پرونده ۱۶ هزار و ۴۰۰ قرباني ترور همچنان باز است

Hasheminejad013

۱۰۷ زن و ۲۱۴ فرد زير ۱۶ سال در فهرست شهداي ترور

در طمطراق ادبيات جهاني سازي خيلي چيزها جهاني شد. فقط اقتصاد مشتري پروپا قرص اين قطار نماند و به شهروند جهاني هم رسيد. حتي از آن هم عبور کرد و به قلدربازي و آدم کشي و مظلوم شدن جهاني هم رسيد. چريک هاي فدايي خلق، کومله، دموکرات، خلق ترکمن، حزب خلق مسلمان، خلق عرب و... و پرکارترين همه اين ها «مجاهدين خلق» يا همان هايي که ايرانيان به آن ها «منافقين» مي گويند. در اين اواخر هم گروه هاي پژاک و ريگي به فهرست گذشته اضافه شده اند تا تعداد گروه هاي فعال تروريستي عليه ايران و شهداي ترور در اين کشور را با ۱۶ هزار و ۴۰۰ نفر جهاني کنند. تعداد بي شماري از اين خيل عظيم، زنان، کودکان و مردم بي گناه کوچه و خيابان هستند که قرباني ترورهاي کور شدند. عده اي نيز نظير بهشتي ها و مطهري ها شاگرد اول هاي انقلاب اسلامي بودند که به تعبير امام خود يک ملت هستند. وقتي به از دست دادن اين مغزهاي متفکر جهان اسلام فکر مي کنيم اندوهي بي پايان دل را فرا مي گيرد که اگر امروز بودند چه ها که نمي شد؟ اما يک باره طنين اين جمله امام راحل دل را مطمئن مي کند که «بکشيد ما را، ملت ما بيدارتر مي شود». در گفت وگويي با«سيدجواد هاشمي نژاد» فرزند همان روحاني نام آشناي مشهد «سيدعبدالکريم هاشمي نژاد» و مسئول «کانون هابيليان» (کانون خانواده هاي شهداي ترور) به بررسي گروه هاي ترور عليه ايران پرداخته ايم.

چه گروه هاي تروريستي بعد از انقلاب اسلامي تا کنون عليه ما فعاليت کرده اند؟

فرقان اولين گروهي بود که دست به اعمال تروريستي زد. بعد از آن مي توان از سازمان چريک هاي فدايي خلق، کومله، دموکرات، خلق عرب، خلق ترکمن، حزب خلق مسلمان، سازمان مجاهدين خلق، سلطنت طلبان پژاک و ريگي نام برد. برخي از اين گروه ها انگيزه تجزيه طلبانه داشتند و برخي هم مثل مجاهدين خلق به دنبال به دست گرفتن حکومت بودند. فرقان از ديدگاه هاي سازمان مجاهدين خلق منشعب مي شد و حتي رهبر آن پرچم مجاهدين خلق را حمل مي کرد. سازمان مجاهدين خلق هم ۲ سال پس از پيروزي انقلاب فعاليت مسلحانه خود را شروع کرد. به غير از فرقان و سازمان مجاهدين خلق گروه تروريستي فعال ديگري به طور گسترده وجود نداشت. البته گروه هاي تجزيه طلبي که داعيه تجزيه کشور را داشتند فعاليت مي کردند. سازمان هايي هم بودند که به صورت منطقه اي عمل مي کردند مثل سازمان چريک هاي فدايي خلق که به طور رسمي مارکسيست بودند و چون در صحنه اجتماع و بين مردم مسلمان طرفداران چنداني نداشتند، به سراغ مناطقي مثل ترکمن صحرا، کردستان و گنبد رفتند که به شوروي آن زمان نزديک بود. چون مردم وابستگي اين گروه ها را مي دانستند از آن ها حمايت نمي کردند.

گروه «پژاک» که جزو گروه هاي تجزيه طلب است از چه زماني در کشور ما شروع به فعاليت کرد و چه اهدافي را دنبال مي کند؟

«پژاک» در حدود سال ۱۳۸۴ در ايران فعاليت خود را آغاز کرد و به نوعي در ادامه کومله و دموکرات به وجود آمد. به دليل تنفر مردم از کومله و دموکرات و عملکرد جنايت کارانه اين گروه ها، پژاک با شکل متفاوتي شروع به فعاليت کرد. اين گروه در ايران، ترکيه و عراق فعاليت مي کند. در ترکيه به نام «پ.ک.ک» و در ايران به اسم «پژاک» فعاليت مي کنند. مقر اصلي آن ها در شمال عراق و در منطقه اي به نام «قنديل» کردستان است که از آن جا سازماندهي و مسلح شده و براي عمليات وارد خاک ايران و ترکيه مي شوند. اين گروه تروريستي اهداف تجزيه طلبانه دارند اما نوع شعارهاي شان در ايران و ترکيه متفاوت است. همان عملکردي که گروه ريگي در سيستان و بلوچستان انجام داد و مستقيم بحث تجزيه اين استان را مطرح نکرد. پژاک با عناويني مثل تظلم خواهي ومبارزه با جمهوري اسلامي وارد ميدان شد. ترکيه سال هاست که با اين گروه مبارزه مي کند. عراق هم که پايگاه اصلي اين گروه در آن قرار دارد تحت سيطره آمريکاست. همان طور که مردم و دولت عراق از سازمان مجاهدين خلق تنفر دارند از اين گروه هم بيزارند.

Hasheminejad012

چندي پيش «حاجي احمدي» رهبر اين گروه که در آلمان است توسط پليس آلمان به عنوان تروريست دستگير شد اما بلافاصله دولت آلمان او را آزاد کرد علت اين عملکرد دوگانه دولت آلمان چيست؟

اين دولت ها سازمان مجاهدين خلق را در فهرست گروه هاي تروريست قرار داده اند اما اين گروه در کشورهاي اروپايي فعاليت هاي گسترده دارد و از حمايت آن ها برخوردار است. «مريم رجوي» يکي از سران منافقين در سال ۲۰۰۳ در فرانسه دستگير شد و چند روز بعد آزاد شد. «پژاک» نيز با وجود اين که در فهرست گروه هاي ترور قرار گرفته است و تحت تعقيب دستگاه هاي امنيتي و قضايي کشورهاي غربي قرار دارد اما رهبران اين گروه در اروپا مشغول فعاليت اند و حتي در پارلمان هاي اروپايي رفت و آمد مي کنند. به عنوان مثال همين «حاجي احمدي» از آلمان هدايت اين گروه را برعهده دارد. جوخه هاي مرگ را سازمان دهي مي کند که آن ها صدمات جاني به مردم، مرزنشينان و نيروي انتظامي وارد مي کنند. دقيقا همان عملکردي که سازمان مجاهدين خلق در دهه ۶۰ با هدايت «مسعود رجوي» و حمايت کشورهاي خارجي انجام مي داد. آن ها گروه هايي که عليه غرب فعاليت مي کنند را با شتاب نابود مي کنند اما با گروه هاي تروري که عليه کشورهايي مثل ما فعاليت دارند نه تنها مبارزه نمي کنند بلکه پايگاه هايي براي فعاليت عليه ما در اختيار آن ها قرار مي دهند. نمونه آخر آن هم ريگي است که فاش شد گذرنامه هاي او را براي سفر به کشورهاي مختلف سازمان سيا تهيه مي کرد.

چرا گروه هايي مثل ريگي، پژاک، دموکرات، کومله و... در مناطق محروم فعاليت مي کنند. آيا محروميت اين مناطق يکي از دلايل رشد گروه هاي ترور در ايران است؟

محروم بودن اين مناطق يکي از عوامل مهم رشد اين گروه هاست. به همين دليل کساني مثل شهيد «شوشتري» که به دنبال رفع محروميت از اين مناطق و سازندگي بودند مورد حمله تروريستي قرار گرفتند. علاوه بر اين در مناطقي که امکان اختلاف و تفرقه وجود دارد اين گروه ها بيشتر فعاليت دارند. مثلا ريگي در سيستان شعار دفاع از اهل سنت و احياي حقوق بلوچ ها را مطرح کرد. گرچه اين شعارها حتي مورد حمايت اهل سنت نيز قرار نگرفت. پژاک هم نظير اين شعارها را در کردستان مطرح مي کند تا خود را موجه جلوه دهد و زمينه حمايت مردم را فراهم کند.

گروه تروريستي خلق عرب که در خوزستان فعاليت مي کرد در چه وضعيتي قرار دارد؟

اين گروه با داعيه حمايت از عرب زبانان خوزستان پس از پايان جنگ تحميلي به وجود آمد. همان شعاري که صدام زمان حمله به ايران در مورد خوزستان مطرح کرد، اما هدفش چاه هاي نفت خوزستان و نابودي جمهوري اسلامي بود. اين گروه هم همين شعار رامطرح کرد. چند عمليات هم حدود ۷ سال پيش در اين منطقه انجام داد اما به دليل برخورد با رهبران آن ها خيلي زود از صحنه محو شد.

سازمان مجاهدين خلق حدود سال ۴۶ توسط چند دانشجو تاسيس شد و فعاليت سياسي اش را هم از همان زمان آغاز کرد. خاستگاه فکري اين افراد آن زمان و بعد از آن چه بود؟

عمدتا اعضاي اين سازمان در مراکز و کلاس هاي آموزشي جبهه ملي و نهضت آزادي شرکت مي کردند و خاستگاه فکري شان از آن جا بود. نهضت آزادي در مورد رژيم پهلوي به دنبال حفظ وضعيت موجود بود اما مي گفت قانون اساسي بايد صحيح اجرا شود. اما سازمان مجاهدين خلق به دنبال براندازي حکومت پهلوي به شکل مسلحانه بود. امام (ره) هم به دنبال براندازي حکومت شاه بود اما با تکيه بر مردم. سازمان مجاهدين خلق در ابتدا از روش اوليه سازمان چريک هاي فدايي خلق پيروي مي کرد به طوري که با تابلوي اسلامي از بين روحانيان شروع به يارگيري کرد که تنها کسي که زير بار اين گروه نرفت امام خميني(ره) بود. مجاهدين خلق مشي مسلحانه داشتند که نهضت آزادي چنين شيوه اي نداشت.

نهضت آزادي و سازمان مجاهدين خلق چه ديدگاهي را در مقابل خود مي ديدند؟

به طور مشخص ديدگاه امام (ره) را. اين ها اسلام را در عرصه اداره اجتماع و حکومت ناتوان مي دانند که هيچ برنامه اي براي اداره جامعه ندارد. درباره امور شخصي مثل حجاب هم مي گويند اين يک اعتقاد فردي است اگر کسي خواست مي تواند حجاب داشته باشد به خاطر همين خانم ها در پادگان اشرف حجاب دارند اما معتقدند اگر اعلاميه حقوق بشر يا اجتماع و يا مبارزه گفت که حجاب را برداريد حتما بايد اين کار را کرد چون هدف وسيله را توجيه مي کند.

به نمونه اي از ترورهاي اين گروهک اشاره کنيد؟

مردم ما ترورهاي وحشتناکي مثل سر بريدن پاسداران جلوي عروس و داماد در مجلس عروسي توسط گروه هاي تجزيه طلب مثل دموکرات ها را در کردستان شنيده اند. ولي به نظر من عملکرد سازمان مجاهدين خلق در اين زمينه به مراتب وحشيانه تر از اين گروه هاست. مثلا دختربچه اي به نام «فائقه» که در محله اي مربوط به جهاد سازندگي زندگي مي کرد در کيوسک تلفن بود. وقتي منافقين کوکتل مولوتوف را داخل کيوسک تلفن مي اندازند اين بچه زنده زنده در آتش مي سوزد. يا زماني که منافقين در اماکن عمومي بمب گذاري مي کردند مثلا بمب هاي آتش زا را در اتوبوس هاي شرکت واحد قرار مي دادند در لحظه اي که بمب منفجر مي شد آدم ها زنده زنده در آتش مي سوختند. در يکي از همين بمب گذاري ها در شيراز، بچه اي ۶ ماهه در آغوش مادرش هر دو در آتش مي سوزند. يکي از منافقين در اعتراف هاي خود مي گويد ما افرادي را که مي گرفتيم دندان هاي شان را مي کشيديم. آب جوش روي آن ها مي ريختيم و بدن هاي شان را با اتوي داغ اتو مي کشيديم!!

Mersad011

هم زمان با شروع عمليات مرصاد در مرزها منافقيني که در زندان بودند دست به شورش مي زدند آيا اين هم زماني جزئي از عمليات مرصاد بود؟

بله، سازمان مجاهدين خلق به شدت تشکيلاتي عمل مي کند. توسط خانواده ها و نيروهاي شان که در بيرون از زندان بودند به آن ها چنين پيغامي داده شد. آن ها هماهنگ بودند که هم زمان با ورود نيروهاي شان به خاک کشور، نيروهاي داخل زندان ها هم شورش کنند. يک دفعه زندان ها در چند شهر کشور به هم ريخت ولي وقتي حمله منافقين در مرزها شکست خورد در داخل هم به جايي نرسيدند. به خاطر همين امام گفت کساني که بر مي گردند مانعي نيست و توبه شان پذيرفته است ولي آن هايي که بر نمي گردند و مي خواهند دوباره با اين سازمان همراه شوند، چون با ما در حال جنگ هستند طبق قوانين اسلام حکم شان اعدام است. اين در حالي است که آن هايي که قبلا از زندان آزاد شده بودند ۹۰ درصدشان دوباره به همان راه برگشتند و دست به ترور زدند.

بعد از عمليات مرصاد بمب گذاري در حرم امام رضا(ع)، بعد ا ز آن حرم حضرت معصومه(س) و حرم امام خميني(ره) که خنثي مي شود. ترور چند کشيش در تهران و شهادت شهيد صيادشيرازي و شهيد لاجوردي و اکنون؟

چند وقت پيش وزير اطلاعات اعلام کرد که در سالگرد انتخابات ۲ تيم تروريستي را دستگير کرده اند. اين نشان دهنده آن است که اين گروه هنوز در کشور فعاليت تروريستي مي کند. سال گذشته نيز در آشوب هاي خياباني روش هايي به کار برده شد که درست متعلق به اين سازمان است. به ويژه اين سازمان بين برخي گروه هاي داخلي نفوذ عميقي کرده است. عمدتا گروه هايي که بحث حقوق بشر را مطرح مي کنند تحت نفوذ سازمان مجاهدين خلق هستند. به طور مشخص مي توان از گروه مدافعين حقوق بشر نام برد که اين گروه در حوادث اخير فهرست ۶۷ نفري از کشته هاي انتخابات را ارائه کرد. اين فهرست را فردي به نام «رفيعا» از سازمان مجاهدين خلق نوشت و به «محسن مخملباف» داد. مخملباف آن را به ستاد موسوي تحويل داد و ستاد ايشان هم اين فهرست را منتشر کرد. مي بينيد که چگونه مسير چند لايه را طي مي کنند تا کسي متوجه سرنخ اصلي نشود. يکي ديگر از اين گروه ها که همان حرف هاي سازمان مجاهدين خلق را تکرار مي کند انجمن حمايت از زندانيان سياسي است. منافقين سايت هاي متعددي دارند که برخي به طور مستقيم با اسم خود سازمان کار مي کنند و برخي هم غيرمستقيم به اسم نهادهاي حقوق بشري فعاليت مي کنند. اما بايد گفت پرونده ۱۶ هزار و ۴۰۰ قرباني ترور همچنان باز است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31