و چه در رابطه با خلق هاي محروم سراسر جهان از دست داده است ." (1)

 

بر خلاف پيش بيني هاي فرقاني هاي خود بزرگ بين و خود محور ، جنگ و دفاع مقدس هشت ساله بيش از هر پديده ديگري ، استقلال و ارزش هاي اخلاقي و اجتماعي جامعه ما را زنده كرد و ديدگاه الهي امام برتري يافت كه فرمودند : " جنگ جنگ است و عزت و شرف ما در گرو همين مبارزات است ."

فرقان در بيان ماهيت جنگ ، آن را ساخته و پرداخته قدرت هاي بزرگ مي دانست كه قصد دارند از اين طريق به مردم هر دو كشور آسيب هاي جدي وارد آورند . رژيم بعث عراق از كشورهاي مورد حمايت اردوگاه شرق بود كه با پيروزي انقلاب اسلامي با يك چرخش 180 درجه اي به غرب تمايل پيدا كرد .

رژيم بعث به دنبال آن بود تا در خلاء موجود ناشي از سقوط شاه ، جايگاه ويژه اي براي خود در منطقه بيابد . از اين رو رژيم بعث علاوه بر برخورداري از حمايت هاي مالي و تسليحاتي شرق از كشورهاي غربي به ويژه آمريكا بهره مند شد . فرقان فقط به كمك شرقي ها به عراق اشاره دارد :

" در اولين روز جنگ تمام عيار ، يعني اول مه ، كشتي حامل تجهيزات جنگي روسي وارد بندر عراق مي شود و ... " (2)

 

Forqan10

در نقطه مقابل ، نظام جمهوري اسلامي كاملاً تنها و ناخواسته وارد جنگ بزرگي شد كه قدرت هاي بزرگ آن را تدارك ديدند . فرقان در ادامه دروغ پردازي هاي خود براي اين كه نشان دهد نظام اسلامي نيز مانند عراق به قدرت هاي بزرگ وابسته است ، مي نويسد :

" از اولين ساعات بامداد روز سوم مهر ، سيل اسلحه و مهمات به وسيله هواپيماهاي ايتاليايي روانه فرودگاه تهران مي شود . (3)

 

موضع فرقان در مقابل جنگ تحميلي عراق عليه ايران كاملاً به نفع دشمنان بود و هيچگاه از مقاومت و ايستادگي ملت ايران سخني به ميان نياورد .

 

فرقان و اقتصاد سياسي :

پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، كشور ايران از وابستگي هاي اقتصادي رهايي يافت . با توجه به جايگاه اقتصادي رژيم پهلوي نزد قدرت هاي جهاني ، رويكرد استقلال طلبانه نظام اسلامي به يقين با مخالفت روبرو مي شد . همه مبارزان و انقلابيون مي دانستند كه به لحاظ اقتصادي بايد رويه اي غير از رويه هاي اقتصادي رژيم شاه برگزيد . مشي هاي اتخاذ شده هر چند سخت و طولاني به نتيجه مي رسيد ، اما استقلال اقتصادي را تضمين مي كرد .

در چنين شرايطي گروه هاي سياسي معاند به دور از شرايط عيني و واقعيت هاي اجتماعي به دنبال آن بودند تا تمام اوضاع نابسامان اقتصادي را بر گردن نظام جديد اسلامي بيندازند ، يا در ميان ناباوري عمومي پيشنهادهاي حل و فصل دشواري هاي اقتصادي را در يك شب و دو شب مي دادند . (4)

 

فرقان كه حتي در طرح ايدئولوژي و ديدگاه هاي نظري و فلسفي چيزي براي ارائه نداشت ، براي عقب نماندن از قافله گروه هاي ضد انقلاب ، حرف هاي آن گروه ها را به عنوان مواضع اقتصادي مطرح مي كرد . ملي كردن صنايع بزرگ و معادن از دستاوردهاي بزرگ انقلاب بود ، ولي فرقان در اين زمينه مي گويد :

" نظام حاكم در آغاز براي تحميق توده ها و استحكام پايه هاي قدرت ..... بين اقتصادي ايران زد ."

 

شرايط گذار ، وضعيت جنگي ، تحريم هاي اقتصادي و آزمودن سياست هاي جديد اقتصادي ، شرايطي نبود كه از ديد تحليلگران اقتصادي ناپيدا بماند . اما فرقان براي تضعيف نظام اسلامي حتي واقعيتي چون تحريم اقتصادي و نقش آن در سيستم غرب گرايانه اقتصاد كشور را ناديده مي گيرد و مي نويسد :

" كافي است كه نظري گذرا به آمار و ارقام در اين زمينه ها انداخت ، خواهيم ديد كه محاصره اقتصادي اگر حربه تحميقي و توجيهي نظام براي حاكميت يافتن و گسترش اختناق و نفي حقوق مشروع مردم گشته است ،‌ولي در عمل با ياري گرفتن از كشورهاي غارتگر اروپايي و شركت هاي چند مليتي حجم واردات به طور سرسام آوري افزايش يافته است ." (5)

 

گروه فرقان فقط توانست دو سال از حاكميت نظام اسلامي را درك كند و خيلي زود عرصه سياسي را ترك كرد . از اين رو هرگز نمي توانست در مقام داوري به تحليل و ارزيابي طرح هاي اقتصادي به ويژه طرح هاي دير بازده بنشيند . مهم اين بود كه نظام اسلامي با يك نوانديشي اقتصادي ، اقتصاد دولتي ، تعاوني و خصوصي را تجربه مي كرد و رهيافت اصلي آن دوري جستن از وابستگي بود . (6)

 

" آنها خود دست به يكسري اقدام هاي شعارگونه و روشنفكر تحميق كن و همچنين طرح اصلاحات ارضي ،‌ ملي كردن صنايع بزرگ و معادن ... مي زند ، ولي خيلي زود مفاسدش در اداره اين واحدها آشكار مي شود و آنها را رو به نابودي مي كشاند ." (7)

 

غالب طرح هاي اقتصادي بعد از انقلاب در خدمت اقتصاد مردمي و مستقل برنامه ريزي مي شد . بدون ترديد كسي انتظار ندارد كه همه اين طرح ها به موفقيت كامل برسد ، اما مردمي بودن و استقلال طرح هاي اقتصادي اهميت فوق العاده اي داشت كه براي يك نظام جديد ريسك بسيار بزرگي تلقي مي شد .

در عين حال فرقان بدون توجه به اين واقعيت مي نويسد :

" با طرح هاي احياي صنايع كوچك و مونتاژ و كمك به سرمايه داري وابسته و عقد قراردادهاي اقتصادي _ تجاري با كشورهاي خارجي ، عملا‌ً وابستگي اقتصادي و صنعتي و به اجبار وابستگي سياسي كشور را شديدتر از رژيم قبل مي نمايند ." (8)

 

اقتصاد رژيم شاه كاملاً وابسته به شركت ها ، مؤسسات و كشورهاي غربي بود كه منافع آنها را تأمين مي كرد . (9) دولت ايالات متحده در نفوذ خود به تار و پود اقتصادي رژيم شاه ، گوي سبقت را از ديگران ربوده بود ، به همين منظور دولت آمريكا براي از كار انداختن توان اقتصادي نظام اسلامي دست به تحريم ايران زد .

 

فصل دوم : فرقان در محاق سياست

فرقان و آينده نگري :

گروهك تروريستي فرقان درباره آينده انقلاب اسلامي اقدام به پيش بيني نمود . اين گروه همچون ديگر گروه هاي سياسي معارض و معاند ، تحليل ها و ارزيابي هاي خود از نظام اسلامي را بر اساس ناكامي هاي خود مي سنجيد ، لذا اين ارزيابي ها صرفاً به خاطر خشم و ناراحتي آنان فاقد هرگونه وجاهت علمي بود .

اما به خاطر خود بزرگ بيني و خود محوري آنچنان به تحليل حال و آينده مي نشستند كه گويي قضايا فقط از دريچه نگاه آنان رقم خواهد خورد . از اين رو فرقان مي گويد :

" مسئله اي كه لازم است متعهدانه با آن مواجه گشت آينده است . اين جريانات به كجا مي انجامد ؟ چه خواهد شد ؟ چه بايد كرد ؟ " (10)

 

سپس فرقان از تاريخ مدد مي جويد و مي گويد :

" ولي به تجربه تاريخ اثبات شده است كه اگر چه مردم دير مي فهمند و به هنگام ناآگاهي وسيله هر خيانتي مي شوند ، ولي آن زمان كه فهميدند به سادگي فراموش نمي كنند و از پاي نمي نشينند ." (11)

 

فرقان به منظور بازسازي روحيه خود و گروه هاي شكست خورده درباره آينده بسيار نزديك اظهار مي كند :

" بر اين اساس است بدون كوچك ترين ترديد مي بايد ادعا نمود كه ديكتاتوري آخونديسم مرگش فرا رسيده است و با افول آخرين دروغ هاي زندگي ديكتاتوري پير ، حاكميت ديكتاتوري آخونديسم در ايران محكوم به مرگ است و اين خود به خوبي دريافته است ." (12)

 

در واقع آنچه كه جمهوري اسلامي به عنوان يكي از برجسته ترين نظام هاي دمكراتيك دنيا به خوبي دريافته است ، مرگ ابرقدرت ها و عناصر وابسته به آن است . اين فهم پس از سقوط شاه ، فروپاشي اتحاد جماهير شوروي ، سقوط و مرگ صدام ديكتاتور و خون آشام بزرگ روز به روز ملموس تر مي شود .

 

پی نوشت:

1. نشريه فرقان ، شماره 33 ، 23 دي 59 ، ص 6

2. همان ، ص 5

3. همان

4. بابك زهرايي ، يكي از تئوريسين هاي راه كارگر ، با تكيه بر ايدئولوژي ماركسيست در مناظرات خود با بني صدر معتقد بود كه مي تواند مشكلات كشاورزي را يك شبه ، معضلات اقتصادي را در دو شب حل كند ! اين مناظرات در سال 1358 بر پا مي شد كه با آرماني بودن طرح هاي اقتصادي ماركسيست ها موقعيت و محبوبيت بني صدر در جامعه تقويت مي شد .

5. فرقان ، مواضع اقتصادي ، ص 10

6. در سال هاي بعد از اين زمان ، شرايط جنگي كشور اقتصاد را به سمت اقتصاد دولتي پيش برد تا مردم و نظام بتوانند با عبور از بحران مذكور در شرايط سازندگي به استفاده از بخش خصوصي اقدام كنند .

7. فرقان ، مواضع اقتصادي ، ص 9

8. همان

9. در چنين شرايطي اين دولت ها به عنوان دولت رانتيسم خوانده مي شوند .

10. نشريه فرقان ، ص 4

11. همان ، ص 5

12. همان

 

 

 

گروه فرقان (25)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان