افغانستان و رويارويی با عاشورايی خونين در سايه شوم تروريسم

شيعيان افغانستان و دوستداران مكتب اهل‌ بيت(ع) اين كشور در حالی عاشورای حسينی را به سوگ نشستند، كه در سايه شوم تروريسم، بار ديگر شاهد ريخته شدن خون ده‌ها شهروند بی‌گناه و عزادار و دلباخته اباعبد‌الله الحسين(ع) بودند

Afghanestan

شيعيان افغانستان و دوستداران مكتب اهل‌ بيت(ع) اين كشور در حالی عاشورای حسينی را به سوگ نشستند، كه در سايه شوم تروريسم، بار ديگر شاهد ريخته شدن خون ده‌ها شهروند بی‌گناه و عزادار و دلباخته اباعبد‌الله الحسين(ع) بودند.

مراسم سوگواری شيعيان افغان پس از اشغال اين كشور توسط نيروهای ناتو همانند دوران طالبان با ترس‌ها و بيم‌های فراوانی رو‌به‌رو بوده است. اين مردم دلير كه از مولايشان حسين بن‌علی(ع) پيروی می‌كنند، به خوبی بر اين نكته واقفند كه خون شهدای كربلا، اسلام حقيقی را از اسلام غير‌واقعی به وضوح از هم تفكيك داد.

شيعيان افغان كه عموماً در مناطق شمالی اين كشور زندگی می‌كنند، از قوم «هزاره» بوده و در مقابل تجاوز خارجی و فشارهای طالبان هيچ‌گاه سر تعظيم فرود نياورده‌اند. به گفته بسياری از علمای شيعه افغان «خون حسين، خط سرخی است كه مسلمان واقعی را از ديگران جدا می‌كند».

گروه‌های وهابی و تندرو كه مقر اصلی آنها پاكستان است، روزگذشته، 15 آذرماه، در بزرگترين عمليات ضد شيعی پس از سقوط طالبان، 70 عزادار حسينی را به مقام شامخ شهادت نائل كردند؛ در حالی كه امنيت در افغانستان و حتی بخش‌های مركزی كابل، پايتخت اين كشور، به عنوان چالش اصلی دولت حامد كرزی لاينحل باقی مانده است.

در شرايطی كه درگيری‌های فرقه‌ای در افغانستان بيش از يك دهه است كه جای خود را به بازسازی و آبادانی در كشور داده، اين نيروهای خارجی از جمله پاكستانی‌های مرزنشين در بهشت ترويست‌ها هستند كه با حمايت‌های مخفيانه و گاه آشكار بر طبل اختلافات قومی می‌كوبند. بمب‌گذاری‌های هماهنگ در افغانستان كه روز سه‌شنبه و در عاشورای حسينی رخ داد؛ زنان و كودكان، جوانان و سالمندانی را كه عاشقانه برای مولايشان حسين(ع) عزاداری می‌كردند، به خاك و خون كشيد تا بار ديگر مظلوميت شيعيان و عاشورائيان با گذشت 1400 سال نمايان شود.

بمب‌گذاری در سه شهر شيعه‌نشين افغانستان يعنی كابل، قندهار و مزارشريف رخ داد كه آمار اوليه از كشته شدن 63 تن خبر می‌داد، در حالی كه منابع بيمارستانی تعداد كشته‌شدگان را رو به افزايش می‌داند. شدت بمب‌گذاری تا اندازه‌ای بود كه شيشه‌های مغازه‌ها و خانه‌ها شكست و خودروهای امدادی به كندی به كمك زخمی‌شدگان شتافتند. صدای مهيب انفجار به گفته شاهدان عينی در بيشتر بخش‌های كابل شنيده شد. اين مهم را می‌توان از دو منظر امنيتی و سياسی مورد بررسی قرار داد.

لشكر جهنگوی

حامد كرزی كه تاكنون از سپردن امنيت به نيروهای افغان و خروج نيروهای خارجی حمايت می‌كرد با چالشی تازه رو‌به‌رو است كه همسايه جنوبی‌، پاكستان، در آن نقش مهمی را ايفا می‌كند. در همين حال كرزی حامی فرآيند افغانی شدن امنيت است و در اين راه با نيروهای آمريكايی و شخص رئيس جمهور آمريكا مشاجراتی را داشته است. اما صرف‌ نظر از بحران اقتصادی و داخلی در ايالات متحده، حضور در افغانستان برای اعمال فشار بر آسيای مركزی و خاورميانه و همچنين پاكستان برای آمريكا امری ضروری است. در همين حال تحولات فوق نشان می‌دهد، خطر افراطی‌گری و دخالت‌های خارجی در افغانستان به قوت خود باقی بوده و نيروهای سياسی در اين كشور برای مقابله با چنين چالش‌هايی نياز مبرم به يك‌صدايی دارند.

عمليات تروريسی ضد شيعی را لشكر جهنگوی ـ گروه تروريستی مستقر در پاكستان ـ در افغانستان انجام داد. تروريست‌هايی كه حامل بمب بودند، در ميان جمعيت عاشورايان حضور يافتند و با بمب‌هايی كه از راه دور كنترل می‌شدند، در نهايت منجر به شهادت عزادران شدند. اين گروه تندرو در سال 1996 تشكيل شد و عمليات ضد شيعی را در دستوركار خود قرار دادند. پيش از اين نيز در عملياتی در 20 سپتامبر اين گروه تروريستی 26 شيعه را در منطقه بلوچستان به شهادت رسانده بود.

عاشورای امسال را می‌توان مبارزه خون در مقابل شمشير در افغانستان نام نهاد. در حالی مردم مسلمان در بخش‌های مختلف كابل و ديگر شهرهای بزرگ تجمع كرده بودند، مسلمانان با برپايی مراسم ياد و خاطره جانبازی‌های قهرمانانه كربلا را گرامی داشتند و پيام‌های اين حادثه عظيم بشری را بررسی كردند. پيامی كه در بطن خود مقاومت و رستگاری را توصيه می‌كند. پيام عاشورا به روايت شهيد مرتضی مطهری «امر به معروف و نهی از منكر» در شرايطی بود كه اسلام ناب در خطر بزرگی قرار داشت، اكنون نيز جريان‌های افراطی و متحجر خطر بزرگی محسوب می‌شوند كه بايد در مقابل آنها ايستادگی كرد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31