هم اخراج هم استرداد

قرارداد استرداد مجرمین که اخیراً میان ایران و عراق امضا شده، کمک می کند دولت عراق جنایتکاران را به ایران مسترد کند، و البته این قرار داد باید شامل استرداد سران جنایتکار منافقین نیز بشود

Elahiyan

تداوم حضور گروهک تروریستی منافقین در خاک عراق، زیر پاگذاشتن قوانین و مقررات بین المللی در خصوص این گروه و مواضع دولت های عراق و ایران در قبال این فرقه، از جمله دغدغه هایی است که در گفتگو با زهره الهیان، نماینده و رییس کميته حقوق بشر کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، به بوته نقد درآمد.

 

*گروهک تروریستی منافقین 12 هزار نفراز مردم کشورمان و 25 هزار نفر از مردم عراق را به شهادت رسانده است. باتوجه به سوابق تروریستی این گروهک که بر هیچ کس نیز پوشیده نیست، ابهام بزرگ این است که چرا دستگاه دیپلماسی کشورمان آنگونه که باید و شاید برای محکومیت جهانی، قضایی و دستگیری سران این گروهک وارد عمل نشده است؟


**سوابق گروهک تروریستی منافقین بر کسی پوشیده نیست در طول تاریخ انقلاب و کشورمان این فرقه تروریستی جنایات متعددی در مورد مردم کشورمان انجام داده اند اما در حال حاضر اینکه این گروهک امروز با شعار حقوق بشر فعالیت می کند، جای تعجب دارد و اینکه اروپایی ها این گروه تروریستی را از لیست خارج کرده و برخی هم در آمریکا به دنبال خارج کردن منافقین از لیست هستند، واقعا نشانه دوگانگی شعارهای غرب و آمریکا در مورد حقوق بشر است. همه اینها نشان می دهد که غرب تلاش می کند در قالب حمایت از گروه های تروریستی نظیر منافقین و با شعار حقوق بشر، علیه جمهوری اسلامی وارد عمل شود و این مصداق تروریسم دولتی است و نتیجه آن چیزی جز نقض آشکار حقوق مردم نیست. برای ایجاد موج محکومیت جهانی و قضایی و دستگیری برخی سران جنایتکار این فرقه نیز در عرصه دیپلماسی فعالیت هایی صورت گرفته و ما هم در کمیسیون امنیت ملی، جلسات متعددی با مسئولان و بخصوص مقامات وزارت امور خارجه داشته ایم اما قبول داریم که این کافی نیست و سوابق تیره و تار منافقین باید برای مسئولان و سیاستمداران دیگر کشورها و آن دسته از سیاستمداران غربی که ناآگاهانه از این فرقه تروریستی حمایت می کنند نیز روشن شود.

 

*دستگاه دیپلماسی کشورمان چه راهکارهای عملی می تواند در مورد حمایت های آشکار آمریکا و غرب از منافقین اتخاذ کند؟


**فکر می کنم در زمان حاضر شفاف کردن و ارائه اطلاعات لازم به مقامات کشورهای غربی در مورد سوابق این گروهک و افکار عمومی می تواند منجر به کاهش حمایت از این گروهک شود.

 

*قوانین بین المللی و توافقاتی که میان ایران و عراق صورت گرفته، تا چه اندازه می تواند به ایران اجازه ورود ملموس تر به عراق – در مورد منافقین – را بدهد؟


**در این رابطه مسلماًنیاز به بازبینی در توافق نامه های میان ایران و عراق داریم تا اگر نقص و خللی وجود دارد، با همراهی طرف های عراقی، مشکلات این تفاهم نامه امنیتی رفع شود و ضرر و زیانی که به موجب حضور منافقین در عراق متوجه ایران و این کشور شده جبران شود، ضمن اینکه با استرداد سران منافقین به کشور، راه برای توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور و آزادی فریب خوردگان این فرقه هموارتر خواهد شد.

 

*حاصل 9 سال حضور آمریکا در عراق، تبدیل شدن این کشور به پناهگاه امنی برای تروریست ها است که بر ضد ملت ایران و عراق اقدامات تروریستی انجام می دهند. دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ما چه سیاستی باید در مورد مقابله با گروه های تروریستی موجود در عراق از قبیل القاعده، پژاک و امثال آن انجام دهد؟


**اینگونه مقابله با گروهک های تروریستی در قالب همکاری مشترک میان تهران و بغداد میسر است و امضای توافق نامه های امنیتی راه حل قانونی برای این امر است. با توجه به ناامنی جدی که در عراق وجود دارد، با ایجاد و رسمیت بخشیدن به چنین همکاری هایی می توان این مسأله را کنترل و مدیریت نمود و به تهدیدات گروه های تروریستی به شدت پاسخ گفت.

 

*منافقین درعراق با پرداخت مبالغ کلان، برخی رسانه ها و مطبوعات عراقی را به همراهی با خود متمایل می کنند. در کنار حمایت برخی مطبوعات وابسته به منافقین، برخی گروه های تندرو اهل تسنن نیز با منافقین هم آهنگ شده و جمهوری اسلامی ایران را به حمایت از تروریسم متهم می کنند. گلایه ای که در این زمینه باز هم از دستگاه دیپلماسی وجود دارد این است که تنها به تکذیب شدید این ماجراها بسنده کرده اند. در این مورد برخی شخصیت ها و روزنامه نگاران مستقل عراقی تأکید می کنند منافقین برای جذب روزنامه نگاران عراقی تلاش گسترده ای انجام داده اند. آیا فقط اتخاذ سیاست تکذیب شدید راهبرد خوبی است؟


**قطعا فقط تکذیب اینگونه اتهامات نباید تنها گزینه باشد. همکاری میان گروه های فعال در قالب NGO و فعالان اجتماعی می تواند منجر به آگاهی افکار عمومی درعراق شود و فشار به مسئولان عراقی در این کشور را به دنبال داشته باشد تا جلوی فعالیت هایی از این دست از جانب برخی رسانه های وابسته را بگیرد. به هر حال، گروهک منافقین در رابطه با رسانه ها، هزینه های زیادی می پردازد تا آنها را با خود همراه کنند اما از سویی ما با کمک دولت عراق می توانیم به رسانه ها در شفاف سازی هر چه بیشتر گذشته و حال منافقین کمک کنیم.

 

*سه ماه تا اخراج کامل منافقین از پادگان اشرف باقی مانده است. سوابق دو مرحله درگیری اعضای این فرقه با پلیس و ارتش عراق در این پادگان نشان می دهد که این امکان وجود دارد که سران این فرقه برای برجسته سازی و مظلوم نمایی خوددر رسانه های بین المللی، باز هم به ایجاد درگیری مبادرت نمایند.


**سوابق نشان می دهد منافقین برای ایجاد این درگیری باز هم تلاش خواهند کرد اما این به نحوه تلاش دولت عراق بستگی دارد که این معضل را با کمترین ضایعه مدیریت کنند و فکر می کنم روشن بودن سابقه منافقین برای آغاز درگیری ها، تجربه خوبی برای ارتش و پلیس عراق بوده تا بتواند در صورت ایجاد درگیری مجدد، نسبت به مدیریت بحران در این خصوص اقدام نماید.

 

*با توجه به اینکه در دو سال گذشته چیزی در حدود 60 نفر از این پادگان گریخته اند، حضور خانواده های اسیران پادگان اشرف در پشت دیوارهای این پادگان را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا این حضور در افزایش اشتیاق نیروهای موجود در پادگان منافقین برای فرار از این پادگان موثربوده است؟


**قطعا حضور خانواده های اسیران منافقین، تأثیرات مثبتی برای جدایی برخی فریب خورده ها از این فرقه ایفا نموده است، ضمن اینکه رسانه ها و دولتمردان هم با حضور این خانواده ها مجبور خواهند بود شرایطی را فراهم کنند تا زمینه فرار و حتی آزادی افراد حاضر در این پادگان بوجود آید. در کل این حضور مثبت و قابل تأمل است و نقش برجسته ای در ایجاد شکاف میان باورهای مغزشویی شده اسیران این پادگان داشته است.

 

*منافقین از لیست تروریستی انگلستان و اتحادیه اروپا خارج شدند اما در آمریکا و برای خروج آنها از لیست تروریستی این کشور، نزاعی دو جانبه میان برخی نمایندگان کنگره آمریکا که با منافقین مراودات مالی گسترده ای دارند و وزارت خارجه آمریکا وجود دارد که طرفین اول اصرار شدیدی برای خروج منافقین از لیست تروریستی دارند و طرف های دوم نیز خواهان ابقای منافقین در لیست هستند. به نظر شما نتیجه چه خواهد بود؟


**برای این مسأله باید منتظربود و دید نتیجه به کجا ختم می شود اما در هر حال شفاف سازی روند فعالیت گروهک منافقین توسط سازمان های مردم نهاد در آمریکا، می تواند به اتخاذ تصمیمی منطقی در مورد منافقین کمک کند. در این رابطه باید گفت: آمریکایی ها در مقابل پرسش های کلان افکار عمومی این کشور قرار گرفته اند؛ پرسش هایی در خصوص چرایی حمایت از یک گروهک تروریستی توسط لابی های صهیونیستی و برخی چهره های کنگره، که این مسأله فشار زیادی بر دولت آمریکا وارد نموده است.

 

*آیا این یک بازی سیاسی نیست؟ و به نظر شما این احتمال وجود دارد که منافقین از لیست تروریستی آمریکا خارج شوند؟


**بله، همانطور که شما فرمودید این یک بازی سیاسی است و احتمال خروج این گروهک از فهرست سازمان های تروریستی وجود دارد که در اصل وضعیت آنها تغییری ایجاد نمی کند.

 

*چند ماه قبل قرار داد استرداد مجرمین میان ایران و عراق امضا شد. با توجه به این قرارداد و با توجه به حضور مجرمینی که در پادگان اشرف حضور دارند – به روایتی 150 و به روایتی دیگر 120 نفر – آیا مفاد قرار داد استرداد، شامل سران منافقین هم می شود؟


**این قرارداد که اخیرا در مجلس به تصویب رسیده، کمک می کند دولت عراق جنایتکاران را به ایران مسترد کند و برای این مهم، همکاری دولت عراق ضروری است. بله می تواند و باید شامل استرداد سران جنایتکار منافقین نیز بشود.

 

*فکر می کنید در شرایط حاضر دولتمردان ما باید بیشتر بر روی اخراج منافقین از عراق تمرکز کنند یا استرداد جنایتکاران این فرقه به کشور؟


**در واقع هر دوی این گزینه ها مطرح است. دو دسته افراد در اشرف حضور دارند. دسته ای که مجرم هستند و بر طبق قرارداد استرداد مجرمین باید به ایران باز گردند و افرادی هم هستند که فریب خورده اند و باید در صورت تمایل شان به ایران باز گردند تا زندگی عادی شان را ادامه بدهند.


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

مصاحبه رادیویی دبیرکل بنیاد هابیلیان در سالگرد حادثه تروریستی شاهچراغ (ع)

ریشه واقعه شاهچراغ به قدرت های استکباری برمی گردد

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان