
همزمان با ايام دهمين سالگرد شهادت امير سرافراز ارتش جمهوري اسلامي ايران، سپهبد بسيجي علي صياد شيرازي كه بهدست منافقين كوردل صورت گرفت محقق عراقي با افشاي نكات تازهاي از كينه و دشمني رژيم بعث و منافقين از اين فرمانده دلير، از لابهلاي اسناد رژيم ساقط شده صدام به تشريح ابعاد اين ترور پرداخت.
دكتر الجنابي گفت: نام صياد شيرازي براي اولينبار توسط عوامل مزدور بعثي كه در كردستان ايران مشغول آشوب و بلوا بودند به ضداطلاعات و استخبارات ارتش عراق وارد شد و همان زمان بود كه با دستور تصفيه اين افسر جوان و انقلابي ايران، رژيم عراق به كشتن او دستور داد. اين دستور توسط نماينده بعثيها در تشكيلات ضدانقلابي كومله به همراه اسامي 27 پاسدار، ارتشي و حزباللهي ايران دراستان كردستان صادر شد.
اين محقق عراقي ميافزايد: نام صياد شيرازي بيش از هر افسر ارتش ايران در سرويسهاي امنيتي و جاسوسي رژيم صدام ديده ميشد كه اطلاعات آن عمدتا از سوي منافقين و مزدوران صدام در كردستان ايران تهيه و تنظيم شده بود.
به گفته الجنابي، فرماندهي صياد شيرازي در نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران بار ديگر نام و شخصيت اين افسر را بر روي ميز سرويسهاي استخباراتي ارتش صدام آورد.
در ابتدا آنها نسبت به عملكرد وي و ارتقا به سطح فرماندهياش ابراز ترديد ميكردند اما تشكيل قرارگاههاي مشترك سپاه و ارتش ايران براي باز پسگيري اراضي اشغال شده كه شوك آن با شكست محاصره آبادان به رژيم بعث وارد شد آنها را وادار به كنكاش بيشتر در عملكرد اين فرمانده ايراني كرد.
الجنابي گفت: برابر سندي كه زمان آن به نبردهاي سنگين چزابه برميگردد، از صياد شيرازي به عنوان احياگر ماشين جنگي ارتش جمهوري اسلامي ايران نام برده شده است. سرويسهاي امنيتي عراق در خصوص اين فرمانده ايراني از چند تن از اسيران ايراني بازجويي ميكنند و بالاخره در گزارش روزانه خود به ستاد عالي ارتش صدام كه ديكتاتور عراق آن را مطالعه ميكرد در خصوص شهيد صياد شيرازي مينويسند: اين فرمانده ايراني وحدت عملياتي بين نيروهاي سپاه و ارتش را به شدت پشتيباني ميكند و از افسران مورد اعتماد رهبري ايران است. وي با انتقال تجربيات و آموزش نظامي به پاسداران و بسيجيان موافقت نموده و جاده صافكن بنبستهايي شده است كه در زمان بنيصدر رييسجمهوري معزول ايران بين ارتش و سپاه بهوجود آمده بود.
عمليات فتحالمبين خشم ارتش بعثي عراق را از صياد دوچندان كرد و قابليتهاي او در كنار ساير فرماندهان سپاه و ارتش در عمليات آزادسازي خرمشهر منجر به آن شد پرونده عملكرد صياد شيرازي در استخبارات عراق قطورتر شود تا اينكه با تماسهاي عميقتر منافقين با رژيم صدام در سال 1363 فهرستي از اسامي فرماندهان و مسوولين جنگ در ايران توسط رژيم صدام به منافقين داده شد كه از آنهاخواسته شده بود به ترور و كشتن اين افراد اقدام كنند كه نام صياد شيرازي نيز در بين اين فهرست ديده ميشود.
منافقين نيز كه از عملكرد صياد شيرازي بهشدت به خشم آمده بودند مسير اين ترور را در پرونده مخوف و تروريستي خويش باز گذاشتند.
در سال 1366 در جلسهاي كه در منطقه الرشيد بغداد و در يك مجموعه تفريحي برپا شد مسوولين امنيتي عراق بهخاطر عدم توفيق منافقين در ترور صياد شيرازي از تروريستهاي منافق انتقاد كردند. حضور صياد شيرازي در سركوب منافقين در عمليات مرصاد نيز بار ديگر ضربهاي كاري از سوي اين افسر انقلابي ارتش ايران بر پيكر رژيم بعث و منافقين وارد كرد. سران منافقين با اين خشم سالها انتظار كشيدند تا از اين مرد جنگي ايران انتقام بگيرند.
دهسال پيش و در حاليكه شمارش معكوس سقوط رژيم صدام آغاز شده بود منافقين بالاخره به وعدهاي كه به صدام جنايتكار داده بودند اقدام كردند و اين افسر شجاع را به شهادت رساندند. خون اين افسر مسلمان ارتش جمهوري اسلامي ايران خيلي زود دامن صدام و منافقين را گرفت و آنان را به زبالهدان تاريخ فرستاد.
اين محقق عراقي ميگويد: دو روز پس از شهادت شهيد صياد شيرازي، در حاليكه صدام به تازگي از تكريت و كاخ پيچ در پيچش بازگشته بود از «حمود» منشي خود خواست مراتب تشكرش را از منافقين به دليل ترور اين افسر ايراني به آنها ابلاغ و به قصي پسر جنايتكار و فاسدش نيز دستور داد به سران منافقين پاداش دهد. صدام به حمود گفته بود كاش اين ترور در سالهاي اول جنگ رخ ميداد.
دكتر الجنابي در ادامه اضافه ميكند: ترور صياد شيرازي توسط كساني صورت گرفت كه امروز مورد حمايت اروپاي متمدن هستند و پروندهاي قطور از جنايت عليه ملتهاي ايران و عراق دارند. تصوير صياد شيرازي كه بر روي زمين نشسته و نقشه عمليات را در جمع پاسداران و ارتشيان بازگو ميكند در پرونده قطور او در استخبارات ارتش عراق هنوز ديده ميشود.
عدنان خيرالله دست راست صدام و پسردايي و برادرزن ديكتاتور عراق كه وزارت دفاع و بخش مهمي از فرماندهي ارتش عراق را در دست داشت در يكي از جلسههاي ستاد ارتش عراق در خصوص صياد شيرازي گفته بود «بايد از فرماندهان جوان و جسور مانند او در هر جنگي ترسيد».
در اين اسناد همچنين نقش محوري شهيد صياد شيرازي در شكستهاي رژيم عراق در عملياتهاي طريقالقدس، فتحالمبين و بيتالمقدس نيز به وضوح ديده ميشود.