حق طلبی و اسلام خواهی ویژگی بارز دو روحانی شهید رمضان در کردستان

Shohadaye Ramazan شهدای رمضان کردستان شهید ماموستا ˈمحمد شیخ الاسلام ˈنماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری و شهید ماموستا ˈملا برهان عالیˈ، نماد وحدت در جامعه بوده و حق طلبی و دفاع از ارزش های اسلامی ویژگی بارز این دو شهید بزرگوار بود.

شهید ماموستا شیخ الاسلام به عنوان نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، مایه وحدت و برادری در کردستان بود و شهید مظلوم ملا برهان عالی نیز به عنوان یک روحانی و مدرس دانشگاه در میان جامعه علمی کردستان از جایگاه والایی برخوردار بود.

ماموستا شهید شیخ الاسلام را می توان مصداق بارز شهیدی بیدار دانست که با گذشت پنج سال از شهادتش هنوز هم ندای اسلام خواهی و وحدت طلبی وی در جامعه به گوش می رسد.

این شهید بزرگوار در سال 1315 هجری شمسی در یکی از روستاهای شهرستان بانه و در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود و درسایه تعالیم پدر بزرگوارش در فضایی پرورش یافت که 13 نسل پیش از وی در راستای رسالت و آموزه های دینی به فعالیت مشغول بوده اند.

وی در محضر علمای بزرگ منطقه کردستان به یادگیری و تحصیل در زمینه علوم اسلامی پرداخت و در سال 1336 از سوی ملا باقر مدرس عالم و استاد بزرگ منطقه، به عنوان مفتی اعظم مذهب شافعی در منطقه شناخته شد.

ماموستا شیخ الاسلام حدود 50 سال از عمر با برکت خود را صرف تربیت و تدریس طالبان علم کرد و حدود 20 سال در سقز و بانه به صورت سنتی در حجره طلاب و در مدارس رسمی علوم دینی به امر تدریس، تحقیق و تفحص پرداخت.

این شهید بزرگوار همچنین حدود 30 سال در سنندج به امر تدریس، تحقیق و پژوهش در مدارس دینی، آموزش و پرورش و دانشگاه های کردستان مشغول بود و همزمان امام جماعتی مسجد سید قطب سنندج را نیز عهده دار بود.

وی علاوه بر فعالیت دینی و فرهنگی، در دوره های سوم و چهارم به عنوان نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد، و عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز بود.

این روحانی شهید همواره مردم را متوجه عملکرد مثبت نظام می کرد و در هر جایی که اختلاف یا مشکلی میان مذاهب و فرق مختلف روی می داد پیشقدم شده و وحدت و انسجام میان مذاهب را استحکام می بخشید.

شهید شیخ الاسلام تمام عمر خویش را صرف ایجاد تقریب مذاهب اسلامی در منطقه کرد و سرانجام نیز تلاش خستگی ناپذیر وی در راه اعتلای وحدت کلمه و دین اسلام موجب شد تا هدف دشمنان و کینه توزان قرار گیرد.

این شهید بزرگوار در 27 رمضان (شب قدر) سال 88 ، پس از اقامه نماز مغرب در مقابل مسجد سید قطب سنندج، به دست عوامل مزدور به شهادت رسید و بنا به وصیت خود ایشان در تپه شیخ محمد باقر سنندج دفن شد.

شهید برهان عالی فرزند ملا محمد امین مشهور به ماموستای کانی دیگر شهید رمضان سال 88 کردستان نیز در سال 1332 در روستای کانی سانان از توابع مریوان دیده به جهان گشود.

وی مقدمات علوم دینی را بتدریج در مکتب پدر خود فرا گرفت و سپس ضمن فراگیری اصول و مسایل مختلف علوم دینی، به آموزش و تدریس مسایل دینی به سایر طلاب پرداخت.

این شهید روحانی بزرگوار در سال 1351 پس از پایان تمامی سطوح دروس حوزوی با حضور علمای برجسته منطقه به صورت رسمی اجازه نامه افتاء در مذهب امام شافعی (رض) را دریافت کرد و در کنار پدر خود به تدریس علوم دینی و اقامه نماز جمعه و جماعت در روستا مشغول شد.

وی در جنگ تحمیلی و بمباران پیاپی هواپیماهای رژیم بعث عراق، روستای زادگاه خود را ترک و به روستاهای دیگری مهاجرت و پس از آوارگی از روستایی به روستای دیگر، سرانجام در مریوان ساکن شد.

شهید عالی سپس در مریوان علاوه بر تعلیم عمومی مسایل دینی به همکاری با آموزش و پرورش پرداخت و درس های بینش اسلامی، فلسفه و منطق را در مدارس و دبیرستان های مریوان به جوانان تعلیم داد.

وی پس از دریافت مدرک تعیین سطح در مقطع ارشد ، در مدارس و مراکز علمی و مدارس علوم دینی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در سنندج مشغول تدریس شد و در شورای روحانیت و شعبه حل اختلاف نیز فعالیت قابل توجهی داشت و خدمات زیادی به مردم کردستان ارایه داد.

این شهید بزرگوار در سال 1377 به در خواست هیات امنای مسجد نور شهرک بهاران سنندج ، امامت این مسجد را پذیرفت، و پس از آنکه مسجد جامع قبا در بهاران سنندج احداث شد، به اقامه نماز جمعه در این مسجد و ترویج تعالیم وحدث اسلامی پرداخت.

این عالم وارسته در سنگر تدریس در مدارس علوم دینی و آموزش و پرورش از اساتید سرشناس بود و شاگردان بسیاری را تعلیم و تربیت و تحویل جامعه روحانیت و فرهیختگان علمی کردستان داد.

شهید ملا برهان عالی نیز همانند شهید شیخ الاسلام از منادیان وحدت اسلامی در منطقه به شمار می رفت و همواره در مسیر اسلام ناب محمدی (ص) و دفاع از آرمان های اسلامی و انقلابی پیشتاز بودند.

این شهید عالیقدر سرانجام در شب 22 رمضان و لیالی قدر پس از اقامه نماز تراویح در مسجد قبای شهرک بهاران سنندج توسط تکفیری های

تندرو و مزدور، ترور، و به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از برگزاری یادواره این دو شهید بزرگوار خبر داد و گفت: همزمان با پنجمین سالگرد شهادت مظلومانه دو فقید مجاهد شهید شیخ الاسلام و شهید برهان عالی، دوم مرداد امسال، یادواره ای همراه با محفل انس با قرآن با حضور اقشار مختلف مردم در مسجد قبای بهاران سنندج برگزار می شود.

حجت الاسلام ˈرحیم جعفری ˈ افزود: آرامش و آسایش موجود در جامعه مرهون خون شهدا است و در استان فرهنگی کردستان نیز شهدای رمضان و همچنین شهدای دفاع مقدس با اهدای خون خود در راه آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی، از مبانی اسلام ناب محمدی(ص) پاسداری کردند.

وی خواستار برگزاری یادواره ای با شکوه و در خور شأن و مقام والای شهدای رمضان کردستان شد و اظهار کرد: این دو شهید جلیل القدر در تبیین اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی در استان فرهنگی کردستان نقشی موثر و کارساز داشتند.

رییس مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور نیز گفت:شهدای روحانی کردستان جزو مظلوم ترین شهدا هستند و در سخت ترین شرایط ، از اعتقادات خود و خدمت در راه اسلام دست نکشیدند.

حجت الاسلام ˈمحرمعلی فراشیˈافزود: شهدای روحانی نماد وحدت بوده و در تبلیغ و ترویج دین مبین اسلام گام های اساسی را برداشته بودند که مورد غصب دشمنان اسلام قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

به گفته وی، این شهدا با قلم و خون خود از اسلام و آرمان های نظام در برابر دشمنان دفاع کردند لذا آحاد جامعه باید خود را مدیون شهدای روحانی بدانند و در راستای زنده نگه داشتن یاد و خاطره این بزرگواران تلاش کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان نیز گفت: شهید ماموستا شیخ الاسلام، و شهید برهان عالی، وجودشان در جامعه مایه خبر و برکت بود و تمامی مردم کردستان از این دو شهید عزیز همواره به نیکی نام می برند و جزو افتخارات کردستان هستند.

ˈمحمد سلیمانیˈ افزود: بی گمان خداوند این دو بزرگوار را دوست داشت و چون خادم اسلام و قرآن بودند و در راه خدا مجاهدت می کردند شهادت را آن هم در ماه مبارک رمضان و شب های قدر روزی آنان قرار داد.

وی اظهار کرد: عزت و سربلندی امروز ما در سایه فداکاری و ایثار شهدا است، و شهدای روحانی با نثار جان خود دسیسه های دشمنان را خنثی کرده و بر عزت جامعه اسلامی افزودند.

وی گفت: شهدای دیگری نیز در این ماه مبارک و در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند که از جمله می توان به شهدای بمباران 15 خرداد سال 63 اشاره کرد که بیش از 200 نفر از مردم بانه با زبان روزه برای گرامیداشت 15 خرداد در پارک شهدا تجمع کرده بودند مورد حملات هوایی رژیم بعث قرار گرفته و به شهادت رسیدند.

شهید ماموستا شیخ الاسلام و ماموستا برهان عالی دو روحانی کردستان در رمضان سال 88 و در لیالی قدر به فاصله کمتر از یک هفته به دست عوامل گروه های مزدور به فیض عظیم شهادت نائل آمده و پاداش سال ها خدمت صادقانه به اسلام عزیز را در ماه مهمانی خدا دریافت کردند.

این دو شهید بزرگوار همواره ملجا و پناهگاهی برای مردم کردستان به شمار می آمدند و جوانان و نوجوانان بسیاری با بهره مندی از رهنمون های این بزرگواران قدم در راه کسب علوم اسلامی گذاشتند و بدون شک جامعه روحانیت کردستان با از دست دادن این دو شخصیت بزرگ با لطمه بزرگی روبه رو شد که هیچ گاه جبران نخواهد شد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31