مبارزه با تروریسم نیازمند همکاری همه جانبه بین‌المللی است

Khoshroo2

غلامعلی خوشرو، نماینده دائم ایران در سازمان ملل طی نشستی در شورای امنیت با موضوع بررسی تهدید صلح و امنیت بین المللی توسط اقدامات تروریستی، با قرائت بیانیه ­ای به نمایندگی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، خواستار تقویت همکاری های بین­ المللی به منظور مبارزه با تروریسم شد.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری­ تحلیلی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) متن کامل بیانیه نماینده ایران در سازمان ملل در نشست عمومی شورای امنيت سازمان ملل متحد با موضوع تهديد صلح و امنيت بين المللی در نتيجه اعمال تروريستی به شرح ذیل است:

آقای رئیس،

من مفتخر هستم تا از جانب جنبش عدم تعهد سخن بگویم.

اجازه دهید در آغاز، قدردانی خود را از ریاست چین به جهت برپایی این بحث با چنین موضوع مهمی ابراز نمایم. همچنین مایلم از جناب دبیرکل به خاطر گزارشی که ارائه کردند تشکر کنم.

امروزه، شاهد گسترش اقدامات تروریستی به سطوح بی­ سابقه ­ای هستیم. هیچ کشوری از این امکان که قربانی حملات تروریستی واقع گردد، ایمن نیست. بنابراین به ­منظور مقابله با تروریسم باید اراده­ سیاسی قوی داشته باشیم. همکاری های بین­ المللی برای مبارزه با تروریسم باید بیش از پیش تقویت شده و در جهت برخورد با این تهدید جهانی، به اقدامات موثر و واقعی تبدیل گردد.

تمایل دارم از این فرصت استفاده کرده و بر درستی و تناسب مواضع اصولی جنبش عدم تعهد در موضوع تروریسم که در سند نهایی نشست الجزایر منتشر گردیده و در ادامه نیز بیان می­شود، تاکید کنم:

1- اقدامات تروریستی یکی از زشت ترین انواع نقض حقوق بین­ الملل از جمله حقوق بشر و به طور خاص حق حیات را شکل می­دهند. این اقدامات منجر به کاهش دسترسی کامل به حقوق بشر و آزادی­ های اساسی مردم گردیده، حاکمیت ارضی، ثبات کشورها و همچنین امنیت ملی، منطقه­ ای و بین ­المللی آن­ها را به مخاطره انداخته، دولت­های مشروع یا نظام حاکم و اتحاد سیاسی کشورها را بی­ثبات ساخته و بر امنیت ملت­ها و جوامع تاثیر می­گذارد.

2- جنبش عدم تعهد با قدرت کامل و به شکلی همصدا تروریسم را در تمامی اشکال آن محکوم کرده و تمامی اقدامات، روش­ها و کاربردهای تروریسم را در هر مکانی، علیه هر فردی و توسط هر شخصی که باشد مردود اعلام می­کند. این اقدامات با هر ملاحظه­ ای که انجام شده باشند غیرقابل توجیه هستند.

3- جنبش عدم تعهد که مصمم به اتخاذ اقدامات سریع و موثر برای نابودی تروریسم بین ­المللی است، از تمامی کشورها می­خواهد که در راستای منشور سازمان ملل، وظایف خود در قبال مبارزه با تروریسم، از جمله محاکمه عاملین اقدامات تروریستی و استرداد آنان در صورت نیاز، را انجام دهند. وظایف مورد اشاره شامل این موارد می­باشند: جلوگیری از سازمان­دهی، تحریک یا تامین مالی اقدامات تروریستی علیه سایر کشورها از درون یا بیرون از مرزهایشان، مشارکت نکردن در سازماندهی، تحریک یا تامین مالی اقدامات تروریستی در قلمرو سایر کشورها، خودداری از تشویق فعالیت­هایی که در راستای انجام چنین اقداماتی صورت می­پذیرند، خودداری از اجازه دادن جهت استفاده از اراضی کشورها برای برنامه­ ریزی، آموزش یا تامین مالی این اقدامات یا خودداری از تامین تسلیحاتی که می­تواند جهت انجام اقدامات تروریستی در سایر کشورها انجام گیرد.

4- تروریسم نمی­تواند و نباید به هیچ دین، ملیت، تمدن یا گروه قومیتی نسبت داده شود و این نسبت دادن ها نباید به منظور توجیه تروریسم یا اقدامات ضد تروریستی که شامل پرونده­ سازی برای مظنونین تروریسم و یا نقض حریم خصوصی افراد می­شود مورد استفاده قرار بگیرد.

5- در عین حال، تروریسم نباید با مبارزه مشروع مردم تحت سلطه استعمار و اشغال خارجی که برای آزادی ملی خود می­جنگند یکسان در نظر گرفته شود تا با این کار به اشغال­گری و ستم بر مردم بی­گناه ادامه داده شود. در این رابطه، بر طبق منشور سازمان ملل، حقوق بین الملل و قطعنامه­ های مرتبط سازمان ملل، مبارزه مردم تحت سلطه استعمار به منظور دستیابی به آزادی و عزت ملی، تروریسم نمی­باشد.

6- تامین مالی تروریسم موضوع بسیار مهمی است که باید با جدیت با آن مقابله شود. در این رابطه، جنبش عدم تعهد حوادث جنایت آمیز گروگان­گیری و درخواست پول و یا دیگر خواسته­ های سیاسی در ازای آزادی آنان توسط گروههای تروریستی را به شدت محکوم می­کند و از کشورها می­خواهد به منظور رفع این مسئله، در تمامی زمینه ها از جمله زمینه حقوقی آن همکاری فعال داشته باشند. جنبش عدم تعهد از کشورهای عضو دعوت می­نماید تا اقدامات ضروری جهت جلوگیری از سود بردن تروریست ها از گروگان­گیری را به انجام رسانند.

7- جنبش عدم تعهد از تمامی کشورهای که تاکنون کنوانسیون­ها و قوانین بین ­المللی موجود در زمینه مبارزه با تروریسم را اجرایی نکرده ­اند می­خواهد این قوانین را تصویب و اجرا کنند و همچنین این جنبش یک بار دیگر اهمیت تصویب کنوانسیونی جامع برای مبارزه با تروریسم بین المللی را یادآور می­گردد. در این رابطه لازم است به مذاکرات انجام شده در کمیته تروریسم، برای تدوین یک کنوانسیون جامع در رابطه با تروریسم بین الملل اشاره شود.

و در نهایت، آقای رئیس،

من بار دیگر بر مواضع اصولی جنبش عدم تعهد در مبارزه با تروریسم تاکید می­کنم و در عین حال احترام به قوانین بین المللی از جمله حق حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی تمامی کشورها را ضروری می­شمارم. به دلیل ابتکارات و ملاحظات اتخاذ شده توسط جنبش عدم تعهد در گذشته، و به دلیل اعتقاد ما مبنی بر اینکه همکاری چندجانبه در انطباق با منشور سازمان ملل، حقوق بین الملل و سایر کنوانسیون های مرتبط بین المللی و تحت نظارت سازمان ملل، موثرترین ابزار برای مبارزه با تروریسم بین المللی است. من همچنین بر فراخوان جنبش عدم تعهد برای برگزاری یک کنفرانس بین المللی تحت نظارت سازمان ملل به منظور شکل دهی پاسخی منسجم  به این پدیده شوم تاکید می­ورزم.

  • ترجمه: بنیاد هابیلیان

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31