شنای سوئدی در باتلاق منافقین

Hamid Noori3

ایران خواهان آزادی فوری حمید نوری، شهروند ایرانی زندانی در سوئد شد. این مهم را حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفت و گوی تلفنی با «آن لینده»، همتای سوئدی خود مطرح کرد. نوری، شهروند ایرانی و از کارمندان اسبق قوه قضائیه است که آبان 1398 در حالی که در یک سفر شخصی راهی سوئد شده بود، در بدو ورود به این کشور از سوی نیروهای امنیتی سوئد بازداشت شد. این شهروند ایرانی که بر مبنای ادعا های موهوم زندانبانی از اعضای گروهک تروریستی منافقین در سال های دهه 60 دستگیر شد، بیش از 2 سال است که با بدترین شرایط در زندان سوئد به سر می برد. این در حالی است که این دستگیری بدون انجام تحقیقات جامع و مستقل و صرفا بر مبنای پرونده سازی طراحی شده از سوی برخی سرویس های متخاصم با اظهارات مغرضانه و دروغ پردازی شماری از اعضای سازمان منافقین صورت گرفته است. در پی این تلاش های مغرضانه بود که دستگاه قضایی سوئد در روند ناعادلانه و سیاسی، این شهروند ایرانی را که بعد از برگزاری 90 جلسه دادگاه تنها کمتر از 20 ساعت فرصت دفاع به او داده بودند، محکوم کرد و منابع دیپلماتیک از احتمال صدور حکم بلندمدت خبر داده اند.

دستگاه قضایی سوئد بر پایه ادعای گروهک منافقین که مدعی هستند نوری در طول سال های دهه 60 زندانبان آنها بوده، حکم به دستگیری او داده است اما این در حالی است که او 30 سال پیش از خدمت در قوه قضائیه ایران استعفا داده و در طول سال های پس از آن، به شغل آزاد اشتغال داشته است. اما منافقین تلاش می کنند اینگونه القا کنند که نوری در سال های دهه 60 مسئولیت مهمی در زندان های اوین و رجایی شهر داشته و در سال های اخیر نیز دارای مسئولیت و ارتباطات گسترده با مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی بوده است.

ابتدا دستگیری بعد مستندات ساختگی

پیشتر کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه سوئد ابتدا نوری را بر مبنای یک سری اتهامات واهی دستگیر کرد و بعد از آن به سراغ این رفت تا بتواند یک سری مستندات ساختگی را فراهم و کیفرخواستی را برای ایشان تنظیم و به دادگاه ارسال کند، نسبت به شرایط زندان برای این شهروند ایرانی اعتراض کرده و گفته بود: «به نوری برای مدت یک سال و نیم اجازه دسترسی به خانواده را ندادند و حتی وقتی خانواده وی دو بار برای ملاقات با ایشان به سوئد سفر کردند دولت و مقامات قضایی آن کشور اجازه دیدار به آنها را ندادند.»

ادعای سوئد: تحت تاثیر تبلیغات قرار نمی گیریم

در پی این تحولات وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در گفت وگوی تلفنی با همتای سوئدی خواستار آزادی فوری نوری شد. امیرعبداللهیان در این گفت وگوی تلفنی بر لزوم توجه هر دو طرف بر رفع سوء تفاهمات و موضوعاتی که در راه توسعه مناسبات دوجانبه مانع ایجاد کرده، تاکید کرد و افزود: «روابط دیرینه دو کشور نباید تحت تاثیر تبلیغات و اقدامات بی پایه و اساس یک گروهک تروریستی که سوابق جنایت های آن علیه ملت ایران بر همگان روشن است، قرار بگیرد.» امیرعبداللهیان در همین چهارچوب خواستار آزادی فوری نوری شد. «آن لینده»، نیز در این گفت وگوی تلفنی روابط با ایران را برای سوئد ارزشمند خواند و با اشاره به تلاش های گروهک منافقین برای تاثیرگذاری بر دادگاه حمید نوری، شهروند ایرانی که به اتهامات بی اساس در سوئد مورد محاکمه قرار گرفته، اعلام کرد: «دولت و سیستم قضایی سوئد تحت تاثیر تبلیغات این گروه قرار نخواهد گرفت.»

وزیر خارجه سوئد در حالی در گفت و گو با وزیر خارجه کشورمان ادعا می کند که کشورش تحت تاثیر تبلیغات گروه منافقین قرار نمی گیرد که سوئد در سال های گذشته به محلی برای استقرار گروه ها و جریان هایی تبدیل شده که سابقه جنایات خشونت بار و خونین آنها علیه ملت ایران بر کسی پوشیده نمانده است. امری که بی تردید در دستگیری بی دلیل شهروند ایرانی بنا بر ادعاهای اثبات نشده و واهی نمایان شده است.

منبع: روزنامه ایران


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31