شهیدی که هیچ‌گاه قاتل او پیدا نشد

Ghasemi1از سال‌های آغازین دهه ۵۰، دغدغه‌های آن شهید، متوجه برون داد فکری و دینی جریان موسوم به روشنفکری دینی بود و در برابر آن به شدت موضعگیری می‌نمود. وی به طور مشخص بر آثار دکتر علی شریعتی حساسیتی فراوان نشان می‌داد.

شهید آیت الله حاج شیخ قاسم اسلامی از عالمان مجاهد و خطبای پر آوازه قرن اخیر در تهران و ایران به شمار می‌رود. وی پس طی مدارج علمی در حوزه‌های قم و نجف و دریافت اجازات متعدد اجتهاد از مراجع نامدار آن، راهی تهران گشت و به مواجهه با عناصر و چهره‌های دین ستیز همچون احمد کسروی پرداخت.

او در نهضت ملی ایران و همگام با مرحوم آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی حضوری فعال داشت و در طول مدت آن، ۵۰ بار به زندان افتاد! شهید اسلامی در دوران آغاز نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی نیز با سلاح برنده خطابه خویش به میدان آمد و متحمل محدودیت‌ها و حبس‌های متعدد کشت. امام خمینی در سخنرانی اعتراضی خویش علیه کاپیتولاسیون در آبان ماه ۱۳۴۳، به طور مشخص به زندانی شدن آن شهید والامقام اشاره و اعتراض کردند.

Ghasemi2

از نیمه دوم دهه ۴۰ و سال‌های آغازین دهه ۵۰، دغدغه‌های آن شهید، متوجه برون داد فکری و دینی جریان موسوم به روشنفکری دینی بود و در برابر آن به شدت موضعگیری می‌نمود. وی به طور مشخص بر آثار دکتر علی شریعتی حساسیتی فراوان نشان می‌داد و علنا به نقد و تخطئه آن می‌پرداخت.

سرانجام این عالم پرتلاش، درشب ۱۵ رمضان ۱۳۵۸ (شب میلاد امام مجتبی «ع») و به هنگام افطار، در خانه خویش مورد سوء قصد قرار گرفت و در دم به شهادت رسید. هویت قاتلان وی همچنان سر به مهر ماند اما اکثر ناظران وتحلیلگران، اندیشه‌های «فرقان گونه» را مسئول این ترور می‌دانند.

برخی آثار شهید آیت‌الله حاج شیخ قاسم‌اسلامی

برخی آثار شهید آیت‌الله حاج شیخ قاسم‌اسلامی


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31