
سفير عراق در ايران با تاكيد بر اينكه دولت عراق به اعضاي گروهك تروريستي منافقين به هيچ عنوان پناهندگي سياسي نميدهد، گفت كه اين دولت رايزنيهايي را با سازمان ملل انجام داده تا محلي را براي انتقال اعضاي اين گروه پيدا كند.
«محمد مجيد الشيخ» سفير عراق در ايران در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس از احتمال سفر نوري المالكي نخستوزير اين كشور به تهران پيش از انتخابات پارلماني عراق كه قرار است در ماه ژانويه سال آينده ميلادي برگزار شود، خبر داد.
وي درباره گروهك تروريستي منافقين، با بيان اينكه حضور اين گروهك به پيش از تشكيل دولت جديد عراق و به زمان رژيم صدام بازميگردد، گفت: در زماني كه حاكميت نظامي عراق در دست نيروهاي آمريكايي بود اعضاي اين گروهك تحت حمايت نيروهاي آمريكايي قرار داشتند و پس از عقبنشيني نيروهاي آمريكايي به پادگانها و خروج آنها از شهرهاي عراق، پادگان اشرف بايد تحت حاكميت نيروهاي عراقي قرار ميگرفت. در حال حاضر اين پادگان و تحركات اعضاي اين گروهك تحت كنترل نيروهاي عراقي است.
وي با اشاره به اعلام رسمي دولت عراق به اعضاي اين گروهك مبني بر اينكه يا ميتوانند به كشور ثالثي بروند و يا تحت نظارت كميته بينالمللي صليب سرخ به صورت داوطلبانه به ايران باز گردند، تصريح كرد: دولت عراق به اين افراد پناهندگي سياسي نميدهد.
الشيخ گفت: ما در اين زمينه رايزنيهايي را با سازمان ملل انجام دادهايم تا محلي را براي انتقال اعضاي اين گروه پيدا كند و اعلام كردهايم كه خاك عراق به هيچ وجه مبدايي براي انجام عمليات تروريستي عليه ديگر كشورها بخصوص همسايگان و از جمله ايران نخواهد بود.
سفير بغداد در تهران درباره تعدادي از اعضاي اين گروهك كه جناياتي را عليه ملت عراق انجام دادهاند، اظهار داشت: اين افراد دستگير، به دادگاههاي عراقي معرفي ميشوند و دادستان و دادگاه ويژه براساس پروندههاي موجود به اين مسئله رسيدگي و اين افراد مورد محاكمه قرار خواهند گرفت.
وي در رابطه با اعضاي اين گروهك كه جناياتي را عليه ملت ايران مرتكب شدهاند نيز گفت: ميتوان از طريق اينترپل (پليس بينالملل) اقدام كرد و ما (عراق) آمادهايم در چارچوب موازين و قوانين بينالمللي در اين زمينه اقدام كنيم.
الشيخ با يادآوري اين نكته كه هيچ كشوري حاضر به پذيرش اعضاي اين گروهك نيست، خاطرنشان كرد: به همين منظور تا زماني كشور ثالثي حاضر به پذيرش آنها نباشد ما آنها را به منطقهاي دور از مرز ايران منتقل ميكنيم تا سرنوشت آنها مشخص شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه اگر هيچ كشوري آنها را نپذيرفت آيا اجازه ميدهيد براي هميشه در خاك عراق بمانند؟ تصريح كرد: سازمان ملل بايد راهحلي براي اين موضوع پيدا كند و به هيچ عنوان آنها نميتوانند در خاك عراق بمانند. در حال حاضر نيروهاي نظامي عراق اجازه تحرك را به اعضاي اين گروهك نميدهد و تحت كنترل كامل قرار دارند.
سفير عراق در تهران بار ديگر بر تصميم دولتش مبني بر بستن پادگان اشرف تاكيد كرد و افزود: اصلاً امكان ادامه حضور آنها در عراق وجود ندارد.
وي افزود: ما به كشورهاي اروپايي كه از اين افراد حمايت كرده و داعيه دفاع از آنها را مطرح ميكنند اعلام ميكنيم كه شما به آنها پناهندگي سياسي بدهيد.
الشيخ درباره اخبار مطرح شده مبني بر كشته شدن تعدادي از اعضاي اين گروهك در زمان ورود نيروهاي عراقي به اين پادگان، گفت: زماني نيروهاي نظامي عراق ميخواستند وارد پادگان شوند اعضاي اين گروهك با باتوم، چماق، گاز اشكآور و چاقو به اين نيروها حمله كردند و بعد از كشته شدن چند نفر، نيروهاي نظامي عراق وارد پادگان مزبور شدند.
سفير عراق اخبار مطرح شده مبني بر ممانعت دولت عراق از ورود مواد غذايي به داخل اين پادگان را كذب محض خواند.
وي درباره اخبار مطرح شده مبني بر درخواست 22 نفر از اعضاي اين گروهك به وزارت كشور عراق كه در آن خواستار بازگشت به ايران شدهاند، اظهار داشت: درخواستهايي از سوي اعضاي اين گروهك مطرح شده كه البته آمار دقيق را در اختيار ندارم.
الشيخ در عين حال گفت: تلاشهايي را انجام ميدهيم تا خانواده اعضاي اين گروهك بتوانند براي ديدار با آنها به عراق سفر كنند و مشكلي در اين رابطه نداريم. به محض موافقت با اين درخواست براي آن ويزا صادر خواهيم كرد.
سفر عراق همچنين اظهار داشت: درخواست اعضاي اين گروهك براي بازگشت به ايران را به صليب سرخ منتقل كردهايم و در اين زمينه ارتباط تنگاتنگي با صليب سرخ وجود دارد. به محض اينكه توافقي بين صليب سرخ و طرف ايراني حاصل شود اعضايي كه خواستار بازگشت هستند ميتوانند به ايران برگردند.
وي با بيان اينكه برخي از اعضاي اين گروه در پادگان اشرف داراي گذرنامههاي غير ايراني هستند، تعداد آنها را بالغ بر 900 نفر عنوان كرد.
منبع: خبرگزاری فارس