عروج خونین(19)

Orooje Khooninشهید محراب و حضور وی در مراسم شهدا

آیت الله اشرفی در طول جنگ تحمیلی بسیار مقید بود که در مراسم تشییع جنازه شهدا در کرمانشاه و اصفهان و خمینی شهر شرکت کنند . هیچگاه دیده نشد از یک شهید در کرمانشاه تشییع انجام شود و او در مراسم تشییع جنازه آن شهید شرکت نداشته باشد و هر گاه چند شهید تشییع می شدند، اعلامیه ای مبنی بر تعطیلی بازار و عزای عمومی صادر می کرد.

در ایامی که به اصفهان می رفت، در این رابطه با آقایان آیات خادمی و طاهری اعلامیه مشترک صادر می گشت و از مردم درخواست شرکت در مراسم تشییع جنازه شهدا می شد. در عملیات فتح المبین، شهید محراب در اصفهان بودند و همه روزه در مراسم تشییع جنازه شهدای عزیز اصفهان و خمینی شهر شرکت می کردند و بر جنازه ایشان نماز می گذاردند.

در یکی از مراسمی که ایشان حضور داشتند، بر جنازه یک صد و پنچ شهید نماز گزاردند و در اولین مجلس بزرگداشت آنها در مسجد سید اصفهانی سخنرانی کردند، همچنین در تشییع سیزده شهید خمینی شهر بر جنازه آنها نماز گزاردند و ...

در مجلس بزرگداشت شهدای فتح المبین در مسجد سید اصفهان آیت الله صانعی به بنده فرمودند: «اینگونه برنامه ها برای پدر شما سنگین است و باید رعایت سلامت ایشان بشود.» عرض کردم: «در مورد برنامه های ایشان بنده مکرر به پدرم گفته ام که سن شما اقتضای چنین برنامه هایی را ندارد، گاهی که چند ساعت برای ایشان استراحت می گذاشتم با اعتراض وی مواجه می شد و می فرمود امروز استراحت معنا ندارد و باید همیشه به کار بود.»

در مسافرت به اصفهان با این که هدف ما این بود که چند روزی استراحت داشته باشند، ولی نشد. در اصفهان همه روزه از ساعت هفت صبح تا دوازده دیدار خصوصی با مردم داشتند و از ساعت چهار بعدازظهر تا ده شب دیدار عمومی با گروه های مختلف و سخنرانی های متعدد چه در منزل برای ارگان ها و نهادها و چه در بازدید از مراکز مختلف ...

شهید محراب و نقش او در کمک به جبهه های جنگ

از آغاز جنگ تحمیلی تا شهادت، حساب های متعددی جهت کمک به امور جنگ و تدارکات آن افتتاح کرد. یک شماره اختصاصی در صندوق تعاون اسلامی کرمانشاه دایر و زاید بر دو میلیون تومان جمع آوری شد.

حساب مشترکی با استاندار در بانک استان، همچنین حساب مشترکی با جامعه روحانیت جهت کمک به جبهه و مهاجرین جنگ نیز گشوده شد که وجوه کثیری جمع آوری و در اختیار جبهه ها و مهاجرین قرار گرفت.

شهید محراب و مهاجرین جنگ تحمیلی

از آغاز جنگ تحمیلی و آواره شدن بیش از سیصد هزار نفر از مردم شهرهای مرزی قصر شیرین و سر پل ذهاب و دیگر بخش ها و روستاهای استان کرمانشاه از سوی آیت الله اشرفی کمیته ای به نام کمیته آوارگان جنگ تحمیلی با همکاری و همیاری عده ای از مردم خیر تشکیل و شماره حساب 2555 بانک استان افتتاح شد. در این حساب بیش از پنج میلیون تومان جمع آوری شد که با امضای دو تن از علمای کرمانشاه قابل برداشت بود.

آیت الله اشرفی در اکثر خطبه های نماز جمعه توصیه های فراوان در مورد اسکان مهاجرین و کمک به آنها می فرمود و ابتدا خود شخصاً از اردوگاه های مهاجرین بازدید به عمل آورده و از آنها تفقد و دلجویی و نسبت به رفع نیازمندهی های آنها اقدام می کرد. بعد نماینده ای به آن کمیته فرستاد تا در جهت مسائل مهاجرین نظارت مستقیم داشته باشد.

آیت الله اشرفی و بازسازی گیلانغرب

پس از طرح باز سازی مناطق جنگی و استقبال مردم ایران از این عمل اسلامی و انقلابی شهید محراب طی تلگرافی به رهبر انقلاب پیشنهاد بازسازی شهر گیلانغرب را از سوی مردم شهید پرور کرمانشاه اعلام کرد.

شماره حساب مشترکی از سوی شهید محراب و استاندار کرمانشاه برادر متعهد علی اکبر رحمانی در بانک استان افتتاح و وجوه نقدی مردم در این بانک واریز و سپس بازسازی گیلانغرب سریعاً انجام شد و در شهریور ماه سال 61 با حضور ایشان و تنی چند از شخصیت های کشور، شهر گیلانغرب بازگشایی گردید و مردم این شهر به خانه و زندگی خود بازگشتند.

عروج خونین(۱۸)


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29