« پیشنهاد رفراندوم و مراجعه به آرای عمومی »

Banisadr

در سال 60 به دنبال شدت گرفتن اختلافات میان بنی صدر و نخست وزیر مکتبی ، شهید رجایی و نیز اختلاف میان بنی صدر و مجلس شورای اسلامی و بلاتکلیف ماندن برخی از وزارتخانه ها ، بنی صدر با طرح شعار بن بست و رفراندوم می کوشد آنها را پلی برای رسیدن به اهدافش کند .

از اینرو چنین مطرح کرده که کشور به بن بست رسیده و سالم ترین راه بدون بحران این است که همه موافقت کنند تا به مردم مراجعه کنیم و با آرای عمومی آنچه باید بشود ، بشود . روزنامه انقلاب ، 30 اردیبهشت 60

وی در توجیه پیشنهاد خود با عوام فریبی خاصی گفت :

" اگر میزان رأی ملت است ، در یک محیط آرام این مردم را عاقل و بالغ و هوشیار تلقی بکنید و جواب معقول بدهند و الا ناسزا گفتن ما را از میدان به در نمی کند ، من مشیرالدوله نیستم که در بروم .

اگر میزان رأی ملت است و من به عنوان رئیس جمهور موقعیت خودم را در خطر می بینم ، حق دارم پیشنهاد بکنم این میزان اظهار بشود یا خیر ؟ اگر چنین حقی دارم آقا جواب من تهدید است ؟

ما در این جمهوری پذیرفته ایم که انقلاب کردیم ، برای این که رژیمی سر کار بود که مردم را به حساب نمی آورد و رأی آنها را نمی پذیرفت ، ما گفتیم نه ، مردم حق دارند و کشور مال مردم است ، میزان رأی مردم است .... خوب اگر این طور است بگذارید رأی مردم معلوم بشود ."

روزنامه کیهان ، 10 خرداد 60 ، ص 10

پس از این پیشنهاد ، روزنامه های زنجیره ای وارد ماجرا شدند و با حمایت همه جانبه از پیشنهاد چنین وانمود کردند که تنها راه نجات کشور از بن بست مراجعه به آرای عمومی است .

یک روز پس از این پیشنهاد روزنامه میزان وابسته به نهضت آزادی نوشت : " برای حل مسائل کشور به آرای عمومی مراجعه کنیم ." 31 اردیبهشت 60

پس از آن نشریه رنجبر نیز با بنی صدر و روزنامه های هم فکر او هم آوا شد و نوشت :

" به اعتقاد ما این رفراندوم فرصتی خواهد بود تا بار دیگر مردم ما که تنفر کامل خود را از دار و دسته مستبد حاکم کنونی به طور روزمره نشان می دهند ، خواست و عزم خود را به حراست از استقلال و آزادی و دیگر دستاوردهای انقلاب وسیعاً اعلام و برکناری دولت رجایی و سرنگونی دستگاه مستبدین حاکم را رسماً خواستار شوند ." نشریه رنجبر ، شماره 182 ، سال 60

و سپس مخالفان رفراندوم را به باد تمسخر گرفت :

" از همه سو ، از پشت تریبون نماز جمعه و از بالای تخت دیوان عالی کشور ، بانک آشنای تکفیر به هوا برخاست و همچنان ادامه دارد ، رفراندوم ؟ این دیگر کدام ره آورد تمدن و فرهنگ کثیف غربی است ؟ ما که ولایت فقیه داریم ، رفراندوم می خواهیم چه کار ؟ ما که قیم مردم داریم ، مراجعه به آرای عمومی می خواهیم چه کار ؟ مردم موقعی خوبند که با رأیشان صندوق های حزب جمهوری را پر کنند ...... " نشریه رنجبر ، شماره 182 ، سال 60

این عبارات ناظر به فرمایشات حضرت امام و شهید بهشتی رئیس دیوان عالی کشور بود ، زیرا امام فرموده بودند :

" اشتباه نکنید ، شما به بن بست رسیده اید ، مملکت اسلامی به بن بست نمی رسد ، ملت ، من و تو نیستیم ، ملت آنها هستند که در جبهه هستند ، در کوچه و بازار هستند ، اگر پا از اسلام کنار بگذارید این کاسب ها که اینجا نشسته اند با تمام قوا با شما مخالفت می کنند ."

روزنامه کیهان ، 7 خرداد 60

شهید بهشتی نیز طی مصاحبه ای اظهار داشت :

" در قانون اساسی وظایف و اختیارات رئیس جمهور مشخص شده است و هر جا توضیح و تفصیل لازم باشد ، باید از طریق قوانین مفصل مصوب مجلس شورای اسلامی نقاط مجمل آن روشن شود و هر جا از نظر انطباق با قانون اساسی یا ابهام روبرو شدند باید شورای نگهبان نظر دهد و در این رابطه نه برداشت و نظر رئیس جمهور ملاک است و نه دیگران .....

هر جا در فهم و برداشت قانون اساسی نظراتشان با مجلس مغایر باشد طبق قانون اساسی رأی شورای نگهبان قطعی است و نباید ایشان با مجلس روی رأی خود پافشاری کنند ، این مطلب همان بیان روشن امام امت است ."

روزنامه کیهان ، 21 خرداد 60 ، ص 14

هیئت حل اختلاف سه قوه نیز طی بیانیه ای سخنان بنی صدر را محکوم کرد و نوشت :

" طرح اینگونه مسائل توسط مسئولان و درج آن توسط روزنامه ها ممکن است در ذهن کسانی این توهم را به وجود آورد که بحران و بن بست وجود دارد ، در صورتی که در کشور اسلامی با داشتن نظام قانونی مورد حمایت عموم مردم هرگز بن بستی وجود نخواهد داشت ." روزنامه کیهان ، 12 خرداد 60

آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور کنونی نیز که آن روز مقام نمایندگی ولی فقیه در روزنامه کیهان را بر عهده داشت طی سه شماره " یادداشت " در این روزنامه با استفاده از پیشنهاد بنی صدر هرگونه بن بست را منتفی دانست و نوشت :

" احترام به افکار و آرای عمومی ، گردن نهادن به قانون مورد قبول مردم است و هرگونه وسیله سازی از افکار عمومی با ایجاد جو کاذب تبلیغاتی ، پشت کردن به مردم و بی احترامی به آرای آنان است ، طرح مسئله ای به نام بن بست نیز چیزی جز یک هیاهو که به ایجاد جو ، آنگاه سوء استفاده از احساسات مردم می انجامد ، نیست زیرا :

اولاً بن بست در جایی است که ملاک مشترک برای رفع اختلاف و کشف حق و باطل وجود نداشته باشد ، در حالی که قانون اساسی این خون بهای گرانقدر شهیدان اسلام که به تصویب است و تأیید امام رسیده است در دست ماست .

چرا ما به خود حق می دهیم که تمام ملت را در خود خلاصه شده ببینیم و اختلاف میان مسئولان رده بالا را اختلاف میان مردم به حساب آوریم و سخت گیری های غیر قانونی خود را به صورت یک بن بست معرفی کنیم و برای شکستن این بن بست موهوم بر روی قانون اساسی پل بزنیم ؟ !

ثانیاً در ورای قانون ، امام امت هست که مشروعیت قانون و مقامات قانونی نیز مرهون رهبری اسلامی اوست ، رهبری که در نفس گیرترین تنگناها با موضع گیری های قاطع خویش انقلاب را به پیش رانده است و حضور او در صحنه حتی به نیرومندترین قدرت های شیطانی روزگار که تمام تلاش خویش را مصروف در بند نگه داشتن ایران می کردند ، اجازه نداده است که برای این مردم و این انقلاب بن بست ایجاد کند .

چرا نتواند با اتکا به پشتیبانی بی دریغ این مردم مشکلات این چنانی را که پاره ای آن را بن بست به حساب می آورند ، از سر راه بردارد ، تا امام هست و قانون اساسی وجود دارد ، بن بستی پیش روی ملت نیست ، بن بست هنگامی به وجود می آید که پیوند میان امام و امت را بگسلند و قانون را از اعتبار بیندازند ." روزنامه کیهان ، 14 خرداد 60

وی سپس راهکار قانونی برای خروج از بن بست را ارائه می دهد و می گوید :

" هنگامی که اختلاف ناشی از ابهام در قانون اساسی باشد به حکم همین قانون و به استناد رأی مردم و تصویب امام تنها شورای نگهبان است که با تفسیری که به دست می دهد ، می تواند تکلیف را روشن کند و هیچ کس و هیچ مقام دیگر حق صدور حکم در این باره را ندارد و اگر حکمی از سوی شورای نگهبان صادر شد هیچ کس نباید از آن سر باز زند .... و احترام به رأی ملت دقیقاً گردن نهادن به مصوبات آن چنانی است ." روزنامه کیهان ، 14 خرداد 60

آیت الله ربانی املشی نیز در پاسخ به اظهارات بنی صدر اظهار داشت :

" پیش کشیدن مسئله رفراندوم یک امر غیر قانونی است ، اگر بناست که سال 60 سال قانون باشد ، چرا کسانی که از این امر حمایت می کنند خود از این مسئله غمض عین می کنند و بر خلاف قانون امری را پیشنهاد می کنند .

قانون اساسی رفراندوم را در موارد خاصی پیش بینی کرده است و رفراندوم تنها باید در همان موارد باشد ، اگر ما بخواهیم از محدوده قانون اساسی تجاوز کنیم و تقاضایی جز تقاضای اجرای قانون اساسی داشته باشیم جز اعتراض سیاسی و نظارت شخصی را بر مردم تحمیل کردن ، نام دیگری نمی تواند داشته باشد ....

کسی تردید ندارد که آقای رئیس جمهور طرفدارانی دارد و باز کسی تردید ندارد که بعضی گروه های سیاسی فعلاً مصلحت می دانند که زیر چتر آقای رئیس جمهور باشند و اگر رفراندوم باشد ، یقیناً این جمعیت به حمایت از آن رفراندوم برخواهند خواست .

اما از این طرف یک اکثریت ملت آن مردمی که انقلاب کرده اند ، آن مردمی که شهید داده اند ، آیا آرام می نشینند و اگر بخواهند آرام ننشینند آیا جز این معنی است که فعلاً از دشمنان خارجی صرف نظر کنند و آن را نادید بگیرند و به مبارزات داخلی بپردازند ؟

آیا سزاوار است کسی مردم را دعوت کند که بیایند از این همه دشمن خارجی که فعلاً با ما مشغول مبارزه هستند غمض عین کنیم و به آنها اجازه هرگونه فعالیت بدهیم و به اختلافات داخلی بپردازیم ؟ ! "

روزنامه جمهوری اسلامی ، 18 خرداد 60 ، ص 5

 

سرانجام ملت ایران در یک رفراندوم عملی شرکت جست و از مجلس و مسئولان قضایی خواستند تا عدم کفایت سیاسی بنی صدر را اعلام و او را به دلیل خیانت هایش محاکمه کنند .

پس از حرکت مردمی مجلس تشکیل شد و به طرح عدم کفایت رئیس جمهور رأی مثبت داد و در نتیجه خط آمریکا در کشور شکست سختی خورد و مردم نشان دادند که هرگز به بن بست نخواهند رسید .


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان