چرا حامی تروریسم میزبان نشست ضدتروریسم می‌شود؟

Etelaf

نخستین نشست وزیران دفاع گروه موسوم به ائتلاف اسلامی‌نظامی مبارزه با تروریسم 26 نوامبر(5م آذر) در ریاض با شعار «هم‌پیمانان علیه تروریسم» با حضور وزیران دفاع کشورهای عضو ائتلاف، اعضای دیپلماتیک و سفیران خارجی برگزار می‌شود. عربستان ادعا کرده است که هدف از برگزاری این نشست تحکیم همکاری میان اعضای ائتلاف برای هماهنگی و تلاش بیشتر جهت مبارزه با تروریسم است.

اما نگاهی به تحولات در منطقه از سوریه تا یمن، لبنان و عراق نشان می‌دهد که عربستان به بازیگر اصلی بحران سازی در منطقه تبدیل شده است و در این بازی خطرناک می‌کوشد کشورهای هم پیمان خود را نیز در گیر بحران و تنش‌های خودساخته سازد. کشورهای گروه موسوم به ائتلاف اسلامی‌نظامی مبارزه با تروریسم باید بدانند که هم آوایی و همسویی با عربستان بعنوان سر چشمه فتنه، چیزی جز زیان برای ملت‌های منطقه نداشته است. تجربه صف بندی شورای همکاری خلیج فارس ضد ایران با محوریت عربستان در زمان جنگ تحمیلی صدام، حمایت از جنگ علیه یمن و حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه و تجربه تلخ قطر و قضایای اخیر در لبنان بخشی از واقعیت هایی است که تنها به نفع رژیم صهیونیستی بوده است.

امروز افکار عمومی جهان می‌داند که در نتیجه همسویی با آمریکا و عربستان در منطقه، نه تروریسم از بین رفت و نه امنیت به منطقه بازگشت. داعش نیز منطقه را به جنگ کشاند تا آمریکا و عربستان بهتر بتوانند نقشه جدید خاورمیانه را آنگونه که خود می‌خواهند ترسیم کنند. این نشست نیز در حالی هفته آینده برگزار می‌شود که هفته گذشته نشستی با حضور مخالفین دولت سوریه و برخی از گروه‌های تروریستی در ریاض برگزار شد.

اما هدف عربستان از آغاز این بازی دوگانه چیست؟ سعودی ها با برگزاری نشست وزیران دفاع ائتلاف نظامی مبارزه با تروریسم به دنبال چه هستند؟ واقعیت این است که مقام‌های عربستان این بار نیز با تهییج کشورهای هم پیمان خود و برگزاری چنین نشست هایی تلاش می‌کنند دایره بحران را گسترده کنند و آمریکا نیز از این روند حمایت می‌کند .افزون بر این، به دلیل مخدوش شدن چهرۀ عربستان در جهان، سعودی ها سعی می‌کنند تا با میزبانی این ائتلاف وجهۀ بین المللی خود را بهبود بخشیده و از حجم انتقادات از این رژیم بکاهند. حاکمان سعودی همچنین پس از مرگ ملک عبدالله و به قدرت رسیدن ملک سلمان سیاست تهاجمی تر و مداخله جویانه تری را در پیش گرفته اند و با مداخله نظامی در یمن و حمایت از رئیس جمهور مستعفی آن کشور، با توجیه مقابله با نفوذ ایران راهکار نظامی بر راهکار دیپلماسی ترجیح داده اند.

آن‌ها دست به تشکیل این ائتلاف زده‌اند تا در صورت لزوم پس از شکستشان در سوریه و عراق به مداخله نظامی درکشورهایی مانند قطر ولبنان اقدام کنند.در بعد داخلی نیز بن سلمان پس ازسرکوب‌های بی شماری که انجام داد وبسیاری از شاهزادگان را بازداشت کرد، با میزبانی چنین نشست هایی سعی در تحکیم قدرت خویش دارد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31