غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(47)

Bani  Sadrحال بد نیست سری به دانشگاه ها بزنیم و ببینیم که وضع در آنجا چگونه است، گروه ها در چه حالند و چگونه با پیام های شورای انقلاب مواجه می شوند .

دانشگاه علم و صنعت

پس از اشغال دانشگاه علم و صنعت به وسیله سازمان دانشجویان مسلمان ، گروه دانشجویان مخالف وابسته به فدائیان ، پیشگام و گروه های مختلف فعال سیاسی در دانشگاه با ایجاد وحدت بین خودشان ، ساختمان 15 خرداد دانشگاه را که قرارگاه کلیه گروه های سیاسی بود به محاصره خود در آورده از رفت و آمد به درون این ساختمان به شدت جلوگیری می کردند .

اینان اعتقاد داشتند حرکت دانشجویان مسلمان زمینه رشد دیکتاتوری و استبداد در دانشگاه است و می باید در نطفه خفه شود و اعضای انجمن اسلامی می گفتند ما مخالف فعالیت سیاسی در دانشگاه نیستیم ، ولی نباید کانون توطئه بر علیه مردم و انقلاب باشد .

ضمناً مردم نیز باید این آگاهی را به دست آورند که چه گروه هایی شب و روز در حال فعالیت بر علیه جمهوری اسلامی و امام امت هستند ، از همه مهمتر ما برآنیم اساس فرهنگ استعماری غربی را از دانشگاه ریشه کن سازیم .

دانشکده مهدی رضایی (مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی)

این دانشگاه آرام است . دانشجویان در محوطه دانشکده و کلاس به کار علمی خود اشتغال دارند . عده ای از دانشجویان در جلوی در دانشکده شعارهایی می دهند و بلندگوهای دانشکده هر چند گاهی پیام نوروزی امام خمینی را پخش می نماید .

نیمه شب اول اردیبهشت ماه به دنبال تصمیم شورای انقلاب سازمان دانشجویان مسلمان این دانشگاه دفتر خود را برچیدند . اما دانشجویان طرفدار گروه پیکار و پیشگام و انجمن دانشجویان مسلمان هنوز ستادهای خود را در این دانشکده در اختیار دارند .

دانشجویان پیشگام گفتند : ما مخالف با تعطیلی دانشگاه هستیم و تا جایی که امکان داشته باشد دفاتر خود را در دانشکده از دست نخواهیم داد .

دانشگاه ملی (دانشگاه دکتر بهشتی)

روز اول اردیبهشت ماه سال 59 ، به سراغ این دانشگاه می رویم ، انجمن اسلامی ، جنبش دانشجویان مسلمان و انجمن دانشجویان مسلمان دفاتر خود را در این دانشگاه تعطیل کردند . دانشگاه به وسیله دانشجویان مسلمان محافظت می گردد و این گروه شب ها نیز در دانشگاه به سر می برند .

گروه دانشجویان پیکار ، پیشگام ، مبارز ، هنوز دفاتر خود را در این دانشگاه تخلیه نکرده اند ، گروه کثیری از دانشجویان دانشگاه ملی ایران در تالار ابوریحان بیرونی این دانشگاه تحصن کردند و خواستار آن بودند که در مورد تعطیل دانشگاه ها و نیز تخلیه دفاتر گروه های مختلف ، شورای انقلاب باید با توجه به نظریات شورای دانشجویی تصمیم بگیرد .

این دانشجویان اعلام داشتند که ما خواستار درگیری نیستیم ، ولی تا جایی که امکان داشته باشد مقاومت خواهیم کرد که ستادهای خود را تخلیه نکنیم .

دانشگاه تربیت معلم

در پی تجمع مردم و دانشجویان در مقابل دانشگاه تربیت معلم و بروز اغتشاش ، مسئولین کمیته جهت جلوگیری از ناآرامی و درگیری در صحنه حضور یافتند . عده ای در درون حیاط محل فعالیت های سیاسی گروه های چپ مشغول شعار دادن هستند و دانشجویان مسلمان اطراف محوطه دانشگاه را به صورت زنجیره ای احاطه کرده اند و از بلندگوهای دانشگاه هر لحظه و مرتباً اعلام می گردد که دانشجویان مسلمان از هر گونه برخورد و درگیری احتراز کنند .

مردم و افراد وابسته به گروه های مختلف در محوطه دانشگاه تجمع نموده بازار بحث و تبادل نظر بسیار داغ است و اعضای وابسته به دانشجویان مسلمان شدیداً مراقبند تا از هر گونه درگیری جلوگیری نمایند ...

دیشب را اعضای انجمن اسلامی در دانشگاه گذراندند و تا صبح به ترتیب افرادی چند عهده دار مراقبت بودند . از اولین ساعات صبح هجوم مردم به دانشگاه شروع شده ، درگیری های دیروز جای خود را به بحث های سیاسی داده است . از ساعاتی پیش اعلام گردید که طرفداران و دانشجویان عضو مجاهدین خلق حاضر به ترک دانشگاه شدند .

دانشگاه تهران

به دنبال مصوبه شورای انقلاب مبنی بر برچیدن مراکز فعال گروه های سیاسی در دانشگاه ها ، گروه های مختلف دانشجویی از جمله انجمن دانشجویان مسلمان و دانشجویان دمکرات و انجمن اسلامی دانشگاه ها دفاتر خود را در دانشگاه تهران تخلیه نمودند ، ولی سازمان دانشجویان پیشگام از همان ابتدای کار در اطلاعیه ای اعلام داشتند به هیچ وجه حاضر نیستند خود را در دانشگاه رها سازند و بعد از این اعلامیه بود که هواداران دانشجویان پیشگام در ستاد خود واقع در خیابان 16 آذر جمع شدند ، به طوری که حتی عبور افراد پیاده نیز از این خیابان با اشکال روبرو بود .

از عصر روز یکشنبه سی و یکم فروردین گروه هایی از پاسداران انقلاب اسلامی و کمیته های منطقه 8 به تدریج در خیابان 16 آذر و دیگر خیابان های اطراف دانشگاه حضور یافتند ، پاسداران که اکثراً از کمیته ها بودند تا ساعت 4 صبح روز دوشنبه هر لحظه بر تعدادشان افزوده می شد و در طلوع آفتاب دانشگاه تهران را شدیداً به محاصره خود در آوردند .

در خلال روز یکشنبه درگیری های پراکنده ای در اطراف دانشگاه تهران بین جناح های مختلف به وقوع پیوست که نتیجه این درگیری ها جراحات سطحی بود ، فقط در یک مورد خانمی از ناحیه گلو شدیداً زخمی شده بود که به سرعت وی را به بیمارستان رساندند .

با وجودی که بنی صدر در پیام خود از تمام مردم و گروه ها خواسته بود که از تجمع در اطراف دانشگاه خودداری کنند و خاطر نشان ساخته بود که حمله به دانشگاه و دفاتر گروه ها به معنای تضعیف دولت انقلاب و عملی ضد انقلابی است ، دانشجویان پیشگام خود را آماده درگیری می کردند و هر لحظه بر تعدادشان اضافه می شد .

درگیری این گروه و مخالفین آنها ساعت 5/6 صبح آغاز گردید که تعداد زخمی از طرفین بر جای گذاشت . در این هنگام پاسداران شروع به تیراندازی هوایی نمودند و دانشجویان پیشگام نیز که تا این لحظه تا حدودی بدون حربه بودند ، خود را با چماق و سنگ مسلح نمودند و به مقابله پرداختند . این درگیری ها به صورت موضعی تا ساعت 5/1 بعدازظهر ادامه یافت و حاصل این زد و خورد 7 ساعته ، یکصد نفر زخمی بود .

از ساعت 5/1 بعدازظهر درگیری ها به اوج خود رسید و در چند مرحله استفاده از سلاح گرم نیز مشاهده شد ، بیشتر زد و خوردها به این نحو بود که دانشجویان پیشگام در داخل دانشگاه سنگر گرفته بودند و با پرتاب سنگ به نزاع ادامه می دادند . گروه مخالف نیز اغلب به همین ترتیب عمل می کردند . افراد سپاه پاسداران با تیراندازی هوایی قصد آرام کردن محیط و خاتمه بخشیدن به نزاع را داشتند که عملاً موفق نبودند . تعداد زخمی ها به سیصد نفر رسیده بود و دو نفر کشته بر جای ماند .

در طول درگیری یک لحظه صدای آژیر آمبولانس قطع نمی شد و زخمی ها به سرعت ممکن در میان بارانی از سنگ به بیمارستان امام خمینی و دکتر شریعتی انتقال می یافتند و تعداد بسیار زیادی از زخمی ها در ستاد دانشجویان پیشگام معالجه می شدند و به طور مداوم دانشجویان پیشگام از بلندگوها از پزشکان و جراحان استمداد می طلبیدند .

تا ساعت 5 بعدازظهر هنوز زد و خورد ادامه داشت ، النهایه از تب و تاب افتاده بود . ساعت 6 بر شدت نزاع افزوده شد و صدای تیراندازی نیز از میان منازعه کنندگان به گوش می رسید و این درگیری تا ساعت 4 ادامه داشت . دانشجویان پیشگام ضمن اطلاعیه ای تهاجمات به اصطلاح خودشان " ضد مردمی " را که در آن صدها نفر زخمی و چندین نفر کشته به جای مانده بود ، محکوم نمودند.

و برای اجتناب از درگیری بیشتر اعلام کردند محل ساختمان مرکزی پیشگام را ترک نموده و آن را به شورای دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه تهران واگذار می نمایند و از همه مردم مبارز تهران دعوت می کنند تا تصمیم نهایی شورای دانشگاه ، از تجمع در محل ساختمان پیشگام خودداری نمایند .

با وجود این اطلاعیه پیشگام که رهبری مخالفین را به عهده داشت ، صبح روز سه شنبه نیز باز بسیاری از گروه های مخالف هنوز در دانشگاه تجمع نموده اند . ساعت 8 صبح ملاحظه می کنیم که تیراندازی هوایی هنوز در سطح دانشگاه و اطراف آن به گوش می رسد .

ولی طبق آخرین گزارش که بعد از ساعت 8 منتشر می گردد ، دانشگاه تهران کلاً در اختیار نیروهای جمهوری اسلامی در آمده است . ولی هنوز مدارس اطراف دانشگاه تهران یا به کلی تعطیلند یا در حال نیمه تعطیل به سر می برند و پاسداران نیز به صورت اتفاقی از گاز اشک آور استفاده می کنند .

در خیابان قدس و انقلاب در صبحگاه چند تیر شلیک می شود و تعداد کشته شدگان واقعه دانشگاه به 5 نفر و تعداد زخمی ها به 700 نفر رسیده است که تعداد 400 نفر به طور سرپایی معالجه و بقیه بستری گردیده اند ، ولی برخی گزارشات تعداد کشته شدگان را تا 14 نفر نیز ذکر کرده است .

روز دوشنبه اول اردیبهشت ماه بنی صدر اعلامیه ای صادر کرد بدین مضمون :

بسم الله الرحمن الرحیم

" مقصود شورای انقلاب از تصمیم متخذ عادی کردن وضع و بر عهده دولت گذاشتن تغییرات بنیادی نظام آموزش بوده است . در این دو سه روز گروه هایی به این عنوان که رئیس جمهور و شورای انقلاب از مردم خواسته اند در دانشگاه جمع شوند ، برخوردهایی به وجود آورده اند که منجر به ضرب و جرح و بیشتر از آن شده و می شود . این است که مراتب زیر را به اطلاع عموم می رساند :

1.برابر اطلاعیه و توضیحات چند گروه دانشجویی این گروه ها تصمیم شورای انقلاب را اجرا کرده و می کنند ، بنابراین تا صبح سه شنبه هیچ نیازی به اجتماع مردم نیست ، اگر ضرورت اقتضا کرد که مردم گرد آیند موضوع به اطلاع عموم خواهد رسید ، بنابراین هرگونه اجتماع و ایجاد درگیری در دانشگاه ها و خارج آن عملی ضد انقلابی تلقی می شود .

2. در خارج دانشگاه اقدام به هر نوع تجمعی و حمله به مراکز سیاسی توطئه بر ضد دولت انقلاب و تضعیف جبهه داخلی ما در برابر آمریکای سلطه گراست ، هر محلی که خارج از دانشگاه تصرف شده باید فوراً تخلیه گردد .

3. مردم کشور باید مراقب امنیت محیط کار خود باشند و بدانند اجرای تصمیمات مقامات تعیین شده از سوی مردم شرط ادامه انقلاب و پیروزی آن است . "

و روز سه شنبه این پیام رادیویی بنی صدر پخش گردید :

بسم الله الرحمن الرحیم

" خواهران و برادران در ساعت 2 بعد از نیمه شب آخرین گروه به تصمیم شورای انقلاب گردن گذاشت و هم اکنون در دانشگاه کسی باقی نمانده است . ای کاش دیروز صبح این کار صورت می پذیرفت و برخوردی هیچ به وجود نمی آوردند .

به هر رو از همه گروه هایی که تصمیم شورای انقلاب را پذیرفتند ، سپاسگزارم و به آنها که از ابتدا از آن پیروی کردند ، پیروزی رفتار انقلابی شان را تبریک می گویم و امیدوارم موافق تصمیم شورای انقلاب ، دانشگاه در آرامش کار خود را ادامه دهد . لازم است که مردم در هر جای کشور چون تهران عمل کنند و همه به امور زیر توجه نمایند :

1. فعالیت سیاسی در حدود قانون اساسی آزاد است و هیچ کس خودسر نباید مزاحم فعالیت هیچ یک از گروه ها بشود . می شود این کار را از مجرای صحیح خویش با قاطعیت و سرعت دنبال کرد .

2. در دانشگاه جدید فعالیت آزاد و سازمان دانشجویی منتخب دانشجویان از امکانات فعالیت صنفی برخوردار خواهد شد . دانشگاه همواره باید محل بحث آزاد و ابداع و ابتکار عملی تلقی گردد .

3. انقلاب وقتی کامل انجام می شود که بدون دشمنی با یکدیگر و در نظم و آرامش انجام پذیرد . امیدوارم این تجربه بر همه معلوم کرده باشد که ضروری است بر کشور جو تفاهم حکومت کند و همه خواهند کوشید این جو را حفظ نمایند .

مردم مسلمان ! ایستادگی بر سر تصمیم و قاطعیتی که نشان د اده شده کشور را از یک مصیبت بسیار بزرگ نجات داد . اینک که دولت اسلامی واقعیت پیدا کرده است ، همه باید بدانند که شرط پیروزی انقلاب و نجات کشور اجرای تصمیمات دولت انقلاب است و این دولت به خواست خدا تصمیمات خود را با قاطعیت تمام اجرا می کند . "

روز سه شنبه با پیام بنی صدر شروع شد ، آن روز روزی بود که بنی صدر و اعضای دیگر شورای انقلاب به همراه مردم به دانشگاه رفتند . آیا در آن روز بنی صدر روز 14 اسفند را پیش بینی می کرد و فکر می کرد چگونه 180 درجه به سوی ضد انقلاب خواهد گشت ؟

باری روز سه شنبه از صبح مردم مسلمان تهران همانند امواج خروشان دریا با خشم و عصیان به دانشگاه تهران آمدند . مردم دعوت بنی صدر را برای آمدن به دانشگاه و بازگشایی دانشگاه تا 15 خرداد و اجرای فرامان شورای انقلاب پذیرا شده بودند . در این اجتماع عظیم عباراتی که شنیده می شد چنین بود :

" بنی صدر حمایتت می کنیم " ، " ارتش بیست میلیونی آماده جهاد است ، فدایی فدایی این آخرین پیام است " ، " راه ما ، راه علی ، برو گمشو کمونیست " ، " پاسدار ، ارتشی حمایتت می کنیم " ، " فرهنگ آمریکایی نابود باید گردد ، دانشگاه اسلامی ایجاد باید گردد ."

بنی صدر و همراهان در ساعت 10 صبح وارد دانشگاه تهران شدند و با ابراز احساسات بی شائبه مردم با مشت های گره کرده و شوق زاید الوصف آنان روبرو گشتند . بدواً بنی صدر خواست سخنرانی کند ، ولی موفق به سخنرانی نشد ، زیرا از طرف گروهک ها سیم بلندگوها و میکروفن ها قطع شده بود ، بعد از 40 دقیقه پس از رفع اشکالات مربوطه وی آغاز سخن کرد . او گفت :

" خواهران و برادران عزیز درود به شما ملت مسلمان که به این سرعت بسیج شدید و این اجتماع بزرگ تاریخی را تشکیل دادید آن انقلاب بزرگ فرهنگی که قرآن به انسان وعده می دهد همین است که حاکمیت مردم جای حاکمیت طاغوتیان را بگیرد . امروز روز بزرگی در تاریخ ما است که حاکمیت شما از طریق شورای انقلاب به کرسی می نشیند ... "

این گفته ها با گفته های روز 14 اسفند چگونه در دو مسیر مختلف و دو طیف ضد هم قرار دارد . آن روز می توان گفت شروع تعطیلات دانشگاه بود ، گروهک ها از دانشگاه خارج شدند و دانشگاه موظف گردید تا 15 خرداد کلیه کارهای خود را خاتمه دهد .

همین مسئله که بنی صدر خود کارگردان آن بود بارها و بارها از طرف خود او مورد ملامت و شماتت و استهزا و حمله قرار گرفت . در هر فرصتی که توانست به بستن دانشگاه حمله کرد و آن را مورد انتقاد شدید قرار داد ، در حالی که کسی که در بستن دانشگاه ها فعال ترین نقش را داشت خود بنی صدر بوده ، فقط یک بار که از او سؤال شد که آقا مسئول بستن دانشگاه خود شما بودید با پوزخند گفت : به من گفته بودند دانشگاه فقط دو روز بسته خواهد ماند .

در پی دانشگاه تهران دیگر دانشگاه ها نیز بسته شد و روز 16 خرداد سال 59 آخرین دانشجویان از دانشگاه ها بیرون رفتند تا فرصت تغییر آموزش عالی و مقدمات انقلاب فرهنگی فراهم شود . اما شکی نیست که بنی صدر به چنین جریان تعیین کننده ای تنها از نظر تحکیم موقعیت و حفظ قدرت خویش و افزایش آن می اندیشید و نه ایجاد و انجام یک انقلاب فرهنگی ضروری برای جامعه مسلمان ایرانی . کما این که وقتی درک کرد موج انقلاب فرهنگی آرام ندارد ، علیه آن قد برافراشت .

 

غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(۴۶)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان