مقابله بین‌المللی با تروریسم برای آینده جهان مطلوب است

Shahidiمعاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر مقابله با تروریسم در سطح بین‌المللی مورد توجه جدی قرار گیرد می توان اقدامات مطلوبی برای آینده جهان در این رابطه منظور کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی محلاتی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دومین کنگره بین‌المللی ۱۷۰۰۰ شهید ترور با تاکید بر لزوم توجه به مقابله با تروریسم در دنیا گفت: اگر مقابله با تروریسم در سطح بین المللی مورد توجه جدی قرار گیرد و برخورد قاطعانه و به دور از جبهه گیریهای سیاسی انجام شود با توجه به مشارکت و عضویت بسیاری از کشورها در این سازمان ها، می‌توان اقدامات مطلوبی برای آینده جهان در این رابطه منظور نمود و با توجه به مشارکت کشورها و امکانات و ابزار در اختیار و قدرتی که پشتوانه آن قرار می گیرد در سطح اجرا موفق تر عمل نمود.

وی با تاکید بر جایگاه سازمان‌های بین‌المللی در حمایت از کشورهای قربانی تروریسم، خاطرنشان کرد: در مقابله با تروریسم و حمایت از قربانیان آن، هر چه سطح و جایگاه سازمان حمایت کننده از قربانی بالاتر و خاص‌تر باشد، بی‌شک می‌تواند اقدامات موثرتری را در مقابله با آن تعریف کرد. در این زمینه سازمان‌های بین‌المللی با توجه به قدرت سیاسی، اجرایی و فراگیری می‌توانند به شیوه‌های مختلف همچون محکوم کردن چنین اقداماتی با تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده، عدم همکاری و حمایت از گروه های تروریستی و حامیان آنان، محدود کردن ارتباطات خود با کشورهای تروریستی و ارائه امکانات لازم و همکاری موثر با کشورهای قربانی در زمینه‌های مختلف و حمایت از آنان در عرصه جهانی اقدام نمایند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند با تصویب قطعنامه‌ها، بیانیه‌ها و ارائه گزارشات دوره‌ای در محکوم کردن این اقدامات و کمک به قربانیان موثر باشند. ما در عرصه حقوق بشر شاهد نقش موثر این سازمان‌ها بوده‌ایم، محدودیت هایی که حقوق بشر بین المللی بر بعضی اعمال اشکال قدرت اجرایی همچون ممنوعیت شکنجه وارد می کند نشان از اجماع جامعه بین‌المللی بر ارزشهایی دارد که همگان علی رغم اختلاف های سیاسی آنها را بنیادین و اساسی تلقی می کنند و به یقین تروریسم نیز یکی از موضوعاتی است که همگان بر منع آن نظر مثبت داشته و متفق القول آن را محکوم می نمایند چرا که مقابله با هر نوع خشونت یک ارزش انسانی و جهانی است و تروریسم نیز خشونتی با پیامدهای دردناک است.

وی همچنین به نقش کشورهای غربی در حمایت از گروه‌های مخالف و تروریستی علیه ایران اشاره کرد و گفت: واقعیت آن است که گروه های تروریستی همواره از سوی برخی کشورها به دلایل مختلف و به شیوه‌های متفاوت حمایت و هدایت می شوند و نقشه راه آن توسط آنها ترسیم می‌شود و شواهد این موضوع را می توان در اقدامات تروریستی صورت گرفته در کشورهای مختلف مشاهده کرد.

شهیدی افزود: بررسی اقدامات تروریستی در کشور نشان می‌دهد که بسیاری از ترورهای صورت گرفته در ایران با حمایت مستقیم و یا غیر مستقیم کشورهای غربی صورت گرفته است. این کشورها به دلایل و انگیزه‌های مختلف و به ویژه با اهداف سیاسی سعی می‌کنند به طرق مختلف با کمک گروه‌های تروریستی و مخالف نظام کشور ما را در زمینه سیاسی، علمی، اقتصادی و اجتماعی با مشکلات عدیده‌ای مواجه سازند که به حمدالله تاکنون نقشه‌های آنها با شکست روبرو بوده و ما نشان داده‌ایم که با این اقدامات ضد بشری نمی‌توانند ضربه‌ای بر کشور، ملت و ایمان و اعتقاد مردم وارد کنند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به شهدای ترور در کشورمان، اظهار کرد: موضوع تروریسم به ویژه در مورد کشور ایران با دارا بودن ۱۷۰۰۰ شهید ترور اهمیت ویژه‌ای می‌یابد چرا که با توجه به جایگاه نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان و وجود دشمنان کور دل و اسلام ستیز هنوز شاهد این اقدامات غیر انسانی در کشور هستیم.

وی در ادامه به بررسی نقش برخی کشورهای منطقه ای در حمایت از جریان های افراطی تکفیری و دلایل سکوت و یا عدم واکنش مناسب غرب پرداخت و گفت: آنچه امروزه شاهد می باشیم آن است که جریان های تکفیری به تنهایی عمل نمی نمایند و به طرق مختلف از سوی برخی قدرت ها مورد حمایت قرار می گیرند.

شهیدی افزود: دلایل حمایت از جریان های تکفیری به وسیله برخی از کشورهای منطقه می تواند متعدد باشد ولی این کشورها بیشتر به دلایل سیاسی و حمایت از سیاست های کشورهای قدرتمند مسلط بر این مناطق و یا حامیان آنان و همچنین به دلیل ضعیف نمودن کشور مورد نظر و به دست آوردن منافع و امتیازات در زمینه سیاسی و اقتصادی کمک می نمایند. حتی کشورهایی که در ظاهر در برابر اعمال غیر انسانی و جنایتکارانه این گروه ها سکوت می نمایند به نوعی حمایت کننده اقدامات شیطانی آنان هستند و به خاطر حفظ موقعیت و مراودات خود در عرصه جهانی هیچگونه مخالفتی از خود نشان نمی دهند.

معاون رئیس جمهور درباره ایران هراسی و نقش آن در مشروعیت بخشی به گروه های مخالف برای فعالیت علیه ایران نیز اظهار کرد: نشان دادن چهره و تصویری نامطلوب از یک کشور به جهانیان به ویژه از طریق وسایل ارتباطی تصویری، شنیداری و یا مکتوب و مجازی از جمله ابزارهای قدرت های امروز جهان است تا بتوانند افکار عمومی را علیه آن منطقه مهندسی نمایند و ظلم و ستم و هر گونه فعالیت ضد بشری نسبت به آن را درست و به جا نشان دهند.

وی تاکید کرد: در این راستا یکی از اقداماتی که از سوی برخی کشورها علیه ایران صورت می گیرد و از طریق رسانه های گروهی نیز سعی می نمایند به موضوع دامن بزنند ایجاد ترس و وحشت در ملل دیگر نسبت به جامعه ایران است. آنان سعی می کنند به شیوه های مختلف و به ویژه از طریق تبلیغات و اطلاعات منفی و ناصحیح و نشان دادن تصاویر، اطلاعات و ساخت فیلم های دروغین و هراس انگیز نظر سایر ملل را نسبت به ایران منفی نمایند به گونه ای که فعالیت های این گروه ها علیه کشور منطقی و درست و پاسخی مناسب به شرایط جامعه ما نشان داده شود. البته لازم به ذکر است با همه این ترفندها و طرح ها خوشبختانه با توجه به جایگاه ایران در سطح جهان و اقتدار و موفقیت آن در عرصه های مختلف اینگونه فعالیت ها نتیجه بخش نبوده است و تمامی ملل فعالیت حرکت های تکفیری را طرد و غیر انسانی می دانند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به دلایل حمایت ایالات متحده از منافقین، تصریح کرد: حمایت از منافقین و گروه های تروریستی می تواند به دلیل سلیقه ورزی، جنایی، سیاسی و... صورت گیرد. اما در خصوص ایالات متحده باید گفت ایالات متحده از گذشته های دور دارای سیاست استعمارگری در جهان بوده و دنبال آن است که سایر کشورها را به نوعی به عنوان کشور مستعمره خود داشته باشد و چنانچه کشوری با اقتدار در مقابل آن ایستادگی نماید و مخالفت خود را با سیاست ها و دست درازی های آن عنوان نماید و اجازه دخالت به وی در امورش را ندهد به طرق مختلف همواره سعی می نماید آن کشور را با مشکلاتی مواجه نموده و بدان ضربه زند.

شهیدی اضافه کرد: درخصوص ایران نیز با توجه به اقتدار، قدرت و استقلال ما در منطقه و جهان و جلوگیری و مقابله با دخالت های وی در زمینه های مختلف، امریکا همواره درصدد بوده که عظمت نظام را به گونه ای خدشه دار نماید تا بتواند به افکار سلطه گرایانه خود جامع عمل بپوشاند که به یاری خداوند تا کنون نیز با شکست مواجه شده است. امریکا به دلایل سیاسی، به دست آوردن منافع اقتصادی و ... از هر اقدامی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی استفاده می نماید و  یکی از شیوه های آن در این زمینه برای ضربه به نظام حمایت از منافقین و گروه های تروریستی است تا با از بین بردن شخصیت های برجسته در زمینه های مختلف سیاسی، علمی، اقتصادی و ... بدنه نظام را ضعیف نماید که با تدابیر ارزشمند مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) و تعهد مسوولان و حمایت ملت از دولت تا کنون نتوانسته موفق عمل نماید و همواره با شکست و روسیاهی روبرو بوده است.

معاون رئیس جمهور درباره اهمیت همگرایی کشورهای منطقه ای و جهانی در مواجهه با تروریسم خاطر نشان کرد: به یقین برای موفقیت در برابر تروریسم یک توافق جمعی و اقدام همگانی لازم است. اگر کشورهای منطقه و جهان در یک برنامه فراملی در برابر تروریسم قرار گیرند بدون تردید می توانند فعالیت های تاثیرگذارتری داشته باشند.

معاون رئیس جمهور به بررسی مفهوم تروریسم خوب و تروریسم بد پرداخت و با بیان اینکه به طور قطع به کار بردن چنین اصطلاحات و واژه هایی اینگونه ای بازی سیاسی است که کشورهای غربی جهت دستیابی به منافع خود به کار می برند چرا که تروریسم به معنی نوعی خشونت جهت رسیدن به اهداف به ویژه اهداف سیاسی عملی منفور است، اظهار کرد: برخی کشورها برای توجیه اقدامات غیر قانونی و ضد بشری خود چنین مفاهیمی را به کار می برند تا در عرصه جهانی جایگاه خود را با چنین ترفندهایی از دست ندهند ولی واقعیت آن است که حقیقت بر کسی پوشیده نیست و تروریسم تحت هر شرایط و به هر علتی عملی قبیح شمرده می شود و ارزشهای انسانی آن را رد می نماید.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین به  نقش اندیشکده‌ها و مراکز مطالعاتی غربی یا غیر غربی در ترسیم سیاست های کشورها در مواجهه با تروریسم یا حمایت از تروریسم اشاره و تصریح کرد: بدون تردید با بررسی علمی، مطالعه تمامی جوانب یک موضوع و با دریافت اندیشه، نقطه نظرات و تجربیات مرتبط با یک مساله بهتر می توان آن را موشکافی نمود و برخورد واقع بینانه تر و اصولی تری نسبت به آن داشت. اگر سیاستمداران و دولتمردان بخواهند موفق عمل نمایند باید بهره کافی از داده های علمی، دستاوردهای جهان و تئوری ها و افکار و نظریات مطرح در خصوص یک موضوع داشته باشند تا بتوانند در اقدامات و انتخابات خود بهترین گزینه را برگزینند.

وی افزود: مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی با زمینه سازی از طریق دعوت از صاحب نظران و اندیشمندان، برگزاری کنگره‌ها، جشنواره‌ها، همایش‌ها و انجام تحقیقات علمی و پژوهشی در زمینه آشنایی جوامع و مردم با گروه های تروریستی و اقدامات آنان و پیامدهای این اقدامات و همچنین چگونگی برخورد قاطع و موثر با آنان می توانند، اقدام نمایند. این مراکز می توانند با بررسی و مطالعات خود و ارائه نتایج مطالعات در سطح ملی و فراملی به مهندسی افکار عمومی در وسعتی جهانی نسبت به موضوع اقدام نمایند. همچنین این مراکز می توانند با انجام تحقیقات و مطالعات در سطح فردی و گروهی به علت یابی رفتار تروریستی اقدام نموده و در نهایت با بررسی نظریات اندیشمندان و صاحب نظران به اتخاذ و ارائه رویکردی واقع بینانه و متناسب با شرایط موجود اقدام کنند.

وی همچنین به عملکرد و نقش رسانه ها در مبارزه با تروریسم اشاره و اظهار کرد: امروز با توجه به نقش و جایگاه وسایل ارتباط جمعی و پایگاه های اطلاع رسانی و خبرگزاری ها و شبکه های مجازی در تنویر و مهندسی افکار عمومی می توان گفت این وسایل با برد وسیعی که دارند و از آنجا که اقشار مختلف با ویژگی های متفاوت به عنوان مخاطبان آنها هستند و در وسعت جهانی فعالیت می نمایند می توانند در آگاه سازی، اطلاع رسانی و معرفی گروه های تروریستی و حامیان آنان به جهان و آگاه سازی افکار عمومی و ایجاد همدلی و مشارکت جمعی در ملل جهت مقابله با تروریسم موثر باشند و با اطلاع رسانی پیامدها و نحوه مبارزه و مقابله با گروه های تروریست و حامیان آنان اقدامات موثری داشته باشند.

وی در خصوص برگزاری دومین کنگره بین‌المللی ۱۷۰۰۰ شهید ترور که در نهم و دهم شهریور امسال برگزار شد گفت: برگزاری چنین کنگره‌ها و اجلاس‌های مختلفی درباره مبارزه با تروریسم و حمایت از قربانیان ترور امری ضروری است. هم‌چنین قبیح بودن تروریسم به عنوان یک عمل جنایتکارانه و ضد بشری باید به شیوه‌های مختلف به ملل جهان نشان داده شود و هم چنین دولت‌ها و مجامع مرتبط با موضوع باید سعی کنند افکار عمومی را نسبت به این موضوع و عواقب آن در ابعاد مختلف آگاه ساخته و با اتخاذ راهکارهایی جهت جلوگیری و یا کاهش این اقدام شیطانی عمل نمایند.

وی افزود: در این راستا برگزاری کنگره، اجلاس، همایش و هر نوع گردهمایی جمعی می‌تواند نسبت به آگاه‌سازی، هم‌اندیشی، همگرایی و ایجاد حس جمعی و گروهی در افراد نسبت به آن تاثیرگذار باشد. در مورد تروریسم به عنوان یک اقدام غیر انسانی و ضد بشری که از سوی گروه‌هایی با اهداف خاص و به ویژه سیاسی صورت می‌گیرد، چنین گردهمایی‌هایی می‌تواند علاوه بر روشن نمودن افکار عمومی جهان نسبت به موضوع و پیامدهای دردناک آن در جامعه امروزی، نوعی حمایت جوامع را از قربانیان و انزجار و نفرت آنان را از تروریست ها نشان دهد و با همفکری و بررسی موضوع از جوانب مختلف راهکارهایی فراملی و بلند مدت و نه صرفاً ملی و کوتاه مدت در خصوص مبارزه با آن فراهم نماید.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

دادگاه گروهک تروریستی منافقین مستند و مستدل است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان