آلبانی و یک بازی شکست‌خورده با نتیجه‌ای معلوم!

MEK Terrorists Albania Edi Rama Saddam Hussain

جمهوری اسلامی ایران، از مدتها پیش و قبل از اعلام قطع یکجانبه روابط آلبانی با ایران، اعتراض خود به تیرانا را، به دلیل حمایت از گروهک تروریستی منافقین اعلام کرده بود.  این اعتراض ها در اساس نه به دلیل پذیرش این گروهک منفور و تروریستی در خاک این کشور اروپایی حوزه بالکان بوده است، زیرا آلبانیایی‌ها از همان ابتدای پذیرش منافقین در خاک خود به ظاهر متعهد شده بودند که این گروه هیچگونه فعالیتی از خاکشان علیه ایران نداشته باشد؛ اما اعتراضات کشورمان به آلبانی از زمانی جدی تر شد که نشانه های آشکارتری از حمایت مستقیم تیرانا از رفتارها و اقدامات ضدامنیتی منافقین علیه ایران مشاهده گردید؛ از این رو شتاب روزافزون حمایت ها، رویکرد و ادبیاتی کاملا خصمانه به خود گرفت که به هیچ وجه نمایانگر ادعای اولیه آلبانی مبنی بر وجود انگیزه های بشردوستانه در پذیرش منافقین در خاک آنها نبود.

با تشدید این حمایت و پشتیبانی علنی و مستمر مقامات آلبانی از یک گروهک تروریست بدنام و ضدمیهنی و رفت و آمدهای مستمر مقامات فعلی و سابق تیرانا به اردوگاه این گروه تروریستی در اطراف تیرانا و همچنین حضور شخصیت های سیاسی آمریکایی در آن و دیدار با سرکرده این گروه، مواضع ایران نسبت به رویکرد جدید آلبانی جدی تر شد به گونه ای که در ماه های اخیر شاهد تهدیدات تعدادی از مقامات کشور علیه این کشور بودیم.

 اواخر تیرماه امسال این کشور کوچک بالکان در یک حمله سایبری بی سابقه که زیرساخت های آن را هدف قرار گرفت، برای مدتی روال کاری بخش های مختلف دولتی را با اختلال جدی مواجه کرد. اختلالی که نشان داد این کشور در مواجهه با چنین اقداماتی که عموما در نقاط مختلف دنیا رخ می دهد تا چه اندازه آسیب پذیر است. تیرانا بدون ارائه مستندات، ایران را متهم به این حمله کرد، هرچند همان زمان در برخی رسانه های آلبانی، روسیه نیز در مظان اتهام قرار گرفت اما در نهایت و با چراغ سبز واشنگتن که حجم قابل توجهی از اتهامات را در این باره متوجه تهران کرده بود  ایران متهم ماجرا قلمداد شد. مقامات کشورمان البته این اتهامات را بی اساس معرفی کرده اند.

تیرانا چند هفته بعد در اقدامی نامتعارف، روابط دیپلماتیک خود را به طور یکجانبه با ایران قطع کرد. اقدامی که به شدت مورد حمایت مقامات ارشد آمریکایی و رژیم صهیونیستی قرار گرفت تا نشان دهد که ماجرای حمله سایبری به آلبانی احتمالا بخشی از سناریوی طراحی شده فراتر ازمرزهای آلبانی برای تشدید فشارها و تحریم ها علیه ایران است.

پس از ناآرامی های اخیر در کشورمان، و همزمان با دعوت گروهک تروریستی منافقین از خاک آلبانی برای تحریک مردم و دعوت به استفاده از سلاح گرم، مواضع مقامات آلبانی علیه ایران شدت بیشتری یافت تا جایی که ادی راما نخست وزیر آلبانی، در یک گفتگوی تلویزیونی به طور تلویحی از بازگشت روابط دیپلماتیک آلبانی با ایران در حکومتی غیر از جمهوری اسلامی گفت!

در روند پرشتاب موضع گیری ها و اقدامات دولت آلبانی علیه ایران، درخواست مشترک این کشور و آمریکا برای برگزاری یک جلسه غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل برای «بررسی اعتراضات در ایران» به مثابه ورود رسمی آلبانی به شرایطی است که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی 11 آبان خود، آن را «جنگ ترکیبی» نامیده بودند. نماینده آلبانی در این نشست، به طور رسمی حمایت کشورش از آشوب در ایران را اعلام کرد، سخنانی که به شدت مورد استقبال و انعکاس رسانه های گروهک تروریستی منافقین قرار گرفت.

اینکه جلسه غیررسمی شورای امنیت، به درخواست مشترک آلبانی و آمریکا برگزار شده نشان می دهد تیرانا علی رغم عضویت غیردائم در شورای امنیت، به تنهایی توان برگزاری چنین جلسه ای  حتی غیررسمی علیه ایران را نداشته است و در این موضوع، توسط آمریکا به بازی گرفته شده است. با این حال دولت تیرانا توجه ندارد که منافقین و واشنگتن، چگونه این کشور را در شرایط بدی در مواجهه با ایران قرار داده است.

برای منافقین و آمریکا اهمیتی ندارد که تیرانا در قبال اتخاذ رویکردهای خصومت آمیز عملی علیه تهران ممکن است با چه آسیب هایی مواجه شود، آسیب هایی که تیرانا می توانسته است با کنترل منافقین و محدودسازی آنها و عدم پشتیبانی از این گروه، آنها را از خود دور کند. منافقین و آمریکا چه در تقابل با یکدیگر و چه اکنون در کنار یکدیگر، برای چهار دهه به طور بنیادین در حال تخاصم با ایران هستند و در این رویکرد از هر اقدامی علیه ایران فروگذار نکرده اند، آنها از هر ابزاری برای این دشمنی بهره می گیرند و اکنون آلبانی، بدون آنکه از حجم واقعی خطر و تهدید آگاه باشد در بازی تروریست ها علیه ایران در حال نقش آفرینی است.

در این جنگ ترکیبی، مقامات آلبانی به طرز ناشیانه ای تصمیم گرفته اند در جبهه جنگ، مقابل ایران قرار بگیرند، بدون آنکه منافع کشور و مردمشان و خطرات احتمالی را مورد توجه قرار دهند.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31