انتخابات عراق؛ ناکامی بزرگ منافقین و شرکا

Iraq Election1سومین دوره انتخابات مهم و حساس پارلمانی عراق چهارشنبه هفته گذشته در سراسر این کشور برگزار گردید و براساس اعلام رسمی کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق، 63 % شهروندان در این فرایند دمکراتیک مشارکت کردند.

در این دوره صدها ناظر خارجی از سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا و تعدادی از مؤسسات بین المللی و 23 هزار ناظر داخلی بر روند اجرای سالم و شفاف انتخابات نظارت داشتند و دهها رسانه و شبکه تلویزیونی خارجی از نزدیک نظاره گر حضور مردم و روند برگزاری انتخابات بودند.

در این میان آنچه که جالب توجه بود تلاش های مستمر گروهک تروریستی منافقین از ماه ها قبل برای تخریب انتخابات و دولت نوری مالکی و القای بروز تقلب های گسترده بود. رسانه های متعلق به این گروه هم راستا با سایت ها و مطبوعات بعثی و مخالف امیدهای فراوانی به شکست این انتخابات داشتند و حتی برخی از تحلیل گران و منابع سیاسی در عراق از پرداخت هزینه های انتخاباتی برخی نامزدهای جریان های مخالف توسط منافقین خبر داده بودند.

این گروه با انعکاس و انتشار مواضع برخی گروه ها و جریان های سیاسی و مسلح در استان های غربی  که به طور طبیعی و آشکار مخالف با دولت کنونی و فرایند سیاسی در عراق هستند از شکست سخت دولت در امر برگزاری انتخابات و فراخوان مردم سخن می گفتند.

فارغ از این ادعاها، چند مسأله عمده درباره انتخابات و دوران مابعد آن به خوبی نشان می دهد که گروهک تروریستی منافقین و همه جریان های معارض در عراق نه تنها نتوانستند به گوشه ای از اهداف خود برسند بلکه با شکست سنگین و بی سابقه ای رو برو شدند.

نخست – تنها چند ساعت پس از پایان رأی گیری، نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق با صدور بیاینه ای برگزاری موفقیت آمیز انتخابات مجلس را ستود و حضور گسترده مردم را باور نکردنی توصیف نمود و از آنان و کمیساریای عالی انتخابات قدردانی کرد.

علاوه بر سازمان ملل، اتحادیه عرب نیز که با ارسال 25 ناظر از نزدیک شاهد فرایند انتخابات بود، بر موفقیت آن تأکید کرد. وزارت امور خارجه فرانسه، آمریکا، روسیه، سفیر استرالیا در بغداد، شورای امنیت و تعداد دیگری از کشورها نیز با تبریک پیروزی برگزاری انتخابات بر سالم و موفقیت آمیز بودن آن تأکید کردند.

دوم – مشارکت گسترده و 63 درصدی مردم نشان می دهد شهروندان عراقی با اعتماد به برگزار کنندگان انتخابات در صیانت از آراء آنها، همچنان به فرایند سیاسی موجود در کشورشان اعتقاد دارند و این نسبت وسیع پشتوانه ای برای ادامه این روند خواهد بود.

سوم – براساس نتایج غیررسمی اعلام شده از منابع مختلف خبری و سیاسی در عراق، ائتلاف دولت قانون وابسته به نخست وزیر این کشور تا این لحظه در 11 استان این کشور (از 18 استان) به طور ملموس پیشتاز است و مالکی نیز به تنهایی توانسته است آرای زیادی را در حوزه انتخابیه بغداد از آن خود کند.

هرچند تا پیش از برگزاری این دور از انتخابات بسیاری از تحلیل گران شانس دولت قانون برای پیروزی در این انتخابات را بیش از رقبا و دیگر جریان ها می دانستند اما پیروزی در این تعداد از استان ها و با رأی بالا موضوعی غیرقابل پیش بینی بود.

این مسأله نشان دهنده افزایش اعتماد مردم عراق به نخست وزیر فعلی و حمایت قاطع از اقدامات سیاسی و امنیتی وی در برخورد با تروریست ها و مواجهه باز و آشکار او با کشورهای حامی تروریسم در منطقه دارد.

هر چند حوادث ماه های اخیر در استان الانبار و برگزاری میتینگ های اعتراضی در استان های غربی علیه  مالکی منجر به توهم برخی شخصیت های داخلی عراق، کشورهای معاند با بغداد و گروهک تروریستی منافقین مبنی بر سرنگونی حتمی وی در این دور از انتخابات شده بود اما نتایج به دست آمده نشان دهنده پیروزی مجدد مالکی و ناکامی خفت بار منافقین در برابر خواست و اراده ملت عراق است.

شاید سنگینی حضور وسیع مردم، قدردانی رسمی سازمان های بین المللی و کشورهای خارجی و پیروزی مجدد ائتلاف دولت قانون چنان برای گروهک منافقین سنگین بود که منجر به فرورفتن همه رسانه های این گروهک در یک سکوت و شوک خبری شده است.

به هرجهت آنچه برای مردم عراق اهمیت داشته و دارد تلاش های دولت این کشور در مبارزه با جریان های تکفیری و همه گروه های تروریستی از جمله منافقین است که می تواند امنیت، ثبات و آرامش را در تمامی ابعاد سیاسی و اقتصادی به این کشور بازگرداند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31