غائله چهاردهم اسفند 1359 (1)

این کتاب گزارشي است به امت اسلامي از ماجراي 14 اسفند 1359 و رسيدگي قضايي آن كه با تكيه بر اسناد و مدارك قضايي و واقعيات سياسي به وسيله برخي از همكاران كه از نزديك در جريان قضايا بوده اند ، گردآوري شده و زمينه هاي سياسي اين رويداد تاريخي و عاملين و سلسله جنبانان آن بررسي شده است .

Banisadr2

مقدمه :

خواننده محترم : آنچه كه پيش روي شماست به مساعي و همت گروهي از دوستان و برادران قضايي و غير قضايي كه هر كدام بگونه اي با ماجراي 14 اسفند در ارتباط بودند ، درباره ريشه ها و زمينه ها و پيامدهاي آن غائله از روي مدارك و پرونده هاي موجود گردآوري گرديده است .

غائله چهاردهم اسفند 59 ، حلقه ايست از حلقه هاي به هم پيوسته تاريخ انقلاب اسلامي . حوادث تلخ و شيرين و زشت و زيبا هر كدام به نوبه خود با ريشه ها و زمينه هاي مشخص در بستر تاريخ پديد مي آيند و پس از طي دوره اي جاي خود را به حادثه ديگر مي دهند و از اين آمد و شدها و بود و نبودها تاريخ شكل مي گيرد .

گاهي اتفاق مي افتد حادثه ناگوار و خطرناكي همچون طوفان سهمگين و زلزله ويرانگر به صحنه آمده و همه حساب ها و معادلات را به هم مي ريزد و انبوهي از پيامدها و آثار شوم و نفرت بار از خود به جاي مي گذارد و تا مدت مديدي دامنگير اجتماع و مردم گشته ، فكرها را آشفته و دلها را آزرده مي سازد .

انقلاب اسلامي ايران در اين مدت كم با همه دستاوردهاي چشمگير و آثار تحسين برانگيزش كه آن را به حق در شمار يكي از معجزات شگفت انگيز تاريخي قرار داده است ، متأسفانه از اينگونه حوادث خالي نبوده . گرفتاري هاي سال 58 و 59 و 60 هجري شمسي ، وضع دولت موقت ،‌ غوغاي رياست جمهوري ، جنجال هاي طيف هاي گوناگون ضد انقلاب ، ماجراي دانشگاه ، صدا و سيما ، انفجار حزب جمهوري اسلامي و نخست وزيري و دادستاني و ...

غائله چهاردهم اسفند هم از اينگونه حوادث بود ، فتنه اي بود شوم و پرخطر كه خداوند ، كشور و مردم و انقلاب اسلامي را از شر آن محفوظ داشت .

آن ماجرا نيز مانند هر رويداد تاريخي گذشت ، خاطره هاي تلخش هم با گذشت زمان كمرنگ و كمرنگ تر شد و كم كم مي رود تا به فراموشي سپرده شود . حيفم آمد اين بخش از تاريخچه حوادث حساس و تعيين كننده انقلاب عزيز از صفحه تاريخ محو گردد يا از روي حدسيات و تحليل هاي ذهني كه احياناً دور از واقعيت ها هستند ، نوشته هايي به دست مردم برسد ؛ لذا بر آن شدم از روي مدارك موجود در بايگاني كتابي نوشته شود و در اختيار علاقمندان قرار گيرد ، شايد خدمت ناچيزي در ثبت تاريخ انقلاب به حساب آيد .

 

و ما توفيقي الا بالله العلي العظيم ، عبدالكريم موسوي

اشاره :

كتابي كه در دست داريد گزارشي است به امت اسلامي از ماجراي 14 اسفند 1359 و رسيدگي قضايي آن كه با تكيه بر اسناد و مدارك قضايي و واقعيات سياسي به وسيله برخي از همكاران كه از نزديك در جريان قضايا بوده اند ، گردآوري شده و زمينه هاي سياسي اين رويداد تاريخي و عاملين و سلسله جنبانان آن بررسي شده است .

دريغمان آمد حاصل اين همه زحمت كه در واقع بازتاب وقايع مقطع حساسي از هجوم هماهنگ ضد انقلاب به انقلاب اسلامي است ، ‌از ذهن و نظر امت حزب الله و قهرمان پوشيده اند .

اميدواريم چاپ و نشر اين گزارش كوتاه و گذرا ، فتح بابي باشد بر ايضاح نقاط مهم و مبهم تاريخ انقلاب اسلامي و تحرير تاريخ دقيق و مستند انقلاب . ذكر اين نكته لازم است كه رويدادها تا تاريخ تنظيم كتاب (1361) در اين نوشتار انعكاس يافته است و ادامه و اكمال مباحث آن به ياري خداي توانا در نوشته هاي محققان و دوستداران انقلاب اسلامي تعقيب خواهد شد .

Banisadr3

كتاب در چهار بخش تنظيم يافته است :‌ در بخش اول با عنوان سيماي حراميان و تشكيلات حرامي از ابوالحسن بني صدر و دفتر و ديوان او سخن رفته است . در بخش دوم از وقايع افشا كننده ماهيت حراميان ذكري به ميان آمده و در بخش سوم گارد رياست جمهوري كه پشتوانه عمليات حراميان به حساب مي آمد ، اجمالاً معرفي شده است .

بخش چهارم به پاره اي وقايع روز چهاردهم اسفند پرداخته است و نيز به تلاش سامريان كه كوشيدند نور خدا را با افواه ناتوان خود خاموش سازند و گوساله اي بر ساخته از انواع اجناس سيايي ، رنجبري ، منافقي ، پيكاري ، مائوئيستي ، جبهه اي ، حزب ايراني ، سياه جامگاني ، سوسيال دموكرات آمريكايي ، فراماسونوري و ... را بر تخت نشانند .

غافل كه لسان الغيب گفته است :

 

سحر با معجزه پهلو نزند دل خوش دار         سامري كيست كه دست از يد بيضا ببرد

 

پيشگفتار :

14 اسفند 59 را همه به ياد مي آورند ، روزي كه در تاريخ انقلاب اسلامي ايران به ثبت رسيده و همواره به ياد خواهد ماند .

آنچه كه چهاردهم اسفند را چنين اهميت تاريخي بخشيده است ،‌ تنها ابعاد واقعه در مقطع زماني ويژه نبوده است ، بلكه نقطه عطفي در اين روز به وجود آمد كه به انقلاب اسلامي در ايران رنگ اصيل و واقعي آن را بخشيد و حق را به حق دار رسانيد .

در طول تاريخ هر انقلاب يا حركت اسلامي كه بر اساس فرهنگ خاص مردم مسلمان يعني فرهنگ اسلامي با همه ابعاد و جوانبش صورت مي گرفته است ، ميوه و ثمراتش را گروهي كه خود را اشرف و رهبران فكري و متجددين و روشنفكران و ... مي خوانده اند ،‌ تصاحب مي نموده اند . در حالي كه تنها همان مردم فقير و مستضعف و ستمديده بوده اند كه از جان و مال و عزيزان خود گذشته و نهضت ها را به ثمر مي رسانده اند .

حتي در صدر اسلام و هنگام پيروزي انقلاب اسلامي محمدي (ص) آنان كه ايثار و فداكاري كردند و از جان و مال مايه گذاشتند ، فقيراني بودند چون عمار و خانواده اش و مقداد و سلمان و ابوذر و آنان كه ثمرات پيروزي را دست چين كردند ، خانواده ابوسفيان و اشراف بني اميه بودند . ابوسفيان روزي كه از كنار قبر حمزه مي گذشت اين معني را چنين عنوان كرد : " خداوند تو را رحمت كند ، آنچه تو براي آن كشته شدي اينك در دست فرزندان ماست ."

در انقلاب مشروطه ، شجاعاني چون خياباني ، ستارخان ، باقرخان ، دلاوري ها كردند و بار سنگين انقلاب را بدوش كشيدند در حالي كه اشراف و مالكان بزرگ و فراماسونرها با صحنه گرداني تقي زاده ها و امثال او قدرت را در دست گرفته و در را بر روي همان ها بستند و بر همان پاشنه اي قرار داده و چرخاندند كه مي خواستند .

در اين ميان چيزي كه با هياهو و قيل و قال به نسل هاي بعد منتقل شد ، افتخارات و مراتب مباهات مردم نسبت به ستارها و باقرهاست ، در صورتي كه آنان در كنج عزلت كده تنگ و خاموش خود در رنج و بيماري و داغ حسرتي كه از عاقبت ناميمون نهضت در دل داشتند ، شمع زندگي شان به خاموشي گرائيد و با غصه و درد جان دادند .

چهاردهم اسفند مسير محتومي از تاريخ ملت مسلمان ايران بود كه طي شد و رنج و حسرت حق كشي هاي تاريخي را از دل مستصعفان اين سرزمين زدود . اين بار دست پروردگان بلافصل يا تربيت شدگان غير مستقيم بيگانگان نتوانستند به تقسيم مجدد ثمرات و بهره هاي نهضت بنشينند و در را باز بر همان پاشنه كه بيگانه مي خواست ، بچرخانند .

داستان حسرت و رنج مردم محروم و مسلمان را در دائره وسيعي تماشا كنيم در دائره اسلام ، نهضت جهانگير محمدي (ص) كه با حمايت و جهاد محرومين زمين پا گرفت و شرق و غرب عالم را در پرتو خويش قرار داد ،‌سرنوشت غم انگيزي يافت .

معاويه ها كه متأثر از فرهنگ منحط آن روز بودند مسير نهضت را به انحراف كشاندند و بساط سلطنت و عياشي گستردند ، در حالي كه مسلمين طالب حكومت واقعي اسلامي بودند . هارون الرشيدها با شارلماني وارث امپراطوري رم غربي هدايا و تحف مبادله مي كردند و بر كاخ ها و دارايي هاي نامشروع خويش مي افزودند .

قرن ها حكومت امويان ، عباسيان ، مماليك و تركان عثماني و نيز امپراطوري صفويه و قاجاريه و حكومت هاي نظير آنان در ممالك ديگر نمونه مجسمي از غصب حقوق مسلمين در سراسر سرزمين اسلام بود و نهضت هاي اصيل اسلامي نيز يا سركوب مي شد (همچون نهضت زيديه و سربداران) و يا اين كه به انحراف كشيده مي شد و تبديل به سلطنت دنيوي مي گرديد (همانند جنبش ايرانيان زير رهبري صفويه ).

چهارده اسفند اين خصوصيت را داشت كه هم در مقياس ميهني و هم در معيار اسلامي ، محرومين را براي اولين بار در تاريخ اسلام و ايران به حق خويش رساند و باعث شد تا براي اولين بار حق به حق دار برسد . (اگر انشاءالله انحرافي در آينده هم حاصل نشود)

اين نكته نيز گفتني است كه مبارزات مردم ايران همواره در طول تاريخ در بستر انديشه ها و فرهنگ اسلامي جريان داشته و اصولاً در سراسر تاريخ نهضت هاي ايراني بعد از اسلام هيچ موردي را نمي توان يافت كه مردم در حركت هاي خود به جز اسلام محرك ديگري داشته باشند ،‌ لذا بجاست اگر حركت هاي مردمي اين سرزمين را حركت هاي اسلامي بدانيم .

نهضت مشروطيت نيز يك حركت اسلامي بود كه به انحراف كشيده شد . در ابتدا مردم عدالتخانه مي خواستند تا به وسيله آن احكام شرع را مسلط سازند و نوعي حكومت اسلامي بر پا كنند . عدالتخانه را متجددين تبديل به مجلس شوراي ملي كردند و چون دستخط مظفرالدين شاه دائر به تأسيس مجلس شوراي ملي صادر شد ، مردم آن را نپذيرفتند و دست خط متممي به ناچار صادر شد كه به در آن لفظ " مجلس شوراي اسلامي " تصريح شده بود . (1)

 

پی نوشت:

1. به جناب اشرف صدر اعظم :‌ در تكميل دستخط سابق خودمان مورخه 14 جمادي الثانيه 1324 كه امر و فرمان صريحاً در تأسيس مجلس منتخبين ملت فرموده بوديم ، مجدداً براي آن كه عموم اهالي و افراد ملت از توجهات كامله همايون ما واقف باشند امر و مقرر مي داريم كه مجلس مزبور را به شرح دست خط سابق صريحاً داير نموده بعد از انتخابات اجراء مجلس فصول و شرايط نظام مجلس شوراي اسلامي را موافق تصويب و امضاي منتخبين به طوري كه شايسته ملت و مملكت و قوانين شرع مقدس باشد مرتب نمايند كه به شرف عرض و امضاي همايوني موشح و مطابق نظامنامه مزبور اين مقصود مقدس صورت و انجام پذيرد .

 

 


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان