حسد منافقین از جایگاه عزتمند زنان ایران

وضعیت زنان ، یکی از اصلی ترین برنامه ی تبلیغاتی ،ضدایرانی – اسلامی ، محافل صهیونیستی است . این برنامه برآن است که با هتک حرمت زن شرافتمند ایرانی ، تصویری حقیرانه و مادن انسانی از آن تصویر کند.

آتش بیار این معرکه ی ننگین و غیر انسانی ، اپوزیسیون منفور و بخصوص سازمان خائن و وطن فروش منافقین است .

در حالی که زنانی که در گروه منافقین زندگی می کنند ، همچون موجودات عقب مانده از دسترسی به هر گونه زندگی انسانی و شرافتمندانه محروم هستند و از کمترین استعدادهای زنان ایرانی نیز برخودار نمی باشند و بنا بر گزارشات افراد بازگشته ، اکثریت قریب به اتفاق آنها دچار بیماریهای هیستریک روانی هستند و هم چون عروسک خیمه شب بازی در دست رجوی به بازی گرفته می شوند ، از سویی کارچاق کن سیاست تبلیغاتی صهیونیستها شده و از دیگر سو ، افرادی که هیچ اطلاع و شناختی از وضعیت ایران ندارند را فریب داده و با اطلاعات نادرست ، آنها را وادار به موضعگیری بر علیه زنان ایران می کنند.

در تاریخ 3 می 2005 ، نشریه مجاهد شماره 738، از برگزاری یک جلسه در ایتالیا خبر داد که در آن محمد محدثین ، یکی از اعضای اصلی سازمان مجاهدین در آن شرکت داشته است. در این جلسه خانمی به نام يولاندا ولتري ، گزارشی شرم آور از وضعیت زنان ایران را با تکیه بر گفته های مجاهدین قرائت می کند ، که عمق کینه و نفرت آنان را از ایران و ایرانی منعکس می سازد.

با مرور بخشهایی از این اهانت نامه ، گزارش مختصری از واقعیت جایگاه زنان در جمهوری اسلامی ایران را ارائه می کنیم :

در ايران زنان از هيچ حقي برخوردار نيستند. ايران هم‌چنان بزرگترين زندان زنان مي‌باشد. در اين كشور بيشترين اعدام زنان صورت مي‌گيرد و ادارة خانواده حق طبيعي شوهر مي‌باشد. زن در همة شرايط تابع شوهر مي‌باشد،وظيفة سرپرستي خانواده به شوهر محول مي‌شود.ايران بعد از كلمبيا و هند بيشترين آمار خودكشي را دارد . در ايران بيش از صد‌هزار نفر خودكشي مي‌كنند كه 75‌درصدشان زنان مي‌باشند. هر روز تعداد بيشتري از زنان با به آتش كشيدن خود و براي اعتراض به وضعيتشان خودكشي مي‌كنند. اكثر اين قربانيان از سرخوردگي و نااميدي رنج مي‌برند. بنا به تحقيقاتي كه در شهر كرمانشان انجام گرفته است سرخوردگي زنان ريشه‌هاي اجتماعي از جمله نداشتن حقوق اجتماعي، كار و امنيت قانوني، مشكلات رواني و فقر، اختناق، روسپيگري اجباري دارند.فقر و روسپي‌گري اساساً دو پديده‌ هستند كه در رژيم به‌وجود آمدند. يك ميليون‌و‌هفتصد هزار زن بي‌خانمان هستند، يك ميليون نفر از زنان اساساً هيچ حمايت اجتماعي دريافت نمي‌كنند. 51‌درصد از مردم در ايران زير خط فقر زندگي مي‌كنند، تقريبا 26‌درصد از زنان در ايران مشكلات رواني دارند. خشونت عليه زنان در ايران نهادينه شده و عملي كاملاً قانوني است.

انقلاب اسلامی و حیات دوباره زنان

(از خبرگزاری مهر )

پس از پیروزی انقلاب اسلامی زمینه و شرایط مناسبی برای فعالیت زنان نسبت به دوره قبل در جامعه فراهم شد بطوریکه حضور آنها درعرصه های مختلف اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی بسیار چشمگیر بوده ، گرچه هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله و موانع و مشکلاتی وجود دارد که باید با کمک وبرنامه ریزی عملی مسوولین و همچنین تلاش جامعه زنان برطرف شود.

گزارشهای منتشر شده در خصوص فعالیتها و مشارکت زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی نشان دهنده پیشرفت وارتقای آنها درتمام زمینه ها و عرصه های مختلف اجتماعی است ، همچنین زنان در این چند دهه آزادی های بیشتری به دست آورده اند و همین امر باعث شده بتوانند با اطمینان ، آرامش و امنیت خاطر در اجتماع حضور داشته باشند .

افزایش دانش ، آگاهی و خود باوری زنان ، افزایش ورودیهای زنان و دختران در دانشگاهها ، افزایش تعداد مدیران زن ، رشد 773 درصدی تشکلهای غیر دولتی زنان ، رشد 380 درصدی مراکز فنی وحرفه ای دختران و....در سالهای اخیر نشاندهنده حضورگسترده آنها درعرصه اجتماع است .

مشارکت و بلوغ سیاسی زنان نیز در سالهای اخیر افزایش زیادی داشته به طوری که در سال 82 ، 65در صد جمعیت زنان در انتخابات شرکت کرده اند ، همچنین 504 زن نیز برای کاندید شدن در انتخابات مجلس شرکت کردند که این آمار نسبت به دوره قبل خود از رشد 44 درصدی برخوردار بود و در دوره دوم انتخابات شورای های اسلامی نرخ رشد مشارکت زنان به 70 درصد رسید .

در چند سال اخیر تعداد زنان مولف 226 درصد ، تعداد زنان ناشر 56 در صد ودر زمینه زنان مترجم نیز 230 درصد نسبت به گذشته رشد داشته است که این امر افزایش مشارکت فرهنگی زنان در جامعه را نشان می دهد.

افزایش نرخ مشارکت زنان امروز ، بالاترین میزان رشد در قبل و بعد از انقلاب

براساس آخرین آمار های ارایه شده توسط بانک جهانی نرخ مشارکت زنان درایران به 8/ 14 درصد رسیده که این رقم بالاترین میزان رشد درسالهای قبل و بعد از انقلاب است،علی رغم افزایش مشارکت و رشد و پیشرفت زنان درعرصه های مختلف ، اما باز هم مشکلات فراوانی پیش روی آنهاست ، عدم سپردن پستهای بالای مدیریتی به زنان ، افزایش نرخ بیکاری ، کافی نبودن مراکز تفریحی و ورزشی ، مشکلات حقوقی که زنان با آن دست بگریبانند ، خشونتهای خانگی ، مشکلات زنان سرپرست خانوار و عدم حمایت آنها و... از جمله مشکلات وموانعی است که باید مورد توجه مسوولین قرار بگیرد.

 

Pol

پس از گذشت 26 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز هم نشانه هایی از فقر فرهنگی ، اندیشه و تفکر مردسالارانه در جامعه دیده می شود به گونه ای که در برخی از سازمانها و نهادهای دولتی اجازه فعالیت در پستهای مدیرتی به زنان داده نمی شود مسوولین و دولتمردان باید بدانند توانایی زنان کمتر از مردان نیست و آنها نیز می توانند همپای مردان در کارهای اجتماعی و اقتصادی فعالیت داشته باشند بنابراین توجه به این امر نیازمند اصلاح در تغییر نگرش هاست .

با توجه به جمعیت زیاد دختران فارغ التحصیل دانشگاهی که نشانه بالارفتن سطح آگاهی و دانش آنهاست و افزایش نرخ بیش از11 درصدی بیکاری زنان ، باید از سوی مسوولین شرایط ، زمینه ها و امکانات لازم برای اشتغال آنها بیش از گذشته فراهم شود .

مشارکت زنان ایرانی الگویی برای زنان جوامع دیگر

رییس مرکز امور مشارکت زنان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی مهر در باره وضعیت زنان پس از انقلاب اسلامی می گوید : انقلاب اسلامی ایران زمینه را برای حضورمشارکت گسترده زنان در تمام عرصه های اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و.. فراهم کرد و به برکت انفاس قدسی امام راحل (ره) که نگاه روشن ، عالمانه و متناسب با زمان در ازتباط با جایگاه زن داشت باعث شد که زنان حیات مجددی پیدا کردند.

زهرا شجاعی می افزاید: در عرصه های اجتماعی بدلیل تناسب فرهنگ عمومی جامعه اسلامی با اعتقادات دینی و مذهبی ، زمینه برای مشارکت اجتماعی بیش از گذشته فراهم شد وزنان در قالب تشکلها و نهادهای مدنی با گستردگی بیشتری به فعالیت ادامه دادند به گونه ای که در حال حاضر 480 تشکل غیر دولتی زنان وجود دارد .

 

She

وی در خصوص افزایش دانش و آگاهی زنان خاطر نشان می کند: قبل از انقلاب از هر 4 زن ، یک زن باسواد بود اما درحال حاضر این آمار به 81 در صد افزایش پیدا کرده و درروستاها ، شهر ها و.. نیز رشد قابل توجهی داشته است.

وی به افزایش فعالیت اقتصادی زنان اشاره کرده و می گوید: قبل ازانقلاب شاهد افت و نزول فعالیت اقتصادی زنان و همچنین حضور آنها در برخی از مشاغل و پستها بودیم اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی در مشاغل فنی و علمی به وجود آمد .

امکانات و ظرفیتها برای زنان عادلانه توزیع نشده است

رییس مرکز مشارکت زنان می افزاید: به همان اندازه که زنان در بروز و تثبیت انقلاب اسلامی نقش ایفا کردند ، انقلاب نیز زمینه و شرایط مشارکت بیشتر آنها را فراهم کرد ، مشارکت زن مسلمان با توجه به نقش مادری و تربیت فرزندان و همچنین حضور درفعالیتهای اجتماعی مدل و الگوی جدیدی از این مشارکت را بوجود آورد و درحال حاضر نیز مشارکت و پیشرفتهای زنان ایرانی الگویی برای زنان کشورهای عربی ، آسیایی و منطقه به شمار می روند .

شجاعی با اشاره به اینکه دستاوردها و پیشرفتهای حوزه زنان پس از انقلاب به معنای رفع تمام مشکلات آنها نیست ، تصریح می کند: عدم شناخت دقیق از نیازها و مطالبات زنان و بی توجهی نسبت به تحولات اجتماعی این حوزه و همچنین متناسب توزیع نکردن منابع و امکانات در عرصه های اجتماعی و فرهنگی امروز زنان و... از جمله مشکلاتی است که د رحال حاضر زنان جامعه با آن روبر هستند.

وی می گوید : با توجه به اینکه امروزه زنان نسبت به گذشته اجتماعی تر شده اند و سن امید به زندگی آنها نیز 10 سال و نرخ باسوادی آنها 81 درصد افزایش یافته و همچنین با دنیای بیرون تعامل و ارتباط بیشتری دارند اما امکانات و ظرفیتها برای آنها مناسب و عادلانه توزیع نشده است.

وی می افزاید : در حال حاضر رسوبات تفکر ونگرش مردسالارانه از یک طرف و تفکرات بیگانه ازسویی دیگر باعث شده که به جایگاه زنان درجامعه لطمه وارد شود.

Pez

رسیدن به وضعیت مطلوب

رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز در این باره به خبرنگار خبرگزاری مهرمی گوید: پیروزی انقلاب اسلامی که یک انقلاب فرهنگی بود در بهبود شرایط و تحول وضعیت زنان تاثیر عمیقی ایجاد کرد ، دیدگاه نگرش خبرگان و موثرین درجامعه نسبت به جایگاه زنان تغییر پیدا کرد البته عامل اصلی این تغییر و تحولات دیدگاههای امام راحل (ره) بود .

منیره نوبخت می افزاید : قبل از انقلاب به لحاظ وضعیت فرهنگی واجتماعی زنان که مغایر با اصول اخلاقی بود دیدگاههای منفی و یا ابهاماتی درجامعه ایجاد شده بود و درواقع نگرش امام و اظهارات ایشان درمورد جایگاه زنان در نظام باعث ایجاد تغییرات در سطوح مختلف شد.

وی خاطر نشان می کند: این تحولات جدی و بنیادین به صورت تدریجی طی 25 سال با ثبات و استحکام رخ داده و این سیر ازنظر حضور ، وضعیت ، موقعیت اجتماعی و همچنین مشارکت زنان روند تکاملی خوبی داشته و قطعا درآینده نیز افزایش می یابد تاحدی که وضعیت زنان بسیار مناسب تر و بهتر از امروز خواهد شد.

وی در خصوص مشکلات پیش روی زنان می گوید: تغییر و تحولاتی که در مورد وضعیت زنان به وجود آمده به معنای این نیست که به طور کامل به اهداف خود دست پیدا کرده و هیچ مشکلی برای آنها وجود ندارد اما این مشکلات قطعا با برنامه ریزی قابل حل است.

رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان می افزاید: درواقع توجه عملی به تحقق الگوی نهایی و وضعیت مطلوب و همچنین تلاش بیشتر از سوی مسوولین و مجموعه دست اندرکاران باعث خواهد شد مشکلات زنان درآینده ای نزدیک برطرف شود .


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31