
دبير كانون هابيليان گفت: بسياري از اعضاي رده بالاي منافقين اعتقاد دارند كه وضعيت كنوني اين گروهك محصول رهبري غلط مسعود رجوي است و آنها به دنبال انشعاب هستند.
سيد جواد هاشمينژاد دبيرکل كانون هابيليان (خانواده شهداي ترور) در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس درباره آخرين وضعيت سازمان منافقين در عراق، گفت: تجربه نشان داده است كه سازمان ملل اساسا توانايي اين كه بخواهند اين گروه را به صورت متشكل حفاظت كنند، را ندارند و اساسا شرايط سازمان براي اينكه بتواند تحت پوشش و حمايت صليب سرخ و كميسارياي عالي پناهندگان قرار گيرند را ندارند، به همين دليل تلاش ميكنند همچنان تحت حمايت نيروهاي آمريكايي قرار داشته باشند و از اينكه كنترل منطقه تحت تسلط آنها در اختيار دولت عراق قرار گيرد اكراه دارند.
اين ناظر مسائل منافقين در ادامه با اشاره به ملاقات خود با مسئولين كميسارياي عالي پناهندگان در ژنو گفت: من اين موضوع را با آنها مطرح كردم، اما به ما اعلام شد كه اساسا اين كميساريا با سازمانها كاري ندارد و آنها با افراد سروكار دارند، جزء قوانين پناهندگي اين است كه اگر كسي ميخواهد پناهنده شود بايد از وضعيت قبلي خود جدا شده باشند و صليب سرخ تضمين بدهد كه اين افراد ديگر به شرايط سابقشان برنميگردند لذا به هيچ عنوان قوانين كميسارياي عالي پناهندگان شامل اين افراد نخواهد شد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا سازمان اين همه با سماجت اصرار دارد كه كمپ اشرف را همچنان حفظ كند، گفت: اساسا سازمان منافقين با اين توجيه نيروهايش را در عراق نگه داشته است كه بتواند از نيروهايي كه در كمپ اشرف دارد به عنوان ابزار فشاري عليه ايران استفاده كند، به اين خاطر براي آنها خيلي مهم است كه اين كمپ را نگهداري كنند و افرادي كه در آن ساكن هستند را همچنان حفظ كند.
دبيرکل كانون هابليان (خانواده شهداي ترور) با اشاره به حركتهايي كه تحت نام تحصن در ژنو و نيويورك از سوي وابستگان به سازمان مجاهدين برگزار ميشود، گفت: اين تحصنها هيچ نتيجهاي براي آنها به دنبال نخواهد داشت چرا كه اساسا شرايط پناهندگي براي اعضاي اين سازمان وجود ندارد و سازمان ملل در اين قضيه به شكلي كه مجاهدين مد نظر دارند وارد نخواهد شد، با اين همه آنها اصرار دارند كه تحت حمايت آمريكاييها درآيند.
هاشمي نژاد با اشاره به شرايط پس از برداشتن حمايت آمريكا از سازمان مجاهدين، گفت: اگر اين اتفاق رخ دهد هيچ شرايط تضمين دهندهاي براي بقاي آنها در عراق وجود نخواهد داشت لذا به شدت دنبال آمريكاييها هستند. آمريكاييها هم الان شرايطي را ندارند كه به آنها تضميني بدهند.
وي با اشاره به شرايطي كه آمريكاييها در عراق گرفتار آن هستند، گفت: آمريكا الان در عراق گرفتار شده است و به دنبال اين است كه از شرايط عراق رهايي يابند، منافقين در چنين وضعيتي نخواهند توانست تحت سرپرستي آمريكاييها قرار گيرند. در حال حاضر منافقين در كشور عراق مشكل دارند و به دنبال گرفتن تضمين امنيتي هستند واینكه امنيت آنها را در عراق تضمين كنند.
اين كارشناس مسائل منافقين در ادامه با اشاره به تغيير دولت در ايالات متحده و رويكرد جديد آمريكا به مساله منافقين در دوره جديد، گفت: موضوع رابطه آمريكا و منافقين دولت دموكرات و يا جمهوريخواه نيست بلكه وضعيت آمريكا در عراق است كه شرايط منافقين را رقم ميزند. لابيهايي كه در دولت عراق حضور دارند و نگاهي ضد ايراني دارند طبيعتاً سراغ منافقين هم ميآيند و هميشه خواهان استفاده از اين گروهك بودهاند اساسا اينكه بعد از سقوط صدام،گروهك منافقين در عراق حفظ شد به دليل فعاليت همين لابي حامي منافقين در وزارت جنگ و وزارتخارجه آمريكا بود.
وي تصريح كرد: بعد از گذشت پنج سال از حضور آمريكا در صحنه عراق براي آنها محرز شده است كه اين سازمان ديگر كارايي براي آمريكاييها ندارد و كشورهاي غربي و آمريكا نميتوانند بيش از اين از آنها حمايت كنند. اكنون بيش از اينكه اين سازمان براي آنها كارايي داشته باشد بيشتر باري شده است بر دوش آمريكاييها. در حال حاضر در كشور عراق وضعيت سازمان تبديل به يك معضل شده است، دولت عراق و هم نيروهاي آمريكايي نميدانند به چه شكلي از شر منافقين خلاص شوند.
اين ناظر بر مسائل سازمان منافقين با اشاره به تلاشهاي جديد اعضاي اين گروهك براي ارتباط با سازمان ملل و كميسارياي عالي پناهندگان، گفت: آنها چون از آمريكا و كشورهاي غربي نااميد شدند به اين سمت رفتهاند. ما اخيرا شاهد جعل اظهارنظري از بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد از سوي اين سازمان بوديم كه مشخص شد دروغ بوده است و معاون سخنگوي دبيركل اين خبر را تكذيب كرد، آنها تلاش ميكنند به هر شكلي شده خود را به سازمانهاي بينالمللي وصل كنند كه در اين راه به انواع دروغپردازيها دست ميزنند.
هاشمي نژاد با اشاره به گزارش دفتر دبيركل سازمان ملل متحد در عراق گفت: دفتر دبير كل سازمان ملل متحد در عراق با توجه به اينكه اين كشور همچنان ذيل بند هفتم منشور ملل متحد قرار است در فواصل زماني مشخصي گزارشي از موضوعات امنيتي كه در كشور عراق به آن اشراف دارد را به دبيركل ارائه ميدهد و دبيركل آن را منتشر ميكند اما در گزارش اخير اين دفتر اشارهاي در حد يك خط به وجود كمپ اشرف در عراق شده بود. به اين شكل كه اين موضوع هم در ذيل موارد ديگري كه به عنوان موضوعات امنيتي عراق مطرح ميشود آمده بود ولي اصلا به اين شكلي كه منافقين تلاش كردند نشان دهند نبود.
وي در مورد انگيزههاي سازمان منافقين از نسبت دادن بيانيه غير واقعي به دبيركل سازمان ملل، گفت: سازمان به دنبال اين است كه تضمين امنيتي از كشور عراق بگيرد.
هاشمي نژاد با اشاره به شرايط بد امنيتي كه در كشور عراق براي منافقين به وجود آمده است، گفت: اخباري را دريافت كردهايم كه در لايههاي بالايي سازمان در حد مسؤلان رده سوم و چهارم آنها اين ديدگاه به وجود آمده است كه وضعيت سازمان در كشور عراق محصول مديريت غلط رهبري رجوي است و آنها به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد از رجوي فاصله بگيرند و به نوعي از رجوي جدا شوند. آنها وضعيت كنوني سازمان را نتيجه تصميمگيري غلط رجوي ميدانند كه سازمان را به كشور عراق آورد و امروز به اين معضل برخورد كردهاند. آنها منتظر تعيين تكليف سازمان در كشور عراق هستند كه پس از آن به احتمال قوي در بدنه سازمان و در سطح مديريت انشعاب ايجاد خواهد شد.
وي افزود: در ماههاي اخير چندين پيام از سوي افراد رده بالاي منافقين دريافت كردهايم كه آنها سؤال كرده بودند كه آيا ايران در مورد امنيت ما براي بازگشت به كشور تضميني ميدهد؟
دبير كانون هابيليان در مورد احتمال دادن تضمينهايي به اين افراد براي بازگشت به كشور، گفت: بعيد است كه اين تضمين از سوي ايران به آنها داده شود چون اينها افرادي قديمي هستند و بعضا حدود 30 يا 40 سال عضو سازمان بودهاند و در بعضي مقاطع رهبري و فرماندهي بازوي نظامي سازمان به دست اينها بوده است و حركتهاي نظامي سازمان را فرماندهي ميكردهاند و با اين وجود به نظر نميرسد كه ايران آن تضمينهايي كه آنها به دنبالاش هستند را دريافت كنند.
هاشمي نژاد در پايان خاطرنشان كرد: همه اين شرايط نشان دهنده اين واقعيت است كه قرار است انشعابي جدي در سازمان رخ دهد كه به نظر ميرسد اين اتفاق پس از تعيين تكليف سازمان در عراق رخ خواهد داد.
منبع: خبرگزاری فارس